Κυριακή 7 Μαΐου 2023

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΗΤΑ ΒΕΛΙΑ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΔΕ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 2-5-2023

 

Συνάδελφοι, 

 

            Την 24.4.2023 τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ  ζήτησαν την σύγκλιση έκτακτου ΔΣ σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του Καταστατικού.

            Όλως προσχηματικά ζητάνε να ενημερωθούν για τα εξής θέματα:  1.Διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού, 2. Διεκδίκηση Δικαστικών Επιδομάτων 3. Χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση πρόταση μισθολογικής εξομοίωσης Ειρηνοδικών και 4. Μη Συμμετοχή των Ειρηνοδικών στις έρευνες και συνθέσεις Τριμελών Πλημμελειοδικείων

            Η μειοψηφία για άλλη μια φορά, επιλέγει την τακτική της στρέβλωσης, επιδεικνύοντας  προσχηματικά υποκριτικό ενδιαφέρον, για ζητήματα που ποτέ δεν θέλησε να ασχοληθεί τα τελευταία έξι  χρόνια της θητείας του Χριστόφορου Σεβαστίδη  ως Προέδρου της ΕνΔΕ. 

            Καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη της μειοψηφίας γιατί άφησαν να περάσουν 5 ολόκληρα χρόνια για να «ξαναθυμηθούν» την διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού, όταν ήδη από το 2018 «διερευνούσαν» την δυνατότητα διεκδίκησης τους. Ποιες ήταν οι κινήσεις που έκαναν από το 2018 για την επίτευξη αυτού του σκοπού; Δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή, παρά μόνο προέτρεπαν  τους συναδέλφους να καταθέσουν αιτήσεις διακοπής της παραγραφής. Πέντε χρόνια αργότερα ο Χριστόφορος Σεβαστίδης ομολογεί ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα ούτε για τα δώρα, ούτε για όσα επί της θητείας του απωλέσαμε. Να υπενθυμίσω,  λοιπόν, στον Χριστόφορο Σεβαστίδη αλλά και στα μέλη της μειοψηφίας,  ότι στα έξι  χρόνια της  θητείας του, ως Προέδρου της ΕνΔΕ,  απωλέσαμε το 25% του αφορολόγητου εισοδήματος μας, αλλά και την δυνατότητα διενέργειας των αρχαιρεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ήδη από το 2016).  Τρία χρόνια μετά, επιδεικνύοντας «άμεσα»  αντανακλαστικά, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης «θυμήθηκε» να «διεκδικήσει»  την συμμετοχή των Δικαστικών Λειτουργών στις αρχαιρεσίες, αλλά μόνο μέσω αρθογραφίας, χωρίς στην ουσία να πράξει κάτι προς τούτο.    Χειρότερη αδράνεια, συνοδευόμενη μάλιστα με απαξίωση και ως προς την ουσία του θέματος, ήταν και η στάση του Χριστόφορου Σεβαστίδη  για την απώλεια του 25% του αφορολόγητου εισοδήματος μας.

            Μετά από τα παραπάνω «επιτεύγματα», ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, επιχειρεί   να μας πείσει,  ότι ενδιαφέρεται για τις μισθολογικές διεκδικήσεις των Δικαστών, προκαλώντας σήμερα αυτό το έκτακτο ΔΣ και εγκαλώντας στην ουσία το Προεδρείο γιατί μέσα σε ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να πετύχει τις μισθολογικές διεκδικήσεις των επιδομάτων ταχείας διεκπεραίωσης και βιβλιοθήκης, τα οποία αποτελούσαν και αποτελούν βασική  προτεραιότητα μας, για την οποία έχουν γίνει μέχρι σήμερα όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μέρους μας.

            Στο ίδιο πλαίσιο ο Χριστόφορος Σεβαστίδης και τα μέλη της μειοψηφίας, επιδεικνύουν προσχηματικά όψιμο ενδιαφέρον και αγωνία, για το πότε επιτέλους  θα κατατεθεί από το Προεδρείο η πρόταση περί μισθολογικής εξομοίωσης των Ειρηνοδικών.  Η πρόταση αυτή, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει και προσωπικά έχω δεσμευθεί, θα κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, μετά την διενέργεια των επερχόμενων εκλογών και του σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης. Ωστόσο στο σημείο αυτό θεωρώ φρόνιμο να υπενθυμίσω στα μέλη της μειοψηφίας, ότι η πρόταση αυτή απορρίφθηκε ΣΥΝΟΛΙΚΑ,  από το τότε Προεδρείο του Χριστόφορου Σεβαστίδη, κατά την συνεδρίαση του  ΔΣ της 30.6.2021. Στην ουσία προκάλεσαν σήμερα ένα έκτακτο ΔΣ για να μάθουν την τύχη μιας πρότασης που όχι μόνο δεν τους ενδιέφερε, αλλά και την απέρριψαν με «αιτιολογία» που προσιδιάζει μόνο στην εκτελεστική εξουσία. Άλλωστε το τότε  Προεδρείο, επεφύλασσε στον εαυτό  του  πάντοτε τον ρόλο του πρόθυμου συνεργάτη της Εκτελεστικής Εξουσίας. Υπενθυμίζω ότι ο Χριστόφορος Σεβαστίδης,   εν κρυπτω και χωρίς καμία σύγκλιση  έκτακτου ΔΣ, (όπως εν προκειμένω), πρότεινε και συναίνεσε στον βίαιο  επαναπροσδιορισμό  των εκκρεμών αιτήσεων του Ν. 3869/2010, στην μεταφορά ύλης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο   στο Ειρηνοδικεία, μέσω  του Νέου  Πτωχευτικού Νόμου, ενώ πρότεινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Πρόεδρο του ΑΠ, την εκδίκαση από τα Ειρηνοδικεία του συνόλου των υποθέσεων των ειδικών διαδικασιών, αλλά και της εκουσίας Δικαιοδοσίας και μάλιστα σε μια περίοδο,  που η μέση χρέωση των Ειρηνοδικών έφτανε τις 250 υποθέσεις κατ έτος, επιφυλασσόμενος για περαιτέρω αύξηση  στο πλαίσιο καθετοποίησης της ύλης(!).

ΣΗΜΕΡΑ τα ίδια πρόσωπα, που υπερχρέωσαν τα Ειρηνοδικεία για να εξυπηρετήσουν τους πιστωτές, εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για την τύχη της πρότασης μας αναφορικά με την μη συμμετοχή των Ειρηνοδικών στις έρευνες και συνθέσεις Τριμελών Πλημμελειοδικείων, αλλά και για την μισθολογική τους εξομοίωση,  όταν  καμία πρόταση επί της εξαετούς θητείας του Χριστόφορου Σεβαστίδη  δεν έγινε για όλα τα παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα απέρριψαν τις προτάσεις μας για την κατάργηση τόσο των  ενόρκων βεβαιώσεων ενώπιον του Ειρηνοδίκη, όσο και των μη δικαιοδοτικών τους καθηκόντων. Είναι τα ίδια πρόσωπα που αφού συναίνεσαν στην εκκαθάριση της ύλης των υπερχρεωμένων, αναρωτιούνται υποκριτικά  αν θα αυξηθεί η ύλη των Ειρηνοδικείων, βάζοντας πάσης φύσεως «δορυφόρους», να αρθρογραφούν για την  αναδιάρθρωση της ύλης των Ειρηνοδικείων, προτείνοντας στην ουσία την   κατάργηση αυτών. 

 

            Απευθυνόμενος λοιπόν στα μέλη της μειοψηφίας που προκάλεσαν την σύγκλιση αυτού του έκτακτου ΔΣ και συνοψίζοντας τα ανωτέρω σας λέω ότι την απάντηση και την ενημέρωση για όσα προσχηματικά ζητάτε,   θα την λάβετε μέσω της συνέχισης του  έργου μας.  Έχουμε επεξεργαστεί προτάσεις, έχουμε καταθέσει διατάξεις για όσα σήμερα προσχηματικά ζητάτε ενημέρωση και εκτιμώ,  ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο, όταν  εσείς ήσασταν είτε σε άρνηση είτε απλώς απόντες. Ποτέ δεν έχετε κατορθώσει να διαμορφώσετε ένα λόγο άρτιο,  χωρίς να περιέχει υποκρισία και διαστρέβλωση των πάντων. Η μνήμη της καταστροφικής θητείας σας, κατά την οποία απωλέσαμε κεκτημένα ετών, είναι ακόμα νωπή. 

            Μας προξενεί ιδιαίτερη ικανοποίηση η πρόκληση εκτάκτων ΔΣ, προς ενημέρωση. Όσο πιο πολύ εκτίθεστε τόσο καθιστάτε σαφές,  ότι ΜΟΝΟΝ το παρόν Προεδρείο έχει πρόγραμμα και λύσεις για τα θέματα των συναδέλφων μας. 

 https://ende.gr/%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%85/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ