Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ 26ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017



              
Των μελών του Δ.Σ.
1. Χρήστου Τζανερρίκου, Προέδρου Εφετών
2. Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
3. Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη
4. Σταματίας Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκη

                                                                                                 Αθήνα 28-4-2017
Σχετικά με το 5ο  θέμα της ημερησίας διάταξης  του ΔΣ της ΕΔΕ  της 26ης  Απριλίου 2017: <<Έγκριση δαπανών για ορισμό πληρεξουσίων δικηγόρων και νομικών παραστατών, στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΕΔΕ, όπως εκπροσωπείται, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς>>, εκθέτουμε τα εξής: Ο Πρόεδρος της ΕΔΕ, αυθαίρετα αποφάσισε τη σύναψη συμβάσεων με τους πληρεξούσιους δικηγόρους και τους νομικούς παραστάτες για να παρασταθούν στην εκδίκαση της ως άνω αγωγής τον Φεβρουάριο (27-2-2017) και να  καταθέσουν προτάσεις, προσθήκη –αντίκρουση .
Κατ΄ αρχήν το θέμα της ύπαρξης κωλύματος ή μη στο πρόσωπο του Ευάγγελου Κασαλιά, σύμφωνα με το νέο καταστατικό της Ένωσης, θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση, ενώπιον της τακτικής Γενικής Συνέλευσης τον Δεκέμβριο και όχι να κριθεί από το Δ.Σ., δύο (2), μόλις, μήνες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Αυτή και μόνη η ενέργεια του δήθεν ενωτικού Προεδρείου καταδεικνύει και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του και το σεβασμό του στη λειτουργία και τα μέλη της Ένωσης.
Σε κάθε περίπτωση, αναρωτιόμαστε γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας  διάταξης του Δ.Σ. της 30ης Ιανουαρίου 2017, ενώ γνώριζαν τα μέλη του Προεδρείου ότι τον Φεβρουάριο συμπληρώνονταν 100 ημέρες από την κατάθεση της αγωγής του κ. Κασαλιά, ώστε να αποφασίσουν εννέα (9), τουλάχιστον, μέλη τη σύναψη των επίδικων συμβάσεων.
Στο Δ.Σ. της 26ης  Απριλίου 2017 ζητήθηκε η  έγκριση της δαπάνης, για τον ορισμό των πληρεξούσιων δικηγόρων (πρώην Υπουργών Δικαιοσύνης αμφοτέρων και Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του ενός από αυτούς), κατά παράβαση του άρθρου 15 αρ.3Α  του Καταστατικού της ΕΔΕ, που ρητά ορίζει ότι για να αποφασισθεί η σύναψη συμβάσεων, που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση, απαιτείται η συναίνεση, τουλάχιστον, εννέα (9) μελών.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αντικαταστατικές ενέργειες, που επιβαρύνουν το ταμείο της Ένωσης και αυτός ήταν ο ένας από τους λόγους για τους οποίους καταψηφίσαμε την επίδικη δαπάνη, της οποίας το ύψος δεν προσδιόρισαν τα μέλη του Προεδρείου και ούτε ανέφεραν τα ονόματα των πληρεξούσιων δικηγόρων και των νομικών παραστατών. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τα μέλη του Προεδρείου την αλλαγή της φιλοσοφίας που θα πραγματοποιούσαν και θα είχαν ως προτεραιότητα την επόμενη διετία, σχετικά με την αξιοποίηση των εσόδων της Ένωσής μας από τις εισφορές των μελών.
Εννοείται, βέβαια, πως είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά, ο οποίος, φυσικά, δεν στρέφεται, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πρόεδρος της Ένωσης, κατά της Ένωσής μας, αλλά κατά της αυθαίρετης απόφασης του μελών του Προεδρείου να τον αποπέμψουν με συνοπτικές διαδικασίες, ενάντια στο καταστατικό και τους σκοπούς της Ένωσης. Και δεν ενσαρκώνεται, σε καμία περίπτωση, στο πρόσωπο του Προέδρου της Ένωσης, ο οποίος ποτέ πριν την εκλογή του δεν ανέφερε ότι κατέρχεται ως υποψήφιος Πρόεδρος, απέκτησε δε τον τίτλο του Προέδρου από σειρά συγκυριών, η ίδια η Ένωση, ώστε να ισχυρίζεται ότι όποιος στρέφεται εναντίον του ή εναντίον των μελών του Προεδρείου, εξαιτίας αυθαίρετων και αντικαταστατικών αποφάσεών του, στρέφεται κατά της Ένωσης. Η Ένωση είναι όλα τα μέλη της, γι΄ αυτό και το Προεδρείο όφειλε να εισαγάγει το θέμα του Ευάγγελου Κασαλιά στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης. Ο Ευάγγελος Κασαλιάς δεν έπαψε ποτέ να είναι μέλος του Δ.Σ., ως μέλος της ομάδας μας!!
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναπτύξαμε προφορικά τις απόψεις μας, σχετικά με το ανωτέρω θέμα και καταθέσαμε σχετικό έγγραφο, για να καταχωρηθεί στα πρακτικά. Δηλώνουμε δε ότι πάντοτε θα πολιτευόμαστε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Δ.Ε. και την προάσπιση των συμφερόντων των αδίκως διωκόμενων συναδέλφων!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ