Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
2/2/2012
               ΕΝΩΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                         

                 ΕΝΩΣΗ                                 ΕΝΩΣΗ                                                ΕΝΩΣΗ ΔΙΚ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ              ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                               ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
                                                                                                              Αθήνα, 2-2-2012
                                       ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
                                                    6 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00



        Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίες σκοπό έχουν να υπενθυμίσουν στην Κυβέρνηση αυτά που σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία θεωρούνται αυτονόητα, και  ειδικότερα ότι:
1) ο θεσμικός ρόλος των τριών Λειτουργιών του Κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα
2) η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την Ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα
3) το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του Κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων

                                          ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Όλων των κλάδων και βαθμίδων  σε διακοπή των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και από ώρα 11:00 έως 14:00
                                                             Με αιτήματα:
α)  Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των Ολομελειών των οικείων Δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αυτών.
β) Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που, παραβλέποντας τις αρχές του πειθαρχικού δικαίου, επιτρέπουν την  περικοπή μισθού, την αυτεπάγγελτη μετάθεση δικαστικών λειτουργών και την στέρηση χρήσης των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση «αδικαιολόγητης» καθυστέρησης.
γ)   Την απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που απαγορεύει την μετάθεση δικαστικού λειτουργού πριν από την συμπλήρωση  δύο (2) δικαστικών ετών στον τόπο όπου τοποθετήθηκε
δ) Την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που περιορίζουν τον προληπτικό έλεγχο και γενικώς αδρανοποιούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.
Οι συγκεντρώσεις θα λάβουν Χώρα στα κατά τόπους Δικαστήρια, με την Ενημέρωση και φροντίδα των Εφετειακών Επιτροπών και των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών.
       Ειδικά στην Αθήνα, η Πανδικαστική Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί ώρα 11:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Εφετείου Αθηνών (είσοδος από οδό Δέγλερη) και θα ακολουθήσει στις 13:00 συνέντευξη τύπου των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων.
                                                                       ΤΑ Δ.Σ.

             ΕΝΩΣΗΣ                                     ΕΝΩΣΗΣ                                ΕΝΩΣΗΣ                       ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ  & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ     ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ      ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ       ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
                                                        

25 σχόλια:

  1. Είναι φανερό ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που πράγματι θίγουν σε μεγάλο βαθμό τις εγγυήσεις δικαστικής ανεξαρτησίας (δυνατότητα μετάθεσης χωρίς αίτηση, καθιέρωση "ιδιότυπων" κυρώσεων χωρίς τις εγγυήσεις του πειθαρχικού δικαίου κλπ.), αποτελούν περισσότερο προσωπικές εμμονές του Υπουργού Δικαιοσύνης και των συνεργατών του παρά εκδηλώσεις μίας συνεκτικής κυβερνητικής πολιτικής. Επομένως, εκτός από την εξαγγελθείσα κινητοποίηση (τρίωρη αποχή από τις συνεδριάσεις και πανδικαστική συγκέντρωση), για την οποία διατηρώ επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητά της, αφού θα μαζευτούμε να τα πούμε μεταξύ μας με ελάχιστη δημοσιογραφική κάλυψη και από την άλλη θα προκαλέσουμε την αγανάκτηση των πολιτών που θα προσέλθουν για μία ακόμη φορά στο δικαστήριο για να ακούσουν ότι αναβάλλεται η υπόθεσή τους, θα ήταν σκόπιμο οι διοικήσεις των Ενώσεων να φροντίσουν να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατό με τους αρχηγούς των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ή έστω με τα στελέχη τους, που ασχολούνται με τα θέματα Δικαιοσύνης, να τους εξηγήσουν τα πράγματα ως έχουν και τις δυσλειτουργίες, που το νομοσχέδιο αυτό θα προκαλέσει αν ψηφιστεί, και να τους ζητήσουν να "μπλοκάρουν" την εισαγωγή του στη Βουλή για ψήφιση. Είναι άδικο να γίνεται τόσος ντόρος για την αποσυμφόρηση των φυλακών ή για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών (που έτσι κι αλλιώς και σήμερα μένει ατιμώρητη λόγω "συμπτωματικής χρήσης" ή τιμωρείται με ελαφρότατες ποινές) και να μην ακούγεται τίποτε για ένα νομοσχέδιο, που απειλεί να ανατρέψει πλήρως τη δικαστική ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια των λειτουργών της Δικαιοσύνης και να μετατρέψει την τρίτη κρατική λειτουργία σε απλή γραφειοκρατική διεκπεραίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Egώ αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι από το σύνολο των αιτημάτων δεν προάγεται καθόλου ο θεσμικός ρόλος του δικαστικού σώματος ως εγγυητή της δικαιοσύνης.
    Μόνο συντεχνιακά, υπηρεσιακά και μισθολογικά ζητήματα τίθενται.
    Δέχομαι ότι και τα ζητήματα αυτά άπτονται της σημαντικότερης ίσως προϋπόθεσης για την ορθή απόδοση της δικαιοσύνης, δηλαδή της ανεξαρτησίας του δικαστή.
    Αλλά σε τέτοιους καιρούς θα περίμενα από τους δικαστές να ορθώσουν το ανάστημα απέναντι στις καταφανείς και πρωτοφανείς αδικίες κατά των αδυνάτων, που προάγονται με πλείστες όσες νομοθετικές ρυθμίσεις. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι με αυτές τις συγκεντρώσεις ... Ας τις κανονίσουν απόγευμα και έξω από το Υπουργείο ή τη Βουλή. Ο κόσμος τι φταίει;Μόνο το δ΄ αίτημα μπορεί να σταθεί ευπρόσωπα υπό την τρέχουσα συγκυρία. Τα υπόλοιπα (διακοπές, περικοπή μισθού, κατάργηση Ολομελειών, συντομότερη μετάθεση...) ούτε θα τα καταλάβει ο απλός άνθρωπος (που νομίζει ότι το καλοκαίρι κλείνουν τα δικαστήρια και οι δικαστές παν για πμάνιο...), ούτε έπρεπε να τεθούν ως λόγος διακοπής των συνεδριάσεων.Με τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζεται το κύρος των Ενώσεων και εμφανιζόμαστε σαν οι τεμπέληδες που ψάχνουμε ευκαιρία να μη δουλέψουμε.Μακάρι να έχω άδικο στα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι απίστευτος ο τρόπος που κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην δικαιοσύνη και που συνεχώς επιδεινώνεται. Εθελοτυφλούν στο αναντίρρητο γεγονός ότι στην προσπάθεια για τον βίαιο μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε μία κοινωνία όπου ένα ελάχιστο τμήμα της θα ζει σε συνθήκες απίστευτου πλούτου και το υπόλοιπο τμήμα της θα ζει σε συνθηκες εξαθλίωσης, που προσπαθεί να επιβάλλει μία βαθιά διεφθαρμένη πολιτική κάστα, η δικαιοσύνη, ακόμα και με τον τρόπο που λειτουργεί στην Ελλάδα, αποτελεί εμπόδιο που πρέπει να παραμεριστεί. Οι επάφες με τα κόμματα και η υπάκουη πρακτική δεν αποδίδουν τίποτα και αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ενώσεων, αλλά και να απαιτήσουμε πιο μαχητική στάση από αυτές. Η μόνη περίπτωση που η κυβέρνηση και η βουλή αντέδρασαν και ένιωσαν απειλή ήταν όταν κάναμε τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η έκτακτη γενική συνέλευση. Σε μία τέτοια τακτική πρέπει να εμμείνουν οι Ενωσεις και όχι σε αποσπασματικά μέτρα. (Αληθεια, τι έγινε με τις αποφασεις της τακτικής γενικής συνέλευτσης για κινητοποιήσεις;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πληροφοριακά: ήδη όλα τα ειδησεογραφικά sites, αναφέρουν ότι σε τελεσίγραφο της τρόικας, μεταξύ των άλλων απαιτούν ρ η τ ά και κ α τ η γ ο ρ η μ α τ ι κ ά και εν είδει τελεσιγράφου, μειώσεις 20% κατά μέσον όρο στα ειδικά μισθολόγια. Αυτα.
    Δημήτρης Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω με το σχόλιο του συναδέλφου με ημερομηνία 3.2.2013 και ώρα 12.43 π.μ.Η εξαγγελθείσα πανδικαστική συγκέντρωση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα όπως και η προηγούμενη του Μαρτίου του έτους 2011.Μάλλον γίνεται για να δείξουν τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ότι "κάτι κάνουν" και αυτό το έχει διαπιστώσει η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι από την στάση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και ιδίως της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που απλά ακολουθεί τις υπόλοιπες.Είμαστε και εμείς ενεργοί πολίτες όπως οι υπόλοιποι και πρέπει να εκφράσουμε τα δίκαια αιτήματά μας με πορείες και προσφυγές στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για αυτο εδω ουτε κουβεντα ??? Bravo!

    http://thivarealnews.blogspot.com/2012/02/blog-post_7060.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας γίνει κοινή εκδήλωση με δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους για τις ατελεσφορες αλλαγές νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η είδηση της ημέρας είναι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που μέσω της υπόθεσης της σφαγής των αμάχων κατοίκων του Διστόμου αφορά και την Ελλάδα. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δέχθηκε την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας, διότι διαπίστωσε παραβίαση της αρχής της ετεροδικίας των κρατών. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, η απόφαση πρέπει να εκληφθεί ως καταδίκη του λαϊκισμού. Ο αείμνηστος Στέφανος Ματθίας είχε δίκιο, αλλά μαζί με μόλις τέσσερις άλλους αρεοπαγίτες είχε αποτελέσει τη σοφή μειοψηφία της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Αλίμονο αν τα κράτη αρχίσουν να δικάζουν στο έδαφός τους το ένα το άλλο και να επιτρέπουν την εκτέλεση των αποφάσεών τους σε βάρος του αλλοδαπού δημοσίου. Αποτέλεσμα θα είναι ο πόλεμος μεταξύ των κρατών και η εκμηδένιση του κύρους των σχετικών δικαστικών αποφάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω χρόνο να σχολιάσω περισσότερα αυτή τη στιγμή, μόνο ένα θέλω να πω: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Ένωση ξύπνησε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα κάνουμε κάτι, το οποίο εύχομαι και ελπίζω να είναι μόνο η αρχή...Και εύχομαι και ελπίζω να είναι η αρχή μιας αντίδρασης όχι μόνο απέναντι στις σε βάρος μας προτεινόμενες απαράδεκτες ρυθμίσεις (η οποία αντίδραση επιβάλλεται, κατά τη γνώμη μου) αλλά εύχομαι και ελπίζω να είναι και να γίνει η αρχή μιας αντίδρασης και απέναντι στα απαράδεκτα μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού, που- όπως όλοι έχουμε πλέον αντιληφθεί- δεν οδηγούν σε βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά μόνο σε εξαθλίωση των πολιτών της ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κι εμείς οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, αν θέλουμε ο χαρακτηρισμός αυτός να ανταποκρίνεται έως ένα σημείο στην πραγματικότητα, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν, να δείξουμε ότι είμαστε- όπως και είμαστε οι περισσότεροι από εμάς- κοινωνικά ευαίσθητοι, ότι νιώθουμε τον πόνο και τη δυστυχία των συμπολιτών μας, ότι συμμετέχουμε και εμείς, όσο και όπως μπορούμε, στη γενικότερη αντίδραση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ότι δεν ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας εργασιακά προβλήματα (τα οποία αναμβισβήτητα είναι υπαρκτά και πολλά και για την επίλυση των οποίων μόνο δυναμική αντίδραση υποστηρίζω) και ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπάρχει και ένα όριο σε αυτή την εγκληματικά ανεύθυνη και ταυτόχρονα συμφεροντολογική πολιτική της ΕΚΑΣΤΟΤΕ πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας! Ένα όριο, το οποίο έχει ξεπεραστεί εδώ και πολύ καιρό και γι'αυτό εμείς, που θέλουμε να μας αποκαλούν εκφραστές του δικαίου, δεν θα επιτρέψουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε να το κάνουμε, να συνεχιστεί αυτός ο τραγικός τρόπος αντιμετώπισης-επίλυσης των προβλημάτων της χώρας μας... Όλοι οι συνάδελφοι συζητάμε για την τραγικότητα της κατάστασης αλλά τόσον καιρό καθόμαστε σιωπηλοί και μάλλον φοβισμένοι, αγκαλιά με τις δικογραφίες μας... Και αναρωτιέμαι: αυτοί που μας εκπροσωπούν, δεν ένιωσαν ούτε για μια στιγμή την ανάγκη να βγουν και να αναρωτηθούν δημόσια και δυνατά ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι το κράτους δικαίου και πρόνοιας; Ή μήπως αυτό δεν έγινε, επειδή θα θεωρούνταν παρέμβαση στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας, η οποία τόσο πολύ δείχνει ότι σέβεται και υπολογίζει το έργο της δικαστικής (...εξουσίας...τάχα...)... Αααα ναι, μάλλον αυτό συνέβη.... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η καταργηση της ολομελειας στο προσδιορισμο των πινακιων ειναι πολυ σοβαρο ζητημα..δηλαδη αν αυριο ερθει το Υπουργειο και δεκαπλασιασει τις εδρες ποινικων και πολιτικων υποθεσεων και 20πλασιασει τις προσδιοριζομενεςς υποθεσεις σε αυτα πως θα ανταπεξελθουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι δικαστικά, όπως λένε οι ανακοινώσεις των Ενώσεων, ή ένας αχταρμάς αντιευρωπαικών και αντικυβερνητικών (θυμίζοντας ότι πλέον στην Κυβέρνηση είναι όλα τα αστικά κόμματα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ) αιτημάτων εναρμονιζόμενων με τη ρητορική του Τσίπρα και της Παπαρήγα αλλά και της λαικής δεξιάς και της ταχέως ανερχόμενης Χρυσής Αυγής (το λεγόμενο φαιοκόκκινο μέτωπο;), όπως φαίνεται να πιστεύουν οι περισσότεροι των ανωτέρω σχολιαστών; Για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε; Γιατί, όταν αποφασίσαμε να γίνουμε κρατικοί λειτουργοί ενός κράτους - μέλους της Ε.Ε., δεν περιμέναμε να καλόύμαστε να γίνουμε κεκράχτες θαυμαστών του Χίτλερ ή της Β. Κόρεας. Και οι φανεροί κεκράχτες μπράβο τους που υποστηρίζουν με σθένος την άποψή τους. Άλλα όχι και δικαστής και επαναστάτης, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Η γελοιότητα έχει και τα όρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείτε αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=EAYV7Nh9qzU&feature=youtu.be

    Αν κάνει πράξη όσα λέει ξεχάστε τα ανώνυμα σχόλια και ανώνυμες ιστοσελίδες. Θα μας φιμώσουν και δεν θα μπορούμε πλέον ούτε να εκφραζόμαστε κρίνοντάς τους.
    Παρά το σύνταγμα και τον εκτελεστικό του νόμο αλλά και την ευρωπαϊκή οδηγία που είναι πλέον νόμος του κράτους μας και παρά το ότι μετατρέπει τη δυσφήμηση σε πταίσμα θα επιτρέψει την άρση του απορρήτου για τη ...συκοφαντική δυσφήμηση!!!
    Ο καθένας λοιπόν από αυτούς τους πολιτικούς εξουσιαστές που θα θεωρεί ότι θίγεται από κάποια σχόλια ή αναρτήσεις θα τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί τον κάθε πολίτη που θα τρέχει ν' αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
    Αν έχετε το θάρρος και είστε όντως ανεξάρτητοι δικαστές πρέπει να καταγγείλετε τον υπουργό για την κατάφωρη αυτή παραβίαση του συντάγματος και της ευρωπαϊκής οδηγίας που επιχειρεί να κάνει!
    Mη του το επιτρέψετε είστε οι μόνοι που μπορείτε να εμποδίσετε τη χούντα και την αυθαιρεσία τους κόντρα στους νόμους! και κόντρα στη δημοκρατία μας.
    Να μια ευκαιρία να αποδείξετε στον κόσμο ότι είστε μαζί του και να σας στηρίξει!!
    ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον Ανώνυμο της 5-2-2012 03:59
    Οι δικαστές δεν καταγγέλλουν. Απλά όταν ο νόμος έρχεται προς εφαρμογή και εφόσον κριθεί αντισυνταγματικός, δεν τον εφαρμόζουν. Όμως κ. dikastis.gr το ίδιο σχόλιο ο ανώνυμος το έχει και σε άλλη ανάρτηση. Στην παρούσα ανάρτηση σε τι σχετίζεται με την συγκέντρωση των δικαστών; Παλαιότερα δικό μου σχόλιο δεν είχε δημοσιευθεί, μάλλον διότι θεωρήθηκε άσχετο με το δημοσίευμα (διότι ούτε δυσφημιστικό ήταν ούτε προσβλητικό). Δύο μέτρα και δύο σταθμά;;!!
    Κύριε ανώνυμε τις 5-2-2012 1:32 δεν σας καταλαβαίνω. Και βέβαια τα αιτήματα είναι δικαστικά. Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να μη μιλάμε καθόλου ή να βγούμε στους δρόμους με επευφημίες προς την κυβέρνηση και με κεντρικό σύνθημα "κι' άλλο κι' άλλο, αντέχουμε ακόμα"; Όντως " Η γελοιότητα έχει και τα όρια της."

    Λεωτυχίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ο/Η Ανώνυμος (Λεωτυχίδας) είπε...
    Προς τον Ανώνυμο της 5-2-2012 03:59

    =====================

    Αξιότιμε Κύριε,
    Έψαξα στο αρχείο των σχολίων και βρήκα το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε.
    Δεν το δημοσίευσα όχι διότι ήταν άσχετο (που ήταν) αλλά κυρίως διότι άγγιζε (αν όχι περνούσε) τα όρια της εξύβρισης και μάλιστα επωνύμων προσώπων. Όπως έχω ξαναγράψει και αλλού, σας επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ και δε θέλω να επωμισθώ το βάρος και τις συνέπειες των σχολίων ανωνύμων προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε Λεωτυχίδα
    Οι δικαστές πρέπει πρώτοι να εντοπίζουν και να καταγγέλλουν τις παρανομίες των άλλων δύο εξουσιών. Αυτός είναι ο ρόλος τους ως τρίτη εξουσία στην οποία στηρίζεται η δημοκρατία. Γιατί φυσικά δεν μπορούν να δικάσουν τις καταγγελίες των πολιτών κατά των δύο άλλων εξουσιών ενόψει των νόμων περί ασυλιών, παραγραφών και ειδικών δωσιδικιών των βουλευτών και υπουργών.
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΩΣ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΕΠ' ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ!!

    Επίσης προς τον ανώνυμο που κάπου παραπάνω είπε να διαλέξετε: ή δικαστές ή επαναστάτες έχω να αντιπώ ότι ο δικαστής που δεν είναι επαναστάτης αλλά υποταγμένος στην εκτελεστική εξουσία δεν είναι δικαστής αλλά δεκανίκι και εξαρτημα των άλλων δύο εξουσιών που τον χρησιμοποιούν για να δυναστεύουν το λαό που υποτίθεται αυτός πρέπει να προστατεύει από την κρατική αυθαιρεσία και παρανομία!
    ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

    Ο ανώνυμος της 5 Φεβουαρίου 03.59 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι κρατικές λειτουργίες (και όχι εξουσίες βλ. άρθρο 26 του Συντάγματος - άλλωστε δεν ζούμε στην εποχή του Πατισάχ ή της Χούντας των Συνταγματαρχών) είναι μεν ανεξάρτητες αλλά όχι απόλυτα (βλ. σε όλα τα συγγράματα Συνταγματικού Δικαίου για τη λεγόμενη διασταύρωση των λειτουργιών, για δε τη δικαστική λειτουργία ενδεικτικά τα άρθρα 90 παρ. 5 - 6 και 91 παρ.1 και 3 του Σ). Εξάλλου, το κράτος συγκροτείται μεν από τρεις διακεκριμένες μεταξύ τους λειτουργίες αλλά είναι ενιαίο, έχει συνοχή και δεν είναι ρεμπέτ ασκέρι ούτε αχταρμάς αξιωματούχων και συντεχνιών (όπως ήταν την εποχή του Καποδίστρια, που, επειδή θέλησε να βάλει χέρι στους προύχοντες και τους "καπεταναίους", δολοφονήθηκε). Ο δε δικαστής είναι προορισμένος να εφαρμόζει τους νόμους σε ατομικές διαφορές (όχι να ασκεί πολιτική) ή να μην τους εφαρμόζει, όταν με αυστηρά νομικά κριτήρια τους κρίνει αντισυνταγματικούς (και όχι βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων ή των συνδικαλιστικών του διεκδικήσεων, όπως νομίζουν ορισμένοι). Κατά φράση του Μοντεσκιέ είναι το "στόμα του Νόμου". Ο δε νόμος ψηφίζεται από την εκλεγμένη από το Λαό Βουλή και ο έλεγχος της συνταγματικότητάς του γίνεται στα δικαστήρια με ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες αποφάσεις (άρθρο 93 παρ.3 - 4 του Σ) και όχι σε "πανδικαστικές" συγκεντρώσεις, συνελεύσεις των δικαστικών ενώσεων ή σε εκπομπές των καθ' όλα σεβαστών δημοσιογράφων Γ. Αυτιά και Τ. Κουίκ (όπου συνηθίζει να εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΕΔΕ). Αυτά τα λίγα για όσους θεωρούν ότι ο δικαστής μπορεί να είναι και επαναστάτης (όταν βέβαια το κόμμα του δεν είναι αυτοδύναμο στην εξουσία ή όταν ο μισθός μειώνεται λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης). Άλλωστε, τέτοιες απόψεις έχουμε ακούσει και από την άλλη πλευρά (με τους "αντιεξουσιαστές στην εξουσία"). Όμως η Χώρα και η Δικαιοσύνη θα προχωρήσουν με ευσυνείδητη εργασία και συναίσθηση του καθήκοντος ενός εκάστου και όχι με ρητορικές "πομφόλυγες" και υπονόμευση του ενός από τον άλλον. Εξάλλου, ο δικαστής που πολιτικολογεί και κομματίζεται δεν μπορεί να αξιώνει τον σεβασμό της κοινωνίας, αφού οι αποφάσεις του με πολιτικές ή κοινωνικές προεκτάσεις θα θεωρούνται εύλογα προϊόν πολιτικών σκοπιμοτήτων και επιρροών και όχι προϊόν αμερόληπτης δικαστικής κρίσης. Για αυτό λίγη προσοχή και αυτοσεβασμός δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τον ανώνυμο 6:02 μμ έχω να επισημάνω ότι οι μεταβολές (προφανώς κατ´ αυτόν συνταγματικές) στον οργανισμό Δικαστηρίων έχουν άμεσο στόχο στην παρούσα φάση τους διοικητικούς Δικαστές οι οποίοι πρέπει να εκδώσουν αποφάσεις (βλ.την συμφωνία Υπουργειου Δικαιοσύνης και Τροικας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες) επι 160.000 εκκρεμων φορολογικών υποθέσεων εντος ενός έτους και είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί αυτο . Δε νομιζω ότι μπορεί κάποιος να υποστηρίξει με επιχείρημα την αντίθετη άποψη. Επίσης προφανώς κάποιοι εξ ημών συμφώνησαν σε αυτο (βλ. Συνέντευξη ΓΓ του Υπουργειου Δικαιοσύνης στο κυριακάτικο τύπο) για τους δικούς τους λόγους και δεν ήσαν οι Δικαστικές Ενώσεις αυτοί . Οι Δικαστές συνεπώς πρέπει να μεταβληθούν σε γρήγορους διεκπεραιωτες αποφάσεων απειλούμενοι με περικοπές μισθού και πειθαρχικά μέτρα που πιθανόν να ισχύουν στην κινέζικη Δικαιοσύνη .Αν αυτο , κύριοι , δεν συνιστά υπάλληλοποίηση τότε τι άλλο περιμένετε για να το καταλάβετε . Ας σταματήσει η καραμέλα με την πολιτικοποίηση και την κομματικοποίηση. Τα γραπτα κείμενα ,εν προκειμένω τα νομοθετικά, δείχνουν την αλήθεια ,αρκεί να θελουμε να την διαβάσουμε. Πολυδευκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννης Ευαγγελάτος5 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

    Ο ανώνυμος των 8:27 διαφωνεί με τον ανώνυμο των 8:59, ο οποίος απαντώντας στον ανώνυμο των 3:33, είχε συμφωνήσει με τον ανώνυμο των 2:20....
    Βαρέθηκα!Κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί μια λύση από το διαχειριστή του blog. Άσε που όσοι γράφουμε επώνυμα, καταντάμε γραφικοί...Οι 2-3 τρελοί του χωριού! Βέβαια, ο καθένας που γράφει ανώνυμα έχει τους λόγους του ή τους φόβους του, όμως αναρωτιέμαι, είναι εποχές για να κρύβονται οι δικαστές πίσω από την ανωνυμία, που τόσο γενναιόδωρα τους προσφέρει αυτό το blog; Είναι καιρός για κριτική επί παντός επιστητού ανώνυμα και ανέξοδα; Ας το σκεφτούμε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιάννη Ευαγγελάτε
    Θα συμφωνούσα μαζί σου, μα νομίζω ότι δεν έπαθες γι' αυτό δεν έμαθες...
    πώς να εκφραστεί κανείς επώνυμα όταν κινδυνεύει από κάθε "ρουφιάνο"... που παραμονεύει;

    Eδώ έχει ανατραπεί το σύμπαν και υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που μιλούν για χωριστές κρατικές λειτουργίες υπό ένα ενιαίο σύνταγμα... ποιό σύνταγμα όμως δεν μας λέει; αυτό που ήδη καταλύθηκε και έγινε κουρελόχαρτο στα χέρια των πολιτικών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τις δικες μας ευθυνες στην ολη κατασταση τις εχουμε αναλογιστει?
    -Λεμε για την ασυλια των βουλευτων.. ωστοσο ολες οι ερευνες εχουν δειξει τεραστια κατασπαταληση χρηματων σε δημους και νομαρχιες.. εκει ουτε ασυλια υπαρχει ουτε τιποτα.. αληθεια, εκει τι καναμε?
    -Πως δικαιολογουμε τις "αυτεπαγγελτες αναβολες" ενωπιων του ΣτΕ, που εχουν οδηγησει, καθε ομαδα να σταματαει καθε εργο και καθε επενδυση, για οσο χρονο θελει, αφου η αποφαση βγαινει, αφου εχει προηγηθει αναστολη, μετα απο 10-15 χρονια, οταν το εργο πλεον δεν ειναι δυνατον να υλοποιηθει?
    -Πως δικαιολογουμε την ευκολη παραδοχη ολων των αιτησεων αναστολης που υποβαλουν οι φορολογουμενοι οταν ασκουν προσφυγη για φορολογικα θεματα, με αποτελεσμα μετα, βοηθουντων και των δικηγορων, που δεν εχουν κανενα συμφερον για εκδοση αποφασης μετα την αναστολη, να βγαινει οριστικη αποφαση μετα απο 15 χρονια,οταν δεν υπαρχει καμμια περιουσια που να εχει κρατησει ο φορολογουμενος για αναγκαστικη εκτελεση?
    -Πως δικαιολογουμε την ευκολη ακυρωση ολων των επισπευδομενων αναγκαστικων πραξεων εκτελεσης με τον ΚΕΔΕ, ετσι ωστε να αγκιζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας η επιτυχης ολοκλητρωση αναγκαστικης εκτελεσης εις βαρος οφειλετων δις ευρω προς το Δημοσιο?
    -Πως δικαιολογουμε τη δηθεν φιλολαικη πολιτικη, που οδηγησε διαφορους συμβασιουχους σε μονιμοποιηση, που ειχαν διορισθει με απλή αποφαση του καθε οργανου, με αποτελεσμα τωρα να κινδυνευουν με απολυση αλλοι υπαλληλοι ,που εδωσαν εξετασεις και διορισθηκαν?
    -Πως δικαιολογουμε τη δηθεν φιλεργατικη πολιτικη στις ΔΕΚΟ, που οδηγησε σε αποδοχη σωρειας αγωγων που οδηγησαν, με δικαστικη αποφαση, σε τοποθετηση διευθυντη μεγαλου ποσοστου υπαλληλων της καθε εταιριας, με αποτελεσμα συνεχομενες προσληψεις για καλυψη των τρεχουσων αναγκων?
    -Ακομα και στην υστατη ωρα, προσπαθωντας να το παιξουμε φιλολαικοι, αποδεικνυομαστε τραγικοι... Δεχομαστε στα πολιτικα δικαστηρια προσωρινες διαταγες για μη κοψιμο ρευματος, με αποτελεσμα διαφοροι μεγαλο-... με σπιτια σε πλουσιες περιοχες να μην πληρωνουν τιποτα (αναμενοντας ποτε θα ξεκινησει μια εκτελεση με τον ΚΕΔΕ... βλ. ανωτερω), ενω δημοσιοι υπαλληλοι των 700 ευρω, τους παρακραταται το τελος απ' το μισθο αμα δεν πληρωσουν..

    Πρωτα να κανουμε την αυτοκριτικη μας (το απαιτει και η ημερα , αφου ειναι του "Τελωνου και του Φαρισαιου), και μετα να ριξουμε το αναθεμα στους αλλους..

    Θα συμφωνησω, επισης, με καποιον προλαλησαντα οτι οι δικαστες ταχθηκαμε να εφαρμοζουμε τον νομο, οσο δυσαρεστο ειναι αυτο, οχι να ασκουμε πολιτικοι.. αμα δεν μας αρεσει η ασκουμενη πολιτικη, οφειλουμε να παραιτηθουμε, και να προβαλουμε τις θεσεις μας απο αλλα μετεριζια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιάννης Ευαγγελάτος5 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:50 μ.μ.

    Αντιγράφω από προηγούμενο θέμα(http://dikastis.blogspot.com/2011/03/blog-post_05.html), προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων:"... θεωρώ ότι είμαστε υπερβολικά φιλύποπτοι,αλλά και άτολμοι, καθώς δε μπορώ να πιστέψω ότι με το να κάνω ένα σχόλιο για την τήβεννο ή για ένα νομοσχέδιο κινδυνεύω να δημιουργήσει κάποιος ένα προφίλ για μένα ή να χρησιμοποιήσει κάποτε αυτό το σχόλιο εις βάρος μου!Βέβαια υπάρχουν και πιο "επικίνδυνα" θέματα, όμως η γνώμη μου είναι ότι ο δικαστής δεν πρέπει να φοβάται να εκφραστεί δημοσίως, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα blog δικαστών... Άλλωστε την κρίση του την εκφράζει καθημερινά και όποιος θέλει να βλάψει έναν δικαστή σήμερα, μπορεί να το κάνει με πολύ μεγάλη ευκολία χωρίς να ανατρέξει στο διαδίκτυο..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λυπάμαι που επανέρχομαι αλλα ο συνάδελφος με το σχόλιο 9:32 ζητεί την αυτοκριτική μας για την προσπάθεια μας ´´να το παίξουμε φιλολαικοί´ . Το ότι πιθανον δεν εχει πειστει απο τα νομικα και ουσιαστικα επιχειρηματα των νομολογιακων παραδειγματων που αναφερει δεν ειναι κακο. Ειναι ,ομως ,τουλαχιστον αμφιλεγομενο να αναγάγει σαν μοναδικο κριτήριο στην δικαστικη του κριση το ότι δεν πρέπει να ειμαστε φιλολαικοί ,αφού στις υποθέσεις που ανέφερε αυτη είναι η αντίρρηση του. Πιστευω οτι η θεση του ειναι απολυτη και ως εκ τουτου αστοχη .Απο εκεί και πέρα οι αφορισμοί που διαβάσαμε στην παρέμβαση του είναι δυνατο να οδηγήσουν τους αναγνωστες της ,αν και αυτοι με την σειρα τους γενικευσουν ή λειτουργησουν δογματικα ,σε κακή εκτίμηση της κριτικής του ικανότητας και της διαθεσης του για απονομή της Δικαιοσύνης με επιστημονικά κριτήρια, πράγμα που νομίζω ότι δεν θα τον ευχαριστουσε .Πολυδευκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η αμφιβολια ειναι υπερ του κατηγορουμενου, οχι υπερ του εγκληματια...
    Αυτο μας ελεγε καποτε ενας καθηγητης της νομικης..

    Ως απαντηση στο φιλο Πολυδευκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε για ορθή απονομή της Δικαιοσύνης όταν οι Λειτουργοί αυτής αντιμετωπίζονται ως από τους υπαλληλίσκους της Τρόικας, με τους οποίους διαπραγματεύεται το Ελληνικό Κράτος[....].Ήδη οι προαναφερθέντες αξίωσαν στο υπό υπογραφή νέο μνημόνιο να συμπεριληφθεί παράγραφος για επικείμενες ΜΕΙΩΣΕΙΣ στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούνιο 2012. Άραγε ποιος Δικαστής ή Εισαγγελέας θα απονέμει Δίκαιο, όταν εκεί που είναι τοποθετημένος σκέπτεται εν πρώτοις ότι η οικογένειά του δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνει όσα στοιχειώδη θα εδικαιούτο να απολαμβάνει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ