Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Μια γροθιά» οι Ευρωπαίοι δικαστές για το μνημόνιο

Ευρωπαίοι δικαστές συντάσσονται με επικεφαλής την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για να καθορίσουν κοινή στάση ως προς την εφαρμογή των πολιτικών που απορρέουν από το μνημόνιο.
Δικαστικοί λειτουργοί από την Ελλάδα αλλά και από χώρες που εμπλέκονται σε μνημονιακές πολιτικές και συγκεκριμένα αυτών της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Κύπρου αναζητούν μια κοινή φόρμουλα, προκειμένου ν’ αποφασίσουν πώς θ’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα (οικονομικά και θεσμικά) που δημιουργεί η εφαρμογή των σχετικών μέτρων. 

Η πρωτοβουλία αυτή στην οποία ηγείται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επιδιώκει τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης στην επερχόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Δικαστικών Ενώσεων στο Άμστερνταμ, καθώς και την ευμενή τοποθέτηση της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών. 

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναπτυχθεί αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ υπάρχει πρόθεση προσκλήσεως των Ευρωπαίων δικαστών στην Αθήνα, προκειμένου στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο θέσεων, σε συντονισμό με ανάλογες ενέργειες άλλων φορέων, όπως είναι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.λπ..


http://www.zougla.gr/greece/article/mia-gro8ia-i-evropei-dikastes-gia-to-mnimonio-478954

=================
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

11 σχόλια:

  1. Μακάρι οι κινητοποιήσεις αυτές να ενδυθούν νομικό μανδύα και να ληφθεί μια απόφαση ικανοποιητική...

    Παρακαλώ, όταν μάθετε νεότερα, να μας ενημερώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμ... καλό ακούγεται αυτό... για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό γιά να είναι αληθινό.Δυστυχώς,απότι μαθαίνω,πρόκειται γιά ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα του κ.Προέδρου της ΕΔΕ.Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ) ΤΟΥ ΣτΕ ΔΕΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΣ? ΚΑΙ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΘΗΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά! Όταν οι δικαστές του ΣτΕ αποφασίζουν για τη συνταγματικότητα του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων, τι θα πάνε να ζητήσουν από τους λοιπούς ευρωπαίους δικαστές;;
    Να εξαιρεθούν μήπως μόνον αυτοί από τα μέτρα και να καεί ο απλός ...κοσμάκης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να εισπράξει τη χαμένη του περιουσία: α) από αυτούς, που το έκλεβαν απρόσκοπτα φοροδιαφεύγοντας επί σειρά δεκαετιών με τις ευλογίες του, β) από αυτούς, που έλαβαν επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις για να τα βάλουν στην παραγωγή και έγιναν καπνός, γ) από αυτούς που άνοιγαν μαγαζιά και εταιρείες για να παίρνουν τις επιχορηγήσεις και μετά τις έκλειναν, δ) από αυτούς, που χρηματοδοτήθηκαν από τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο και δεν έχουν επιστρέψει σχεδόν τίποτε, ε) από αυτούς, που ελάμβαναν δάνεια ανεπιστρεπτί υπό τις ευλογίες του γνωστού εγγυητή - ελληνικού δημοσίου, στ) από αυτούς που αγόραζαν σε δημοπρασίες ένα πετραδάκι έναντι 10.000.000 ευρώ (δημοσίευση από φύλλο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ), ζ) από αυτούς που ζητούσαν και έπαιρναν επιδοτήσεις μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την μπεμπέ λιλί και έμειναν με το δεύτερο συνθετικό στο χέρι, η) από αυτούς που αντάλλαξαν ΄΄αστακούς΄΄ με ΄΄σουρίμι΄΄, ι) από αυτούς οι οποίοι έχοντας κάμει την καλή τους κλείνουν τα μαγαζιά τους και ατενίζουν προς ελβετία μεριά, κ) από αυτούς που διορίζονταν ψηφοθηρικά και κατασπατάλισαν την περιουσία του Ελληνκού Δημοσίου, λ)από αυτούς, που έχτιζαν σπίτια στις γνωστές εξωφρενικές τιμές και εξασφάλισαν ήδη 10 γεννεές απογόνων, μ) από αυτούς που έλαβαν δάνεια αδιανόητων μηδενικών μετά το πρώτο νούμερο και σήμερα δηλώνουν πτωχοί και απολύουν, ν) από αυτούς, που έπιναν καφέδες και παρείχαν υπηρεσίες καθαριότητας στον Ο.Σ.Ε. (δεν έχω τίποτε με τους τελευταίους αλλά και εγώ από το Ελληνικό Δημόσιο αμείβομαι ως λειτουργός) και έπαιρναν ίσως και να παίρνουν 4.000 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που εκατοντάδες δικαστές αυτής της χώρας είχαμε πολύ λιγότερες αποδοχές και προς αποκατάσταση της αδικίας τρέχαμε με αγωγές να εξισωθούμε έστω και με τους προισταμένους δημοσίων υπηρεσιών και επετεύχθη ένας συμβιβασμός, που ποδοπατήθηκε. Για όλους αυτούς και πολλούς άλλους ισχύει κανένα μνημόνιο; Αμφιβάλλω. Αλλά ως εδώ ήταν κυρίες και κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ σωστος ο ανωνυμος των 12:20..

    ΥΓ Προς διαχειριστη του μπλογκ: Αυτο με τις 2 κακογραμμενες ξενες λεξεις που πρεπει να γραφουμε για να αποδειξουμε "οτι δεν ειμαστε ρομποτ" ειναι ενοχλητικο.. δεν μπορει να επανελθει η παλια, πιο απλη διαδικασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμος είπε...
    πολυ σωστος ο ανωνυμος των 12:20.. (27-2-2012 01.30)
    ================
    Η συμπλήρωση της τυχαίας λέξης είναι επιλογή της GOOGLE (όπως και άλλων site) ώστε να εμποδίζουν την αποστολή spam μηνυμάτων. Ο μόνος τρόπος να παραληφθεί είναι να μη γράψει κάποιος ως "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" αλλά μέσω κάποιου λογαριασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H λεκτική επαλήθευση των σχολίων είναι ενεργοποιημένη σωστά για την αποφυγή των spam σχολίων και ισχύει για όλους τους σχολιαστές είτε γράφουν ως ανώνυμοι είτε με λογαριασμό ενός προφίλ στην Google. Για να καταργηθεί αυτή η δυσχερής όντως λεκτική επαλήθευση που έγινε δυσχερέστερη τελευταία στο blogger πρέπει ο διαχειριστής να πάει στις ρυθμίσεις του και να απενεργοποιήσει την αντίστοιχη ένδειξη για λεκτική επαλήθευση των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ..

    =================
    Εγώ χρησιμοποιώ την νέα διεπαφή της GOOGLE στην οποία δεν υπάρχει (εγώ τουλάχιστον δεν την βρήκα) η επιλογή απενεργοποίησης της επαλήθευσης. Τελικά, μετά από κανένα 10λεπτο, μου έκοψε και επέστρεψα στην παλιά διεπαφή όπου η επιλογή υπάρχει στις ρυθμίσεις και την απενεργοποίησα. Οπότε ικανοποιήθηκε και το αίτημα του Ανωνύμου της 27-2-2012 01.30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστούμε και χαίρομαι που σας έδωσα κάποια ιδέα.
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ