Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 4/12/2015
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, την τελευταία επί Προεδρίας του Λουξεμβούργου, πριν την ανάληψή της από την Ολλανδία.
Στα κυριότερα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν η πρόταση Οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση, μέσω του Ποινικού Δικαίου, της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνδυασμό με την πρόταση Κανονισμού για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, θέματα τα οποία θα διαπραγματευθούν και κατά το προσεχές 6μηνο.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και σχετικά με τις προτάσεις Κανονισμού για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων στον τομέα των περιουσιακών σχέσεων των συζύγων και των καταχωρισμένων συντρόφων, θέμα επίκαιρο και στη χώρα μας καθόσον σύντομα κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης για όλα τα άτομα που ζουν στην Ελλάδα.
Το ευρωπαϊκό σχέδιο νομοθετήματος δεν υιοθετήθηκε προς το παρόν, μετά από αντίρρηση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.
Τέλος, εκτός από τα θέματα εξασφάλισης ενός αποτελεσματικού συστήματος ποινικής δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή και την συνεργασία Ε.Ε και ΗΠΑ, στη συνάντηση αυτή έγινε και αναφορά στη μεταναστευτική κρίση και ειδικότερα στην ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και της ρητορικής μίσους, στα οποία ήδη η χώρα μας ανταποκρίνεται θετικά με την τοποθέτηση δυο ειδικών εισαγγελέων στο Δικαστήριο του Πειραιά, καθώς και στην επίσκεψη της πρόεδρου της Eurojust στις 16/12/15 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΥΠΔΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ