Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                      ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                         
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                                          Αθήνα, 27 Μαΐου 2014
                                      
                               
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά το πέρας των αρχαιρεσιών της Ένωσής μας και τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, προς τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, οι οποίοι μας στήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο των μελών μας ότι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνεχίζοντας τον αγώνα, για την διασφάλιση του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, για την κατοχύρωση όσων επιτύχαμε και για την προώθηση και επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.
Το Προεδρείο συγκροτήθηκε από τους συναδέλφους εκείνους, οι οποίοι έχουν αποδείξει με την προσφορά τους, με την σοβαρότητα και την σταθερότητα της συμπεριφοράς τους, ότι διακατέχονται, τόσο από διάθεση συνέχισης της προσφοράς, για το συλλογικό συμφέρον (και όχι για το ατομικό), όσο και από πνεύμα συνεργασίας. Η εκλογή της Ειρηνοδίκη Σταματίας Γκαρά στη θέση του Ταμία έγινε για να τιμηθεί στο πρόσωπό της ο κλάδος των Ειρηνοδικών, τον οποίον εκπροσωπεί και επίσης λόγω της προηγούμενης επιτυχούς θητείας της, στην ίδια αυτή θέση και του μεγάλου αριθμού ψήφων,  με τον οποίο την τίμησαν οι συνάδελφοι. Η εκλογή ως αναπληρωτή Ταμία του Πρωτοδίκη Αθηνών Χρήστου Παπαδήμα, η οποία, ασφαλώς, σε καμία περίπτωση, δεν συνιστά παραβίαση του Καταστατικού, όπως δήθεν επικαλούνται τα μέλη της μειοψηφίας, αφού προτάθηκε και υποδείχθηκε από την Ταμία Γκαρά Σταματία, ως εξουσιοδοτούμενο υπ’ αυτής πρόσωπο, όπως ακριβώς προβλέπεται από το αρθ. 16 εδ. τελευταίο του Καταστατικού, έγινε προς υποβοήθηση και διευκόλυνση του έργου της, από μέλος του Δ.Σ., που κατοικεί και υπηρετεί στην Αθήνα, επειδή, όπως είναι γνωστό, η ίδια κατοικεί και υπηρετεί στη Λάρισα. Οι αντιρρήσεις της μειοψηφίας συνιστούν απλά και μόνον άγονη αντιπολίτευση, όπως το ίδιο ακριβώς συνιστούν και οι αντιρρήσεις τους (οι οποίες τελικά εκάμφθησαν), για την εκλογή του κ. Μανωλίδη, Προέδρου Εφετών, ως υπεύθυνου Οικονομικών θεμάτων, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση αυτή από την Πρόεδρο, προς αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς του και προς αξιοποίηση των γνώσεών του ειδικώς στα θέματα αυτά, μέχρι την συνταξιοδότησή του, κατά το επόμενο έτος.
Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τα μέλη της μειοψηφίας σε οξύτατες και στείρες αντιπαραθέσεις,  τις οποίες, εξ’ άλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν επιδοκιμάζει, όπως σαφώς προέκυψε και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών, αλλ’  αντίθετα στόχος μας είναι να τιμήσουμε, την εντολή της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέρφων μας, και να εργαστούμε, κατά τρόπο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό.
Ήδη, από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας, στη Διοίκηση της Ένωσης, υλοποιούμε άμεσα ορισμένες από τις εξαγγελίες  μας, τις οποίες είχαμε ήδη δρομολογήσει από την προηγούμενη θητεία μας και συγκεκριμένα: α) τη συμμετοχή των παιδιών των Δικαστών σε παιδικές κατασκηνώσεις (ιδιωτικές, υψηλών προδιαγραφών), με κάλυψη του συνόλου της δαπάνης από την Ένωση (σχετική ανακοίνωσή μας, από 21-05-1014) και β) την είσοδο των μελών μας στα Στρατιωτικά Πρατήρια και Λέσχες από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται, σε χαμηλές τιμές, τα εκεί διατιθέμενα είδη  και να σιτίζονται σ’ αυτές αντίστοιχα (σχετική ανακοίνωσή μας από 26-05-2014).
Καλούμε, τέλος, όλα τα μέλη του Δ.Σ. να συστρατευθούμε  και να προχωρήσουμε με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, για την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Βασιλική Θάνου, Πρόεδρος                                 Κων. Βουλγαρίδης, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Μπάσης, Αντιπρόεδρος                       Σταματία Γκαρά, Ταμίας
Ευάγ. Κασαλιάς, Αντιπρόεδρος                            Χρήστος Παπαδήμας, Αναπλ. Ταμίας
Μαργαρίτα Στενιώτη, Γεν. Γραμματέας               Χαράλ. Μαυρίδης, Μέλος Δ.Σ., Εκπρόσωπος
                                                                   Τύπου        

                     

(Σ.Σ. η επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα αντικαθιστά την παλαιότερη επιστολή)

26 σχόλια:

  1. Το "ευχαριστήρια επιστολή" που κολλάει; Βλέπει κανείς τη λέξη "ευχαριστώ" στο κείμενο και δεν τη βλέπω εγώ;; Οι υπόλοιποι της 8άδας που ήταν λαλίστατοι πριν τις εκλογές, που είναι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν διαβάσετε και την 1η παράγραφο του κειμένου, θα τη δείτε...

      Διαγραφή
    2. "θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, προς τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων...."
      Αυτό δεν είναι ευχαριστία, κ. συνάδελφε;;Αλλά, φαίνεται, το μάτι κολλάει αλλού...
      Κάποιος που δεν έχει "μυωπία"

      Διαγραφή
    3. Προφανώς, εκ παραδρομής, ο κ διαχειριστής του dikastis.gr και ίσως και λόγω κεκτημένης ταχύτητας κατά την διαδικασία του copy - paste, δεν ανάρτησε την πρώτη παράγραφο που αναφέρεται στις ευχαριστίες της Κας Θάνου και της ομάδος της. Ανθρώπινο, μιας και θεωρώ ότι δεν υπήρχε δόλος εκ μέρους του διαχειριστή για την απαλοιφή της συγκεκριμένης παραγράφου.
      Εσείς όμως, (ανώνυμε ΄΄συνάδελφε΄΄ της 29/5 0844) και προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις εκ του πονηρού, αντί να απευθυνθείτε και στα υπόλοιπα Δικαστικά site προκειμένου να διαπιστώσετε - εξακριβώσετε ΄΄ την ακρίβεια του περιεχομένου της επιστολής, προτιμήσατε να σχολιάσετε κακοπροαίρετα, μικρόψυχα και με όποια κακία σας περισσεύει ακόμα και τα πρόσωπα που πλαισιώνουν το Προεδρείο της Ενωσης. Εκτίθεστε κ ΄΄συνάδελφε΄΄ στα μάτια των υπολοίπων.....!!! Δεν αντιπολιτεύονται κατ΄αυτόν τον αήθη τρόπο!!! Επαναλαμβάνω ότι εκτίθεστε..!!!
      Συγχαρητήρια στον Διαχειριστή του site, που σήμερα προς άρση οποιασδήποτε παρεξηγήσεως - παρερμηνείας ανάρτησε (ανέβασε) αυτούσια την ευχαριστήρια επιστολή της Κας Θάνου και της ομάδος της.Μπράβο του και πάλι..

      Διαγραφή
  2. αυτό κι' αν είναι πρωτάκουστο. ξέχασαν να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους και πρόσθεσαν μια βδομάδα μετά παράγραφο για να βγουν από την υποχρέωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοηθήστε με λίγο. Την ανακοίνωση την κάνει η ομάδα Θάνου έτσι δεν είναι; Αυτή ευχαριστεί τους ψηφοφόρους της. Τότε γιατί στην επικεφαλίδα υπάρχει το διακριτικό της ένωσης δικαστών; Η οκτάδα πλέον είναι η ένωση δικαστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έτσι το βλέπουν. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της ένωσης (ende.gr) αρκεί για να το δει κανείς.

      Διαγραφή
  4. Δεν νομίζω ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις και η πρόσβαση σε στρατιωτικά πρατήρια ήταν από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες...Προσωπικά ούτε που θυμάμαι πότε ακριβώς μας απασχόλησαν ως σώμα τα φλέγοντα αυτά ζητήματα...Για την ταμπακιέρα (αποφάσεις ΑΕΔ) ούτε λόγος...Τα προεκλογικά non paper στις θυρίδες μας μάραναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ένα θα πώ.. Scripta manent!! Άντε να δούμε γιατί μπήκε ο Ιούνιος.Αλλιώς σε δύο χρονάκια τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    2. Αν πίστεψες όσα άκουσες για την "ταμπακιέρα", καλά να πάθεις

      Διαγραφή
  5. Δηλ. για να καταλάβω, οι παιδικές κατασκηνώσεις εν όψει καλοκαιριού δεν είναι σημαντικό ζήτημα??? (μάλλον είστε ανύπαντρη/ος και χωρίς λοιπές υποχρεώσεις ανώνυμε σχολιαστή των 1159). Η ελεύθερη πρόσβαση σε Στρατιωτικά πρατήρια και Λέσχες δεν είναι σημαντικό ζήτημα??? Προφανώς δεν έχετε υπηρετήσει σε καμιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Αλεξ/πολη, Ορεστιάδα κλπ ή εάν είστε Ειρηνοδίκης σε καμιά Κάλυμνο, για να δείτε εάν χρειάζονται οι Λέσχες και τα πρατήρια προς όφελος της ποιοτικής (ανθρώπινης) αναβάθμισης και εξυπηρέτησης.
    Αντί να πούμε όλοι μπράβο για τις σημαντικές συμφωνίες της Ενωσης - ΥΠΕΘΑ ή με τις Διευθύνσεις των Κατασκηνώσεων (με το καλημέρα που ανέλαβε καθήκοντα το σημερινό Προεδρείο), καθόμαστε και γκρινιάζουμε... Αμάν πια.
    ΥΓ. Ουρές στα Γραφεία της Ενωσης προκειμένου να εγγραφούν στη σχετική λίστα οι κκ συνάδελφοι. Εσείς? μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;

    ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, γιατί η μετάταξη των στρατιωτικών δικαστών στην πολιτική-ποινική δικαιοσύνη είναι προ των πυλών,ενώ το αίτημα της ένωσης γιά τα πρατήρια/λέσχες είναι παλιό.Ας μην επιχαίρουν λοιπόν εκεί στην ένωση ότι έγινε με τις ενέργειές τους.

      Διαγραφή
  7. Η κ. Πρόεδρος όσα υποσχέθηκε τα τήρησε. Απόδειξη ότι το 2012 πήρε 720 σταυρούς, ενώ τώρα σάρωσε με 1271.
    Οι συνάδελφοι την τίμησαν με την ψήφο τους. Οι υπόλοιποι πιείτε ξιδάκι και περιμένετε δύο χρονάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συνάδελφοι την ψήφισαν για τις υποσχέσεις της αναφορικά με τα μισθολογικά και μέχρι στιγμής δεν βλέπω να έχει τηρηθεί τίποτα...Αν δεν υλοποιήσει τα όσα έλεγε προεκλογικά δεν βλέπω να βγαίνει η διετία...

      Διαγραφή
    2. Πότε υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση η υπόσχεση πρός την πρόεδρο της ένωσης;; Πότε εφαρμόστηκε η απόφαση του Μισθοδικείου; Πρόσεχε συνάδελφε τί λες. Όσο για το "ξυδάκι" ωραίο επίπεδο.Εκτός αν το ζητούμενο πλέον είναι όχι η τήρηση των δεσμεύσεων αλλά η καρέκλα.





      '

      Διαγραφή
  8. Η σαρωτική νίκη οφειλόταν αποκλειστικά στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ υποσχεσεις για τα μισθολογικα εντος Ιουνιου και Ιουλιου. Περιμενουμε και θα δουμε. Οταν υποσχεσαι κατι ΤΟΣΟ συγκεκριμενο σε ΤΟΣΟ συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, δεν χωρεί καμία διαψευση.
    Θελω να πιστευω οτι δεν θα εχουμε προδοθεί τοσο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τον ανασχηματισμό άλλαξε ο Υπουργός Οικονομικών, με τον οποίο είχε γίνει η όποια διαπραγμάτευση για την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων. Από όσα συμφωνήθηκαν τίποτα δεν γράφτηκε στο χαρτί, αλλά όλα έγιναν προφορικά και άρα ο νέος Υπουργός δεν υποχρεούται να τα αναγνωρίσει. Όσο δε για τον κ. Σταϊκούρα, αυτός από την αρχή ήταν αρνητικός. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή γυρίσαμε στο προ τριμήνου καθεστώς. Βέβαια αμφιβάλω αν αυτό το καθεστώς είχε αλλάξει ποτέ. Κάποιοι το πίστεψαν και έλεγαν τους Σεβαστίδιδες συκοφάντες. Ε! ας πρόσεχαν.
    Τέλος, δε θα πρέπει να μην παραβλέψουμε την ανησυχητική σιωπή της Ένωσης και κυρίως της οκτάδας που ευαγγελίζονταν τη συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σεβαστίδιδες και πάλι Σεβαστίδιδες.
    Έντιμοι, σοβαροί νομικοί και σοβαροί Δικαστές.
    Ξέρουν να "διαβάζουν" και να "ερμηνεύουν" τους νόμους.
    Και όχι να υπονοούν μυστικούς "κώδικες" και "κωδικούς".
    Προς γνώση, λοιπόν, και συμμόρφωση.
    Δεν φταίει που άλλαξε ο Υπουργός Οικονομικών, φταίει που δεν αλλάζουμε εμείς νοοτροπία.
    Η βούληση της πολιτείας δεν εξαρτάται από το φυσικό πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, σε σοβαρά θέματα.
    Τουλάχιστον, σταματήστε τις δικαιολογίες.
    Για όλα φταίει η απροκάλυπτη πλέον, απαξίωση του Θεσμού της Δικαιοσύνης.
    Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιοι συνάδελφοι οι αφοι Σεβαστίδη,αλλά μήπως το παράκανες συνάδελφε με το λιβάνισμα?Δηλαδή οι υπόλοιποι του ΔΣ τι είναι?Ατιμοι,κακοί νομικοί και κακοί δικαστές?Η κριτική συνάδελφε γίνεται σε επίπεδο θέσεων και προσφοράς του καθενός και όχι με προσωπικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.Όσο γιά τα οικονομικά,δεν φταίει η κα Πρόεδρος που υποσχέθηκε (γιά συνδικαλιστικούς λόγους),αλλά οι συνάδελφοι(αν και δικαστές) που την πίστεψαν,ενώ ήταν φανερό ότι στον προυπολογισμό είχαν εγγραφεί μόνον τα αναδρομικά του 2012 και 2014,τα οποία γιά να δοθούν απαιτείται εκτελεστικός νόμος,που μπορεί και να ψηφιστεί,μπορεί και όχι.Ας είμαστε αισιόδοξοι....

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι "λιβάνισμα" για την ομάδα των Σεβαστίδιδων. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.
      Τα υπόλοιπα μέλη δεν είναι ασφαλώς άτιμοι κλπ.
      ΕΙΝΑΙ, όμως, είτε "αδιάβαστοι" σχετικά με όσα υποσχέθηκαν, είτε (το χειρότερο) δημιουργούσαν εντυπώσεις και έδιναν υποσχέσεις, ενώ γνώριζαν ότι τα όσα έλεγαν δεν ίσχυαν, τουλάχιστον όπως τα παρουσίαζαν.
      Και το χείριστο. Επιτέθηκαν, οι ίδιοι και οι "ομάδες" τους, με πάρα πολύ άσχημο τρόπο στους "Σεβαστίδιδες", οι οποίοι τελικά ήταν αυτοί που κατάλαβαν τι πρόκειται να συμβεί, και προειδοποίησαν τους συναδέλφους, ασχέτως "ψηφοθηρικού" κόστους.
      Η αλήθεια να λέγεται, ειδικά από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

      Διαγραφή
  11. Δεν έχω καταλάβει σε τι φταίει η κ. Πρόεδρος. Όταν συναντήθηκε με το Στουρνάρα, θεωρούσε εύλογα ότι κάνει μια σοβαρή και έντιμη συζήτηση. Δυστυχώς εξαπατήθηκε και αυτή. Δεν υποσχέθηκε τίποτα. Απλά μετέφερε τα αποτελέσματα των συζητήσεων. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει; Να μπει στο Υπουργείο και να βάλει η ίδια τις υπογραφές; Για σοβαρευτείτε λίγο. Μερικοί από εσάς δίνουν την εντύπωση ότι χαίρονται κιόλας, μιας και έτσι έχουν ευκαιρία να βάλουν κατά της κ. Προέδρου. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας έλεγε η κ. Πρόεδρος ότι "μας υποσχέθηκε ο κ. Στουρνάρας κλπ".
      ΟΧΙ να διαμαρτύρεται παραμονές των εκλογών, ότι η ίδια έχει δίκιο, και οι άλλοι άδικο κλπ.
      ΟΧΙ ότι είναι σίγουρο ότι θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις του μισθοδικείου, και ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι ισχυρίζονται τα αντίθετα, επειδή δεν γνωρίζουν.
      Και αυτό το "δίνουν την εντύπωση ότι χαίρονται κιόλας" τι είναι;
      Δηλαδή εννοείς στα σοβαρά, ότι οι συνάδελφοι δεν ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση μας από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βλάψουν την Πρόεδρο προσωπικά;;;;

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ