Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση του ΔΣ, του Νικολάου Σαλάτα,Εφέτη,μέλους του ΔΣ της ΕΔΕ.


           Αθήνα 20 Μαϊου 2014


Στα πλαίσια του καθήκοντος ενημέρωσης των συναδέλφων,αναφέρω ότι σήμερα, κατά την συγκρότηση του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,έλαβαν χώρα τα εξής:
Από το σύνολο των νεοεκλεγέντων  μελών του 15μελούς ΔΣ,ήταν παρόντα τα 13 μέλη.Απουσίαζαν οι συνάδελφοι Χριστόφορος Σεβαστίδης και Βαρβάρα Πάπαρη.

Για την θέση του Προέδρου της ΕΔΕ, η κα Θάνου έλαβε 9 ψήφους και τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια ήταν λευκά.
Για την θέση του Γενικού Γραμματέα της ΕΔΕ,η κα Στενιώτη έλαβε 8 ψήφους,ο κος Μανωλίδης έλαβε 1 ψήφο και τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
Για την θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΕΔΕ,ο κος Βουλγαρίδης έλαβε 9 ψήφους και τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
Για την θέση του Α΄Αντιπροέδρου της ΕΔΕ,ο κος Μπάσης έλαβε 9 ψήφους και τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
Για την θέση του Β΄Αντιπροέδρου της ΕΔΕ,ο κος Κασαλιάς έλαβε 9 ψήφους και τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
Για την θέση του Ταμία της ΕΔΕ,η κα Γκαρά έλαβε 9 ψήφους και τα υπόλοιπα ήταν λευκά.
Στη συνέχεια η κα Θάνου πρότεινε να θεσμοθετηθεί στο Προεδρείο της ΕΔΕ η θέση του αναπληρωτή Ταμία, χωρίς να προβλέπεται κάτι τέτοιο από το καταστατικό.Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν θετικοί,ενώ επιχειρηματολόγησαν αρνητικά οι κκ Μανωλίδης,Σαλάτας,Ευστρατιάδης,Λυμπερόπουλος και Χαρ.Σεβαστίδης.Στη συνέχεια το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία,κατά την οποία οι κκ Μανωλίδης,Σαλάτας,Ευστρατιάδης,Λυμπερόπουλος και Χαρ.Σεβαστίδης δήλωσαν παρόντες και απείχαν της ψηφοφορίας για να περιφρουρηθεί η νομιμότητα, διότι η πρόταση της κας Θάνου θεωρήθηκε θεσμική εκτροπή,ενώ θετικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.Για τη θέση του Αναπληρωτή Ταμία της ΕΔΕ ο κος Παπαδήμας έλαβε 9 ψήφους.
Επίσης,η κα Θάνου πρότεινε να θεσμοθετηθεί η θέση του υπευθύνου οικονομικών θεμάτων,η οποία,επίσης,δεν προβλέπεται από το καταστατικό ως αξίωμα.Οι σύμβουλοι κκ Λυμπερόπουλος και Σαλάτας ζήτησαν από την κα Θάνου να αναφέρει τις ακριβείς αρμοδιότητες του υπευθύνου οικονομικών θεμάτων προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά,αλλά στο τέλος ο κος Μανωλίδης ορίσθηκε ομόφωνα ως υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της ΕΔΕ,οι σύμβουλοι της μειοψηφίας συμφώνησαν με το σκεπτικό ότι η θέση αυτή δεν συνιστά θεσμική παραβίαση,καθόσον δεν είναι καταστατική.
                                                        Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                             Νικόλαος Σαλάτας,Εφέτης
            



14 σχόλια:

  1. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, μόνο η δικαστική οδός υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίνοντας από το περιεχόμενο των σχολίων των μελών του νέου ΔΣ της ένωσής μας μετά βεβαιότητας επισημαίνω ότι ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να προσπαθείτε να μας πείσετε για δήθεν εκτροπές του καταστατικού, δεν θα ήταν ωφελιμότερο για εσάς να σταματήσετε την πολεμική και να δουλέψετε όλοι μαζί; Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν τα έχετε καταλάβει ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω την εντύπωση ότι θα ήταν ωφελιμότερο για όλους μας να ασχοληθείτε με φλέγοντα ζητήματα ουσίας και όχι να αναλίσκετε το χρόνο σας προσπαθώντας να εφεύρειτε εκ του μη όντος θέματα αντιδεοντολογικά και αντικαταστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού ορισμένοι από τους εκλεγέντες στο ΔΣ δε θέλετε ούτε να καταλάβετε , ούτε να σεβαστείτε τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης, τουλάχιστον μην συνεχίζετε να μας ζαλίζετε με δήθεν " παραποιήσεις " και με δήθεν '"εκτροπές ". Δεν πείθετε κανέναν. Αφήστε το νέο Προεδρείο , που συγκροτήθηκε από ΑΞΙΟΥΣ & ΙΚΑΝΟΥΣ συναδέλφους να συνεχίσει το δημιουργικό και αποτελεσματικό του έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΑΞΙΟΙ & ΙΚΑΝΟΙ συνάδελφοι, θεωρούν δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο τη μη εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και η μεθόδευση μείωσης ή απαλαγής των ποινών των καταχραστών του Δημοσίου;
      Ευτυχώς υπάρχει και η ένωση των Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση των Εισαγγελέων, και ακούγεται η φωνή των Δικαστών.
      Αλοίμονο για αυτά που έρχονται.

      Διαγραφή
  6. Γιατί τέτοια πρεμούρα για τα οικονομικά της Ένωσης; Υπάρχει πρόβλημα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλάβετε τα αποτελέσματα: Δηλ., αφού βγήκαμε "αυτοδύναμοι", κάνουμε ότι θέλουμε και οι υπόλοιποι βγάλτε το σκασμό και ας λέει ότι θέλει το καταστατικό και ο νόμος. Επίσης, για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι στην ομάδα μας επινοούμε θέσεις, που δεν προβλέπει το καταστατικό, για να είμαστε όλοι τιτλούχοι (όπως λέμε τιτουλάριος επίσκοπος). Η μόνη λύση είναι προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο. Αρχή της πλειοψηφίας δεν σημαίνει τυρρανία της πλειοψηφίας. Τουλάχιστον στη Δυτική Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ψήφος είναι ισότιμη είτε έχεις τίτλο είτε είσαι απλό μέλος. ΕΛΕΟΣ! Πολύ κακό για το τίποτα και χάνουμε την ουσία.

      Διαγραφή
  8. Λυπάμαι που η πόλωση συνεχίζεται και μετά τις εκλογές.Όλοι οι συνάδελφοι που μετείχαν στις εκλογές της ΕΔΕ είναι άξιοι και ικανοί και όχι μόνον αυτοί που αποτελούν το προεδρείο(οι περισσότεροι, βέβαια,δεν έχουν δώσει δείγματα γραφής ως συνδικαλιστές).Η μεγάλη διαφορά ψήφων,δεν νομιμοποιεί κανένα προεδρείο και ειδικά προεδρείο ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, γιά καμία αυθαιρεσία,εξάλλου η ιστορία έχει αποδείξει ότι πολύ εύκολα οι 1300 ψήφοι μπορεί να γίνουν 300!Γι'αυτό "σεμνά και ταπεινά" αγαπητοί συνάδελφοι του προεδρείου!Όσο γιά αυτούς που μιλάνε γιά λάσπη,ας μη σχολιάσω γιατί μας διαβάζουν και τρίτοι μη δικαστές.Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.Αυτό που προέχει τώρα δεν είναι η υπονόμευση του προεδρείου,αλλά η απαίτηση να λυθούν τα θέματά μας και ειδικότερα η κατάργηση των διατάξεων που μας υπαλληλοποιούν,η συμμετοχή μας στα κέντρα εξουσίας ώστε να μη περάσουν διατάξεις του ΚΠολΔ,ΠΚ και ΚΠΔ που θα δυσκολέψουν το δικαιοδοτικό μας έργο,η μη πληρωμή εισφοράς αλληλεγγύης γιά τα αναδρομικά μας,η καταβολή των αναδρομικών κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σεμνά και ταπεινά". Πολύ δίκιο έχεις συνάδελφε. Η εξουσία όμως μεθάει τους ανθρώπους. Δυστυχώς ...Και πρέπει να έχει κανείς κουλτούρα και να είναι γεμάτος άνθρωπος για να μπορέσει να αντισταθεί. Σήμερα όλοι έχουν άποψη για όλα. Απαξιώνουμε τα πάντα, δεν έχουμε μέτρο και προχωράμε μπροστά, στον κατήφορο...

      Διαγραφή
  9. Και έτσι να είναι τι σημασία έχει; Μήπως η εκλογή στη θέση του προέδρου, του αντιπροέδρου ή του ταμία προσδίδει στη ψήφο των εκλεγέντων μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τη ψήφο του απλού μέλους του ΔΣ; Ισότιμες δεν είναι; Αποφύγετε τέτοιου είδους σχόλια κύριε Πρόεδρε και μη μας ρεζιλεύετε, τα σχόλια τα διαβάζουν και άλλοι. Αφού δεν Σας ενδιαφέρει ο τίτλος, αλλά η πραγματική προσφορά από την όποια θέση. Σας παρακαλούμε όλοι μας. ΘΕΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα σχόλια απαξιώνουμε τη θέση μας προς κάθε τρίτο που επισκέπτεται αυτό τον ιστότοπο; Σταματήστε επιτέλους ή ας παύσει η λειτουργία αυτής της ιστοσελίδας. Η οδός του Δικαστή, αν νομίζει ότι έγινε κάτι παράτυπο, είναι μόνο η δικαστική και τίποτε άλλο.
    Μιχαήλ Τζεμπελίκος
    Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριτος :Παρακαλω να μην ενοχλειστε, κ. Δικαστα, απο την παρουσια τριτων στον ιστοτοπο!Αρκει βεβαιως αυτοι να ειναι καλοπροαιρετοι τριτοι.Ισα-ισα,σας διαβεβαιω οτι η ιστοσελιδα συνεισφερει τα μαλλα στον πολιτη.Αλλωστε οι πολιτες γνωριζουν οτι σε ''ενδοοικογενειακες διενεξεις΄΄ δεν ειναι πρεπον και επιτρεπτο να ανακατευονται και τηρουν τις προσηκουσες αποστασεις .Διακριτικα!Δλδ πραγματι πιστευετε οτι η μη δημοσιοποιηση θα πεισει τους πολιτες για την ελλειψη-απουσια διαφωνιων εν τω οικω σας ; Ελατε τωρα...μην υποτιματε την κριση των Πολιτων .Εξαλλου ,οπως γνωριζετε,διενεξεις σημειωνονται και στις καλυτερες οικογενειες.Αφηστε που οι διενεξεις τις περισσοτερες φορες ειναι επικοδομητικες !Μας προαγουν! Αντιθετως τα ''κουκουλωματα'' ειναι παντα στειρα και επικινδυνα !Συνεπως προς τι το τοσο αγχος(που μαλιστα σας φτανει μεχρι του σημειου να αιτεισθε ακομα και την παυση της λειτουργιας της ιστοσελιδας) ;
      παντα καλοπραιρετα ,
      ο ΄΄τριτος''

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ