Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

«Εξελίξεις στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας», - WEBINAR

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εξελίξεις στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας», στις 23/09/2020, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε έμπειρους και νέους νομικούς, δικηγόρους, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε δημιουργούς ή επαγγελματίες της βιομηχανίας της πνευματικής δημιουργίας.
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η κατανόηση βασικών εννοιών του δικαίου της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και πως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις τελευταίες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες των δικαιούχων να αξιοποιήσουν και να προστατεύσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα και αντίστοιχα οι δυνατότητες των χρηστών να χρησιμοποιούν νομίμως τα έργα των δημιουργών. Τέλος θα αναλυθούν οι προκλήσεις που οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις θέτουν για το δίκαιο των Πνευματικών Δικαιωμάτων.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
  • Δημιουργός – Δημιουργικότητα – Δημιουργία: Νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις σχετικά με θεμελιώδεις έννοιες της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
  • Εκμετάλλευση δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
  • Συλλογική Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων μετά τον 4481/2017 – Δικαιώματα και υποχρεώσεις ΟΣΔ, Δικαιούχων και Χρηστών.
  • Άδειες Creative Commons.
  • Προστασία από προσβολές δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
  • Η Οδηγία 2019/790 για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά.
  • Τεχνητή Νοημοσύνη – Δοκιμάζοντας τα όρια της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Αντώνης Στ. Βαγιάνος

Ο Αντώνης Βαγιάνος είναι Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω), ιδρυτής της Δικηγορικής Εταιρείας Βαγιάνος και Συνεργάτες. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (University of Nottingham). Έχει εμπειρία στο δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας συνεργαζόμενος με Δισκογραφικές, Μουσικούς Εκδότες, Δημιουργούς και Εκτελεστές και υπήρξε επί χρόνια νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Εκδοτών Μουσικής.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ