Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Στις 30-1-2016 δημοσιεύθηκαν τρεις ανακοινώσεις: Η πρώτη εκ μέρους του μέλους του Δ.Σ. κ. Π. Λυμπερόπουλου, η δεύτερη εκ μέρους της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και η τρίτη των δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ (Χ. Σεβαστίδη και Χ. Σεβαστίδη). Επί των ανακοινώσεων αυτών έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Α) Σχετικά με την πρώτη ανακοίνωση (του κ. Π. Λυμπερόπουλου): Ο συνάδελφος αυτός, που μάλιστα εμφανίζεται και ως αυθεντία, που δύναται να εκφράζει τη μοναδική αλήθεια, θυμήθηκε όψιμα, ότι υπάρχει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας αποτελεί μέλος του Δ.Σ., όταν κατά τα προηγούμενα χρόνια και ενόσω ήταν αποσπασμένος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως σύμβουλος του τότε Υπουργού, παρίστατο σπάνια στα Συμβούλια της Ένωσής μας και μάλιστα ενώ συζητούνταν ζωτικά θέματα, που αφορούσαν αμιγώς το Δικαστικό Σώμα. Για τη θέση δε που κατείχε τότε, αποδοκιμάσθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, με την υπερψήφιση κατά την καταστατική γενική συνέλευση της διάταξης του άρθρου του Καταστατικού μας περί ασυμβίβαστου των δύο θέσεων (μέλους Δ.Σ. – Σύμβουλου Υπουργού).      
Β) Σχετικά με τη δεύτερη ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών:
Είναι πρωτοφανές να ισχυρίζεται κανείς ότι υποβλήθηκε πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τη μεγαλύτερη, πολυπληθέστερη και αρχαιότερη δικαστική ένωση της Ελλάδας, σε ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό, ήτοι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία!!, είτε με αποστολή μηνύματος (δηλαδή είτε με SMS!!!! είτε με μήνυμα στον τηλεφωνητή!!!!!), χωρίς να έχει προηγηθεί κοινή συνάντηση των Προεδρείων, όπως πάντοτε μέχρι τώρα συνηθιζόταν και δίχως οι υπογράφοντες την ανακοίνωση να επικαλούνται οιοδήποτε σχετικό έγγραφο με αντίστοιχο αίτημα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που να απέστειλαν ποτέ στην Ένωση μας με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου. Από πότε οι εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων επικοινωνούν μεταξύ τους με SMS;  To οποίο μάλιστα ουδέποτε λάβαμε.  Ακόμη πιο πρωτοφανές είναι να ισχυρίζονται τα δύο μέλη της Ένωσης μας (Χ. Σεβαστίδης και Χ. Σεβαστίδης) ως αυτόκλητοι τιμητές, πλέον, των πάντων, ότι ουσιαστικά η αποστολή SMS ή μηνύματος στον τηλεφωνητή συνιστά ενημέρωση δικαστικής ενώσεως!!!!!! όταν μάλιστα οι ίδιοι το πρώτο που έσπευσαν να πράξουν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26-1-2016 ήταν να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου επί της έγγραφης προτάσεως, που υπέβαλαν στο Δ.Σ., όπως το ίδιο πράττουν και για κάθε πρόταση που υποβάλουν. Προφανώς για τα δύο αυτά μέλη του Δ.Σ. η αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος συνιστά ή δεν συνιστά υποβολή πρότασης ενώπιον δικαστικής ενώσεως ανάλογα με το τι κάθε φορά τους εξυπηρετεί!! Τίποτε περισσότερο δεν έχουμε να προσθέσουμε και αφήνουμε την κρίση του περιεχομένου της ανακοίνωσης αυτής  στους συναδέλφους.
Γ) Ως προς την ανακοίνωση των δύο μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (των Χ. Σεβαστίδη και Χ. Σεβαστίδη):
Συνιστά, αν μη τι άλλο, έλλειψη σεβασμού απέναντι σε πάγιες δημοκρατικές αρχές αλλά και απέναντι στους συναδέλφους το να ζητούν τα δύο αυτά μέλη την παραίτηση!!!!!!!!!!!! των μελών του Προεδρείου της Ενώσεως, που κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσης τιμήθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων για την αποτελεσματικότητα του έργου τους, που συνεχίζεται και θα συνεχισθεί, καθώς και για την αδιαμφισβήτητη προσφορά τους. Τα ίδια, μάλιστα, έλεγαν ανερυθρίαστα και κατά το παρελθόν υπό την Προεδρία της τέως Προέδρου της Ενώσεως κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, νυν Προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα για ασήμαντες αφορμές και σε χρόνο, που δικαιώνονταν όλοι οι αγώνες της Ενώσεως. Δεν διστάζουν, δε, και στην παρούσα ανακοίνωση τους να ομιλούν για παλινωδίες και αντιφάσεις με τις οποίες ΄΄έχουν χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια΄΄, προσβάλοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδρομή και το έργο της επί τριετία Προέδρου της Ένωσης κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου (δεδομένου ότι η πρώτη υπογράφουσα ανέλαβε προ τριμήνου την Προεδρία της Ενώσεως), η προσφορά της οποίας στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι αναμφισβήτητη και χαίρει της εκτιμήσεως όχι μόνο όλου του δικαστικού σώματος αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, προσφορά η οποία συνεχίζεται από το σημερινό Προεδρείο.
 Να υπενθυμίσουμε στους δύο αυτούς συναδέλφους – μέλη του Δ,Σ, ότι οι εκλογές της Ένωσης θα διεξαχθούν σε τέσσερις μήνες. Νωρίς, επομένως, ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα, δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό αυτό δρόμο. Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να παράγουμε έργο, όπως πράττουμε συνεχώς μέχρι σήμερα εισπράττοντας την ικανοποίηση όλων των συναδέλφων.
Εκφράζουμε δε, τη θλίψη μας που κάποιοι προσπαθούν αυτές τις δύσκολες στιγμές τόσο για τη Δικαιοσύνη όσο και για τη χώρα μας να δημιουργήσουν ρήγμα τόσο μέσα στην Ένωσή μας όσο και στις αρμονικότατες μέχρι σήμερα σχέσεις μεταξύ όλων των Δικαστικών Ενώσεων.
Στο σημείο αυτό δηλώνουμε, ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε οποιονδήποτε επανέλθει επί των παραπάνω ζητημάτων, διότι η βούλησή μας είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης και των λειτουργών αυτής και όχι να αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις.
         
Αθήνα, 31-1-2016

Τα μέλη του Προεδρείου της ΕΔΕ

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, Πρόεδρος ΕΔΕ
Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, Αντιπρόεδρος – Εκπρόσωπος τύπου ΕΔΕ
Ευάγγελος Κασαλιάς, Αντεισαγγελέας Εφετών, Αντιπρόεδρος ΕΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Γενικός Γραμματέας ΕΔΕ
Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης, αν. Γεν. Γραμματέας ΕΔΕ
Ματίνα Γκαρά, Ειρηνοδίκης, Υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης ΕΔΕ
  


==============
βλ. και













7 σχόλια:

  1. Για να βάλουμε στη συζήτηση και την ΕΕΕ (Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος),

    ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ... ΤΩΡΑ!!!

    Κι ας μην συντρέχουν οι προϋποθέσεις...

    Playlist 1:
    https://www.youtube.com/watch?v=M2coDqQKyjg

    Playlist 2:
    https://www.youtube.com/watch?v=Wty7V8XyfxA

    "Μόνη ελπίδα μου 'μεινε η ζεστή φωνή σου,
    μα ψυχρά μου απαντά, μα ψυχρά μου απαντά
    ο τηλεφωνητής σου.

    Πάλι χτυπάνε καμπάνες για μας...
    ΝΤΙΝ - ΝΤΑΝ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι ο κ. Λυμπερόπουλος αποκαλείται κ. (κύριος) ενώ για τους κύριους Σεβαστίδηδες παραλείπεται το κ. ή το κ.κ. είναι τυχαίο γεγονός; ας κρατάμε ένα επίπεδο τουλάχιστον!. πολλά θαυμαστικά βλέπω!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζήτημα ξέρετε ποιό είναι; Οτι η ΕΔΕ είναι ΑΠΟΥΣΑ!Κι έχει κάνει γενικώς πολύ κακή (για να χρησιμοποίησε μια ήπια έκφραση) εντύπωση αυτό και γίνονται σχόλια όχι πολύ κολακευτικά και μάλιστα όχι απο ...οπαδούς των παραπάνω "αντιπάλων" σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "χρησιμοποιησω" ήθελα να πω.Αυτή η αυτόματη διόρθωση...

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Και μετα γυρίστηκε το γουέστερν " Οι τυπικοί, οι ψύχραιμοι και οι οργισμένοι" από τον Nomicus Dikastone (κατά το Sergio Leone).

      Διαγραφή
  5. Η ΕΔΕ είναι παρούσα όταν πρέπει και ενεργεί καταλυτικά. Δεν κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Μην ξεχνάμε ότι η εκδήλωση των Διοικητικών δικαστών ήταν φιάσκο...Κάλεσαν συντάκτη του ασφαλιστικού σχεδίου να μιλήσει για το ασφαλιστικό.......Οποία υποκρισία ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ