Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟ ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

 ΑΠΘ


 

 

 =======================================================


Ψήφισμα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών για το θάνατο του Λάμπρου Μαργαρίτη Καθηγητή Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ 

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, μετά τον αδόκητο θάνατο του Λάμπρου Μαργαρίτη, Καθηγητή Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών διδάσκοντος στην ΕΣΔι στις κατευθύνσεις της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης και των Εισαγγελέων, εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την πρόωρη απώλειά του και το μεγάλο κενό στο νομικό κόσμο που προκαλεί αυτή. Η στάση ζωής, η επιστημοσύνη, η ευγένεια και το ήθος του εκλιπόντος, που τον διέκριναν και τον ανέδειξαν σε κορυφαία προσωπικότητα της νομικής επιστήμης, σε Δάσκαλο, σε πρόσωπο που τίμησε την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, το Δικηγορικό Σώμα και την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νομικούς.

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών αποφάσισε:
Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος
Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του μεταστάντος
Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον ιστότοπο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

Η Γενική Διευθύντρια
της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

Αναστασία Παπαδοπούλου
Αρεοπαγίτης

 ===============================================

 


Συλλυπητήρια ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την πρόωρη απώλεια του Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Λάμπρου Μαργαρίτη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την πρόωρη απώλεια του Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Λάμπρου Μαργαρίτη. Ενός εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Νομικής Επιστήμης όλων των εποχών.

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, η Δικαιοσύνη, το Δικηγορικό Σώμα, ολόκληρος ο νομικός κόσμος της χώρας, φτωχότερος, πλέον, από σήμερα, θρηνεί την απώλεια του Δασκάλου.

Άριστος Επιστήμων και Δικηγόρος, σεμνός και απλός άνθρωπος του Λαού, έχαιρε καθολικού σεβασμού και εκτίμησης.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Αφήνει, ωστόσο, ως παρακαταθήκη, στο νομικό πολιτισμό της χώρας μας, το πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό του έργο, που θα φωτίζει όλες τις νέες γενιές νομικών.

Σε ένδειξη πένθους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφασίζει, για αύριο, Τετάρτη 23-11-2022, την τήρηση ενός λεπτού σιγής, πριν την έναρξη όλων των ακροατηρίων της Χώρας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

Αιωνία του η Μνήμη!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 

 ===========================================


 ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθμ. Πρωτ.:101-22/11/2022

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. Λάμπρο Μαργαρίτη, ο οποίος υπήρξε υψηλού ήθους και άρτια καταρτισμένος επιστήμονας, που τίμησε με την παρουσία του την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τα έδρανα των δικαστηρίων, με την ιδιότητα του συνηγόρου. Συμμετείχε ενεργά στις επιστημονικές εκδηλώσεις της Ε.Ε.Ε. και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή συνεδρίων της, προάγοντας το επιστημονικό επίπεδο των Εισαγγελέων και κατ’ αποτέλεσμα της ποινικής δικαιοσύνης.
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Ευάγγελος Μπακέλας          

Εισαγγελέας Εφετών

Ο Γενικός  Γραμματέας

 

Ιωάννης Σέβης                             Εισαγγελέας Πρωτοδικών

 

https://enosieisaggeleon.gr/%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-5/

 

=================================================================


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 1, Τ.Κ. 177 78 ΤΑΥΡΟΣ

ΤΗΛ. 210 3488330 & 2103488327,  FAX: 210 3488487  

      E-mail: edlsd@hotmail.com

                                                       

                                                                                                                                                                                                                                Αριθμός Πρωτ.: 35/2022

                                                                                    Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2022

 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

      

    Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Ποινικού Δικονομικού Δικαίου του ΑΠΘ Λάμπρου Μαργαρίτη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος και στους συναδέλφους του. Ο θάνατός του συνιστά σημαντική απώλεια για την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τον ευρύτερο νομικό κόσμο. Ο θανών υπήρξε, αδιαμφισβήτητα, σπουδαίος Καθηγητής, αφήνοντας πίσω του τεράστιο συγγραφικό και διδακτικό έργο, που αποτελεί οδηγό για τις παρούσες, αλλά και τις επόμενες γενιές. Του ευχόμαστε καλή ανάπαυση.                   

   

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Στο πρωτότυπο τέθηκαν σφραγίδα και υπογραφές

 

 

 

   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΒΛΕΚΑΣ                           ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

     

       Στρ. δικαστής Α΄                                              Στρ. δικαστής Α΄

 

 

 http://www.militaryjustice.g

 

================================================

 


Ψήφισμα της Συνέλευσης Ολομελούς Σύνθεσης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνήλθε εκτάκτως σήμερα στις 2 μμ σε συνεδρίαση της Ολομελούς Σύνθεσής της για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα συνάδελφο Λάμπρο Μαργαρίτη. Σύσσωμη η Σχολή εξέφρασε την βαθύτατη οδύνη της για την αδόκητη απώλεια ενός κορυφαίου πανεπιστημιακού δασκάλου, αφοσιωμένου στην επιστήμη και την εκπαίδευση. Ο Λάμπρος Μαργαρίτης αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά και μια ανεκτίμητη συνεισφορά στην Επιστήμη, την Παιδεία και την Κοινωνία. Η Συνέλευση αποφάσισε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της προς τους οικείους του, να καταθέσει στέφανο στη μνήμη του και να συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα ψαλεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 13:30’ στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, αναστέλλοντας την ώρα αυτή τη διενέργεια όλων των μαθημάτων της Σχολής.

Θεσσαλονίκη 22 Νοεμβρίου 2022

Παναγιώτης Γκλαβίνης

Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ

 

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θρηνεί από τα ξημερώματα σήμερα, τον πρόωρο χαμό τού άρτι αφυπηρετήσαντος και ομοτιμοποιηθέντος συναδέλφου μας Λάμπρου Μαργαρίτη.

Δάσκαλος, κατά κυριολεξία για πολλούς από μας, ο Λάμπρος Μαργαρίτης υπήρξε για πολλές δεκαετίες άοκνος εργάτης της επιστήμης, παθιασμένος παιδαγωγός και εμπνευστής πολλών γενιών Νομικών και διακεκριμένος υπερασπιστής του δικαίου στις αίθουσες των Δικαστηρίων και στην κοινωνία.

Η Κοσμητεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του, θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και θα καταθέσει στέφανο στη μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 23 Νοεμβριου στις 13:30 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

 

Θεσσαλονίκη, 22 Νοεμβρίου 2022

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ
Παναγιώτης Γκλαβίνης

 

Ψήφισμα του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής

Τα μέλη του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του αγαπητού Δασκάλου, συναδέλφου και διακεκριμένου επιστήμονα ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, Καθηγητή του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με απαράμιλλη ακαδημαϊκή συνέπεια και ήθος και το τίμησε με το μοναδικό επιστημονικό, διδακτικό και εν γένει εκπαιδευτικό του έργο.

Επιθυμώντας να τιμήσει τη μνήμη του, ο Τομέας αποφάσισε:

  1. Να παραστούν τα μέλη του στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να εκφράσει δι’ αυτών τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του,
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Τομέα,
  3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ιστότοπο του Τομέα & της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Θεσσαλονίκη, 22.11.2022

Ο Διευθυντής του Τομέα
Αν. Καθηγητής Α. Ζαχαριάδης

 

Μαρτυρία Ευάγγελου Βενιζέλου

Εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση ο χαμός του Λάμπρου Μαργαρίτη. Για εμάς της γενιάς του σοκαριστική. Με τον Λαμπρό Μαργαρίτη είχαμε σχεδόν παράλληλη πανεπιστημιακή πορεία. Δεν τον έβλεπα  συχνά, αλλά παρακολουθούσα πάντα με ενδιαφέρον και θαυμασμό την επιστημονική του δράση. Είχε τη σφραγίδα της δωρεάς, είχε πει γι’ αυτόν ο Γιάννης Μανωλεδάκης.

Αυτό  το παιδί από την ορεινή Αργιθέα συνδιαμόρφωσε τα τελευταία σαράντα χρόνια  το δόγμα και την πράξη του Ποινικού  Δικαίου, εξίσου του  Ουσιαστικού και του Δικονομικού, και επηρέασε την αντίληψη χιλιάδων νέων νομικών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων με τη διδασκαλία, αλλά και τη δικαστηριακή πρακτική του.

Ήταν μαχόμενος δικηγόρος και μαχόμενος δάσκαλος. Έφυγε νωρίς. Αλλά αφήνει ανεξίτηλο στίγμα. Ως ευφυής και σκεπτόμενος άνθρωπος προφανώς είχε αναρωτηθεί «Ποία τοῦ βίου τρυφὴ διαμένει λύπης ἀμέτοχος; Ποία δόξα ἔστηκεν ἐπὶ γῆς ἀμετάθετος;» Και ήξερε ότι «Πάντα σκιᾶς ἀσθενέστερα, πάντα ὀνείρων ἀπατηλότερα· μία ῥοπή, και ταῦτα πάντα θάνατος διαδέχεται».

Στη  μνήμη των δικών του ανθρώπων, του γιού του, των μαθητών και των συναδέλφων του και στο εντυπωσιακό συγγραφικό του έργο, θα είναι πάντα ζωντανός και ευδιάκριτος ο ξεχωριστός Λάμπρος Μαργαρίτης, το λαμπρό αυτό τέκνο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Καλό του ταξίδι.

Ευάγγελος Βενιζέλος

 

https://law.auth.gr/news/%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ