Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μπιχάκης, Αρεοπαγίτης ε.τ

Πριν από σαράντα ημέρες έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Νίκος Μπιχάκης, Αρεοπαγίτης ε.τ., μέλος της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών του και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων, η κηδεία του έγινε μόνο με την παρουσία των μελών της οικογένειάς του. Το 40νθήμερο μνημόσυνο έγινε στις 30-5-2020 στην Περαία Θεσσαλονίκης και σ’ αυτό παρέστησαν και αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι του εκλιπόντος. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Κων/νος Βαμβακίδης, ο οποίος αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα με τα εξής λόγια:

«Πριν από σαράντα περίπου ημέρες έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός μας Νίκος Μπιχάκης. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά λύπη και συγκίνηση στους συναδέλφους, τους φίλους και όσους τον γνώρισαν και συνεργάσθηκαν μαζί του.
Ο Νίκος Μπιχάκης ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην απονομή της Δικαιοσύνης και σε όλη την πορεία του επέδειξε απαράμιλλο ήθος και εξαίρετο χαρακτήρα.
Ήταν προσηνής, απλός, ήρεμος, αλλά και αταλάντευτος μαχητής της Δικαιοσύνης, δηλαδή υπόδειγμα καταξιωμένου δικαστή και γι’ αυτό κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των συναδέλφων του και του νομικού κόσμου της Ελλάδας.
Οι δικαστές που ανέβαιναν μαζί του στην έδρα ένοιωθαν πάντα μια ασφάλεια γιατί ήταν δεδομένη η εξαίρετη επιστημονική του συγκρότηση, αλλά και η εγκράτεια και ευθυκρισία του.
Οι συνάδελφοί του, εκτιμώντας τις αρετές του, τον είχαν εκλέξει προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Και από τη θέση αυτή υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη με εντιμότητα, ακεραιότητα και ευσυνειδησία.
Η επιστημονική κατάρτιση και το ήθος του τον αξίωσαν να προαχθεί στον ανώτατο βαθμό του Αρεοπαγίτη.
Η επαγγελματική όμως καταξίωση του Νίκου Μπιχάκη δεν είναι το μόνο του δημιούργημα. Δημιούργημα σημαντικό είναι και η οικογένεια που έκανε με την άξια σύζυγό του, την γιατρό Δέσποινα Κιμισκίδη. Οι δύο γιοι τους, ο Βασίλης και ο Αργύρης, δικαιώνουν την φήμη του πατέρα τους και ως δικαστές διακονούν με επιτυχία τη Δικαιοσύνη, και ο τρίτος, ο Σήφης, λαμπρός επιστήμονας και αυτός, ζει και προκόβει στο εξωτερικό.
Οι Δικαστές και Εισαγγελείς, μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστών Ελλάδος, της οποίας ο Νίκος υπήρξε εκλεκτό μέλος, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην αγαπημένη του οικογένεια και τους οικείους του για την βαρύτατη απώλεια.
Εμείς, οι φίλοι του, θα θυμόμαστε πάντα τον μειλίχιο, χαμογελαστό και καλόκαρδο Νίκο.
Αιώνια η μνήμη του.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ