Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Aπάντηση Παναγιώτη Λυμπερόπουλου , Εφέτη , μέλους του ΔΣ, στην ενημέρωση για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΕ της 30-1-2015

                                                                                                Αθήνα, 3-2-2015

   

Παρέλαβα με e-mail , όπως και όλα τα μέλη της Ενώσεως μας και είδα ανηρτημένη στην ιστοσελίδα μας την «ενημέρωση»για τη συνεδρίαση του ΔΣ της 30-1-2015. Το περιεχόμενο αυτής της ενημέρωσης , το οποίο δεν αποτελεί ακριβές αντίγραφο των πρακτικών ,που άλλωστε δεν έχουν ακόμα καθαρογραφεί και υπογραφεί από τους μετέχοντες, αλλά μίγμα απόδοσης κατά το δοκούν διαλόγων σε πρώτο πρόσωπο  είναι ακριβές μόνον ως προς τη συνέπεια που επιδεικνύει διαχρονικά η κ. Θάνου –Χριστοφίλου να λειτουργεί διχαστικά με τρόπους, που δεν συνδυάζονται κατά την άποψη μου απαραίτητα με το κοινό συμφέρον.
Επί της ουσίας της ενημέρωσης έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα: 
Ως προς τα αιτήματα που πρέπει να υποβληθούν εκ μέρους μας προς τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης είμαι απόλυτα σύμφωνος και ελπίζω να επιτύχουμε με τους κατάλληλους χειρισμούς τους στόχους μας. Ως προς το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού (την οποία επίσης θεωρώ αναγκαία) χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθώ τακτικές που διαχρονικά επαναλαμβάνονται.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντηθούν ανώνυμα σχόλια τα οποία η κ. Θάνου-Χριστοφίλου κατέστησε επώνυμα με την εκ μέρους της υιοθέτηση τους.
Επίσης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντήσει κάποιος σε «γεγονότα» τα οποία δεν προκύπτουν από πραγματικά περιστατικά , αλλά από τα ίδια τα σχόλια που μεταφέρονται ως γεγονότα.
Τέλος, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να επιχειρείται η δαιμονοποίηση καθηκόντων που ανατίθενται από το νόμο και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου , με τη χρήση γλαφυρών διχαστικών περιγραφών ή με εσφαλμένη αναφορά νομικών όρων όπως αυτή των καθηκόντων Συμβούλου «στον Υπουργό Δικαιοσύνης» όπως μειωτικά εμφανίζεται στο κείμενο αντί του ορθού «στο Υπουργείο Δικαιοσύνης» και ανακριβώς αποδίδεται ως δική μου παραδοχή.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ ζήτησα από την κ. Θάνου-Χριστοφίλου, ανεξαρτήτως αν δεν το κατέγραψε στην ενημέρωση της ,να κατονομάσει τις πηγές της. Ζήτησα, επίσης, να εκκινήσει ,εφόσον έχει πραγματικά τέτοιες καταγγελίες, την πειθαρχική διαδικασία του καταστατικού της ΕΔΕ εις βάρος μου, προκειμένου να μιλήσουμε με όρους δικαιοσύνης και όχι «πεζοδρομίου». Το αρνήθηκε με επιμονή, καταδεικνύοντας  το αβάσιμο των ισχυρισμών της. Σε κάθε περίπτωση για τις αιτιάσεις θα της θυμίσω ακόμα μια φορά ότι από εμένα ειδοποιήθηκαν οι Δικαστικές Ενώσεις και η ίδια προσωπικά, τον Ιούλιο που μας πέρασε, για την τροπολογία της αποκατάστασης του μισθολογίου μας μετά την απόφαση του Μισθοδικείου και ότι η ίδια δεν είχε κάποιο ουσιαστικό ρόλο εκείνες τις κρίσιμες στιγμές (σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της δικής μας και άλλων ενώσεων) . 
Η κ. Θάνου-Χριστοφίλου με την  τακτική της προσωπικής στοχοποίησης επιχειρεί να απαλλαγεί σταδιακά από τους διαφωνούντες στο ΔΣ ,όπως και κατά το παρελθόν έχει πράξει. Στην προκειμένη περίπτωση εκτός από την προσπάθεια της να απαλλαχθεί από την ενοχλητική μου παρουσία στο ΔΣ επιχειρεί να εμποδίσει και τον προβληματισμό που γεννούν κάποια αμείλικτα ερωτήματα τα οποία έθεσα στη τελευταία ΓΣ, εκεί όπου όφειλα να μιλήσω , προστατεύοντας με τη στάση μου την ενότητα στην Ένωση. Δεν έχω ακόμα λάβει απάντηση γιατί απέκρυψε από τους συναδέλφους προεκλογικά τη συμφωνία που είχε γίνει την 9η Απριλίου 2014 με τον Υπουργό Οικονομικών για τον ετεροχρονισμό της νομοθετικής προσαρμογής στην απόφαση του «Μισθοδικείου», όπως  αποτυπώθηκε σε e-mail την 29-5-2014 (!) με τίτλο «πρακτικό συνάντησης», γιατί δεν ασχολήθηκε με το θέμα της αποκατάστασης του μισθολογίου μας από την επομένη της εκλογής της μέχρι την 8-8-2014 και  γιατί ανέβασε τους τόνους μόλις την 30-10-2014. Τέλος γιατί ανακάλυψε τα «ανώνυμα σχόλια» εις βάρος μου τρεις ημέρες μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σήμερα θα περίμενα να διατηρήσει τουλάχιστον τα προσχήματα. Την καλώ να διαχειριστεί τα κοινά πράγματα με γνώμονα το συμφέρον της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

            Θεωρώ δεδομένο ότι η απάντηση μου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ και θα προωθηθεί στα  e-mail των μελών για λόγους ίσης μεταχείρισης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ