Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτική επίσκεψη των Εισαγγελέων στους χώρους των εργαστηρίων της ΔΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΗΜΕΡΙΔΑ στη ΔΕΕ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε συνεννόηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ (ΔΕΕ), πρόκειται να συνδιοργανώσει ημερίδα-ενημερωτική επίσκεψη των Εισαγγελέων–μελών μας στους χώρους των εργαστηρίων της ΔΕΕ (Λεωφόρος Αθηνών & Αντιγόνης 2-6), στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει επίδειξη του τρόπου λειτουργίας των επιμέρους επιστημονικών τμημάτων της και της εκτέλεσης των εξειδικευμένων ανακριτικών πράξεων, που διενεργούν.

Προσκλήσεις συμμετοχής έχουν ήδη αποσταλεί στους Εισαγγελείς της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, των Εφετείων και των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς. Ανάλογα με την ανταπόκριση των συναδέλφων, η ημερίδα θα λάβει χώρα είτε σε δύο ημερομηνίες και ειδικότερα την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαρτίου τ.έ., είτε μία μόνο ημέρα, ήτοι την Πέμπτη 12 Μαρτίου.
Η εκδήλωση (εισαγωγικές ομιλίες και παρουσίαση των εργαστηρίων της ΔΕΕ) θα λάβει χώρα μεταξύ των ωρών 9.30’ πμ έως 15.00’ μμ. Επίσης στον ίδιο χρόνο θα υπάρξει catering για τους Εισαγγελείς και το προσωπικό της ΔΕΕ, την οργάνωση και το κόστος του οποίου θα αναλάβει η Ένωσή Εισαγγελέων Ελλάδος.
Επισημαίνουμε ότι μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέσω της Γραμματείας της υπηρεσίας σας στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (κ. Άγγελος Σπύρου, τηλ. : 210-8222548, fax : 210-8254211, email : eisag@otenet.gr) δηλώσεις περί συμμετοχής σας στην ημερίδα (και ποια από τις δύο αρχικά σχεδιαζόμενες ημερομηνίες), ώστε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της εκδήλωσης το συντομότερο. Εάν ο αριθμός των συνολικά ενδιαφερομένων δεν υπερβεί τα 50-60 άτομα, θα επιλεγεί ως ημερομηνία της εκδήλωσης η Πέμπτη 12-3-2015.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

            Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας


Κωνσταντίνος Τζαβέλλας                                Δημήτριος Ζημιανίτης  
  Αντεισαγγελέας Εφετών                               Εισαγγελέας Πρωτοδικών

3 σχόλια:

  1. Αξιέπαινη πρωτοβουλία!! Πιστεύω επίσης ότι η συμμετοχή των ανακριτών και όσων δικαστών το επιθυμούν θα ήταν εξίσου χρήσιμη και επωφελής. για την αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε σου λέει να πάμε στην Αθήνα εκδρομούλα να δούμε από κοντά που γυρίζεται το CSI : Μπραχάμι, και άσε τα κοροιδα να βγαζουν 10-10 τις δικογραφίες.
      Να καθήσεστε εκεί που κάθεστε.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ "ανώνυμε" της 9.00 μμ, δεν είναι θέμα εκδρομής, αλλά ουσιαστικής και πρακτικής ενημέρωσης, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εργαστηρίων της ΔΕΕ, με σκοπό την κατανόηση του περιεχομένου εξειδικευμένων εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης, οι οποίες, καθημερινά, τίθενται υπόψη εισαγγελέων και δικαστών, κατά την εκδίκαση ποινικών υποθέσεων, ως "άψυχα χαρτιά"! Εσένα δεν σε ενδιαφέρει, να μάθεις, τί είναι και πώς λειτουργεί το ελληνικό "CSI" και οι διαπιστώσεις του? Αν όχι, κάθισε, αναπαυτικά, στην "προεδρική" καρέκλα σου και αφέσου στη μαγεία κάθε προβαλλόμενου εντυπωσιακού υπερασπιστικού ισχυρισμού, που υποτιμά τις γνώσεις και την επιστημοσύνη των ελληνικών ερευνητικών υπηρεσιών, αλλά και την κοινή λογική! Άλλωστε, ποιός σου είπε, ότι όσοι θα πάνε "εκδρομούλα", δεν θε χρεωθούν δικογραφίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ