Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Για το σημερινό έκτακτο Δ.Σ.

 

Για το σημερινό έκτακτο Δ.Σ.

 

Αθήνα, 2 Μαΐου 2023

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης,

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης

Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ

 

 

Στο σημερινό έκτακτο ΔΣ το οποίο συγκλήθηκε μετά από αίτημα μας ώστε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στα οικονομικά αιτήματα που προβάλουμε, το προεδρείο τοποθετήθηκε ως εξής:

1) Μας ενημέρωσε ότι καθυστέρησε στην υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ για διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού και ότι έχει αναθέσει την σύνταξη του δικογράφου στο δικηγορικό γραφείο του κ Χρυσόγονου. Δεσμεύτηκε να είναι έτοιμο το δικόγραφο μέχρι τα τέλη Μαΐου και ότι θα κληθούν οι συνάδελφοι να διακόψουν την παραγραφή.

2) Μας πληροφόρησαν για την αποτυχία ικανοποίησης του αιτήματος αύξησης των επιδομάτων παραπέμποντας στην αναθέρμανσή του με την επόμενη κυβέρνηση. Αποδέχτηκαν ουσιαστικά ότι καλλιέργησαν ψεύτικες προσδοκίες στους συναδέλφους ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο όταν συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών λαμβάνοντας τάχα διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν διότι δεν τους έφτανε ο πολιτικός χρόνος.

3) Στα θέματα Ειρηνοδικών ομολόγησαν την πλήρη αποτυχία τους. Μας απάντησαν μέσα σε πλήρη σύγχυση ότι το αίτημα για μη συμμετοχή στις έρευνες και στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία υποβλήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εντός του Φεβρουαρίου. Ζητήσαμε να λάβουμε γνώση του εγγράφου και πάρα τις προσπάθειες τους μέχρι σήμερα το βράδυ δεν μπόρεσαν να βρουν αυτό το έγγραφο!!! Πληροφορηθήκαμε ότι το αίτημα για ανάθεση των ένορκων βεβαιώσεων αποκλειστικά στους δικηγόρους απορρίφθηκε σιωπηρά από το Υπουργείο.

Στη συνέχεια ζητήσαμε εξηγήσεις για ποιον λόγο δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα το αίτημα για μισθολογική εξομοίωση Ειρηνοδικών και Πρωτοδικών και δεν αιτήθηκαν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των Ειρηνοδικών μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους, όπως είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα στο ΔΣ του Ιουνίου του 2021. Τους υπενθυμίσαμε ότι αυτές ήταν οι υποσχέσεις τους και πέρσι όταν ανέλαβαν την διοίκηση της Ένωσης. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι δεν πρόκειται να υποβάλουν αυτοτελώς τέτοια αιτήματα αλλά θα τα εντάξουν μελλοντικά σε ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης του δικαστικού μισθολογίου. Πλήρης και ξεκάθαρη υπαναχώρηση από τις θέσεις τους! Καμία απολύτως πρόοδος σε κανένα θέμα!

Στο τελευταίο  ΔΣ χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα υπαναχώρησης την διεκδίκηση αύξησης επιδομάτων για όλους και τώρα αλλάζουν πλήρως το αφήγημα. Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την υφαρπαγή εκατοντάδων ψήφων συναδέλφων με συνθήματα που ούτε πίστευαν ούτε διεκδίκησαν ποτέ, δεν διστάζουν να συνεχίσουν τον εμπαιγμό. Οι Ειρηνοδίκες διαπιστώνουν μετά από ένα χρόνο θητείας του σημερινού προεδρείου ότι οι  βερμπαλισμοί και οι ανέξοδες υποσχέσεις ανθρώπων που δεν έχουν ούτε σχέδιο ούτε πρόθεση να κάνουν τίποτα θετικό, ανακόπτουν ένα έργο που γίνεται με μεθοδικότητα και οδηγεί μεσοπρόθεσμα στην επιτυχία των στόχων που θέτουμε.

https://antimolia.gr/gia-to-simerino-ektakto-d-s/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ