Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ψάχνουν λύση για τη στέγαση δικαστηρίων

Σε αναζήτηση λύσης για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά, αλλά και επέκταση των εγκαταστάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. 



Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί συγκεκριμένα να παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το κτίριο των παλιών καπναποθηκών «Κεράνης» στον Πειραιά, για να στεγαστεί το σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης. Οι υπηρεσίες στεγάζονται σήμερα σε οκτώ διαφορετικά κτίρια, στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες, ενώ επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με 95.000 ευρώ μηνιαίως και τον χρόνο κατά 1.140.000 ευρώ. 

Σε περίπτωση που δρομολογηθεί η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι εντός δύο ή τριών μηνών θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και «θα έχει δοθεί μια οριστική απάντηση σε ένα χρόνιο πρόβλημα απονομής της Δικαιοσύνης στο δήμο του Πειραιά».

Με άλλη επιστολή του, αυτήν τη φορά προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλο, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί την παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα η Σχολή Εθνικής Άμυνας (κτίριο που ανήκει στο συγκρότημα των κτιρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων) προκείμενου να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Ζητεί επίσης από τον κ. Αβραμόπουλο να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε «από το νέο δικαστικό έτος να δοθεί μια οριστική και άριστη απάντηση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης και λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αθηνών».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα


http://www.zougla.gr/politiki/article/psaxnoun-lisi-gia-ti-stegasi-dikastirion
=============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

==========================
============================

βλ. επίσης

Συμβολική Κατάληψη

3 σχόλια:

  1. Ωραία μόδα! Ψάχνουμε μεγαλύτερο κτήριο στον Πειραιά, για να "κλέψουμε" κατά τόπον αρμοδιότητα (και δικηγορική ύλη) από το Πρωτοδικείο Αθηνών και τους δικηγόρους Αθηνών σε βάρος του βεβαρυμένου Πρωτοδικείου Πειραιά και προς όφελος μόνο της δικηγορικής ύλης των δικηγόρων Πειραιά! Συγχαρητήρια στο ΔΣΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προαφνώς ο αναγνώστης αναφέρεται στους παραλιακούς δήμους του νομού Αττικής, που συζητείται να ενταχθούν στην κατά τόπον αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων του Πειραιά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνη λύση είναι η διάσπαση του υπερτροφικού και δυσλειτουργικού Πρωτοδικείου Αθηνών με περιφέρεια 5 εκατομ. κατοίκων!!! που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ηδη έχει θεσμοθετηθεί η διάσπαση του σε Πρωτ. Δυντικής και Ανατολ. Αττικής με το Ν. 1183/81 που δεν ενεργοποιείται λόγω αντίδρασης κάποιων συνδικαλιστών του ΔΣΑ. Ολα τα άλλα μέτρα (μεταξύ των οποίων οι διαρκείς τροποπ. της νομοθεσίας) είναι ημίμετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ