Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
6/2/2012
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012



Οι Δικαστικοί Λειτουργοί, στην ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕNΤΡΩΣΗ, που πραγματοποιήθηκε στις 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 αποφασίσαμε ομόφωνα τ’ ακόλουθα:
Καλούμε την Πολιτεία να κατοχυρώσει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών ,όπως αυτή μέχρι σήμερα περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον Οργανισμό Δικαστηρίων.
Ζητούμε από την Πολιτεία να αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες :
α) καταργείται ο ρόλος των Ολομελειών των οικείων Δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αυτών.
β) παραβλέποντας τις αρχές του πειθαρχικού δικαίου, επιτρέπουν την περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών λειτουργών και την στέρηση χρήσης των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση «αδικαιολόγητης» καθυστέρησης.
γ) απαγορεύεται η μετάθεση δικαστικού λειτουργού πριν από την συμπλήρωση δύο (2) δικαστικών ετών στον τόπο όπου τοποθετήθηκε.

Ζητούμε από την Πολιτεία να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις που οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν υποβάλλει στα επί μέρους ζητήματα προκειμένου να επιτευχθούν ρεαλιστικές λύσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

9 σχόλια:

  1. Είναι πέρα για πέρα παράλογο και απαγορευτικό να ανακατεύεται τόσο η εκτελεστική όσο και η νομοθετική Λειτουργία της Πολιτείας [ειδικά με αυτό τον τρόπο] "στα του οίκου" της Δικαστικής Λειτουργίας!!! Αφήστε μας κύριοι να ενεργήσουμε όπως εμείς γνωρίζουμε, ως μόνοι αρμόδιοι[ΝΑΙ, μόνοι αρμόδιοι] επί θεμάτων του Λειτουργήματός μας, διότι, οπόταν έως τώρα επιχειρήσατε να ανακατευθείτε, ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΠΗΛΘΕ το προσδοκώμενο αποτέλεσμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oi dikigoroi exafanistikan pros doxa tis dikaiosinis pou den tous xreiazetai. tora irthe i ora sas paidia! etsi gia na mathete ti apergazontai oi egkefaloi ton kathigiton-trapezoipallilon-dikigoron pou apaitoun tin dikaiosini sta metra tous opos feran kai ta panepistimia sta metra tous. Evkairia na tous zitate apaevthias kai ta cd me tis apofaseis giati ta biblia katargithikan pros doxa tis kaliergias ton egkefalon mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με το κάλεσμα τι; Σάμπως θα μας ακούσουν; Ας δεσμευτούν οι δικαστικές οργανώσεις ότι δεν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που μας θίγουν, έστω και αν ψηφιστούν, για να καταλάβουν και αυτοί που νομοθετούν ότι εμείς σε κάθε περίπτωση θα πούμε την τελευταία λέξη! Και επειδή δεν ήμουν παρών στη συνέντευξη τύπου, καθώς μένω και δουλεύω σε νησί, ειπώθηκε κάτι για την αυτεπάγγελτη μετάθεση σε περίπτωση υπηρεσιακής ανάγκης; Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτήν την αβεβαιότητα, δεν το καταλαβαίνουν;! Ούτε φαντάροι είμαστε, ούτε πρόβατα! Η δικαιοσύνη είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη! από τους πάντες και τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξίζει να δούμε αυτό το άρθρο και τα σχόλια που έκανε ο κόσμος εκεί για να καταλάβουμε σε τι υπόληψη μας έχουν οι πολίτες και φυσικά γι' αυτό υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας ανάλογα με το μερίδιο που μας αναλογεί και πρωτίστως οι υψηλόβαθμοι συνάδελφοί μας και όσοι στελέχωσαν την ηγεσία μας όλα αυτά τα χρόνια.
    Προσωπικά ντρέπομαι να λέω ότι είμαι δικαστής, και ντρέπομαι ακόμη περισσότερο να λέω ότι εγώ διεκδικώ τα συνταγματικά μου δικαιώματα όταν ο κόσμος έχασε κάθε εργασιακό του δικαίωμα χωρίς εμείς να τον στηρίξουμε.
    Ντρέπομαι που ενώ γίνονται σημεία και τέρατα ασχολούμαι με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που μου υποβαθμίζει το ρόλο μου και δεν λέω κουβέντα για τις διατάξεις που υποβαθμίζουν τη ζωή των ελλήνων πολιτών όπως την απόλυση ακόμη και κακουργηματικών εγκληματιών στο όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών, την αύξηση των ποσών των κακουργηματικών απατών, υπεξαιρέσεων κλπ. σε περίοδο που και τα 1.000 ευρώ θα συνιστούν μια ολόκληρη περιουσία πλέον για τον εξαθλιωμένο μεροκαματιάρη και δεν θα έχει για να του πάρει ο εγκληματίας 300.000 ευρώ αντίθετα θ' αρκούν και 1000 ευρώ για να τον καταστρέψει ολοσχερώς!
    Νοιώθω ντροπή όταν επιβλήθηκε δικαστικό ένσημο και στις αναγνωριστικές αγωγές και κανείς μας δεν φώναξε ότι αυτό στερεί το δικαίωμα στον φτωχό που αδικήθηκε από κάποιον να προσφύγει στο δικαστήριο για να επιδιώξει την είσπραξη της απαίτησής του.
    Νοιώθω ντροπή όταν αυξήθηκε το όριο της προσωπικής κράτησης για όλα τα χρέη ανεξαιρέτως και για τις αδικοπραξίες (απάτες, υπεξαιρέσεις, κλοπές κλπ.)που ήταν ο μόνος τρόπος να εξαναγκαστεί ένας αδικοπραγήσας οφειλέτης να εξοφλήσει το χρέος του αφού συνήθως αυτοί δεν διαθέτουν περιουσία στο όνομά τους για να εκτελέσει κάποιος και να εξοφληθεί μ' αυτό τον τρόπο.
    Νοιώθω ντροπή όταν ο Παπαϊωάννου απειλεί ότι θα θεσπίσει νόμο για άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο ακόμη και για τις συκοφαντικές δυσφημήσεις κι εμείς δεν βγάλαμε τσιμουδιά να του φωνάξουμε ότι αυτό που λέει είναι κόντρα στο Σύνταγμά μας και στην ευρωπαϊκή οδηγία και στόχος του είναι η φίμωση του κόσμου.
    Οι Έλληνες πολίτες μας έχουν ταυτίσει με τη διεφθαρμένη εξουσία αυτού του τόπου που διαχρονικά τον έφερε στην καταστροφή! Είναι αργά πια για οποιαδήποτε διαμαρτυρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααα και ξέχασα ακόμη να πω ότι ντρέπομαι που ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου εξέδωσαν κατά καιρούς γνωμοδοτήσεις για το απόρρητο του διαδικτύου κόντρα στο σύνταγμα και στην ευρωπαϊκή μάλιστα οδηγία χωρίς κανείς μας να τους καταγγείλει για ευθεία παράβαση του συντάγματος και του εκτελεστικού του νόμου!
    Έπρεπε πολύ πριν να φωνάξουμε και να καταγγείλουμε τις παρανομίες απ' όπου και αν προέρχονταν!!
    Μόνο έτσι σήμερα θα είχαμε λόγο να διαμαρτυρόμαστε κι εμείς.
    Ντρέπομαι που οι εκλεγμένες διοικήσεις των δικαστηρίων των Αθηνών, Πρωτοδικείο και Εφετείο πρωτίστως δεν καταγγέλουν τον υπουργό δημόσια που δεν διαθέτει κονδύλιο για σύσταση μιας υπηρεσίας διερμηνέων απαραίτητων στις διεξαγωγές των δικών ενόψει της πληθώρας πλέον των αλλοδαπών εγκληματιών ακόμη και από κρατίδια με σπάνιες γλώσσες και παρατηρείται το φαινόμενο να καθυστερούν οι δίκες και να στήνονται περιμένοντας επί ώρες συνθέσεις ακόμη και πενταμελών εφετείων για να περιμένουν κάποιον δυσεύρετο διερμηνέα που αν έρθει θα το κάνει από φιλότιμο δεδομένου ότι αμείβεται μόνον με 10 ευρώ την ημέρα ανεξάρτητα σε πόσες δίκες θα παρασταθεί.
    Ποιός κατάγγειλε δημόσια τον υπουργό για το ότι ενώ υπάρχουν λεφτά για μυστικά κονδύλια ή και για τα δικά τους (των βουλευτών και υπουργών) κεκτημένα που ουδόλως θίχτηκαν, δεν διαθέτουν τα ελάχιστα για να λειτουργήσουν τα δικαστήρια αξιοπρεπώς και να μη κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα ή να απολυθούν κρατούμενοι λόγω δυσλειτουργίας από την έλλειψη διερμηνέων.
    και πόσα άλλα που την ευθύνη εκτός από την πολιτεία που πάντα μας ήθελε υποταγμένους την έχουμε κι εμείς οι ίδιοι που φοβισμένοι σιωπούμε...

    Σας ευχαριστώ που δεν λογοκρίνεται τα σχόλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγνώμη για το λάθος
    *λογοκρίνετε* ήθελα να πω αλλά ο ...δαίμων του διαδικτύου βλέπετε... εγραψε "λογοκρίνεται"
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ συνάδελφε (ανώνυμε της 11.32 μ.μ.).Σωστά είναι αυτά που γράφεις γιά τους πολίτες που υποφέρουν και γιά τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που θα τους κάνουν να υποφέρουν πιό πολύ.Όμως,σου διαφεύγει ότι ο ρόλος του δικαστή δεν είναι ούτε να καταγγέλει ούτε να πολιτικολογεί,αλλά να δικαιοδοτεί με τις αποφάσεις του.Η πανδικαστική έγινε για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που τροποποιούν διατάξεις του οργανισμού δικαστηρίων,γιατί αυτές άπτονται της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας του δικαστή και όχι γιατί η πλειοψηφία των δικαστών συμφωνεί με τις υπόλοιπες διατάξεις του πολυνοσμοσχεδίου που αναφέρεις.Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να κρατάμε τη θέση μας,εκτός εάν βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους με απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις,οπότε...θα ακολουθήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε
    Συμφωνώ ότι οι δικαστές δικαιοδοτούν με τις αποφάσεις τους και υποθέτω ότι με αυτό τον τρόπο υπονοείς ότι μπορούν να μην εφαρμόσουν διατάξεις αντισυνταγματικές.
    Όμως προς τα έξω οι δικαστές με ενορχηστρωμένη μεθόδευση της κυβέρνησης διαχρονικά φαίνονται τις περισσότερες φορές να συντάσσονται μαζί της κηρύσσοντας παράνομες τις απεργίες ή εφαρμόζοντας αντιλαϊκούς και γραμμένους στο πόδι νόμους.
    Γι' αυτό η γνώμη μου είναι ότι μέσα από τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις και τα συνέδριά τους οι δικαστές θα πρέπει να γνωμοδοτούν και να αποφαίνονται και σε επιστημονική βάση για την ενότητα της δικαιοδοτικής μας κρίσης άλλωστε, για τις παρανομίες και αυθαιρεσίες των κυβερνώντων. Αυτός είναι ο ρόλος μας! Η προστασία των πολιτών και του δημοκρατικού πολιτεύματος με την απονομή της δικαιοσύνης εν ονόματι του Ελληνικού λαού.
    Ανώνυμος της 11.32 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δικαστής καθημερινά πολιτικολογεί με τη μόνη (αριστοτελική) έννοια και πρέπει να πολιτικολογεί. Διαμορφώνει δεδομένα, απαντάει σε διαπροσωπικά-κοινωνικά διακυβεύματα χρησιμοποιώντας ως μοναδικό εργαλείο το Σύνταγμα και τους νόμους. Αλλίμονο εάν θεωρούσαμε εαυτούς "χρυσόψαρα"..Απλά θα ζούσαμε σε γυάλες και θα απαγορευόταν η οποιαδήποτε επικοινωνία και σχέση με τους λοιπούς συμΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ και φυσικά δεν θα ψηφίζαμε. Α.Σ Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ