Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΕνΔΕ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


              

 

 

        ΕΝΩΣΗ                                                                       

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                 

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

 ΤΗΛ: 213 2156114 -  FAX 210 88 41 529

                      Τ.Κ. 101. 71

     e- mail: endikeis@otenet.gr 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, που συνδιοργάνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Δικηγορικό  Σύλλογο Καλαμάτας, το διήμερο 14-16 Οκτωβρίου στην Πύλο Μεσσηνίας, στο συνεδριακό χώρο της Costa Navarino, στο οποίο μετείχαν πλέον των 750 συνέδρων. 

Τοσυνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, Εφέτη, η οποία στην  ομιλία της ανέδειξε τη σπουδαιότητα της θεματικής του Συνεδρίου, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Μαρίας Γεωργίου, του Ά Αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπου Μαυρίδη, Προέδρου Εφετών Καλαμάτας και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κων/νου Μαργέλη. Εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας.

Την έναρξη των εργασιών του επιστημονικού μέρους του συνεδρίου κήρυξε ο πρώην  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, αναπτύσσοντας το θέμα: «Η Δικαιοσύνη στην υπηρεσία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», με το οποίοανέδειξε τον ύψιστο θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης στη Δημοκρατία ως βασικού πυλώνα εγγύησης της Ελευθερίας και της σταθερότητας. Την έναρξη δε των εργασιών του δεύτερου μέρους του συνεδρίου, που αφορούσε τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (τρία χρόνια εφαρμογής τους) κήρυξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

Από τις εργασίες του συνεδρίου εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα ενώ κοινή υπήρξε η διαπίστωση, ότι θεμελιώδη αποστολή μιας ευνομούμενης Πολιτείας σε επίπεδο νομοθέτησης πρέπει να αποτελεί η διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας δικαίου.

Η νέα Διοίκηση της Ένωσης εκφράζει για άλλη μία φορά τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους υψηλού κύρους Εισηγητές, που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου και για τις ιδιαίτερα σημαντικές εισηγήσεις τους και στους Προεδρεύοντες, οι οποίοι με το συντονισμό των θεματικών ενοτήτων και τις καίριες παρεμβάσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων.   

Επίσης, θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον παγκοσμίου φήμης Αρχαιολόγο – Καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, ο οποίος την τελευταία ημέρα του συνεδρίου μας με τον πηγαίο και βιωματικό του λόγο μας  ξενάγησε στην καλοδιατηρημένη πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης, που ο ίδιος ανακάλυψε και αναστήλωσε.

Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους εκατοντάδες των συναδέλφων και σε μέλη του νομικού κόσμου για τη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου μας, ανανεώνοντας για το άμεσο μέλλον τη συνάντησή μας σε ανάλογου κύρους εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

https://ende.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ