Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ερωτήματα στην κ. Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε. για την επιστολή προς Γιουνκερ


Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,
Ενημερωθήκαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την επιστολή που αποστείλατε ως πρόεδρος του Δ.Σ. στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επαναλαμβάνετε μια τακτική να μην ενημερώνετε τα λοιπά μέλη του ΔΣ για επιστολές που στέλνετε στο όνομα όλων. Παράκληση όλων των λοιπών «διακοσμητικών» μελών είναι τουλάχιστον να τις απευθύνετε προσωπικά ως Πρόεδρος του ΔΣ και να μην χρησιμοποιείτε την Ένωση για τέτοιους σκοπούς. Πέρα απ’ αυτό διαφωνούμε κάθετα και με το περιεχόμενο της επιστολής σας και με τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

Με ποια αλήθεια ιδιότητα απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του γνωστοποιείτε ότι ο Ελληνικός Λαός στηρίζει την Κυβέρνηση; Είναι κανείς από μας εκφραστής της λαϊκής βούλησης ή αυθεντικός ερμηνευτής της; Αποτελεί ή όχι ευθεία παρέμβαση στις πολιτικές διεργασίες η θέση που παίρνετε ότι «ο λαός δεν έχει ευθύνη για την σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική»; Και το βασικότερο όλων: Πού ήσασταν κ. Πρόεδρε 3 χρόνια και δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος των δεινών του ελληνικού λαού; Η φτωχοποίηση και η δυστυχία των Ελλήνων εμφανίστηκε ξαφνικά μετά την 25η Ιανουαρίου και την εκλογή νέας κυβέρνησης; Σε προτάσεις που έγιναν στο Δ.Σ. πριν από 2,5 χρόνια για πορεία διαμαρτυρίας των Δικαστών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και για δήλωση συμπαράστασης στους τότε απεργούς εργάτες και δημοσίους υπαλλήλους, η απάντησή σας ήταν ότι «εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά με τους ταραξίες». Οι χθεσινοί ταραξίες κ. Πρόεδρε είναι οι σημερινοί δυστυχισμένοι Έλληνες. Όταν καταθέσαμε στη ΓΣ πρόταση για διεξαγωγή Συνεδρίου με κύριο θέμα την αντισυνταγματικότητα εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, εσείς αρνηθήκατε να εκτελέσετε τη σχετική απόφαση της ΓΣ για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την τότε Κυβέρνηση. Στις δηλώσεις σας στον τύπο επικεντρωνόσασταν στα μισθολογικά του κλάδου και δεν κάνατε καμία αναφορά στην κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά που δεν λέγατε εσείς τότε, τα λέγαμε εμείς με τις παρεμβάσεις και τα άρθρα μας, χωρίς να λογαριάζουμε το τίμημα. Και η σημερινή επιστολή σας αλήθεια που αποσκοπεί; Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι θα ευαισθητοποιηθεί απ’ αυτήν ο κ. Γιουνκερ; Είναι τόσο απλή η χάραξη πολιτικής που με μια συγκινητική επιστολή επηρεάζονται οι θεσμικοί εκπρόσωποι και τα επιχειρηματικά συμφέροντα;
Παρά τις συκοφαντίες, τις προσβολές και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που δεχτήκαμε αυτά τα χρόνια, δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε «πολιτική» θέση, όπως κάνατε εσείς σήμερα. Όχι γιατί ο Δικαστής δεν πρέπει να είναι «πολιτικό όν». Σεβαστήκαμε όμως την διάταξη του άρθρου 29 παρ. 3 του Σ. που απαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος. Το ίδιο εξακολουθούμε να κάνουμε και σήμερα. Όσοι στο παρελθόν έπαιρναν ως αφορμή την τραχύτητα και ευθύτητα του λόγου μας για να κάνουν άλλου είδους υποθέσεις, φανταζόμαστε ότι σήμερα έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους.
13 Φεβρουαρίου 2015
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

6 σχόλια:

  1. Το θέμα πολλών συναδέλφων είναι αυτό που εντοπίζετε στην προτελευταία γραμμή. Ότι δηλαδή ο λόγος σας είναι τραχύς. Πείτε το υποκρισία, πείτε το όπως θέλετε, πάντως ενώ η κ. θάνου λέει τώρα (για τους δικούς της λόγους) αυτά που λέγατε εσείς εδώ και χρόνια , αυτήν την αποδέχονται και την χειροκροτούν ενώ εσάς όχι. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας,τα λέτε έξω απ' τα δόντια και σας αξίζουν συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό το σχόλιο ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από τους δικαστές. Οι υπογράφοντες όμως είναι οι τελευταίοι που πρέπει να ομιλούν. Είναι αυτοί που πρώτοι μας καλούσαν να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να συνδιαλλαγούμε με τους πολίτες για τα προβλήματά τους, ωσάν αυτό να ήταν το έργο μας, να ασκούμε κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση. Κρίμα που, αντί οι πιο συνετοί να παραδειγματίσουν τους άλλους, παρασύρθηκαν οι ίδιοι από εκείνους. Δυστυχώς, ο λαϊκισμός κερδίζει πάντα. Όπως και στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, έτσι και στην ΕΝΔΕ. Πραγματικά, κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ήθελα να εκφράσω μια απορία προς τους αδερφούς Σεβαστίδη : εσείς κ.κ. Σεβαστίδη επί τρία χρόνια τώρα ούτε βλέπατε , ούτε ακούγατε την Πρόεδρο , όταν απευθυνόμενη στην προηγούμενη κυβέρνηση της έλεγε ότι οφείλει να εφαρμόζει το Σύνταγμα , διότι διαφορετικά είναι κυβέρνηση απολυταρχικού κράτους και όχι κράτους δικαίου; δεν την βλέπατε όταν ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες και σε όλες τις Πανδικαστικές συγκεντρώσεις; δε γνωρίζετε ότι ήταν η εισηγήτρια της απόφασης του Αρείου Πάγου ,που κήρυξε αντισυνταγματικό το χαράτσι της ΔΕΗ; η επιστολή προς Γιούνκερ είναι συμβολική και εκφράζει την αγωνία και την συμπαράσταση όλου του ελληνικού λαού, μέρος του οποίου είμαστε και οι Έλληνες Δικαστές. Εσείς τελικά τι πρόβλημα έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Πρόεδρε της Ένωσης, σας ζητούμε να αναρτήσετε και πάλι τις επιστολές που είχατε στείλει το 2013, στον τότε Πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, στην Επίτροπο Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντιγκ και στον Μάρτιν Σουλτς, στις οποίες τους γράφατε γιά τα δυσβάστακτα μνημονιακά μέτρα, που είχαν επιβληθεί με τα μνημόνια στον ελληνικό λαό. Επίσης, σας ζητούμε να αναρτήσετε και πάλι τις ομιλίες που κάνατε σε όλες τις πανδικαστικές συγκεντρώσεις και τις Γ.Σ., όπου καλούσατε την τότε Κυβέρνηση να μην παραβιάζει το Σύνταγμα, διότι αλλιώς είναι Κυβέρνηση απολυταρχική και όχι Κυβέρνηση Κράτους Δικαίου. Έτσι, μπορεί να βρουν τη μνήμη τους και οι αδελφοί Σεβαστίδη, αφού, όπως φαίνεται, είναι οι μόνοι που δεν θέλουν να βλέπουν τους αγώνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδελφοί Σεβαστίδη, η στείρα αντιπολίτευση δεν εκτιμάται από κανέναν. Έχετε μείνει μόνοι σας, πότε επιτέλους θα το καταλάβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ