Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ενημερωτική ανακοίνωση για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις»


    ΕΝΩΣΗ
    ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
    ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
    ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
    Τ.Κ. 101. 71
     e- mail: endikeis@otenet.gr
    Αθήνα, 10-12-2015
    Aρ. Πρωτ. 152

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Ενημερώνουμε τους κ.κ. συναδέλφους ότι, κατόπιν των επίμονων και τεκμηριωμένων αιτημάτων του Προεδρείου της Ένωσής μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε την 9-12-2015, περιελήφθησαν οι ακόλουθες διατάξεις:
    Α) Άρθρο 46: Κατάργηση του άρθρου 12 παρ. 1 του ν. 4312/2014με την οποία προβλέπεται ότι «Όταν για οποιονδήποτε λόγο αναβάλλεται ή ματαιώνεται η ουσιαστική εκδίκαση ποινικής υπόθεσης από το τριμελές πλημμελειοδικείο ή από το ποινικό εφετείο, αυτή προσδιορίζεται σε δικάσιμο, κατά την οποία προεδρεύει ο ίδιος δικαστής. Για το σκοπό αυτό και ύστερα από σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα, η υπηρεσία των προεδρευόντων προκαθορίζεται για όσο χρόνο κρίνεται αναγκαίο, από το τριμελές συμβούλιο ή το δικαστή που διευθύνει το δικαστήριο, με βάση τον αριθμό των υποθέσεων, που είναι κάθε φορά εκκρεμείς, σε κάθε δε περίπτωση τουλάχιστον για τις δικασίμους στις οποίες είναι ήδη προσδιορισμένες για εκδίκαση υποθέσεις σε αριθμό ίσο ή ανώτερο του προβλεπομένου, ως ανωτάτου ορίου από τον οικείο εσωτερικό κανονισμό».
    Β) Άρθρο 47: Αύξηση, από 1-1-2016, των οργανικών θέσεωντων εφετών της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης κατά δέκα (10) και των αντεισαγγελέων εφετών κατά πέντε (5).
    Γ) Άρθρο 61: Πρόβλεψη σύστασης θέσεις ιατρών στα δικαστήρια της χώρας, με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και Δικαιοσύνης
    Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ως άνω σχεδίου νόμου η δοκιμαστική υπηρεσία των δόκιμων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών (πάρεδροι δικαστικοί και εισαγγελίας) της 20ης  εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστών ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες.
    Διαβεβαιώνουμε δε ότι θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για περαιτέρω αύξηση των οργανικών θέσεων σ’ όλους τους βαθμούς, για κατάργηση των απαξιωτικών προς τους δικαστικούς λειτουργούς διατάξεων του ν. 4055/2012 και για τη λήψη μέτρων προς βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης.



    2 σχόλια:

    1. ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 47 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ;

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
    1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
    2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
    3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
    4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


    5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
    6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

    7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


    Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ