Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στην Ελλάδα


EUropa.S. 2015
Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ) με την έμπρακτη στήριξη του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Γαλλικό Ινστιτούτου στην Αθήνα, καθώς επίσης και άλλων φορέων δημοσίου και ιδιωτικού
χαρακτήρα, διοργανώνει για 6η συνεχιζόμενη επιτυχή χρονιά την πρώτη και μεγαλύτερη προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στην Ελλάδα.
Το EUropa.S. διοργανώνεται φέτος στις 3-6 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα από το Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Το EUropa.S. αποτελεί μία μοναδική προσομοίωση υλοποιώντας τους κυριότερους πυλώνες των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων. Το EUropa.S. πραγματοποιείται σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο στον ελληνικό χώρο με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στην φοιτητική κοινότητα, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αποκορύφωμα της αναγνώρισης της δράσης αυτής αποτελεί η στήριξη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του κυρίουMartin Schulz, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την εξαιρετική ακαδημαϊκή της παρουσία και τη συνεισφορά της στην κοινωνία των πολιτών αλλά και του Ευρωπαϊκού ιδεώδους.
Πρόκειται για ένα "παιχνίδι ρόλων" που προσομοιώνει με απόλυτη ταύτιση τις διαδικασίες και λειτουργίες τόσο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Οι συμμετέχοντες φοιτητές, στο πλαίσιο της προσομοίωσης, έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τη θέση ενός Ευρωβουλευτή, Αρχηγού Κράτους ή Κυβερνήσεως, Υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δικαστή ή Συνηγόρου, Μέλους της Ομάδας Κρίσης, Δημοσιογράφου, Μεταφραστή ή Μέλους του Επικουρικού Προσωπικού για τις ημέρες που διαρκεί το Συνέδριο. Στόχος των συμμετεχόντων είναι να καταλήξουν σε κάποιο κείμενο απόφασης μέσα από τη διαρκή διαδικασία διαπραγμάτευσης, με τελικό σκοπό την προώθηση της εξέλιξης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.Η "οικογένεια" του θεσμού έχει συγκεντρώσει στα 6 χρόνια πραγματοποίησής του περισσότερους από 1.300 συμμετέχοντες φοιτητές. Παράλληλα, αναδεικνύει και επιβραβεύει τους καλύτερους συμμετέχοντες, προκειμένου να ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή τους πρόοδο και εξέλιξη, με ακαδημαϊκές επισκέψεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με όλα τους τα έξοδα καλυμμένα από τους υποστηρικτές του συνεδρίου για τους βραβευμένους συμμετέχοντες.
Μέχρι το τέλος του Συνεδρίου EUropa.S. 2015 οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ειδικευθούν και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία πάνω στη διαπραγμάτευση εντός ενός περιβάλλοντος αντικρουόμενων συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν γνωρίσει «εκ των έσω» τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, μέσα από την ενεργή τους συμμετοχή στην όλη διαδικασία προσομείωσης αυτών.
Γλώσσα εργασίας: Αγγλική
Δικαίωμα συμμετοχής: 45€ για κάθε συμμετέχοντα (καλύπτει: συνεδριακό υλικό, ντοσιέ, usb stick, Placard, pins, σημαιάκια, κλπ., όλα τα διαλείμματα καφέ και φαγητού που αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου)
Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε κάθε συμμετέχοντα.
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2015.
Αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το EUropa.S. 2015 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.irtea.gr
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων και την ομάδα του Secretariat του συνεδρίου, στο e-mail: europas.irtea@gmail.com και τηλ: 213 0250217.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ