Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παπαϊωάννου: Επανεξετάζεται το άρθρο 99!

Με στόχο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Αυτό έκανε σαφές ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ο οποίος επισήμανε ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο πέντε ως επτά σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000.

Με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρείες που παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης και το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται πρώτη φορά ότι εταιρεία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δικαστές, είπε ότι «δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ, από την κακή κατάσταση που έχει περιέλθει, Δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα ότι αν μας περικόψουν τους μισθούς δεν θα εργαστούμε».

Για την αποχή των δικηγόρων ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι αδυνατεί να κατανοήσει ποιός είναι ο λόγος αυτής. «Αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό», τόνισε.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία στο Eurogroup για τη μείωση του χρέους ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η χώρα τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση και όχι εξάρτηση.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=178654

6 σχόλια:

  1. Γιατί επιτέλους ο κ.Παπαϊωάνου και όλοι οι έλληνες βουλευτές δεν μας λένε ανοιχτά σε τι ποσό ακριβώς ανερχόταν ο μισθός τους προ κρίσης και σε τι ποσό ανέρχεται σήμερα, ήτοι πόσο τοις εκατό έκοψαν οι ίδιοι από τον εαυτούλη τους? Κανείς τους δεν έχει βγει να πει ευθέως πόσα χρήματα παίρνει ένας βουλευτής σήμερα και σε τι ποσοστό έχει περικοπεί ο μισθός του. Γιατί άραγε? Μήπως επειδή προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν ότι έχουν κόψει το πολύ ένα 20% από το μισθό τους, το οποίο το εισπράττουν και πάλι με πλάγιες μεθόδους, ήτοι με συμμετοχή σε επιτροπές? Σήμερα η Ένωση Δικαστών έδωσε στη δημοσιότητα το εκκαθαριστικό σημείωμα αποδοχών ενός πρωτοδίκη, ώστε να μάθει όλος ο κόσμος πόσα είναι τα χρήματα που παίρνουμε. Γιατί δεν βλέπουμε αντίστοιχα και το εκκαθαριστικό σημείωμα αποδοχών ενός βουλευτή? Είναι εξοργιστικά τα λόγια του Παπαϊωάννου. Μιλά λες και δεν έχουμε υποστεί καμία μείωση και εσκεμμένα "αγνοεί" ότι είμαστε ήδη στο -40% και μας πάνε ολοταχώς για -60%, τη στιγμή που σε κανένα άλλο κλάδο στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχουν προβεί σε τέτοια περικοπή. Ο κ.Αθανασίου δήλωσε στην Πανδικαστική συγκέντρωση ότι οι μειώσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ ανέρχονται μόλις στο 10%. Γιατί δεν αγγίζουν τις ΔΕΚΟ? Γιατί δεν κόβουν απο εκεί τα χρήματα που θέλουν να ξανακόψουν από συνταξιούχους και δικαστές?Μήπως επειδή στις ΔΕΚΟ έχουν τοποθετήσει τον κομματικό τους στρατό? Τόσο καιρό ακούμε την καραμέλα "αφού κόβουμε από τους χαμηλούς μισθούς και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν 1000 ευρώ, πρέπει να κόψουμε ξανά και από εσάς και να είστε και ευχαριστημένοι που παίρνετε κάτι παραπάνω". Δεν είναι όμως αυτός ο αληθινός λόγος των περικοπών.Νισάφι πια!Εάν ήθελαν να κάνουν οικονομία στο κράτος, θα έκοβαν 40% και από τις ΔΕΚΟ, και από τους υπαλλήλους της βουλής και από τον εαυτό τους!Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν να επιτεθούν με κάθε τρόπο στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.Το αποδεικνύουν εξάλλου και με τα τερατώδη νομοθετήματα που εκδίδονται την τελευταία διετία-τριετία, που καταλύουν κάθε έννοια δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://news.pathfinder.gr/greece/localnews/775193.html

    Καλα κανει ο υπουργος και μας ειρωνευεται, οταν εμεις με τη σειρα μας βγαζουμε τετοιες προσωρινες διαταγες!
    Περαν της ουσιας του θεματος, την αντισυνταγματικοτητα φορου την κρινουν μονο διοικητικα δικαστηρια, και αυτο απαντουν πολλα πλεον πολιτικα δικαστηρια σε σχετικα αιτηματα.
    την ιδια ωρα που οι δυο δικηγοροι γλυτωσαν επ' αοριστον την καταβολη του φορου, αμα τολμησει καποιος δικαστης να μην το πληρωσει θα του γινει αμεσα παρακρατηση απ' τον μισθο του, μην πω οτι θα κινδυνευσει και για πειθαρχικη του διωξη...

    Καποιες στιγμες ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικές επισημάνσεις προς τον κ.Υπουργό:
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μειώσεις στις οποίες έχουμε υποστεί ανέρχονται σε 40% των αρχικών αποδοχών. Επίσης γνωρίζει ότι οι μισθοί μας δεν είναι 5000 ή 6000 ευρώ, αλλά πολύ μικρότεροι. Επίσης γνωρίζει ότι δεν αμειβόμαστε καλύτερα από τους βουλευτές, όπως είχε το θράσος να πει, υπό τα χειροκροτήματα της Κ.Ο. ο πρώην πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Υπουργό να τον επιβεβαιώσει. Τέλος γνωρίζει ότι οι μόνοι που έχουν περάσει την κρίση εξ απαλών ονύχων είναι οι ίδιοι οι βουλευτές, με κάτι περικοπές της πλάκας και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Αποκρύπτει σκοπίμως ο κ. Υπουργός ότι τα χρήματα δεν τα βάζουμε στην τσέπη, αλλά αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε μεγαλύτερα σπίτια ώστε να μπορούμε να διατηρούμε σε ένα δωμάτιο το γραφείο μας (πιστέψτε με κανείς δε θα κοιμόταν ο ίδιος, πόσο μάλλον το παιδί του, αγκαλιά με 100 δικογραφίες που ζέχνουν από τη βρώμα), ότι αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε βιβλία και γραφική ύλη (αφού τα δικαστήρια ούτε χαρτί τουαλέτας δε διαθέτουν, όχι τώρα με την κρίση αλλά πάντα) και ότι πολλοί από εμάς διατηρούμε δύο σπίτια λόγω του ότι είμαστε αναγκασμένοι να υπηρετούμε σε ξένους τόπους ίσως και για όλη μας τη ζωή (βλέπετε σε εμάς τους διεφθαρμένους υπάρχουν κωλύματα εντοπιότητας). Αποκρύπτει ο κ, Υπουργός ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο έκανε τα πάντα ώστε να εξαντληθούμε οικονομικά, αφού επιδιώκει να μην μπορούμε να μετατεθούμε πριν την πάροδο 2ετίας (πρωτάκουστο για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο) και άρα να μην μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδά μας με την υπηρέτηση σε τόπο εγγύτερο στις οικίες μας. Αποκρύπτει ο κ. Υπουργός (ή δεν γνωρίζει) ότι ο μέσος χρονος εργασίας μας ανέρχεται σε 12 ώρες ημερησίως, τουλάχιστον 6 ημέρες την εβδομάδα και ότι είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε διακοπές, αφού ακόμα και το καλοκαίρι (στις περίφημες διακοπές που κατά την άποψή του ξαπλάρουμε) γράφουμε δικογραφίες. Αποκρυπτει ο κ. Υπουργός ότι η συμφόρηση στη δικαιοσύνη οφείλεται στην πολυνομία και κακονομία για την οποία είναι ο ίδιος και οι συν αυτώ υπεύθυνοι.
    Όμως δεν κακίζω τον κ. Υπουργό διότι πολιτικός είναι και κάνει τη δουλειά του (άλλωστε τι να περιμένεις από κάποιον που δηλώνει ότι οι δικαστές κάνουν copy paste τις αποφάσεις), έχοντας βοηθούς τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Απλά θέτω ένα ερώτημα: σκεφθείτε το 1940 ο Μεταξάς και η Βουλή, υπό τους ήχους της συμφωνικής ορχήστρας των ΜΜΕ, να ψήφιζε ΝΑΙ στην είσοδο των φασιστών στην Ελλάδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε πόλεμο και πείνα. Και σκεφθείτε το το ΣτΕ, για τους ίδιους λόγους, να απέρριπτε τις τυχόν προσφυγές λόγω των περιστάσεων. Τελικά ίσως είμαστε άξιοι της μοίρας μας
    Πιστεύω να μη σας κούρασα.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία λεπτομέρεια: Το 1940 υπήρχε Μεταξάς αλλά δεν υπήρχε Βουλή. Είχε καταλυθεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα το 1936. Πάν μέτρον άριστον. Κατανοητή η αγανάκτηση για την κατάντια του σημερινού πολιτικού κόσμου αλλά όχι και έτσι. Σε άλλη ανάρτηση υπήρξε σχόλιο επαινετικό για το Σύνταγμα του 1968. Έλεος. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Καλοί οι κατά καιρούς εθνοσωτήρες αλλά κάτι τέτοιοι δήθεν "ανεξάρτητοι" και πατριώτες οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές (βλ. 1922, 1955 - Σεπτεμβριανά στην Πόλη, 1974 κλπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που γίνονται αποτελούν επιταγές του μνημονίου,το οποίο κρίθηκε απο εμάς τους ίδιους απόλυτα συνταγματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγουρα απαραδεκτα αυτα που λεει ο υπουργος...
    Αλλα τις δικες μας ευθυνες τις εχουμε αναλογισθει??
    Απ' τον Οκτωβριο, καθε ημερα γινεται και μια συλληψη ανθρωπου για χρεη προς το Δημοσιο υψους περι του 1 δις ευρω...Εχουμε αναλογισθει για τι υψους χρεη μιλαμε?Εχουμε αναλογισθει οτι για να μιλαμε για τετοιου ειδους χρεη σημαινει οτι οι κυριοι αυτοι δεν εχουν πληρωσει ποτε φορο στη ζωη τους?
    Που θελουμε να βρει λεφτα το κρατος να μας πληρωνει??
    Και τι γινεται μετα τη συλληψη? μετα το υποχρεωτικο τριημερο, ακολουθουν σωρεια αναβολων (για ρυθμιση, υπαγωγη στο 99, και αλλα παρελκυστικα).. Εχουμε απορριψει καποιο αιτημα αναβολης? Εχουμε επιβαλλει σε καποιον ποινη ανω των 3 ετων?
    Εαν αυριο μας ερθει στο Δικαστηριο ενας κλεφτης που μπηκε σε μια Τραπεζα, και εκλεψε 1 δις ευρω, θα τον αφησουμε να φυγει στο χαλαρο? Δεν θα παει ανακριση η υποθεση? Δεν θα προφυλακισθει?
    Αυτον που κλεβει, οχι την τραπεζα, αλλα το δημοσιο, δηλαδη ολους μας, γιατι του επιφυλλασουμε μια τοσο επιεικη αντιδραση??
    Στην παρουσα συγκυρια, οπου κοβονται μισθοι και συνταξεις, οπου νοσοκομεια δεν εχουν γαζες και ενεσεις, δικαστηρια δεν εχουν γραμματεις, συμπολιτες μας δεν εχουν φαρμακα, δεν ειναι απειρως σοβαροτατο εγκλημα να χρωστας 1 δις ευρω στο Δημοσιο και να ζεις σαν κροισος εχοντας "μεταβιβασει" δεξια και αριστερα την περιουσια σου??

    http://lessthanzervo.blogspot.com/2012/02/review.html
    "Από την άλλη βέβαια, με αυτό το σκεπτικό, μπορώ να γίνω δικαστής και να ελευθερώσω - δίκην δικών μου κανόνων - λαμόγιο που στο φορτηγάκι του βρέθηκαν έξι παράνομα ρωσιδάκια, επειδή από την μόστρα του μου κάνει για ευσεβής και καλοσυνάτος, άσχετα αν πρέπει να φύγει σούμπιτος για Κορυδαλλό. Αυτή είναι η βάση του Unfair World λοιπόν που βιώνουμε. Η αυτοδιάθεση της μονάδας, η επικρατούσα άποψη του ενός, που μονίμως επιθυμεί να παρεκκλίνει του συνόλου, εκτιμώντας πως έχει όλα τα δίκια με το μέρος του"

    Αυτα που λεγονται στο παραπανω μπλογκ, για την ταινια, νομιζω αντικατροπτιζουν και το δικο μας προβλημα ως δικαστες..
    Δεν εχουμε καταλαβει οτι ο δικαστης εφαρμοζει το νομο. Σε καλες εποχες ο δικαστης εφαρμοζει φιλεργατικους νομους. Σε δυσκολες εποχες, ο δικαστης καλειται να εφαρμοσει δυσκολους και σκληρους νομους.
    Αν δεν ειμαστε διατεθειμενοι να το κανουμε, καλυτερα να παμε να κανουμε αλλη δουλεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ