Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟY σχετικά με την συγκρότηση του ΔΣ

                                             Αθήνα, 20 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση του ΔΣ

Σήμερα, κατά την συγκρότηση του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι επιφυλάξεις, που από το 2012 είχαμε διατυπώσει, σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται η τότε και σημερινή πλειοψηφία την λειτουργία των οργάνων της Ένωσης.

Σήμερα, η πλειοψηφία αποφάσισε για προφανείς λόγους την θεσμοθέτηση στο Προεδρείο της θέσεως του αναπληρωτή Ταμία, χωρίς να προβλέπεται κάτι τέτοιο από το καταστατικό. Η δικαιολογία, που χρησιμοποιήθηκε, ήταν η αδυναμία  της κ. Γκαρά, λόγω του ότι κατοικεί στην  Λάρισα, να εκπληρώνει τα καθήκοντα της ως νεοεκλεγείσα ταμίας, γεγονός το οποίο νωρίτερα κατά την πρόταση της υποψηφιότητας της για την συγκεκριμένη θέση από την κ. Θάνου δεν είχε αναφερθεί ως κώλυμα. Η δικαιολογία αυτή δεν μπορεί να αποτελεί αιτία παραβίασης του καταστατικού, ούτε να παράσχει νομιμοποίηση σε ενέργειες μη προβλεπόμενου από το καταστατικό οργάνου. Αν η κ. Γκαρά έχει μόνιμο κώλυμα, όφειλε να το θέσει υπόψη μας εγκαίρως (και των μελών της Ένωσης πριν την εκλογική διαδικασία). Αν στη κ. Γκαρά εμφανιζόταν πρόσκαιρο κώλυμα η χορήγηση πληρεξουσιότητας από την ίδια σε μέλος του ΔΣ θα έλυνε το ζήτημα.   Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στο καταστατικό : α) στο άρθρο 13 προβλέπονται ρητά οι θέσεις του Προέδρου, των δύο Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και του Ταμία μόνον και β) στο άρθρο 16 εδ. τελευταίο, ειδικά για πρόσκαιρο κώλυμα του Ταμία υπάρχει  ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία: «Τον Ταμία αναπληρώνει όταν απουσιάζει ή κωλύεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που υποδεικνύεται από τον ίδιο».
Το καταστατικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που η ίδρυση της προβλέπεται από το Σύνταγμα, δεν μπορεί να είναι έρμαιο των προσωπικών αναζητήσεων ορισμένων.
Έλπιζα, ότι στη θητεία του νέου ΔΣ τουλάχιστον κάποιοι θα κρατούσαν τα προσχήματα. Δυστυχώς η κεκτημένη ταχύτητα των τακτικών του προεκλογικού αγώνα δεν έχει κοπάσει.
Η διπλή παραβίαση του καταστατικού το επιβεβαιώνει.
Θα επαναλάβω ακόμα μια φορά ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η λειτουργία της δεν είναι προσωπική υπόθεση οποιουδήποτε. Και ούτε θα επιτρέψω να γίνει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εφέτης- Μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ


24 σχόλια:

  1. Η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ συνιστά πρωτοφανή θεσμική εκτροπή. Την διαχείριση των οικονομικών ασκούσε πάντα ο ταμίας της ενωσης, ο οποιος είθισται να ήταν ο εκλεγείς ειρηνοδίκης. Κανείς άλλος θεσμικά δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος των οικονομικών. Αν η κ. Γκαρά για κάποιο λόγο δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να ασκεί αυτό το καθήκον, έπρεπε να το έχει πεί προεκλογικά. Διότι οι συνάδελφοί της την ψήφισαν, αφενός μεν διότι ήλπιζαν να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου των ειρηνοδικών, ( αμφίβολο πλέον) αφετέρου όλοι οι συνάδελφοι , όλων των βαθμών, την εμπιστεύθηκαν διότι είχε υπερτονίσει προεκλογικά το ζήτημα της συνετούς διαχείρισης των οικονομικών. Διαφορετικά, αν δεν μπορεί να υπηρετήσει το θεσμό, λόγω της απουσίας της, γιατί κατέβηκε ως υποψήφια;. Μήπως πρέπει άμεσα να σκεφθεί την περίπτωση της παραίτησής της ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να σκεφτούν την παραίτησή τους και όχι η συγκεκριμένη Ειρηνοδίκης..! Αμάν πια με την λασπολογία..., Σας έχει βαρεθεί όλος ο κόσμος!!!

      Διαγραφή
  2. Το καταστατικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που η ίδρυση της προβλέπεται από το Σύνταγμα, δεν μπορεί να είναι έρμαιο των προσωπικών αναζητήσεων ορισμένων....
    Αντίθετα, εφαλτήριο κατάληψης δημοσίων θέσεων μπορεί να είναι, συμπληρώνω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αργά γιά δάκρυα.Οι συνάδελφοι που (ως πρόβατα) ψήφισαν οκτάδες, θα έπρεπε να φανταστούν ότι θα παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού.Αλλά και εσείς κ.Λυμπερόπουλε έχετε ευθύνη,που στην διάρκεια του προεκλογικού σας αγώνα δεν αναφερθήκατε καθόλου στις θεσμικές εκτροπές της κας Προέδρου και της κας Στενιώτη, στην περίφημη γενική συνέλευση του Οκτωβρίου,ωσάν να μην σας αφορούσε.Τώρα,ποιός τις πιάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο πράγμα μιλάτε κ Συνάδελφε??? Μπορείτε να είστε λίγο πιο σαφής??? Δυσκολεύομαι να σας αντιληφθώ.., μιας κ ήμουν παρών στην συγκεκριμένη ΓΣ και απ΄ότι είχα καταλάβει δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
      ΥΓ όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, πιστεύω να γνωρίζεται την λαϊκή ρήση κ συνάδελφε.

      Διαγραφή
    2. "Γνωρίζεται", παθητική φωνή με "αι" στην κατάληξη! χμ... πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά, από τη γραμματική της νέας ελληνικής ας πούμε...

      Διαγραφή
  4. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι:
    α) Οι υπηρετούντες σήμερα Ειρηνοδίκες ανέρχονται στους 800 περίπου και το σύνολο των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι Ειρηνοδίκες από τους άλλους συνδυασμούς ανέρχεται σε 926.
    β) Η συγκεκριμένη υποψήφια τερμάτισε πέμπτη και, ουσιαστικά, τελευταία από την ομάδα της, αφού την ακολουθούν μόνο τα νέα πρόσωπα του συγκεκριμένου συνδυασμού (Μαυρίδης με μόλις 27 ψήφους διαφορά, Μπάσης και Παπαδήμας).
    γ) Η συγκεκριμένη υποψήφια βρίσκεται πίσω από την πρόεδρό της κατά 603 σταυρούς και, κατά την πρώτη, μετά την πρόεδρο, εκλεγείσα Πρωτοδίκη κατά 135 σταυρούς.
    δ) Ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή Ειρηνοδίκης από την ομάδα Θάνου λαμβάνει μόλις 112 σταυρούς και τερματίζει ενδέκατος και μάλιστα πίσω από υποψήφιους Ειρηνοδίκες των άλλων δύο ομάδων,
    μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι την συγκεκριμένη υποψήφια δεν την ψήφισαν συνάδελφοί της Ειρηνοδίκες σε ποσοστό που να υπερβαίνει το 1/4 του συνόλου των υπηρετούντων Ειρηνοδικών.
    Η ίδια έλαβε σταυρούς από συναδέλφους άλλων βαθμών που ψήφισαν την ομάδα Θάνου (η οποία, προς διευκόλυνσή τους, έστειλε δύο sms ανά συνάδελφο με τα ονόματα της οκτάδας της αλφαβητικά). Όσοι Ειρηνοδίκες την ψήφισαν ήταν αυτοί που δεν μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και ελάχιστα ασχολούνται με τα της Ένωσης.
    Σε κάθε περίπτωση, επειδή ακριβώς οι ιθύνοντες δεν έχουν καταλήξει τι ακριβώς θέλουν να κάνει ο Ειρηνοδίκης κι επειδή κατά τα τελευταία έτη εμείς οι Ειρηνοδίκες αποτελούμε πειραματόζωα, απαιτείται, τουλάχιστον, να εκπροσωπούμαστε στην Ένωση από συνάδελφό μας που να διαθέτει πυγμή και αποφασιστικότητα και να κερδίζει τον σεβασμό με τα λόγια και το έργο του• όχι να αφήνουμε την υπεράσπιση των συμφερόντων μας μονάχα στην καλή διάθεση των εκλεγμένων Πρωτοδικών, όπως έως τώρα συνέβαινε. Προς τούτο, η παραίτηση της συγκεκριμένης υποψήφιας θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.
    Η γενναιότητα δεν αποτελεί ιδιότητα με την οποία κάποιος γεννιέται, αλλά αποκτάται ανάλογα με τις καταστάσεις και τα βιώματα του καθενός. Γι’ αυτό και στην παρούσα φάση περιορίζομαι να αναφέρω ότι η παραίτησή της θα ήταν πράξη γενναιότητας, με την οποία θα κέρδιζε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας. Θα ήταν επίσης μια πράξη με την οποία θα βοηθούσε όχι μόνο τους συναδέλφους της Ειρηνοδίκες, αλλά και ολόκληρη την Ένωση, καθότι θα λάμβανε το μήνυμα η συγκεκριμένη πρόεδρος ότι δεν θα είναι πλέον ανέλεγκτη, ώστε να έχει την δυνατότητα να αυθαιρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται τόοοοση πολλή ανάλυση για να καταλάβει κάποιος οτι τη συγκεκριμένη κυρία ΔΕΝ την ψήφισαν οι Ειρηνοδίκες. Προφανώς έχει άλλες συμπάθειες. Όσο για το κώλυμα, αυτό ήταν γνωστό σε όλους οτι υπήρχε πριν απο τις εκλογές. Υπήρχε και πριν απο δύο χρόνια, στις προηγούμενες εκλογές. Τί άλλαξε τώρα; Περίεργα πράγματα...

      Διαγραφή
    2. Πω Πω Πω ζόρια που τραβάς κ ΄΄συνάδελφε΄΄!!!! Πάντως με τέτοια ανάλυση αδικεί σαι στο Δικαστικό Σώμα. Μήπως πρέπει να σκεφθείς το ενδεχόμενο της δικής σου παραίτησης και την τοποθέτησή σου στην Στατιστική Υπηρεσία?

      ΥΓ. Εσείς κ ''ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ'' πόσους ψήφους πήρατε στις Εκλογές της Ενωσης???

      Διαγραφή
    3. Κύριε συνάδελφε: 1) Το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι σεβαστό από όλους μας, ανεξάρτητα από ποιούς ψηφίσαμε και 2) Στην Ένωση δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε βαθμούς, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.με εκτίμηση: συνάδελφός σας εφέτης

      Διαγραφή
  5. Τώρα που η "Ομάδα Θάνου" κατάφερε να πιάσει το στόχο της και κυριάρχησε στο νέο Δ.Σ κάνοντας λόγο στους συναδέλφους για χρήματα και μόνον.... χρήματα [τα οποία στο κάτω κάτω της γραφής πρόκειται να δοθούν ελέω Μισθοδικειου], προχώρησε σε παραβίαση του Καταστατικού της Ενώσεως προς τέρψη των προσωπικών τους αναζητήσεων. Άραγε οι ψηφίσαντες τη συγκεκριμένη "8αδα" συμφωνούν με το εσκεμμένο αυτό στραβοπάτημα;;
    Πολύ περισσότερο οι Ειρηνοδικες που επένδυσαν πολλά στην κωλυομένη να ασκήσει τα καθήκοντά της συνάδελφό τους, έχουν κάθε λόγο να αμφιβάλουν περί της ειλικρίνειας της Ομάδας, που κυριάρχησε στις τελευταίες αρχαιρεσίες. Το βάρος, τώρα, της προάσπισης του λαβωμένου Καταστατικού πέφτει στις πλάτες των μελών της Μειοψηφιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομάδα της Προέδρου, της κας Θάνου ήταν η καλύτερη και κέρδισε Δίκαια και με τόση μεγάλη διαφορά (1300 σταυρούς δεν έχει πάρει κανείς μέχρι τώρα στα χρονικά της Ενωσης). Μην υποτιμάται την κρίση των λοιπών συναδέλφων !Σταματήστε λοιπόν την λασπολογία που με τόσο ευτελή τρόπο κάνατε και συνεχίζεται και κάνετε...

      Διαγραφή
    2. "Μην υποτιμάτε" , όχι μην υποτιμάται"...σορρυ ο ανορθόγραφος

      Διαγραφή
  6. Μάλιστα. Τι να πω! Τα παραπάνω σχόλια είναι ανάξια σχολιασμού. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο λίγες μέρες μετά τις εκλογές και την ψήφο τόσων συναδέλφων μας, να απαξιώνονται τόσο εύκολα τα αποτελέσματα. Δεν θέλω να αντιδικήσω μαζί τους αλλά αυτά είναι τουλάχιστον μικροπρέπειες που τις κάνουν πολιτικοί. Δεν αρμόζουν σε δικαστές. Προάσπιση του λαβωμένου καταστατικού!!! Ουδέν σχόλιο. Χρήματα και πάλι χρήματα. Πλήρης άγνοια της πραγματικότητας και ηθελημένα κλείσιμο των ματιών στα οφθαλμοφανή. Δεν είναι κακό να πούμε ένα μπράβο κάποια στιγμή. Ας σταματήσει πια αυτό το χάλι. Μας διαβάζουν και μη Δικαστές και θα γελάνε και θα κοροϊδεύουν για την ΄"ενότητα" που δεν έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Κουβαρά - Ειρηνοδίκης Λαυρίου22 Μαΐου 2014 στις 12:34 μ.μ.

    Eάν πράγματι η κα Γκανά δεν θέλει ή δεν μπορεί ν' ασκεί πλέον καθήκοντα ταμία, ας μην αποδεχόταν την εκλογή της σ' αυτή τη θέση του Ταμία στο Προεδρείο. Είναι απλό. Αλλά ο ολοκληρωτισμός και η πόλωση που επικράτησε μεταξύ των ομάδων, επέβαλε δυστυχώς στην κα Θάνου να τιμήσει με "θέση" στο Προεδρείο όλους τους εκλεκτούς της. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, δυστυχώς αποτελεί παλιά συνταγή, για την οποία και ο κ. Λυμπερίπουλος δεν δικαιούται να οργίζεται. Ως μαθητές στο ίδιο σχολείο φοίτησαν και τιμούν τους δασκάλους τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θεραπεία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η παραίτηση της κας Γκανά από τη θέση του Ταμία και όχι η παραίτησή της από το Συμβούλιο. Η επικρατήσασα εμπάθεια πάλι παρασέρνει μερικούς σε απόψεις σαν αυτή της "ανάγκης παραίτησης της κας Γκανά από το ΔΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε τι βλάπτει η ύπαρξη Αναπληρωτή Ταμία; Αντίθετα διευκολύνει, αφού η Ταμίας διαμένει στη Λάρισα. Πότε θα καταλάβουν ορισμένοι το μήνυμα από τα αποτελέσματα των εκλογών; Αν συνεχίσουν έτσι, στις επόμενες εκλογές μάλλον θα εκλεγούν τελευταίοι αναπληρωματικοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αντίθετη άποψη λέει όμως ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό. Βγάλε άκρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνειδητοποιεί κανείς ότι ο καλός συνάδελφος δεν διδάχθηκε τίποτε από το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της Ένωσης και, επιχειρώντας να μας αποπροσανατολίσει, αναδεικνύει σε μείζον ζήτημα μία απολύτως σωστή απόφαση, με την οποία καθίσταται πιό λειτουργική, ευέλικτη και εύρυθμη η λειτουργία του ταμία της Ένωσης. Αλήθεια, μ΄ αυτόν τον τρόπο σκοπεύει να συνεχίσει καθ΄ όλη τη διετή θητεία του παρόντος Δ.Σ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας καταργήσουμε τότε το καταστατικό,αφού σας ενδιαφέρει μόνον η ευελιξία,η οποία,άλλωστε,θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί με πράξη («Τον Ταμία αναπληρώνει όταν απουσιάζει ή κωλύεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που υποδεικνύεται από τον ίδιο»).Άρα ο σκοπός δεν ήταν η ευελιξία αλλά η διανομή αξιωμάτων,ώστε να μην έχει κανένας παράπονο από τους "ανθρώπους της προέδρου".

      Διαγραφή
  11. Τοση φασαρια για τον αναπληρωτη ταμια αραγε αξιζει τον κόπο?
    Για την μειωση του αφορολογητου, που δεν εφαρμοζει η κυβερνηση, δε βλεπω να λεει κανενας τιποτα!!!!!!!!!!!Ακρα του ταφου σιωπη!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κ. Γκαρά τιμήθηκε από τους συναδέλφους της με τόσο μεγάλο αριθμό ψήφων όσο δεν είχε πετύχει άλλος ειρηνοδίκης εδώ και αρκετά χρόνια.Είναι προφανές ότι αυτό στεναχώρησε πολύ,μερικούς και κυρίως μερικές απο τις συνυποψηφίους της και έφτασαν στο σημείο να παραλογίζονται και να καταναλώνουν τον χρόνο τους σε κακίες και ακατανόητους μαθηματικούς υπολογισμούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η εμπάθεια ορισμένων κατά της Ειρηνοδίκη Γκαρά αποδεικνύει τις ικανότητες και την αξία της.Εμένα με έχει εξυπηρετήσει με προθυμία και ευγένεια , όποτε απευθύνθηκα σε αυτήν. και το ίδιο ακούω και από πολλούς άλλους Ειρηνοδίκες. Γι ' αυτό και συγκέντρωσε τόσο μεγάλο αριθμό ψήφων. Είναι άξια και ικανή και τη στηρίζουμε. Σταματήστε , λοιπόν, την πολεμική εναντίον της , διότι όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι αυτές που γράφουν εναντίον της και δεν τους φταίει η κα Γκαρά εάν οι συνάδελφοι δεν τις ψήφισαν , όπως ήλπιζαν. Ας ψάξουν αλλού τα αίτια της αποτυχίας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, τι της ζήτησες και σε εξυπηρέτησε με προθυμία;

      Διαγραφή
  14. Με μεταθέσεις ή αποσπάσεις Ειρηνοδικών ασχολήθηκε ποτέ το Δ.Σ. ;
    Μήπως να ανοίγαμε το Φάκελλο "ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ ΕΤΗ 2000 -2010" για να δούμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΟ (επιλέγουμε α) 5, β) 9 και γ) 14)
    ξεχασμένοι 5 και 6 χρόνια ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ήταν πάντα δίπλα στα σπίτια τους ;
    κ.Θάνου, εσείς ξέρετε κάτι άραγε για να μας διαφωτίσετε ; καθόσον ΚΑΠΟΙΟΙ που καταστραφήκαμε κοινωνικά, οικονομικά και προσωπικά ΞΕΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ