Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης στον Αρειο Πάγο



  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2015 15:51 | 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


1 σχόλιο:

  1. Βγαίνει ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κικίλιας (ένας πρώην μπασκετμπολίστας που αντί να προπονεί ομάδα 3ης εθνικής έγινε υπουργός, εντάξει, όχι πλέον, faith in humanity restored) και λέει πως δεν σχολιάζει αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά αισθάνεται ντροπή για την αθώωση (?) Κασιδιάρη. Φυσικά τα λέει στο twitter, όπου διέπρεψε στο να ανεβάζει φωτό με χαμογελαστούς αστυνομικούς ανά την Ελλάδα,μα τι δημοφιλής Υπουργός (να μην πιάσω το ατυχές περιστατικό στην Πάτρα όπου δημόσια απαξίωσε έναν Ταξίαρχο γιατί ήθελε να δει "τα παιδιά"). Την άλλη μέρα στο Mega συνεχίζει το ίδιο βιολί «Αυτή η απόφαση, όπως και αν ήρθε, όσο και αν είναι τεκμηριωμένη, νομικά δημιουργεί πολύ μεγάλα θέματα». Μάλιστα. Ποια θέματα, αλήθεια δεν ξέρω.
    Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να μας φτύνουν και να νομίζουμε ότι βρέχει. Και όχι μόνο δεν μας δίνουνε καμία ομπρέλα, αλλά μας βρέχουν κι άλλο. Δεν έχω πλέον καμία απαίτηση να ξέρει ο απλός πολίτης γιατί "αθωώθηκε" ο Κασιδιάρης. (Αν και σε διάφορα σχόλια ανά το ιντερνετ είδα με απλά ελληνικά κάποιοι δικηγόροι να το εξηγούν. Ε δεν είναι και δύσκολο). Δεν έχω καμία απαίτηση από τον μονίμως δυσαρεστημένο-και χαμένο σε κάποια δίκη- πολίτη να σταματήσει να φαντάζεται παντού δικαστές που μαγειρεύουν αποφάσεις.Οι ίδιοι πολίτες στα ίδια σχόλια όμως που αν και τους έλεγαν ότι μια καταδικαστική απόφαση θα ήταν λάθος, απαντούσαν ότι έπρεπε να υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση για να περάσει το σωστό μήνυμα (?) και ότι οι δικαστές πρέπει να υπακούν στο πνεύμα και όχι στο γράμμα του νόμου (Να την καταργήσουμε την Ποινική Δικονομία-προβλέπεται εξάλλου οσονούπω). Δικηγόρος σχολίασε ότι η σχολή δικαστών δεν βγάζει ανθρώπους, αλλά κουμπιουτεράκια. Προφανώς ευτυχώς υπάρχουν θεματοφύλακες της Δικαιοσύνης σαν κι αυτή.
    Έχω όμως την απαίτηση από ένα πρώην Υπουργό ΠΡΟΠΟ να ξέρει αυτό που και ο τελευταίος υφιστάμενος του στο τελευταίο αστυνομικό τμήμα της χώρας ξέρει : "θα κάνετε μήνυση κυρία μου ; Επιθυμείτε την ποινική του δίωξη ;" Αισθάνομαι ντροπή λοιπόν για τον κύριο Κικίλια που ανερυθρίαστα βγαίνει και σχολιάζει αποφάσεις,όχι γιατί δεν έχει δικαίωμα, αλλά γιατί λέει ασυναρτησίες. Αισθάνομαι ντροπή που η Ένωση μας δεν έχει αντανακλαστικά να απαντήσει σε τέτοιες προκλήσεις με ένα απλό έστω δελτίο τύπου (προέχει να απαντήσουμε στον Γιούνκερ). Αισθάνομαι ντροπή που ασκήθηκε αυτή η δίωξη, έτσι για να φανούμε βασιλικότεροι του βασιλέως και να χαϊδέψουμε αυτάκια.
    Αισθάνομαι ντροπή που γινόμαστε το μπαλάκι μεταξύ ενός τραμπούκου που πανηγυρίζει την "αθωότητα" του, και μιας θιγμένης που απαξίωσε όμως να υποβάλλει έγκληση γιατί την βολεύει μια χαρά η αυτοθυματοποίηση, και ήξερε (ως νομικός) που θα πήγαινε η υπόθεση, αλλά μετά δεν θα έβγαζε ωραίες ανακοινώσεις το ΚΚΕ ότι η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί "πρόκληση". (Δεν πειράζει σύντροφοι, θα στήνουμε ωραία δικαστήρια του Λαού όταν έρθετε εσείς στα πράγματα. Χωρίς δικονομία, ξέρετε εσείς. Gulag reloaded).
    Και ενώ αυτό θα αρκούσε 10 λεπτά της δικασίμου (η λάθος δίωξη θα φώναζε από το κατηγορητήριο) σε ένα πινάκιο που τα δικάζουμε 10-10, το κάναμε θέμα για το πνεύμα των νόμων,τον Μοντεσκιέ, και τους Δικαστές "που τους κάνανε αύξηση" και "να γίνει μια έρευνα για τα φρονήματα τους και αν προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο".
    Και έχεις μια Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της προέδρου της Βουλής να σχολιάζει εισαγγελικές προτάσεις (πολλά απωθημένα κοπελιά).
    Κατά τα άλλα, δεν μας δώσανε τα αναδρομικά, δικάζουμε σε άθλιες συνθήκες κτλ κτλ κτλ.Και να φορέσουμε και τήβεννο ! Θα σας αφήσω γιατί τρέχω να προλάβω προθεσμίες με μια ανακοπή 42 λόγων. Μη δεν είναι αιτιολογημένη και μου ξεφύγει καμία αναφορική πρόταση και μου γίνει παρατήρηση.Βαρέθηκα και σιχάθηκα. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά μερικά δεν λέγονται ούτε καν από εδώ. Και δεν ωφελεί.
    Ένας απογοητευμένος πρωτοδίκης
    ΥΓ : ξέρω ότι μάλλον τζάμπα έγραφα. Άσχετο σχόλιο σε άσχετη ανάρτηση.Κατανοητό, πάει για απόρριψη, ε κύριε Πρόεδρε ; Μόνο παράκληση, ΑΝ δημοσιευθεί, δημοσιεύστε το χωρίς περικοπές. Αλλιώς ας κοπεί όλο. Κατανοητό σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ