Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ



Αθήνα, 15 Μαΐου 2014

            Φίλοι και συνάδελφοι,
            Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχατε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σ’ αυτές και πετυχαίνοντας έτσι την περαιτέρω ενδυνάμωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

            Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την ψήφο σας επιβραβεύσατε τον αγώνα και την προσπάθειά μας. Μέσα σε δύσκολες για το Δικαστικό Σώμα συνθήκες καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τη δύναμή μας τόσο σε απόλυτους όσο και σε ποσοστιαίους αριθμούς και να έρθουμε σε επαφή με πολλούς συναδέλφους.
            Θα είμαστε και πάλι παρόντες σε όλη τη διάρκεια της επόμενης διετίας και θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας προωθώντας λύσεις, κάνοντας παρεμβάσεις και ασκώντας έλεγχο στο Προεδρείο που θα σχηματισθεί. Προτεραιότητά μας παραμένει η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Δικαστικών Λειτουργών, με την παρέμβαση της Ένωσης σε ευρύτερα θεσμικά ζητήματα, σε αυτά που αφορούν τη λειτουργία της και στις συνθήκες δουλειάς μας. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η πίεση για κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου 4093/2012 και η επάνοδος στο μισθολογικό καθεστώς του Ιουλίου του 2012, σύμφωνα με την απόφαση του Μισθοδικείου. Έγινε πλέον αντιληπτό ότι χωρίς νομοθετική αλλαγή το μισθολογικό μας θέμα, ως ζήτημα θεσμικό αλλά και στενά ταμειακό, θα παραμείνει άλυτο. Αδιαπραγμάτευτη είναι για μας και η φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές σύμφωνα με την δεύτερη αμετάκλητη απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, η εφαρμογή της οποίας βρίσκεται σήμερα εκτός των συζητήσεων με την Κυβέρνηση.
            Η συμμετοχή όλων των μελών στις κοινές μας υποθέσεις είναι αναγκαία κυρίως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών και δεσμευόμαστε ότι θα ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης

Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης.

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Σας εμπιστεύθηκαμε και περιμένουμε τώρα τον κριτικό σας λόγο στις επιλογές (δυστυχώς) της μιας γυναικός αρχής... Να είστε όμως ψύχραιμοι, ανεξάρτητοι και αφανάτιστοι. Το μέλλον είναι μπροστά σας. Και επειδή είμαστε σε όλα τα επίπεδα κοντά σας, να μου επιτρέψετε μια μικρή διόρθωση στο κείμενό σας "(...) να ευχαριστήσουμε όλους όσΟΙ συμμετείχαν (...)" και όχι " όλους όσΟΥΣ συμμετείχαν".Συναδελφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρίς παρεξήγηση κ. συνάδελφε (ξεφεύγοντας ίσως από την ουσία της ανάρτησης και της συζήτησης)... αυτό που σημειώνεται ως λάθος είναι νεολογισμός. Το ορθό είναι αυτό που αναγράφει το κείμενο ‘να ευχαριστήσουμε (υποκειμ. εμείς) όλους (αντικειμ. σε αιτιατική) όσους (εισάγει δευτερεύουσα αναφορική που είναι στην ίδια πτώση με το αντικείμενο). Είναι το ίδιο σα να λέγαμε ευχαριστούμε όσους.... , και όχι ευχαριστούμε όσοι.,..,., .

      Διαγραφή
    2. Όχι Συνάλφε. Το υποκείμενο του "συμμετείχαν" πρέπει να είναι υποχρεωτικά σε ονομαστική πτώση, όπως κάθε υποκείμενο. Αρα "συμμετείχαν", ποιοί "συμμετείχαν"; όσοι" και όχι "όσους" που είναι αιτατική πτώση...Στο παράδειγμα που ανέφερες η δευτερεύουσα αναφορική πρόταση είναι ολόκληρη αντικείμενο στο ρήμα της κύριας πρότασης, ενώ στο παραδείγμα του κειμένου που σχολιάζουμε υπάρχει αντικείμενο σε αιτιατική, το 'όλους'...φιλικά

      Διαγραφή
    3. Για να συνεισφέρω στους ενδιαφέροντες γραμματικούς και συντακτικούς προβληματισμούς σας, βρήκα ad hoc
      http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=20&apprec=1

      Διαγραφή
    4. Συνεχίζω το προηγούμενο σχόλιο από έγκριτη γλωσσολογική σελίδα:
      http://sarantakos.wordpress.com/2012/03/02/olousosous/

      Είναι τελικά επιλογή μεταξύ του "αχώνευτα σωστού" ή του "στρωτού λάθους". Και οι δυο επιλογές σωστές!

      Διαγραφή
  2. καλό κουράγιο και δύναμη στο έργο σας. συνεχίστε να είστε μαχητικοί και ιδεαλιστές. ο χώρος χρειάζεται ανανέωση και από ιδέες και από πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ