Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)
«ΔΙΑΛΟΓΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) 2015 ΣΤΟ ΔΣΑ, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΣΑ (1ος όροφος, Ακαδημίας 60)

Η  Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και το 2015 σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις – Σεμινάρια με τίτλο «Διάλογοι Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου» που θα λαμβάνουν χώρα με ελεύθερη είσοδο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος)  συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. για την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαϊου 2015. Οι δύο πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. Εντός του Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί το πλήρες πρόγραμμα του κύκλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
1.    Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, 18:00 - 20:00:
Δημοκρατικό Κράτος Δικαίου και Οικονομικό Σύνταγμα
Ομιλητές:
Γεώργιος Κασιμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος:
«Οι μετασχηματισμοί της αρχής της δημοκρατικής νομιμότητας»
Χαράλαμπος Τσιλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δικηγόρος:
«Οικονομικό Σύνταγμα και Ιδιωτικοποιήσεις»
Σοφία Μητσιοπούλου, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Paris I Panthéon-Sorbonne, Δικηγόρος:
«Ιδιωτικοποιήσεις υποδομών σε Ελλάδα και Γαλλία»

Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) 

2. Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, 18:00 - 20:00:
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων
Ομιλητές:
Eυαγγελία Ελισάβετ Κουλουμπίνη, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου:


«Η υποκατάσταση αναδόχου κατά την εκτέλεση σύμβασης δημοσίου έργου ή μελέτης, σύμφωνα με την νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»

Δημήτριος Ράικος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., Πρόεδρος Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ:

«Οι αρμοδιότητες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) και η σημασία του συντονιστικού της ρόλου στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων»

Ιωάννης Δ. Κίτσος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος:

«Οι δημόσιες συμβάσεις παραχώρησης στην Ευρώπη. Η νέα Οδηγία 2014/23/ΕΕ για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων σε έργα και υπηρεσίες».


Συντονιστής: Ηλίας Μικρουλέας, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Μονάχου, Δικηγόρος

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν  τις επιστημονικές εκδηλώσεις της περιόδου Φεβρουαρίου - Μαϊου 2015.

Κατά την 1η επιστημονική εκδήλωση στον ΔΣΑ την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 θα προσκομιστούν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του Συνεδρίου Διοικητική Δικαιοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο ΝΣΚ 3 και 4 Δεκεμβρίου 2014.
………………………………………………………………………………………….
Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα-Θεσσαλονίκη ο συλλογικός τόμος «Συνταγματική Αναθεώρηση», που περιέχει σε μορφή άρθρου 10 ομιλίες από το ομότιτλο Συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου του Πανεπιστημίου Αθηνών 5 και 6 Φεβρουαρίου 2014.

Έπεται η δημοσίευση σε ebook  των ομιλιών του 1ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε  στην Αίθουσα Ευρώπη των Εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη, 29 και 30 Απριλίου 2014.



Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Ο στόχος της  ΕΕΔ είναι να γίνει η επιστημονική ένωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες και θα αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου.
Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με ηλεκτρονική υποβολή στο info@dimosiodikaio.gr της αίτησης που βρίσκεται αναρτημένη στον ιστοσελίδα της ΕΕΔ ή με προσκόμισή της υπογεγραμμένης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων στον ΔΣΑ) όλους τους Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και όλους τους  Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη).
Τα εγγεγραμμένα μέλη καταβάλουν ετήσια συνδρομή 20 Ευρώ στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς (IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) σημειώνοντας το όνομά τους.
Προσκαλούνται τα μέλη της ΕΕΔ να υποβάλουν προτάσεις ανακοινώσεων – μελετών για το 2ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που θα πραγματοποιηθεί τον Μαϊο του 2015 (πιθανότατα 15-16 Μαϊου στην Θεσσαλονίκη). Τελική προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 10η Μαρτίου 2015 (βλ. αναλυτικά σε www.dimosiodikaio.gr)

             Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
         Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ