Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 6-10-2016

           Των μελών
1.    Χρήστου Τζανερρίκου, Προέδρου Εφετών
2.    Ευάγγελου Κασαλιά, Αντεισαγγελέα Εφετών
3.    Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
4.    Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη
5.    Σταματίας Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκη


                                                                              10   Οκτωβρίου 2016Με το από 4-10-2016 έγγραφό μας, το οποίο έλαβε αρ. πρωτ. της ΕΔΕ 293/4-10-2016, που απευθύναμε προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, ζητούσαμε : α) Όπως τεθεί ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  6-10-2016 η ανάκληση της από 20-9-2016 απόφασης του δήθεν Ενωτικού Προεδρείου, περί αποπομπής του εξ ημών Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά από μέλους του Δ.Σ. της ΕΔΕ,  β) όπως τεθεί το θέμα αυτό προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση και  γ) όπως ζητηθεί γνωμοδότηση από την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθόσον πρόκειται περί θέματος γενικότερου ενδιαφέροντος και όχι για θέμα προσωπικό του Ευάγγελου Κασαλιά.
Τα μέλη του κατ’ ιδέα Ενωτικού Προεδρείου δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι το Προεδρείο είναι πράγματι ενωτικό και ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης και απέρριψαν, απέχοντος από την ψηφοφορία του Ευστάθιου Βεργώνη, τα αιτήματά μας, στο σύνολό τους.
Κατόπιν τούτου, δεν καταλείπεται άλλη δυνατότητα από την προσφυγή του Ευάγγελου Κασαλιά στα αρμόδια Δικαστήρια, προκειμένου να καταδεiχθεί ότι η αποπομπή του είναι ενέργεια που αντίκειται ευθέως στις διατάξεις του νέου καταστατικού της Ένωσής μας. Δυστυχώς, η ανεξήγητη εμμονή των μελών του κατ’ επίφαση Ενωτικού Προεδρείου, οι οποίοι και ήρξαντο χειρών αδίκων, υποχρεώνει την ΕΔΕ να γνωρίζει καταστάσεις πρωτοφανείς στη μακρόχρονη ιστορία της.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία αντικαταστατική ενέργεια από μέρους του δήθεν Ενωτικού Προεδρείου και ότι μοναδικός σκοπός μας είναι να επιστρέψει η τάξη, η ενότητα και η ηρεμία στους κόλπους της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"