Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ευχαριστήρια επιστολή Παναγιώτη Λυμπερόπουλου

                                                                                                                        Αθήνα, 13 Μαΐου 2014






Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, Γιώργο Ευστρατιάδη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μαρία Σιμιτσή, Ελευθερία Κώνστα, Δημήτρη Προκοπίου, Δημήτρη Φούκα και ‘Άγγελο Κανά,  για την δική τους προσπάθεια, την αγωνιστικότητα ,τις ιδέες και την ανιδιοτελή συμπεριφορά τους. Μαζί κινηθήκαμε με συγκεκριμένους στόχους  σε αυτή τη μάχη : να σας πούμε την αλήθεια, να δώσουμε στο Δικαστικό Σώμα την προοπτική και την θέση, που η θεσμική του διάσταση επιβάλει και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την στάση της υπεύθυνης δύναμης στην κοινωνία στη δύσκολη εποχή.
Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών δεν επιβράβευσε αυτή την πορεία, γεγονός το οποίο αποτελεί προσωπική μου ευθύνη .
Και όπως κάθε αποτέλεσμα έτσι και αυτό έχει τις αιτίες που το προκάλεσανΑυτές θα τις δούμε να ξεδιπλώνονται στο εγγύς μέλλον.
Εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο που θα προκύψει  καλή επιτυχία στο έργο του .
Εγώ και οι συνεργάτες μου θα εξακολουθήσουμε την πορεία μας πάνω στις ίδιες αρχές σε πείσμα των καιρών.  
                                                          
                                                           Με εκτίμηση

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος
Εφέτης-μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ


15 σχόλια:

  1. Κύριε Λυμπερόπουλε, ο πρώτος βαθμός υποφέρει και δεν υποφέρει μόνο λόγω των οικονομικών...Κανείς στην Ένωση δε νοιάζεται για τον πρώτο βαθμό, για τα προβλήματα που του προκαλεί ο Ν. 4055/12, οι ασφυκτικές προθεσμίες, σε συνδυασμό με το διπλασιαμό της "χρέωσης", οι ξέφρενες καθημερινές μεταρρυθμίσεις και τροποποιήσεις των νόμων, χωρίς καμία περίσκεψη, τα πίσω-μπρος στις αρμοδιότητες των Δικαστηρίων, η ανασφάλεια δικαίου εν γένει, τα κενά, τα κενά, τα κενά και τα "οιονεί" κενά (αντιλαμβάνεστε τι εννοώ), η μείωση, αντί της αύξησης των οργανικών θέσεων και η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής πρότασης εκ μέρους της Ένωσης προς τους αρμόδιους, για βελτίωση των παράλογων όρων εργασίας των Δικαστών. Αν το σύστημα θέλει Δικαστές στα όρια της απόγνωσης, τι να πω...Σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των οικονομικών, όλα τα παραπάνω μας οδηγούν μετά βεβαιότητας σε μία νοσηρή κατάσταση, η οποία δεν ξέρω πού ακόμα μπορεί να οδηγήσει...Θερμή παράκληση:Κι εσείς και όλοι όσοι έχουν εκλεγεί, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ τον πρώτο βαθμό και μην τον εγκαταλείπετε στο έλεος του Θεού. Θέλουμε να είμαστε καλοί Δικαστές και παράλληλα έχουμε οικογένειες και μικρά παιδιά. Ας αντιληφθεί κάποιος επιτέλους το βάρος που σηκώνουμε κι ας δούμε κάποια κίνηση, ενέργειες που να αποδεικνύουν έμπρακτα αυτό το ενδιαφέρον. Μας επισκέπτεστε μόνο, λίγο πριν τις εκλογές όλοι, αλλά κανέναν από την Ένωση δεν είδα να επικοινωνεί μαζί μας, όταν πχ ήταν στη διαβούλευση ο ν. 4055/12 και άλλοι νόμοι που ακολούθησαν, ώστε στη συνέχεια, συγκεντρώνοντας γνώμες και προβληματισμούς των συναδέλφων, να υποβληθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση-άποψη της Ένωσης, που να έχει λάβει υπόψη και τη γνώμη και του πρώτου, αλλά και του δεύτερου βαθμού. Και να σας πω και κάτι;είναι λυπηρό ότι οι περισσότεροι από εμάς τους Δικαστές του πρώτου βαθμού, νοιώθουμε "ξεκρέμαστοι" και ότι χρειαζόμαστε μία δεύτερη Ένωση, για να υπερασπίζεται και τα δικά μας "συμφέροντα", για να ενεργεί προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων μας και όχι μόνο για την υπεράσπιση των κεκτημένων των παλαιότερων συναδέλφων και κυρίως όχι μόνο για τα οικονομικά...Ελπίζω κι εσείς και όλοι στην Ένωση, να προβληματιστείτε περισσότερο πάνω στα θέματα αυτά. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...Με εκτίμηση, Πρωτοδίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά κ. συνάδελφε....Ας τα ακούσουν.

      Διαγραφή
    2. Πες τα Χρυσόστομε. Ελπίζω αυτά να ληφθούν υπόψη αλλιώς ίσως θα ήταν αναγκαία η ίδρυση ένωσης δικαστών του πρώτου βαθμού. Και τώρα τέρμα τα πανηγύρια των νικητών και οι απολογισμοί των ηττημένων. Υπάρχουν σοβαρά θέματα, τα οποία η Ένωση πρέπει να συζητήσει και να λάβει θεσή προτού βρεθούμε προ εκπλήξεων εν μέσω θέρους (νέοι κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας, που προωθούνται με προσχηματική διαβούλευση, απόπειρα ένταξης των στρατιωτικών δικαστών στην τακτική δικαιοσύνη, ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις - για τις οποίες οι ενώσεις κάνουν πως δεν ακούν και δεν βλέπουν - ότι ιδίως στα δικαστήρια της πρωτεύουσας υπάρχουν απόπειρες επηρεασμού λειτουργών της Δικαιοσύνης για θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά κ.συνάδελφε, συμφωνώ απόλυτα..δυστυχώς ο πρώτος βαθμός δεν ακούγεται..

      Διαγραφή
  2. Η λιτή δήλωση του κ Λυμπερόπουλου σε αντίθεση με την πλούσια δράση του, ψύχραιμη στάση του και αναμφισβήτητη προσφορά του σε όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και περνάει το δικαστικό σώμα αλλά και η Ελληνική κοινωνία εν γένει μακράν από κομπασμούς , ασυνάρτητους αλαλαγμούς , κούφιους λεονταρισμούς και εν πολλοίς οριακούς και αμφίσημους χειρισμούς, ξένους με την δικαστική πρακτική και την εμπειρία χρόνων καταδεικνύει με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο ότι η παρουσία του υπήρξε, είναι και θα είναι θετική ανεξαρτήτου του όποιου αποτελέσματος αναντίστοιχου με την προσφορά του, που επέβαλε η ευκαιριακή αποσπασματική και μονοσήμαντη ερμηνεία μιας πρωτόγνωρης και πολυκύμαντης πραγματικότητας την οποία ζούμε και την οποία ο ίδιος με τον καλύτερο τρόπο για το Δικαστικό σώμα αλλά και για την χειμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία υπηρέτησε Καλή επιτυχία στο νέο δσ Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο θα έπρεπε να απευθύνεται μάλλον στην κ. Θάνου, που έχει και την πλειοψηφία του δ.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λέμε στη νύφη, να τ'ακούσει η πεθερά!...που λέει και ο σοφός λαός

      Διαγραφή
  4. Καλά τα λέει ο συνάδελφος 14/5, 9:53'μμ, όμως η πλειονότητα εκείνων που ψήφισαν φαίνεται ότι δεν συμφωνεί, διότι εάν συμφωνούσε δεν θα έπαιρνε τέτοιο μεγάλο ποσοστό η οκτάδα της κ.Θάνου, η οποία. "έπαιξε" μόνον τον παράγοντα "χρήμα" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ! Δουλειά, λοιπόν και μάλιστα αγόγγυστα.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μόνο τον παραγοντα "χρημα", αλλά και τον παραγοντα άδεια "εγκύου" και "μανας"

      Διαγραφή
    2. Για τον παράγοντα "άδεια εγκύου και μάνας" ας είναι καλά η.... Νομολογία του ΣτΕ...!

      Διαγραφή
    3. Για τον παράγοντα "άδεια εγκύου και μάνας" βέβαια ας είναι καλά η Νομολογία του ΣτΕ (κκ συνάδελφοι των 8:43 και 8:39) αλλά εάν δεν ενεργούσαν και δεν συντόνιζαν την κατάσταση η κ Θάνου και οι υπόλοιποι, η σχετική τροπολογία ακόμη θα ευρίσκετο ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι του Υπ. Δικαιοσύνης και ο νοών νοεί τω...!!! Αμάν πια με την κακοψύχια και κακοπροαίρετη κριτική των λεγομένων σας. Τουλάχιστον ενημερωθείτε.. γιατί εκτίθεστε στα μάτια των συναδέλφων σας ανεπανόρθωτα.

      Διαγραφή
  5. Προβλέπει το καταστατικό "αρχηγούς ομάδων" (ομαδάρχες και λυκόπουλα) ή "υποψήφιους προέδρους"; Μήπως είναι αρμοδιότητα του ΔΣ η εκλογή του προεδρείου; λέω μήπως... Τι λέω όμως και εγώ τώρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Εγώ και οι συνεργάτες μου".... φτάνει πιά... σα να πρόκειται για εταιρία. Τί είναι δηλαδή οι συνεργάτες σου; υπάλληλοί σου; και οι συνεργάτες δεν μιλούν. Το αποδέχονται προφανώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν επιβραβεύθηκε η πορεία της ομάδας σας κ. Λυμπερόπουλε, επειδή ενόχλησε η παρατεταμένη παραμονή σας εκτός Δικαστηρίων και δικαιοδοτικού έργου. Αυτό δεν το αντέχει ο συνάδελφος σας. Πρώην ψηφοφόρος σας που σας εκτιμά όμως ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό δεν ισχύει γιατί κι άλλοι υποψήφιοι ήταν γιά καιρό εκτός δικαιοδοτικού έργου και επιβραβεύτηκαν γι'αυτό με την εκλογή τους!Επομένως,άλλα είναι τα αίτια της αποτυχίας της- αξιόλογης-ομάδας Λυμπερόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ