Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Απάντηση ΥΠΔΙΚ σε ανακοίνωση της 'Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος


Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου | Ημ/νία Δημοσίευσης : 6/4/2013
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απρόσμενη ανακοίνωσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, από την οποία προκύπτει, ότι, είτε δεν γνώριζε, είτε αγνόησε την πληρότητα των δηλώσεων του κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Έτσι, και μόνο από το δημοσίευμα της εφημερίδας που η ίδια η Ένωση επικαλείται προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε επί λέξει:
«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους σε κάθε εποχή, με την ίδια αυστηρότητα και επιείκεια. Τα πτώματα δεν είναι πολύ δύσκολο να τα τιμωρήσεις. Πιστεύω ότι οι έλληνες δικαστές δεν επιλέγουν πτώματα αλλά εγκληματίες με υπόσταση, ώστε ο δικαιοδοτικός τους λόγος να είναι αξιόπιστος. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τις ακτιβιστικές συμπεριφορές στο Δικαστικό Σώμα και πιστεύει ότι και αυτό τις αποφεύγει».
Κατά συνέπεια προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι αποκόπηκε μέρος των δηλώσεων του Υπουργού για λόγους που ο ίδιος αδυνατεί να αντιληφθεί. 


4 σχόλια:

  1. Έχω της εξής απορία:
    Αφού σχολιάζονται οι δικαστές και εισαγγελείς για ΄΄αυστηρότητα στις προφυλακίσεις-προσωρινές κρατήσεις΄΄ γιατί ΔΕΝ καταργεί ο κ.Υπουργός ως νομοθετική εξουσία τις διατάξεις που κρίνονται γιαυτόν ως υπερβολές;
    Εάν ο δικαστής αφήσει τον κατηγορούμενο ελεύθερο για έγκλημα που έχει πάρει δημοσιότητα άρα και σχεδόν έχει καταδικαστεί ή αθωωθεί αλοίμονό του..Εάν πράξει το αντίθετο πάλι αλοίμονό του...
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΕΤΕ κ.Υπουργέ της Δικαιοσύνης τριτοκοσμικές διατάξεις που έχετε ποινικοποιήσει ΟΛΕΣ σχεδόν τις φορολογικές υποθέσεις προβλέποντας ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ και επιτέλους σταματείστε τα ΄΄μπαλώματα΄΄ με τροποποιήσεις και την επείγουσες ρυθμίσεις...νομοθετήσετε με σύνεση και κυρίως με την βοήθεια από από ΕΙΔΙΚΟΥΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω απόλυτα με το προηγούμενο σχολίο.χάνουμε τα αυγά και τα καλαθιά..
    ένας παραλογισμός σε έξαρση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο νομοθέτης συχνά δρα σπασμωδικά ανάλογα με την κοινωνική συγκυρία...Η μεταφορά λαθρομεταναστών είναι πράγματι κακούργημα για να δικαιολογεί τέτοιες εξοντωτικές ποινές; Το δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους για τους γνωστούς λόγους. Αντί λοιπόν να γίνει πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός ο ΚΕΔΕ, ποινικοποιούνται συμπεριφορές και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες δεν θα ήταν καθόλου αδικήματα, αν ο εισπρακτικός μηχανισμός της πολιτείας λειτουργούσε σωστά. Το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να υποκαθιστά τα πάντα. Η πολιτεία δεν μπορεί να "εκδικείται" εμπόρους που οι δουλειές τους δεν πήγαν καλά. Ο δικαστής πάντως έχει την ευθύνη να αντιμετωπίζει ορθολογικά τέτοιες περιπτώσεις και να επιβάλλει ποινές που είναι ανάλογες με την αληθινή βαρύτητα κάθε αδικήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως να εισπραξει χρηματα μεσω του ΚΕΔΕ στο δημοσιο, οταν η ασκηση προσφυγης στα διοικητικα δικαστηρια συνεπαγεται "αυτοματη" αναστολη, η δε εκδικαση της υποθεσης θα λαβει χωρα μετα απο 10 περιπου χρονια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ