25/04/2013 |
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Αθήνα, 25-4-2013
Η παροχή έννομης προστασίας στον πολίτη αναγνωρίζεται από το άρθρο 20 του Συντάγματος, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ οριστικής και προσωρινής έννομης προστασίας. Περαιτέρω, η κατάργηση, δια νόμου, της ισχύος των δικαστικών αποφάσεων συνιστά αναμφίβολα παραβίαση του Συντάγματος, αφού οδηγεί αφενός μεν σε εξάλειψη των δια της δικαστικής οδού αναγνωρισμένων ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αφετέρου δε σε αυθαίρετη ανατροπή της συνταγματικά αναγνωρισμένης διάκρισης των εξουσιών και σε βίαιη περιστολή εκ μέρους της Νομοθετικής Λειτουργίας των αρμοδιοτήτων και εξουσιών της Δικαστικής Λειτουργίας. Τέλος, με συντομότατη (μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών) τροποποίηση άλλης, συναφούς με το ζήτημα της προστασίας της εργασίας διάταξης (του αρθρ. 64 Ν4139/20-3-13) δημιουργείται ευλόγως η εντύπωση ότι οι προτεινόμενες διατάξεις του νέου σχεδίου Νόμου κάθε άλλο παρά στην προστασία των εργαζομένων αποβλέπουν.
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου Γ. Μανωλίδης
Αρεοπαγίτης Πρόεδρος Εφετών |
Πέμπτη 25 Απριλίου 2013
Κατάργηση δια νόμου των Δικαστικών Αποφάσεων
7 σχόλια:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish
5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Η Δικαιοσύνη απονέμεται με αποφάσεις. Η προσωρινή διαταγή είναι ρύθμιση για λίγες μόνο ημέρες, όχι για να δουλεύει ο άλλος δύο και τρία χρόνια παίρνοντας διαρκώς αναβολές (πολλές φορές με συμπαιγνία και συνενοχή του "αντίδικου" Δήμου ή ΝΠΔΔ). Πρέπει καθιερωθεί υποχρεωτική κοινοποίηση των δικογράφων αυτών στον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να μπορεί το Δημόσιο να παρεμβαίνει σε αυτές τις δίκες, καθότι το Δημόσιο πληρώνει και όχι οι δήμαρχοι που κάνουν τα ρουσφέτια ούτε οι δικαστές που τα νομιμοποιούν. Και αν κάποιοι συνδικαλιστάδες θέλουν να παίζουν τα κομματικά και συνδικαλιστικά τους παιχνίδια σε βάρος των δημόσιων οικονομικών και των Ελλήνων πολιτών (που δεν έχουν όλοι πολιτευτή ή βολευτή να τους διορίσει κάπου)ας πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη δεν είναι για να νομιμοποιεί τα ρουσφέτια των πολοτικάντηδων με τα stage και τους συμβασιούχους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς, μαζεύτηκε το έκτρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι δικαστικός λειτουργός. Ασφαλώς και συμφωνώ με την ανακοινωση της Ένωσης Δικαστων, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθυνες ως δικαστικών λειτουργων. Ασφαλώς και πρεπει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, δε το διαπραγματεύομαι αυτο, αλλά αυτό δεν σημαινει οτι ο Δικαστής θα νομιμοποιεί ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ δημάρχων και λοιπών παρατρεχάμενων με τις αποφασεις του. Ειμαι δικαστικός περίπου 2 χρόνια και κάθε ημέρα απογοητεύομαι όλο και περισσοτερο, όχι λόγω του φόρτου εργασίας μας αλλά επειδή ως δικαστές δεν προστατεύσαμε το δημοσιο χρήμα, για την σπατάλη του οποίου οι Ελληνες πληρώνουν, κυριολεκτικά, με το αίμα τους (βλ. αυτοκτονίες). Ναι...φταίω και εγω αλλά εως εδω ηταν...
ΑπάντησηΔιαγραφή@26/4/13, 3.55 Ο δικαστής δε νομιμοποεί ρουσφέτια, απλά εφαρμόζει το νόμο. Τα ρουσφέτια τα νομιμοποιεί, αν θέλει, η νομοθετική εξουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη αλλα την επίσημη ανακοίνωση της κατάλυσης τους Συντάγματος με "αυθαίρετη ανατροπή της συνταγματικά αναγνωρισμένης διάκρισης των εξουσιών" δεν το διαβάζετε; Μου κάνει εντύπωση που είστε και δικαστικοί...
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα κοροιδευομαστε? ποιον νομο εφαρμοζει ο δικαστης οταν νομιμοποιει συμβασιουχους και stage στους ΟΤΑ; αυτον του 1920, που ρυθμνιζει ενα παντελως ασχετο θεμα??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μαλιστα κοντρα σε ρητη διαταξη του συνταγματος, την οποια απλως ερμηνευουμε οτι αφορα τη νομοθετικη και οχι τη δικαστικη εξουσια (λες και υπαρχει διαταξη του Συνταγματος που δεν εφαρμοζεται γενικα και παντου)?
Για την προσωρινή διαταγή διάρκειας 7ετίας που δίνουν τα Ειρηνοδικεία στις υποθέσεις Υπερχρεωμένων νοικοκυριών, δεν θα ασχοληθεί κανείς συνταγματολόγος?
ΑπάντησηΔιαγραφή