Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ



 /

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, που πραγματοποιήθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας στις 19 Μαΐου 2017, τέθηκε ως ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης το αίτημα που υπέβαλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις 2 Φεβρουαρίου 2017 για στήριξη του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος από την Διεθνή Ένωση Δικαστών, στην επίθεση που δέχτηκε από την Τουρκική Κυβέρνηση για την υπόθεση έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών (βλ. το αίτημά μας στην ηλεκτρονική σελίδα www.ende.gr). Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών αντιλαμβανόμενη την ανεπίτρεπτη πίεση που ασκήθηκε από Κυβέρνηση τρίτου κράτους στο δικαστικό σύστημα της Χώρας μας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπως παρατίθεται πιο κάτω και η οποία βρίσκεται δημοσιευμένη στην ηλεκτρονική της σελίδα www.iaj-uim.org . Το πολύ θετικό αυτό αποτέλεσμα είναι προϊόν της επίμονης και μεθοδικής δουλειάς της Ένωσής μας τόσο με την υποβολή υπομνημάτων όλο το προηγούμενο διάστημα όσο και με την παρουσία και υποστήριξη των θέσεών μας από τους εκπροσώπους μας την ημέρα της συνόδου.
Resolution on Greece
At its meeting in Chisinau on 19 may 2017 the European Association of Judges was informed by the Greek Delegation about criticism regarding the final judgement of the Greek Supreme Court dated 26 January 2017, which rejected the application of the Turkish State for the extradition of eight military officers. Any attempt to undermine the independence of the Greek judiciary by undue criticism should be avoided and rejected . The EAJ supports the Greek judiciary to firmly remain independent in protecting human rights despite pressures and threats expressed regardless of what source they are coming from.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στη σύνοδο στο Κισινάου στις 19 Μαΐου 2017 η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών ενημερώθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε στην αμετάκλητη απόφαση του Ελληνικού Ανωτάτου Δικαστηρίου (Αρείου Πάγου) που εκδόθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2017 και η οποία απέρριψε την αίτηση των Τουρκικών Αρχών για την έκδοση των 8 στρατιωτικών.
Οποιαδήποτε προσπάθεια να υποβαθμιστεί η ανεξαρτησία της ελληνικής δικαστικής εξουσίας με άσκηση αθέμιτης κριτικής πρέπει να αποφευχθεί και είναι απορριπτέα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών στηρίζει το Ελληνικό Δικαστικό Σύστημα ώστε να παραμείνει σταθερά ανεξάρτητο στην κατεύθυνση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά τις πιέσεις και τις απειλές από όπου κι’ αν προέρχονται.
Αθήνα, 26 Μαΐου 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ