Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο διαχρονικός αγώνας του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού

 ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
                             Αρ. Πρωτ. 14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού Συναδέλφων (Δικαστών και Εισαγγελέων) οι οποίοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιστολή προς τον κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, και αντί άλλης απαντήσεως, προς ελαχίστους (δυο) εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, οι οποίοι συνεχίζουν να προσπαθούν να παραπληροφορούν τους Συναδέλφους, με ανακριβείς πληροφορίες και ψευδή στοιχεία, σχετικά με τις ενέργειες του Προεδρείου, αναρτούμε και πάλι τις επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί από την Πρόεδρο της Ένωσης, κατά το έτος 2012 λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου (Ν. 4093/2012) προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, προς τον (τότε) Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Εμανουέλ Μπαρόζο , και προς την Επίτροπο Δικαιοσύνης κ. Βίβιαν Ρέντιγκ. Από αυτές προκύπτει σαφώς ότι είχαν σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο με την αποσταλείσα προχθές προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ δηλαδή γίνεται και τότε αναφορά « στη συνεχή επιβάρυνση, με οικονομικά μέτρα, του ελληνικού λαού, ο οποίος, δεν φέρει καμία ευθύνη για την κακοδιαχείριση στα δημόσια οικονομικά που προκάλεσε την οικονομική κρίση». Περιέργως , τότε ουδεμία αντίδραση ή διαμαρτυρία υπήρξε από τα δύο μέλη του Δ.Σ. τα οποία σήμερα εκφράζουν δημόσια αντιρρήσεις, τις οποίες μάλιστα έσπευσε  να αναδείξει μόνο μια εφημερίδα ( η οποία μάλιστα δεν επέδειξε καν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσει και την επιστολή της Ένωσης, αρκεσθείσα μόνον στην ανάδειξη των αντιρρήσεων και εμφανίζουσα τις αντιρρήσεις αυτές, ως «πόλεμο»), ενώ αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου, καθώς και του Διαδικτύου, κάνουν αναφορά για την επιστολή προς τον Γιούνκερ, με πολύ θετικά σχόλια. Σημειωτέον ότι ο κ. Μάρτιν Σούλτς, απέστειλε τότε και σχετική απάντηση.
Από τις προηγούμενες αυτές, επιστολές, αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα ότι όσα προσπαθούν ορισμένοι (ελάχιστοι) να αποδώσουν στο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι δήθεν ήταν απόν τα τελευταία τρία χρόνια και ότι δήθεν δεν αντιλήφθηκε τα δεινά του ελληνικού λαού καθώς και ότι δήθεν παίρνει ξαφνικά τώρα «πολιτική» θέση, είναι ανακριβέστατα όπως, επίσης, απολύτως ανακριβές είναι ότι η Πρόεδρος απεκάλεσε δήθεν στο παρελθόν τους απεργούς και δημόσιους υπαλλήλους ως «ταραξίες» κάτι το οποίο επικαλούνται, προσπαθώντας προφανώς και για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, να στρέψουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων εναντίον του Προεδρείου της Ένωσης. Πλην όμως, οι προσπάθειες αυτές πέφτουν στο κενό, αφού είναι κοινώς γνωστό ότι το Προεδρείο της Ένωσής μας ήταν πρωταγωνιστής για την προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Σημειωτέον ότι η Πρόεδρος της Ένωσης συμμετείχε ως εισηγήτρια, στην πλειοψηφούσα γνώμη του Δ΄Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματικό  το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλούν οι αντιρρήσεις των ως άνω  δύο μελών στην τοποθέτηση της Προέδρου της Ένωσης ότι «ο λαός δεν έχει ευθύνη για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική». Είναι προφανώς δικαίωμά τους να πιστεύουν το αντίθετο. Πλην όμως, αποτελεί αδιαμφισβήτητη αντικειμενική αλήθεια, αναγνωριζόμενη από όλους ότι ο Ελληνικός λαός είναι ο μόνος, ο οποίος ουδεμία ευθύνη φέρει για τη βαθειά οικονομική κρίση.
Οι θέσεις και οι απόψεις του Προεδρείου ήταν πάντοτε σταθερές και αμετακίνητες. Καταγγέλλαμε πάντοτε την εκάστοτε Κυβέρνηση ( οποιουδήποτε κόμματος) όταν θεωρούσαμε ότι, με βάση αντικειμενικά δεδομένα, παραβιάζει το Σύνταγμα  ή  τους Νόμους. Θεωρούμε ότι αυτό επιβάλλει η Δικαστική μας ιδιότητα, αφού η Δικαιοσύνη είναι ο Θεσμός εκείνος, ο οποίος, με βάση τις συνταγματικές αρχές, οφείλει να παίρνει θέση, όταν οι άλλες δύο Συνταγματικές Λειτουργίες ( Νομοθετική και Εκτελεστική) παραβιάζουν το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Και το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε. Όταν, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση, δίνει αγώνα εθνικό , οφείλουν και οι Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού, να συμβάλουν στον αγώνα αυτόν.
Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας σε ενότητα και συνεργασία. Αυτό αναμένει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων Δικαστικών Λειτουργών, αυτό απαιτούν και οι κρίσιμες ώρες του εθνικού αγώνα, που πρέπει να δίνουμε αυτή τη χρονική περίοδο μαζί όλοι οι Έλληνες.
Επισυνάπτουμε τις αποσταλείσες κατά το έτος 2012, επιστολές προς τα ως άνω θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα.

Association des Magistrats Grecs
Association of Greek Judges and Prosecutors
10171 Athens Greece
e-mail: endikeis@otenet.gr
Tel. 0032108827380-Fax.0032108841529
 ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 – ΓΡΑΦΕΙΟ 210
e-mail: endikeis@otenet.gr

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ. 138

Προς τον Πρόεδρο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Mr. Martin Schulz

Θέμα: Η κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα και ειδικότερα, η κρισιμότητα της κατάστασης στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αυτή την περίοδο, στην Ελλάδα, εξαιτίας των σχεδιαζόμενων νέων μεγάλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχει μεγάλη κοινωνική αντίδραση, διότι ο Ελληνικός λαός, παρότι δε φέρει καμμία ευθύνη για την κακοδιαχείρηση στα δημόσια οικονομικά, η οποία προκάλεσε την οικονομική κρίση, εν τούτοις επιβαρύνεται συνεχώς με οικονομικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο, διότι επιβάλλονται εξακολουθητικά στις ίδιες κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα (εν ενεργεία & συνταξιούχους), οι οποίοι, πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφού, όπως είναι γνωστό, ο φόρος που αναλογεί παρακρατείται εκ των προτέρων από τον μισθό τους. Αντίθετα, μέχρι τώρα, δεν έχουν ενεργοποιηθεί αποτελεσματικά, από τον κρατικό μηχανισμό οι αντίστοιχες διαδικασίες και έτσι, όσοι διαφεύγουν την φορολόγηση, δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθούν και ναφορολογηθούν, ενώ εάν αυτό είχε επιτευχθεί, δεν θα ήταν αναγκαίες οι νέες μειώσεις των μισθών και συντάξεων, μειώσεις, οι οποίες, αναμφίβολα οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση. Οι παραλείψεις αυτές καταλογίζονται από τον Ελληνικό λαό στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα, δημιουργούν αγανάκτηση και προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Οι Έλληνες Δικαστές, ως μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας, βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, τη μεγάλη δοκιμασία, την οποία υφίσταται όλος ο ελληνικός λαός, εξαιτίας της κρισιμότητας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία μας, τόσο για τη γενικότερη κατάσταση, όπως, επίσης και για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη. Ασκούμε τα καθήκοντα μας με ευσυνειδησία και υψηλό φρόνημα, όπως αρμόζει στο Λειτούργημα μας, και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στο μεγάλο φόρτο εργασίας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (μεγάλα κενά οργανικών θέσεων δικαστών, εισαγγελέων και γραμματέων, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδοχής, έλλειψη θέρμανσης και κλιματισμού σε πολλά δικαστήρια κλπ).
…….………
 Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας τόσο γενικότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όσο και ειδικότερα  για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της, παρακαλούμε πολύ για τη στήριξή σας στο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο ζητήσαμε από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να τεθεί, με σχετική ερώτηση, προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τόσο ο ελληνικός λαός γενικότερα, όσο και οι Δικαστικοί Λειτουργοί της χώρας, στην οποία γεννήθηκε η ιδέα και το ιδανικό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας και στην οποία αναπτύχθηκε ο αρχαιότερος πολιτισμός στον Ευρωπαϊκό χώρο, πιστεύουμε ότι αξίζουμε σεβασμό.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου
Αρεοπαγίτης


Association des Magistrats Grecs
Association of Greek Judges and Prosecutors
10171 Athens Greece
e-mail: endikeis@otenet.gr
Tel. 0032108827380-Fax.0032108841529
 ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 – ΓΡΑΦΕΙΟ 210
e-mail: endikeis@otenet.gr
  

Urgent
Athens, October 15 2012
Prot. No 138

To the President of the European Council
Mr. Martin Schulz

Issue: The criticalness of the condition in Greece end especially, the criticalness of the condition in the sensitive area of Justice
Your excellency Mr President,
       At this moment, in Greece, because of the planning of large deductions of the
salaries and pensions, there is a great social reaction, because the Hellenic People, 
even if he is not responsible at all for the mismanagement of the public finances,
which provoked the economic crisis, he is continuously charged with economic 
measures. Those measures are imposed with an unequal mode, as they are 
imposed constantly upon the same categories of the population, that is to say against 
the working people in the Public and Private Sector (active and retired), who, except that
they are the economic underdogs, they are completely consistent to their
financial obligations, as it is known that the tax which fits to them is retained previously
from their salary. On the contrary, up to now, the consistent procedures to select taxes
are not actuated effectively by the state, so that it has not been possible to check
up and raise taxes from those who escape the taxation. Counter to that, if that had 
been contrived, it would not be necessary to impose new deductions to the salaries
and pensions. Those deductions lead undoubtedly the economy to a greater decline. 
Those failures which are allowed from the Government and Troika to the Hellenic 
People are creating indignation and bring on intense social reactions.
      The Hellenic Magistrates, as members of the Hellenic Society, we are dwelling these
two last years the great ordeal which the Hellenic People suffers, because of the 
criticalness of the economic situation of our country. We are expressing our particular
concern and agony, for the general situation and for the situation in the Judiciary as well. 
We are exercising our duties with conscientiousness and sublime spirit, as it suits to 
our Vocation. We are trying hardly to correspond to our huge load of work, despite
the problems caused by the economic crisis (large vacants of organic positions of
judges, prosecutors and secretaries, lack of infrastructure, ellipse of heating and
air conditioning in many court houses etc.).
      …………………………
      Knowing your sensibility and matter so much generally for the human rights and 
human dignity as in particular for the statute of Justice and its independence, we are 
kindly asking you for your support about this serious issue, for which we asked from 
the Greek Members of the EEC Parliament to place it, with a specific inquiry, to the 
European Parliament.
      The Hellenic People in general and the Judicial Ministers of this country as well, in 
which the idea and the ideal of Justice and Democracy were born and in which the 
premier civilization of the European area was deployed, we believe that are worth
to be respected.

Respectfully

The President
Vassiliki Thanou – Christofillou
Member of the High Court of Justice

Επιστολές του ιδίου περιεχομένου απεστάλησαν, στις ίδιες περίπου ημερομηνίες, στον τότε Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Εμανουέλ Μπαρόζο και στην Επίτροπο Δικαιοσύνης κα Βίβιαν Ρέντιγκ.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς απήντησε ως εξής:
ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ        PARLAMENTO EUROPEO        EVROPSKÝ PARLAMENT        EUROPA-PARLAMENTET EUROPÄISCHE PARLAMENT       EUROOPA PARLAMENT       ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ       EUROPEAN PARLIAMENT

PARLEMENT EUROPÉEN       PARLAIMINT NA hEORPA       PARLAMENTO EUROPEO       EIROPAS  PARLAMENTS EUROPOS PARLAMENTAS       EURÓPAI PARLAMENT       Il-PARLAMENT EWROPEW       EUROPEES PARLEMENT
PARLAMENT EUROPEJSKI       PARLAMENTO EUROPEU       PARLAMENTUL EUROPEAN       EURÓPSKY  PARLAMENT       EVROPSKI PARLAMENT       EUROOPAN PARLAMENTTI       EUROPA PARLAMENTET
  
Mrs Vassiliki Thanou
President of the319758      16.11.2012
Association of Greek Judges and Prosecutors
10171 Athens
Greece

Dear President,

Ι read with deep concern the letter you sent me about the very difficult working conditions under which Greek judges and magistrates have to work. I would like to thank you for drawing the European Parliament's attention to this situation.

Let me reassure you that the European Parliament follows the very difficult economic situation in Greece and its social implications closely and with utmost concern. In March this year, the European Parliament organised an exchange of views with the Troika (consisting of representatives of the European Commission, the ECB and the IMF) on the economic and social situation in Greece.

We recognise how worrying the current developments must be for Greek citizens who lose their job or a substantial part of their income. Being aware of the fact that a onesided focus on austerity measures can undermine the ability of Greece - and Member States in a similar position - to effectively address the negative impacts of the crisis. the European Parliament has constantly urged that measures taken in Greece and in other Member States under programs supervised by the Troika do not generate more poverty and social exclusion, but rather redirect these countries towards achieving the commitments of the Europe 2020 strategy and thus to contribute to economic growth, more and better jobs and social progress. On 13 November, the Committee on Employment and Social Affairs and the Committee on Economic and Monetary Affairs will jointly organise an exchange of views with Minister Vroutsis and Minister Stournaras, respectively responsible for Labour and Social Security and for Finance within the Greek government, on the economic and social situation in Greece and the most recent negotiations between the Greek government and the Troika.

I would therefore like to reassure you that the European Parliament will continue doing whatever it can to help Greece and the European Union return to a job-rich and socially just recovery, as well as to financial stability. I am confident that solidarity with all Greek workers and citizens, the objective to look for solutions that are fair and improve social cohesion, and ensuring that measures undertaken are subject to democratic and public scrutiny, will remain our guiding principles.

Yours sincerely

ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ        PARLAMENTO EUROPEO        EVROPSKÝ PARLAMENT        EUROPA-PARLAMENTET  
          EUROPÄISCHE PARLAMENT       EUROOPA PARLAMENT       ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ       EUROPEAN PARLIAMENT
            PARLEMENT EUROPÉEN       PARLAIMINT NA hEORPA       PARLAMENTO EUROPEO       EIROPAS  PARLAMENTS   
    EUROPOS PARLAMENTAS       EURÓPAI PARLAMENT       Il-PARLAMENT EWROPEW       EUROPEES PARLEMENT
                       PARLAMENT EUROPEJSKI       PARLAMENTO EUROPEU       PARLAMENTUL EUROPEAN                                
EURÓPSKY  PARLAMENT       EVROPSKI PARLAMENT       EUROOPAN PARLAMENTTI       EUROPA PARLAMENTET

κα. Βασιλική Θάνου
Πρόεδρος                                                                  319758                         16/11/2012
Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων
10171 Αθήνα
Ελλάδα
Αγαπητέ Πρόεδρε,

Διαβάζω με βαθιά ανησυχία την επιστολή που μου στείλατε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Έλληνες Δικαστές και Δικαστικοί Λειτουργοί  εργάζονται. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επιστήσατε την προσοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτή την κατάσταση.
Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις κοινωνικές επιπτώσεις της, στενά και με μεγάλη ανησυχία. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε μια ανταλλαγή απόψεων με την Τρόικα (που αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.
Αναγνωρίζουμε πόσο ανησυχητικές πρέπει να είναι οι τρέχουσες εξελίξεις για τους Έλληνες πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους ή ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους. Έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι μια μονόπλευρη έμφαση στα μέτρα λιτότητας μπορεί να υπονομεύσει την ικανότητα της Ελλάδα - και των κρατών μελών που βρίσκονται σε παρόμοια θέση - για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παροτρύνει συνεχώς ότι, τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη μέλη στο πλαίσιο των προγραμμάτων που εποπτεύονται από την Τρόικα, δεν παράγουν περισσότερη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά ανακατευθύνουν τις χώρες αυτές προς την επίτευξη των δεσμεύσεων της «στρατηγικής Ευρώπη 2020» και, επομένως, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και κοινωνική πρόοδο. Στις 13 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων η της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής θα διοργανώσουν από κοινού μια ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό κ. Βρούτση και τον Υπουργό κ. Στουρνάρα, αντίστοιχα υπεύθυνους Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών στο πλαίσιο της Ελληνικής Κυβέρνησης, σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και τις πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ως εκ τούτου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψουν σε μια πλούσια σε απασχόληση και κοινωνικά δίκαιη αποκατάσταση, καθώς και σε χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Είμαι βέβαιος ότι η αλληλεγγύη με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και τους πολίτες, ο στόχος να  ανευρεθούν λύσεις που θα είναι δίκαιες και θα βελτιώσουν την κοινωνική συνοχή, καθώς και η διασφάλιση ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπόκεινται σε δημοκρατικό και δημόσιο έλεγχο, θα παραμείνουν οι κατευθυντήριες αρχές μας.

Με εκτίμηση,

5 σχόλια:

  1. Μόνο 2 ; Σοβαρά κυρία Θάνου ; Δεν μας εκπροσωπείτε, δεν σας έδωσε κανένας το δικαίωμα να στέλνετε επιστολές στο όνομα μας. Και καμία σχέση δεν έχω με τα αδέρφια Σεβαστίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορούμε πως καλείτε σε συνεργασία τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ τα οποία όχι μόνο από το τελευταίο περιστατικό αλλά και από πολλά άλλα είναι φανερό ότι ουδέποτε ενημερώνετε για τις ενέργειές σας.Και όσον αφορά τις επιστολές, μου αρέσει ότι όλες οι δικαστικές ενώσεις γράφετε αριστερά δεξιά χαρτιά στα οποία ουδείς δίνει σημασία και με αυτόν τον τρόπο αισθάνεστε ικανοποίηση ότι ξεμπερδέψατε με τις υποχρεώσεις σας. Ούτε ουσιαστική προσπάθεια ούτε τίποτε,. Όλα για το θεαθήναι και για να κοροιδευτούν οι ψηφοφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ γελάνε! Καλύτερος τίτλος θα ήταν "Ο σκοπός (του Προεδρείου) αγιάζει τα μέσα". Ρίξτε μια ματιά τι γράφουν τα blog από τον απλό κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "΄Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού συναδέλφων...αναρτούμε τις επιστολές μπλα μπλα μπλα". Αυτό μου θυμίζει λίγο από παλιά ΕΡΤ που έλεγε "μετά από απαίτηση πολλών τηλεθεατών προβάλλουμε σε επανάληψη την ταινία Χ". Κόψτε κάτι ρε παιδιά. Σιγά μην ενδιαφέρθηκαν συνάδελφοι να δουν τις επιστολές που στείλατε στον Μπαρόζο και στην Βϊβιαν. Ούτε που το ξέραμε, ούτε που έχει και κανένα νόημα. Όσο για τις συχνές αναφορές σε "ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες" έχουν γίνει ψωμοτύρι κάθε φορά που οι Σεβαστίδηδες λένε κάτι που δεν βολεύει σε πρόεδρο και γραμματέα. Εκτίθεστε νομίζω έτσι γιατί πολλά από όσα σας καταλογίζουν τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι (πχ απόφαση για συνέδριο που ποτέ δεν έγινε). Ψυχραιμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε τώρα και μια επιστολή στον Σοιμπλε και λύθηκε το πρόβλημα της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ