Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ



Του Δημητρίου Ζιγκόλη
Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης


Κομοτηνή, 15 Ιουνίου 2014.
Αγαπητοί συνάδελφοι.

   Όταν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ανακοίνωσα την 5-4-2014, την υποψηφιότητά μου, είχα αναφέρει για το μισθολογικό θέμα επί λέξει τα εξής:

«Είναι αυτονόητο, ότι η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των Δικαστών διασφαλίζει το κύρος και την ανεξαρτησία τους. Δικαστής που ζει στα πρόθυρα της ένδειας, δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο για την αμεροληψία, το κύρος και την ανεξαρτησία του….
 …  Υπάρχει έως τώρα η πληροφόρηση ότι μετά την 23η Απριλίου 2014, θα επανέλθουμε στο μισθολογικό καθεστώς πριν την 1η -8-2012, και ότι θα μας καταβληθεί αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στην διαφορά με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς. Αυτό θα γίνει σε πρώτη φάση για το διάστημα από 1-1-2014.
ΟΜΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: 1) Τον μήνα Μάιο του 2014, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νέο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2015-2018».   
2) Τον Ιούνιο του 2014 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το Δημόσιο Χρέος της Χώρας μας. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν δυστυχώς και πάλι «νέα μέτρα».
 Οι αποφάσεις του Μισθοδικείου θα πρέπει να εφαρμοσθούν. Κατά την άποψη μου, θα πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός, να αποφύγουμε οποιαδήποτε νέα μείωση των αποδοχών μας. Αφού ξεπεράσουμε όλους τους σκοπέλους, θα πρέπει να επιδιώξουμε ότι δικαιωματικά μας ανήκει.»  Βλ εδώ:  http://dikastis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5.html
  Δυστυχώς, πρόσφατες εξελίξεις με δικαίωσαν. 
  Σ’ αυτά θα πρέπει να προσθέσω τα εξής γεγονότα:
1)     Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση εφαρμογής των αποφάσεων του Μισθοδικείου. Πρόσφατες δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων, καθώς και η  ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.  
2)      Αρμόδιοι παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτιμούν ότι η εφαρμογή τέτοιων δικαστικών αποφάσεων («Μισθοδικείο», ΣΤΕ για τους ένστολους), αποτελούν παραβίαση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
3)      Ήδη μερίδα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, προαναγγέλλει την λήψη και νέων οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων τον μήνα Οκτώβριο (βλ. το Βήμα της Κυριακής της 7-6-2014, ένθετο «Βήμα Ανάπτυξη», σελ. 3) καθώς και την εφημερίδα Realnews στο ένθετο Realmoney.  
4)      Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, θα ψηφισθεί από την Βουλή το «νέο Μισθολόγιο» στο Δημόσιο, όπου θα συνδέεται ο μισθός με την απόδοση. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι τελευταίες μειώσεις των αποδοχών μας πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να προσαρμοσθούν τα ειδικά μισθολόγια με το έως τώρα ενιαίο μισθολόγιο.    
Μετά από όλα αυτά, εκτιμώ ότι δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ εκπλήξεων, αντιμέτωποι και με νέες (μικρότερης έκτασης) περικοπές των αποδοχών μας.
Εύχομαι φυσικά να διαψευσθώ…



17 σχόλια:

  1. Δημήτρη μη γίνεσαι άγγελος κακών ειδήσεων ! Εχουμε ευαίσθητο ψυχισμό. Η κ. Πρόεδρος εξάλλου μας είχε διαβεβαιωσει προεκλογικά για το αντίθετο ! Μια φίλη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη,

      Επιθυμώ διακαώς και εκ βάθους καρδίας να διαψευσθώ και μάλιστα παταγωδώς. Όμως δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Με τις μικρές μου δυνάμεις έπρεπε να κάνω κάτι για τους συναδέλφους μου.

      Δημήτρης Ζιγκόλης

      Διαγραφή
  2. αφου ειναι επισημο οτι δεν γινεται να εισπραξουμε τιποτα τωρα, αφου δεν προλαβε να ψηφισθει η διαταξη που μας ικανοποιουσε, η ψηφιση της οποιας παραπεμφθηκε αοριστως στο μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εχεις διασταυρωσει αυτα που λες αγαπητε συναδελφε? Γιατι η κ.Προεδρος λεει τα αντιθετα.Και μαλιστα για καταβολη της διαφορας τον Ιουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί κανείς να αγνοήσει γεγονότα;
      Όπως την θέση των δανειστών, ότι οι αποφάσεις του ΣΤΕ και του "Μισθοδικείου", αποτελούν παραβίαση του προγράμματος. Και ότι πρέπει να ληφθούν "ισοδύναμα".
      Δεν το λέω εγώ. Το είπε ήδη στις 11-6-2014 η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Προσωπικά ελπίζω σε διάψευση .

      Δ.Ζ.


      Διαγραφή
  4. Τον Ιούλιο δεν θα καταβληθεί τίποτε... Στην καλύτερη περίπτωση η οποιαδήποτε καταβολή αν γίνει θα ναι το φθινόπωρο. Πολύ φοβούμαι ότι ο αγαπητός συνάδελφος έχει δίκιο. Κι αν δεν γίνουν νέες περικοπές σίγουρα η εφαρμογή των αποφάσεων του μισθοδικειου παραπέμπονται στις καλένδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοντός ψαλμός αλληλούια αγαπητοί συνάδελφοι , αν και πιστεύω ότι έρχονται τα χειρότερα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πάρει θέση η Ένωση για το θέμα ή έλεγε ότι έλεγε μόνο για τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπιζω κ οι πιο αισιοδοξοι να εχουν συνειδητοποιησει πλεον οτι δεν προκειται να παρουμε τιποτε τουλαχιστον εως την 27-06 οπως διαβεβαιωνε η κ προεδρος προφανως επισης παραπλανηθεισα.απο σεπτεμβρη κ βλεπουμε ενω ηδη εχει συσταθει επιτροπη για νεο μισθολογιο δικαστων που ακυρωνει τις οποιες αποφασεις.η ενωση γιατι δεν κανει καποια ανακοινωση ως προς αυτο αλλα μας βομβαρδιζει με ανακοινωσεις για πδατηρια κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως μόνο η κυρία Θάνου μπορεί να μας διαφωτίσει για το τι ισχύει. Πιστεύω έστω και αργά να απαντήσει γιατί δεν είναι ωραίο να μένει στον αέρα πως ότι έγινε με τα e-mail έγινε μόνο για τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ

    http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=9be63580-976a-4580-a440-8bb787a2c0bc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τροπολογία ψηφίσθηκε, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και η κυβέρνηση "κραδαίνει" νέο ειδικό μισθολόγιο.
      βλ. Εφημερίδα των Συντακτών φύλλο της 27-6-2014. και :
      http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1230124/neo-eidiko-misthologio-kradainei-h-kyvernhsh.html

      Δημήτρης Ζιγκόλης

      Διαγραφή
  10. χθες κατατέθηκε η τροπλογία για την επαναφορά του μισθού μας και τα αναδρομικά;γιατί τόση ησυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω πολυ λιγη σημασια εχει να κραξουμε οσους ηθελαν να γινουν Κασσανδρες. Απλα εκαναν λαθος.
      Σημασια εχει οτι ευτυχως τελικα δικαιωθηκαμε.

      Διαγραφή
    2. Κάντε λίγο υπομονή με την αισιοδοξία σας...
      Διαβάστε "τα Νέα" της 28-6-2014
      Και το Βήμα της Κυριακής της 29-6-2014.
      Βγάλτε το νόημα...
      και μετά πείτε μου αν παραμένετε αισιόδοξος...

      Διαγραφή
    3. Είσαι σίγουρος/η οτι "δικαιωθήκαμε";
      Δε νομίζω.

      Διαγραφή
    4. Α μπα. Καθόλου δεν δικαιωθηκαμε. Απλώς ψηφιστηκε μια διαταξη που επαναφερει τους μισθούς μας στα επιπεδα του 2012. Λεπτομερειες...

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ