Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 8-12-2012


08/12/2012
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ  της 8-12-2012

            
Οι Δικαστικοί Λειτουργοί - Δικαστές και Εισαγγελείς – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την τακτική Γενική Συνέλευση, που συγκάλεσαν στις 8-12-2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.

Διαπιστώνουν, ότι η Κυβέρνηση α) χωρίς να σέβεται τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών και β) χωρίς να λάβει υπόψη τις προτάσεις τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τις Δικαστικές Ενώσεις στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους με τους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες, προχώρησε, με την ψήφιση του πρόσφατου ν. 4093/2012, σε νέες περικοπές των αποδοχών τους, που συνολικά υπερβαίνουν σε ποσοστό το ήμισυ αυτών (50%) και μάλιστα αναδρομικά από 1-8-2012. Η μείωση αυτή των αποδοχών τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος και πλήττει ευθέως το κύρος και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών, η οποία αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου και αξιώνει απ’ αυτούς περαιτέρω θυσίες, χωρίς η ίδια να τηρεί τη δική της υποχρέωση για ανάλογη προς το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείρισή τους.
Δηλώνουν, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την υποβάθμιση του λειτουργήματός τους και την επιχειρούμενη υπαλληλοποίησή τους.

Και  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
Α) Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ης Οκτωβρίου 2012 και ειδικότερα:

1)   Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας ( Πολιτικών και Ποινικών ) από τη Δευτέρα  10-12-2012 έως το Σάββατο 19-1-2013, κατά τις ώρες από 12:00 μ. έως 15:00 μ.μ.
2)   Τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών .
3)   Τη διεκδίκηση παροχής της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής  (γραφείων κ.λ.π ) για τηναλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους (όπως ήδη έχει ζητηθεί με σχετικό έγγραφο αποσταλέν στον Υπουργό Δικαιοσύνης), προκειμένου στο εξής να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στα οικεία δικαστικά καταστήματα. Η  νέα ουσιαστική περικοπή των αποδοχών τους, καθιστά πλέον αδύνατη την κάλυψη εξ ιδίων των αυξημένων δαπανών, που απαιτούνται για τη  διατήρηση γραφείου και ανάλογων υποδομών στο σπίτι τους και τη συνέχιση της παροχής της εργασίας τους στο δικό τους χώρο, όπως μέχρι σήμερα έπρατταν, χωρίς να έχουν  καμία σχετική νομική υποχρέωση.
4)   Την πιστή τήρηση των ισχυόντων Κανονισμών των Δικαστηρίων, ως προς τη χρέωση του προβλεπόμενου  συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων για κάθε δικαστή και τη σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίηση των Κανονισμών, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την αλλαγή του τρόπου παροχής της εργασίας τους.
5)    Την άσκηση όλων των ενδεικνυόμενων ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών  Δικαστηρίων, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών .
6)   Τη μη συμμετοχή τους σε όλες τις Επιτροπές, που προβλέπεται η συμμετοχή Δικαστικών Λειτουργών, αμειβόμενες και μη, πλην των σωματείων .
7)   Την αξίωση προκαταβολής από την Πολιτεία των εξόδων που απαιτούνται, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στις μεταβατικές έδρες των Δικαστηρίων που υπηρετούν.
        
Β) Την άρση της αναστολής δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων από  10-12-2012 έως19-1-2013.

Τέλος, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση , ότι η μείωση των αποδοχών τους δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιοτική εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, τα οποία θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης , ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων Πολιτών .   

Με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου                               Γεώργιος Μανωλίδης
         Αρεοπαγίτης                                                    Πρόεδρος Εφετών

63 σχόλια:

  1. καλύτερα να είχε λήξει... παρά αυτή η απόφαση για μόνο 3 ώρες μόνο αποχή απλά μια αντίδραση χωρίς λόγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπή σας! ντροπή! μας καταστρέφετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδοξο τέλος. Επιστρέφουμε μετά τη συντριπτική ήττα "φτωχοί" και "καθόλου". Πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, να ανακληθεί το ΔΣ της ΕΔΕ και να διενεργηθούν αμέσως νέες εκλογές για νέο ΔΣ μαχητικό και αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η τσάμπα μαγκιά συνεχίζεται... Γιατί μόνο ως τέτοια θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Δυστυχώς η ένωση οδηγεί το δικαστικό σώμα στην πλήρη απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά σας νίκησε αυτή η άθλια κυβέρνηση. Κρίμα. Τι σημαίνει το συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις; Θα κατεβαίνετε από την έδρα στις 12 αλλά θα δημοσιεύετε όλες τις αποφάσεις; Χάσατε το παιχνίδι και μάλιστα παταγωδώς κύριοι Δικαστές. Ποιες κινητοποιήσεις συνεχίζονται; Σας εξαθλίωσαν και το αποδεχθήκατε και αυτό αποτελεί ντροπή. Ντρέπομαι και για τους δικούς μου, τους δικηγόρους, που επίσης μας μετέτρεψαν σε μπακάληδες και το αποδεχτήκαμε αμαχητί γιαυτό και δεν θέλω να αντικρίζω ούτε συμμετέχω πλέον σε καμία συνέλευση του ΔΣΑ ούτε ψηφίσω στις δικηγορικές εκλογές. Τους σιχάθηκα εδώ και χρόνια. Ήλπιζα πως εσείς οι Δικαστές που έχετε και ένα κύρος μεγαλύτερο και συνεπώς μπορούσατε και να πιέσετε δυναμικότερα, τουλάχιστον θα προσπαθούσατε ικανότερα αλλά απεδείχθη πως τελικά και εσείς νικηθήκατε αμαχητί γιατί έτσι το επιλέξατε περιέργως. Τώρα ξεχάστε την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Πεθαίνει αργά και μαρτυρικά όπως ολόκληρη η χώρα... Είσαστε, είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.

    Ένας δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα κεφάλια κάτω..δεν πειράζει, ήδη τα διάφορα παπαγαλάκια φτερουγίζουν χαρωπά. Ντρέπομαι.Ας γυρίσουμε στις εργασίες μας με πιο σκυμμένο το κεφάλι, και όταν από τον Μάρτιο έρθουν νέες περικοπές, να το ξανασκύψουμε. Ένας νέος Πρωτοδίκης που υπηρετεί μίλια μακριά από το σπίτι του που δεν πρόλαβε μεγάλους μισθούς. Δεν βαριέσαι. Αν μη τι άλλο σε σέβεται ο κόσμος. Μπα, χάθηκε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η "στάση" εργασίας των δικαστών και εισαγγελέων, είναι μέτρο αντίδρασης στην απαξίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης.
    Είναι αυτονόητο ότι και σ΄ αυτό το μέτρο, υπάρχει "μέτρο". Δεν υπάρχει περίπτωση εσαεί να μην δικάζουμε τις υποθέσεις.
    Γι΄ αυτό θεωρώ, σοφή, την απόφαση της Γ.Σ.
    Πάλι τηρεί το αναγκαίο μέτρο.
    Με τις "στάσεις" από 12 μέχρι 15, αφ΄ ενός μεν συνεχίζεται η αντίδραση μας στην επιχειρούμενη de facto υπαλληλοποίηση μας, αφ΄ ετέρου δε, δικάζουμε το σύνολο το υποθέσεων καθημερινά.

    Και τούτο διότι όλες οι πολιτικές υποθέσεις εκδικάζονται, και όλες (σχεδόν) οι ποινικές υποθέσεις.
    Ειδικότερα, για τις ποινικές υποθέσεις είναι γνωστό ότι στις 12 τα δικαστήρια διακόπτουν προς αναψυχή, αλλά και για τη διάσκεψη των αποφάσεων προς έκδοση της απόφασης, ενώ, βεβαίως, συνεχίζουν και μετά το τέλος της διακοπής περίπου στις 12:30-13, με την δημοσίευση των υποθέσεων που κρατήθηκαν για διάσκεψη, και κατόπιν συνεχίζουν να εκδικάζουν μέχρι και το τέλος του ωραρίου των γραμματέων ώρα 15:00, όπως και μέχρι τώρα, τις επείγουσες υποθέσεις (παραγραφή, προσωρινή κράτηση κλπ).

    Εξάλλου, η ως άνω αναστολή της "στάσης" είναι προσωρινή, και θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων από την στάση της Κυβέρνησης έναντι των δικαστών.
    Αλλιώς, υπάρχει και η έκτακτη Γ.Σ. στις 19 Ιανουαρίου.

    Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της τακτικής Γ.Σ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ,ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΛΙΓΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ,ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ .ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ .Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΕΣΑΣ ΦΟΒΟΝΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΤΕ.Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ ,ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η "τζάμπα μαγκιά" συνεχίζεται, πράγματι, κ. 10:37 (8-12),
    αλλά από σένα και τους ελάχιστους ομοϊδεάτες σου.
    Φωνάζετε όσο πιο δυνατά μπορείτε ότι δεν "απέχετε", αλλά, βεβαίως και πάντα απολαμβάνετε τα αποτελέσματα των αγώνων των άλλων.

    Οι "απέχοντες", όπως θα πληροφορήθηκες, απειλούνται με περικοπές μισθών και πειθαρχικά (μέχρι για οριστική απόλυση έγινε λόγος). Μόνο "τζάμπα μάγκες" δεν είναι. Πληρώνουν "τοις μετρητοίς" τους αγώνες τους.

    Οι "μη απέχοντες", όμως, γίνονται "τζάμπα μάγκες" στις πλάτες των "απεχόντων".
    Είδαμε με τι αγωνία ρωτούσαν τους λοιπούς της σύνθεσης, εάν απέχουν, μήπως και έτσι γλυτώσουν "τζάμπα" από την εκδίκαση μερικών υποθέσεων, εξασφαλίζοντας συγχρόνως και τη δική τους επιβράβευση ως "ευαίσθητοι" ως προς τον πολίτη δικαστές.

    Και φυσικά, οι "μη απέχοντες" δεν θα εξαιρεθούν απ΄ όσα κερδίσουν με τους αγώνες τους οι "απέχοντες". Δεν αρνήθηκαν ποτέ, μέχρι τώρα, τα όποια οφέλη των αγώνων των άλλων. Η "τζάμπα μαγκιά" στην κυριολεξία.

    Αυτό θα γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Μην αμφιβάλεις.
    Το έχει γράψει ήδη σε πλείστες όσες περιπτώσεις.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ δικηγόρε, μόλις τελείωσε μια μάχη.Στον πόλεμο υπάρχουν τακτικές κι οι στρατηγοί πρέπει ν'αντιλαμβάνονται πότε ν'αλλάζουν τέτοιες...Μην ξεχνάμε και τον άμαχο πληθυσμό, αλλωστε...Και βέβαια δεν κέρδισαν τίποτε απολύτως.Ο χρόνος θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρίμα και πάλι κρίμα.Οι ελπίδες ολόκληρου του νομικού κόσμου είχαν εναποτεθεί στο λειτούργημα με το υψηλότερο ( εναπομείναν) κύρος, αφού δυστυχώς το δικηγορικό σώμα, κλεισμένο στην εσωστρέφειά του και στο "καβούκι" της εγωπάθειας, απουσιάζει πλήρως από κάθε αντίδραση στην επιβαλλόμενη σάρωση της δικαιοσύνης και κάθε άλλου πυλώνα της δημοκρατίας.
    Αγαπητοί κ. δικαστές καλύτερα θα ήταν να είχατε άρει πλήρως την αποχή, παρά αυτή η "μεσοβέζικη" επιλογή, που θα εξασθενήσει με γεωμετρική ακρίβεια και δεν θα οδηγήσει πουθενά.
    Να είστε σίγουροι, ότι ανεξάρτητα του τι διέδιδαν τα φερέφωνα της μιντιακής δικτατορίας, η μεγάλη μάζα του κόσμου ήταν και είναι στο πλευρό ενός αγώνα μέχρι τέλους.Μην το προδίδετε, ο δικός σας αγώνα έχει τεράστιο συμβολισμό και αντίκτυπο και πονάει πολύ τους κυβερνώτες.Κάντε πράξη αυτό που δεν μπορούν να κάνουν χιλιάδες δυστυχισμένοι ΈΛληνες είτε λόγω φόβοπυ είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω πλήρους εξαθλιώσεως.
    Αντίσταση , δίκαιη και αναγκαία.
    Είμαι δικηγόρος , χάνω το ψωμί μου και δεκάδες ακροατήρια, αλλά είμαι 100% στο πλευρό σας και μακάρι να μείνετε όρθιοι και να απέχετε πλήρως μέχρι τέλους.
    Μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η χώρα καταρρέει και ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του ακόμη. Εξάλλου γιαυτό ακριβώς καταστραφήκαμε. Μας σκοτώνετε με την απεργία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια χαρά είναι η απόφαση και είναι απόφαση αυξημένης πλειοψηφίας, οι υπόλοιποι που δεν συμμετείχαν στη συνέλευση ας μην γκρινιάζουν τώρα από τον καναπέ τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνάδελφοι περισσότερο κι από τη θεσμική υποβάθμιση που υπέστημεν από τις περικοπές των αποδοχών μας προσβλητικότερη για το Σώμα και τους Λειτουργούς του ήταν η χθεσινή εμφάνιση του Υπουργού Δ/νης στη Γ.Σ. Εμφανίστηκε ως αυτόκλητος ατζέντης των Δικαστών έναντι των Τραπεζών και ως φύλακας άγγελος των αγορασμένων με δάνεια και ιδρώτα πρώτων κατοικιών μας από τους πλειστηριασμούς. Με ποια αρμοδιότητα και ποια νομιμοποίηση ;
    Δεν είναι δυνατό να γίνει ανεκτή τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης μας και τέτοια υποβάθμιση της αξιοπρέπειας μας. "Πάρτε μετά από 4χρόνια μια απ' τις οφειλόενες δόσεις των αναδρομικών και σκάστε" για 30 αργύρια. Αυτά είχε να προτείνει ο "συλλειτουργός" συνδικαλιστής Υπουργός που πρωταγωνιστούσε σε πολύμηνες αποδές δικηγόρων όταν θίγονταν τα συντεχνιακά του συμφέροντα χωρίς να αγωνιά για την τελμάτωση του δικαιοδοτικού έργου όταν ο ίδιος μεσοβδόμαδα δήλωνε ότι "η διαβούλευση με τους δικαστές συνεχίζεται". Όπου διαβούλευση διάβαζε εμπαιγμός. Κι αυτή είναι η έμπρακτη απόδειξη της δήλωσης του Πρωθυπουργού "τιμώ και σέβομαι τους Δικαστές" Έίχα αποφασίσει να διακόψω την αποχή αλλά μετά τα χθεσινά αισθάνομαι την υποχρέωση να συνεχίσω μέχρι τελικής πτώσεως και μέχρι του ερωτήματος της απολύσεως. Για ένα φιλότιμο [όπως έγραφε ο πατριώτης μου συγγραφέας Γιώργος Ιωάννου].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ολος ο λαός, αγαπητέ συνάδελφε των 10.42, έχει ηττηθεί από την άθλια κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΣ:

    Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η υποβληθείσα από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη πρόταση για καθολική διακοπή λειτουργίας των Δικαστηρίων στην περίπτωση που ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος συναδέλφου, λόγω συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις.

    Επίσης δεν τέθηκε σε "κανονική" ψηφοφορία η πρόταση του ίδιου για συνέχιση της αναστολής δημοσίευσης αποφάσεων, αφού η σχετική ερώτηση από τον πρόεδρο της Γ.Σ. ήταν: "θέλετε να δημοσιεύονται αποφάσεις ή όχι", την στιγμή που είχαν ήδη αποχωρήσει τα μισά μέλη και όταν ακούστηκαν μερικά διάσπαρτα ναι, ο πρόεδρος θεώρησε ότι υπερψηφίστηκε η διακοπή της αναστολής δημοσίευσης.

    Και όλα αυτά με ευθύνη του προέδρου της ΓΣ (για τον συγκεκριμένο θα μπορούσα να πω πολλά επί της διαδικασίας και θα το κάνω εάν ξαναπροταθεί για πρόεδρος) και την ανοχή της προέδρου της ΕΔΕ.

    Επίσης δεν "συμπληρώθηκε" το Προεδρείο με "έναν Αντιπρόεδρο, 2 πρακτικογράφους και 2 ψηφολέκτες" κατά το άρθρο 6 αρ. 4 του Καταστατικού της ΕΔΕ.

    Η απόφαση μπορεί, για τους λόγους αυτούς, να προσβληθεί οποτεδήποτε. Είναι λυπηρό εμείς οι ίδιοι να μην εφαρμόζουμε το Καταστατικό μας. Πως περιμένουμε από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει το Σύνταγμα;

    Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι κινητοποιήσεις θα λήξουν από μόνες τους λόγω εκφυλισμού. Στερούνται παντός νοήματος πλέον. Απλώς και μόνο θα χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα κατά των δικαστών και θα απαξιώσουν τον κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μας νίκησε η κυβέρνηση, κ. Δικηγόρε 10:42 (8-12).

    Μας "νίκησε" (αν το θέλετε έτσι) η αίσθηση του καθήκοντος προς τον Πολίτη.
    Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Και αν η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι αποδοχές των δικαστών είναι συνταγματικά αναγνωρισμένες ανάλογα με το λειτουργημά τους, και ότι το ζήτημα είναι θεσμικό και όχι οικονομικό,
    ο αγώνας θα συνεχιστεί.

    Οι Δικαστές δεν θα αφήσουν τη Δικαιοσύνη να πεθάνει, όπως λέτε. Γι΄ αυτό παλέβουν, για την ανεξαρτησία της.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μας κράζουν στα διάφορα blogs. Το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό, από Δικηγόρο , που λέει ανάμεσα σε τουλάχιστον 4 άρθρα του λέει για το Δικαστικό Σώμα "είναι γεμάτο γκόμενες" "Οι δικαστές είναι ενδογαμικόν ζώον." "Η ΕΣΔΙ είναι γεμάτη φυτά.". Σε νεότερο άρθρο "και πολλά παίρνετε οι Δικαστές, να ήταν μια ωραία νέα Δικαστής που παραβίαζε το Σύνταγμα πάνω στην Έδρα". Πόσο μου αρέσει όταν μερικοί βλέπουν μονομερή παραβίαση του Συντάγματος. Αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης του πονήματος αποκαλεί "γκόμενα" και "φυτό" τους Προέδρους πάνω στην έδρα. Ξεχειλίσαμε πάλι δικηγορική μαγκιά (Και φυσικά είναι μια μικρή μειοψηφία. Αν και πάλι δεν είμαι και σίγουρος-όσο η κρίση αυξάνεται, τόσο βλέπω δικηγόρους να πουλάνε λεονταρισμούς ασέβειας μπροστά στον πελάτη τους και στο πελάτη του αντιδίκου τους να κάνουν το "κομμάτι" τους)
    http://anamorfosis.net/blog/?p=4810
    http://anamorfosis.net/blog/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο "πόλεμος" δίνεται με πολλές μάχες και υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν και στιγμές ανασύνταξης, προβληματισμού και σχεδιασμού, ειδικά όταν δίνονται μάχες και σε νομικά "χαρακώματα"...
    Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Θάνου, αντιμετωπίζει τα θέματα συνεκτικά, με νηφαλιότητα και με ακεραιότητα καθώς φαίνεται. Κρίμα για κάποιους άλλους που τραυλίζουν για αναστολή... Τι έχει συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους; Που ζουν, που βρίσκονται, τί δικαιοσύνη ονειρεύονται; Είναι πραγματικά θλιβερό το εν λόγω θέαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρόκειται για μια συνετή απόφαση με τις μικρότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία (αυτό για τους περισσότερο ευαίσθητους για την κοινωνία), που πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλητα απ' ολους μας. Όσον αφορά τα περί μαγκιάς τα επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους. Ξαφνικά μερικοί έχουν πιο ευαίσθητο πατριωτικό αισθητήριο από κάποιους άλλους. Τέλος, θεωρώ ντροπή και για τον κατά τα άλλα συμπθέστατο υππουργό δικαιοσύνης τα περί μη ενόχλησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις τράπεζες, γιατί σε κάθε περίπτωση αποτελούν παραδοχή της εξαθλίωσης του χώρου που επιχειρούν οι κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ.& κ. Συνάδελφοι.
    Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την οποία όλοι μας υπηρετούμε με σθένος και αξιοπρέπεια, έχασε το "ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ", όταν όλοι μας αποδεχτήκαμε την εκλογή - διορισμό της ηγεσίας της από τον "ΟΙΚΟ" των τριακοσίων.
    Σήμερα προχώρησε ακόμη ένα βήμα περαιτέρω, όταν χειροκρότησε όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Τόσο εκείνουος που την οδήγησαν στην σημερινή εξαθλίωση, όσο κυρίως και εκείνους που έσπευσαν, επωφελούμενοι της κατάστασης και αποβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη, "με κροκοδείλια δάκρυα" να υποστηρίξουν;;; - επιτρέψτε μου να αμφιβάλω περί των καλών τους προθέσεων - το δίκαιο αγώνα μας. Και μη σπεύσει κάποιος να ισχυριστεί ότι έτσι επιβάλουν οι κανόνες καλής φιλοξενίας. Στην παρούσα κατάσταση, η αξιοπρέπειά μας και ο σεβασμός που οφείλουμε στις οικογένειές μας, κυρίως δε προς τους γονείς μας, στους αγώνες των οποίων οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα, ΕΠΕΒΑΛΕ τουλάχισον "ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ" μετά το πέρας της ομιλίας εκάστου εξ αυτών. Αντ΄ αυτού η πλειοψηφία στην αίθουσα χειροκροτούσε. Το ίδιο ίσχυσε και μετά το πέρας της ομιλίας της Προέδρου και του Εισαγγελέα του ΑΠ, οι οποίοι - ΑΠΟΝΤΕΣ καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας - έσπευσαν να μας υποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι δρούμε αντισυνταγαμτικά. Ποιοί εμείς, χάρι στη βούληση, την επιμονή και την κατάθεση ψυχής των οποίων η Δικαιοσύνη στέκεται ΟΡΘΙΑ.
    Η θέση τους αυτό επιβάλλει θα ισχυριστούν αρκετοί. Για μένα "οι στοργικοί γονείς", όπως ήδη έχει αναφέρει κάποιος συνάδελφος, προτάσσουν τα στήθη όταν τα παιδιά τους αδικούνται. Εκείνοι, το ΕΠΡΑΞΑΝ; Ας το σκεφθεί ο καθένας μας. Ας γνωρίζουν, ωστόσο, όλοι εντός και εκτός του χώρου ότι η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ" αλλά δεν θα την καταστήσουν "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ".
    Π.Π.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το αισιόδοξο μήνυμα πάντως είναι ότι οι τόσο δυναμικές κινητοποιήσεις των ελλήνων δικαστών δείχνουν ότι ο μισθός τους είναι η μοναδική πηγή εσόδων τους!!! Αυτό για όσους πολίτες διαδίδουν την άποψη ότι οι δικαστές "τα παίρνουν" κτλ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μονο αν συνεχίσετε τον αγώνα υπάρχει ελπίδα .Η Κυβέρνηση που ακολουθεί τα προστάγματα της Τρόϊκας προσπαθεί να μεταβάλει τους δικαστές σε φτωχους υπαλλήλους ,αντι να είναι οι Δικαστες ο Πυλώνας της Δημοκρατίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και αν στις 19 πάλι δεν έχει γίνει κάτι, εννοείται κ δε θα γίνει, τότε να κατεβαίνουμε από τις 3 παρά πέντε...καραγκιοζηλικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οπως ολη η κοινωνία ετσι κ οι δικαστικοι εχουν λογικες απαιτησεις. Συγχαρητηρια ομως για το θάρρος κ την υπευθυνοτητα που συναμα δειχνουν απεναντι στην κοινωνια. Χρειαζεται αλληλεγγυη οπως κ συνεβη σε αυτην την περιπτωση. Ο κοσμος σιγουρα αναγνωρίζει την προσπαθεια σας αφου αφουγκραστηκατε την κοινωνια. Καλη συνεχεια σε ολους μας.
    Ενας πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπορεί επί του παρόντος να φαίνεται ότι επικράτησε η εκτελεστική εξουσία και κάτι τέτοιο, βέβαια, αποτελεί όνειδος για την χώρα μας πρωτίστως, από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά παράβαση του Συντάγματος, όμως όταν "μιλήσουν" τα δικόγραφα των Δικαστών και Εισαγγελέων ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, τότε η εικόνα θα αλλάξει. Προηγουμένως, όμως, πρέπει οι Ενώσεις να φροντίσουν, ώστε να αποστομωθούν τα θρασύτατα παπαγαλάκια, όπως λόγου χάρη χθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega channel, όπου σχολιαστής του σταθμού ανάλωσε τηλεοπτικό χρόνο αναφέροντας σωρεία ανακριβειών σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών, των αποδοχών τους και των δήθεν υπέρογκων αναδρομικών, που οι ίδιοι επιδίκασαν(!!!!!)στους εαυτούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εκφυλίστηκε ο αγώνας.Οι πολιτικές θα γίνονται, οι ποινικές γίνονται, αφού οι περισσότερες είναι επείγουσες, οι αποφάσεις δημοσιεύονται, τα ανακριτικά γραφεία και οι εισαγγελίες δουλεύουν, άρα τι κάνουμε; Μιά τρύπα στο νερό.Γιατί τέτοια άτακτη υποχώρηση;Κάτι θα πρέπει να έγινε.Θα το μάθουμε;Οι Σεβαστίδηδες τι λένε;Είναι ικανοποιημένοι;Μήπως η Πρόεδρος συνεννοήθηκε με την ηγεσία για να μην ασκηθούν διώξεις;Αν έχει κάποιος πληροφόρηση, ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να δούμε οι εισαγγελείς τι θα κάνουν.Εμεις αποτύχαμε.Μάλλον προδοθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υποχωρησατε για 30 αργυρια ,σε εσας προσβλεπαμε ολοι αλλά μας απογητευσατε .Η περιφημη οικονομική και πολιτική ελιτ του τόπου μασ εσας φοβονταν περισσότερο αλλά τελικα αποδειχθηκατε λίγοι .συμφωνω με τον συναδελφο δικηγόρο παραπάνω για την καταντια των δικων μας συνδικαλιστών πολιτευτών .Αβε Ελλάδα ,η μελλοθάνατη δικαιοσυνη σε χαιρετά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ακατανόητη απόφαση......όταν αντισκέκεσαι σε κάτι τόσο άθλιο δεν κάνεις εκπτώσεις...
    κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  32. από Δευτέρα ολοι στις 'εδρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην ΓΣ δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία η πρόταση συναδέλφου να μπει πληρωμένη ανακοίνωση της ΕΔΕ σε εφημερίδες. Ούτε η πρόταση Σεβαστίδη για κλείσιμο των δικαστηρίων αν ασκηθεί πειθαρχική αγωγή. Η διαδικασία ήταν απαράδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απάντηση στο δικηγόρο των 10:42
    ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ,αλλά αντίθετα συνεχίζουμε τη μάχη.Κατά τη γνώμη σου τί έπρεπε να κάνουμε?να γκρεμίσουμε τα δικαστηρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έχετε δίκαιο συνάδελφοι. Επίσης υπήρχε πρόταση συναδέλφου για διακοπή 10 - 3 και ούτε αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία. Η διαδικασία ήταν κωμικοτραγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλοπροαίρετος σχολιαστής Πρ.Πρωτοδικών9 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:24 μ.μ.

    Συμμετείχα στη Γ.Σ. μέχρι το τέλος και θέλω να εκφράσω μερικές απορίες :1.)όσοι προσπάθησαν να μας πείσουν οτι πρέπει να ανασταλούν οι διακοπές των συνεδριάσεων,δηλαδή η ομάδα Λυμπερόπουλου - Σαλάτα - Παπαιωάννου και λοιποί(και κάτω από τη σκιά του Αθανασίου)πιστεύουν οτι δεν καταλαβαίνουμε γιατί το κάνουν? 2.)πολύ προκλητικό να έρθει στη Συνέλευση ο κ.Αθανασίου, ο οποίος ένα μήνα πριν ψήφισε ΝΑΙ στις μειώσεις του μισθολογίου των δικαστών.Δεν τον ενοχλεί οτι όλοι οι πρώην συνάδελφοί του απέφευγαν να τον χαιρετήσουν? 3.)αληθεύει οτι ο κ.Λυμπερόπουλος ζήτησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.να μην ασκήσουμε τώρα τις αγωγές μας ,αλλά μετά το μήνα Μάρτιο?!!!εάν αληθεύει τι παιχνίδι παίζει? 4.)τι ρόλο παίζει ο κ.Σαλάτας και με ποιούς συνεργάζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Απορώ γιατι δεν υπήρχε πρόταση να ενταθούν οι κινητοποιήσεις πχ να απεχουν οι δικαστές 9-15 ή για μια μέρα αποχή από όλα (αυτόφωρα, συνοδείες κτλ). Ουσιαστικά πέρασε η γραμμή Θάνου, το δημοσίευση ή μη αποφάσεων δεν ετέθη ποτέ σε ψηφοφορία (γιατί άραγε;) ωστόσο αποφασίστηκε να δημοσιεύονται αποφάσεις.. Αν δεν αντιδρούσε ο Σεβαστίδης στην πρόταση Θάνου στο τέλος για το ' μια ώρα λιγότερο και τι έγινε, δεν νομίζω οτι έχει σημασία' τότε θα περνούσε το 'διακοπή 12-2'. Αλήθεια, ως προς τις προτάσεις από απλούς ομιλητές μη μέλη του ΔΣ για ποιο λόγο δεν τεθηκαν ποτέ προς ψήφιση; Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, θα προτιμούσα τη συγκεκριμένη στιγμη ένταση των κινητοποιήσεων. Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο που έχει τεθει υπόψιν του ΔΣ και εγω δεν το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σπουδαία αντιπολίτευση έκαναν οι κ.Λυπερόπουλος και Σαλάτας.Ενώ η δικαιοσύνη βάλλεται από παντού ,αυτοί ασχολούνται με το πόσες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στα δικαστικά νέα και γιατί τα έγγραφα προς τη Διεθνή Ενωση Δικαστών υπογράφονται από την Πρόεδρο της Ένωσης.Δηλαδή από ποιόν θα έπρεπε να υπογράφονται?Φαίνεται οτι ορισμένοι έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είναι καιρός, αν αυτό είναι νομικά δυνατό, να δημιουργηθεί νέο επιστημονικό σωματείο συναδέλφων, μια νέα ένωση. Μια ένωση με νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, συγκροτημένες προτάσεις, μακριά από "ομάδες" και ανάλογες αγκυλώσεις. Μια ένωση μαχητική που θα την αγκαλιάσουμε και θα τη στηρίξουμε όλοι. Μια ένωση που θα τραβήξει μπροστά. Το έχουμε πλέον ανάγκη. Από τον επόμενο μήνα πολλοί από εμάς δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Με όσα έγιναν έως τώρα απογοητεύθηκα...Τόσος καιρός αγώνας χωρίς αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Διαβάστε στο peritoue.blogspot.gr συλλογή σχολίων από ΔΙΚΑΣΤΗΣ περί της διαδικασίας στην ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ίσως είναι καλύτερα έτσι προκειμένου οι κινητοποιήσεις σας να κρατήσουν περισσότερο.

    Το θετικό είναι ότι μέσα από αυτή την διαδικασία πολλοί αφυπνίστηκαν.

    Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας δεν πρέπει να τελειώσει, ακόμα και εάν σας δώσουν τα διπλάσια. Το φαύλο κατεστημένο έχει βαθιές ρίζες και κατέχει εξ ολοκλήρου τις άλλες δύο εξουσίες. Απομονώστε τους υπονομευτές του αγώνα σας, εντός και εκτός των πυλών και συγκρουστείτε. Εσείς είστε ισόβιοι, οι άλλοι μπορεί να μην υπάρχουν σε τρεις μήνες. Και πειθαρχικό να σας κάνουν, αύριο θα είναι τίτλος τιμής για εσάς.

    Και μη ξεχνάτε. Κάποτε στους 300 υπήρχε ένας(μόνο)προδότης αλλά έκανε μια χαρά την δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όταν ακόμα και οι Δικαστές υποχωρούν (χωρίς ούτε να τηρούν ορθά το ίδιο το Καταστατικό της Ενώσεώς τους), η ελπίδα να κινητοποιηθεί επιτέλους σοβαρά και η υπόλοιπη κοινωνία (ενάντια στη σταθερή και αλλεπάλληλη καταστρατήγηση του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου) σβήνει...

    Και όχι, κα Ασημακοπούλου, ΔΕΝ πλήττονται οι διάδικοι και ο Ελληνικός Λαός όταν οι Δικαστές απέχουν από την έδρα και την έκδοση αποφάσεων.

    Πλήττονται, όταν οι υποθέσεις τους εκδικάζονται από Δικαστές, που, λόγω των χαμηλών αποδοχών τους και του μεγάλου φόρτου εργασίας τους, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα "ξεπετάξουν" τους φακέλους από μπροστά τους (ή πώς θα δικαιολογήσουν τα λόγω βιασύνης σφάλματά τους, αντί να παραδεχθούν αυτά).

    Ποιος δε θα γελάσει (εκτός από τον διάδικο που θα κλάψει) αν ακούσει ότι απορρίφθηκε ως ουσία αβάσιμη αγωγή που εκδικάστηκε ερήμην του εναγομένου, με 2 σειρές αιτιολογία του Δικαστή ότι στηρίχτηκε σε δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του ενάγοντος και τίποτε άλλο; (εκτός αν πρόκειται περί δικηγόρου που είναι παντελώς ηλίθιος...).

    Ή αν ακούσει ότι Δικαστής υποστήριζε ότι έκανε ορθό υπολογισμό των δικαστικών εξόδων σε ΔΠ, υπολογίζοντας αυτά, κατά δήλωσή του, με βάση "πινακάκι του Δ.Σ.Α" (εννοούσε τα ποσά αναφοράς αμοιβών δικηγόρων για την έκδοση Γραμ. Προείσπραξης του ΔΣΑ)... Αφού είναι στη διακριτική του ευχέρεια ούτε 189 ΚΠολΔ εφαρμόζεται ούτε δικαστικό ένσημο αποδίδεται ούτε τίποτα...

    Άντε μετά να πιστέψουμε ότι ο αριθμός τέτοιων Δικαστών δε θα αυξηθεί με τα κίνητρα που τους παρέχει ένας μισθός-ψίχουλα...

    Κι άντε να τους εμπιστευθεί ο Ελληνικός Λαός, κα Ασημακοπούλου...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητοί Δικασταί,
    Προ ολίγου έλαβα ένα e-mail, το οποίον νομίζω σας ενδιαφέρει άμεσα και κυρίως την ηγεσίαν σας και την Πρόεδρον της ενώσεώς σας, ως αντίλογος προς την Κυβέρνησιν. Το παραθέτω όπως το έλαβα:
    "Μας κάνουν πλάκα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
    Ο υπάλληλος της βουλής, που αφήνει τα ποτήρια με νερό στους πολιτικούς, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον...πρόεδρο του Αρείου Πάγου!
    Δηλαδή, σχεδόν... 3000 ευρώ και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον υπάλληλο με την αρμοδιότητα του "νερουλά" μέσα στη Βουλή!

    Και 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτόν, παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ποια αποχη?
    μέχρι τις 10:00 προαλαβαίνουμε πολλά...
    για να μην αναφερθώ στα έκτακτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μα καλά ο κ.Σαλατάς ανήκει στην αντιπολίτευση;Πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα άλλαξε στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απάντηση στον 8:33μ.μ.
    δηλαδή συνάδελφε εσένα δε σε ενόχλησε η πρόταση Λυμπερόπουλου- Σαλάτα κλπ, που πρότειναν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αναστολή,αλλά σε ενόχλησε η πρόταση Θάνου,που ήταν μια ώρα λιγότερη από την πρόταση Σεβαστίδη.Περίεργα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ενημέρωση για όσους συναδέλφους δεν ήταν στην ΓΣ: (Στέκομαι στα πρόσωπα που είναι κύριοι εκφραστές των διαφορετικών απόψεων)
    1) Η Πρόεδρος κ. Θάνου λειτούργησε ενωτικά ξεπερνώντας το μέχρι σήμερα "ελιτίστικο" ύφος της που θυμίζει Μαρία-Αντουανέττα. Αναγνωρίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων η αποφασιστική στάση της για συνέχιση των κινητοποιήσεων και ο τρόπος που απάντησε στον Εισαγγελέα του ΑΠ και στον Υπουργό.
    2) ο Χριστόφορος Σεβαστίδης απέσπασε (και πάλι) ενθουσιώδη χειροκροτήματα αγγίζοντας με το λόγο του τις καρδιές όλων. Είναι η πρώτη φορά που η πρότασή του υπερψηφίζεται από τη ΓΣ ξεπερνώντας την πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ. Νομίζω ότι ξέφυγε από τις μονομανίες και τις εμμονές του σε τυφλή σύγκρουση με ότι λέει η κυβέρνηση και ωρίμασε εκτιμώντας πολλές παραμέτρους.
    3) Τάκης Λυμπερόπουλος: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Δεν ξέρω πραγματικά αν η ομάδα των "ορφανών του Αθανασίου" θέλει να αυτοκτονήσει συνδικαλιστικά και ψάχνει να βρει τον τρόπο. Πας να πεις στους συναδέλφους που δεν θα βγάζουν το μήνα πια, ότι πρέπει να γυρίσουμε στις δουλειές μας φρόνιμα και όμορφα; Τα λιγοστά χειροκροτήματα μετά την ομιλία του έγιναν μάλλον από ευγένεια και όχι από επιδοκιμασία.

    Καλές γιορτές σε όλους.
    Ένας -κατά το δυνατόν- αμερόληπτος συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τελικά, τι έγινε στη ΓΣ;
    Απ' ότι φαίνεται (απο τα σχόλια) υπήρχαν προτάσεις που δεν τέθηκαν ποτέ σε ψηφοφορία.
    Απ' ότι φαίνεται οι προτάσεις που τίθενται σε ψηφοφορία είναι αυτές που αποφασίζει το Προεδρείο της διαδικασίας της ΓΣ.
    Απ' ότι φαίνεται η "γραμμή Θάνου" ήταν προαποφασισμένη και έγιναν τα πάντα για να μην ξεφύγει κανείς απο αυτή.
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΑΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μου έκανε εντύπωση η ομιλία του κου Σαλάτα. Τον θεωρούσα έντιμο αγωνιστή και καλό δικαστή. Μου έκανε εντύπωση και η κίνηση του κου Λυμπερόπουλου ο οποίος μόλις τελείωσε την ομιλία του ο κος Σαλάτας έσπευσε να τον χειροκροτήσει και παρά λίγο να του πέσουν από τα χέρια όλα του τα χαρτιά. Κάτι ήθελε να δείξει σε όλους, μόνο που δεν ανέκραξε από χαρά με αυτά που άκουσε.

    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οι πολιτικές έδρες τελειώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πριν τις 12.00 και ειδικά στα εφετεία. Τα ποινικά έτσι κι αλλιώς δικάζονταν έως τώρα και θα εξακολουθούν να δικάζονται σχεδόν κανονικά, επειδή πολλοί κατηγορούμενοι είναι και προσωρινά κρατούμενοι, ενώ τα πλημμελήματα σε ένα το πολύ έτος παραγράφονται. Από σήμερα δηλαδή και απέχουμε και δικάζουμε κανονικά! Αρμονικός συνδυασμός... Ολοι ικανοποιημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 9 ΔΕΚ 11.01 Π.Μ.

    Ευτυχώς που η Γενική Συνέλευση δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά και απέρριψε ομόφωνα δια της αποχωρήσεως την πρόταση να κλείσουν τα δικαστήρια σε περίπτωση πειθαρχικού για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Αυτό θα δημιουργούσε μείζονα εσωστρέφεια και εκτροπή δεδομένου οτι η δικαιοσύνη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να κλείνει... να μη δημιουργούν κάποιοι προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν... χρειάζεται και λίγη εξυπνάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Αθανασίου τόλμησε να έρθει στη γ.σ. και δεν τον "κράξατε" όλοι. ήθελε να γίνει και Υπουργός Δικαιοσύνης. ντοπή σας συνάδελφοι. Είπαμε ευγένεια αλλά εκεί που πρέπει. Ξεχνάτε το δημοσίευμα στο Έθνος. Τον εαυτό του μπορούσε να βοηθήσει τους δικαστές όχι. Λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγινε συνέλευση των Δικαστών, με κύριο θέμα αν θα συνεχιστεί η απεργία ή όχι. Παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ακολούθησε συζήτηση για το αν θα παραταθεί η παραβίαση του Συντάγματος, ή αν οι Δικαστές θα επανέλθουν στη Συνταγματικότητα αφού λάβουν ανταλλάγματα. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ευτυχώς ανώνυμε 10 Δεκεμβρίου 2012 4:02 μ.μ. που εσύ είσαι πιο έξυπνος από την Γ.Σ.

    Και άσε τα νομικίστικα περί απορρίψεως δια αποχωρήσεως. Η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία κατά παράβαση του Καταστατικού, προσβάλλοντας το ανώτατο όργανο της Ένωσης.

    Σαν τον Λυμπερόπουλο μου ακούγεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Στον ανώνυμο της 10-12-12, ώρα 6.59μμ, που καλεί να σχολιάσουμε: Έγιναν βουλευτικές εκλογές, δημοκρατικά. Εξελέγησαν οι βουλευτές με άμεση ψηφοφορία (όχι όλοι ακριβώς, γιατί έχουμε και τους Επικρατείας), δημοκρατικά επίσης. Και νομοθετεί, όχι η βουλή, όχι η νομοθετική εξουσία, αλλά η εκτελεστική, με ΠΝΠ, με απειλή διαγραφής των βουλευτών που δεν "πειθαρχούν" στη "γραμμή" του κόμματος (υπάρχουν αλήθεια ακόμη κόμματα;), όταν τους γίνεται η τιμή να ψηφίσουν και με απροκάληπτη εκδήλωση ανυπακοής, έλλειψης σεβασμού, άρνησης συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή(λέγε με "χαράτσι" της ΔΕΗ), επειδή απλώς δεν "αρέσει" και παρότρυνσης τρίτων προς τούτο, εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας (έτσι, για να μην ξεχνάμε ποιος είναι το "αφεντικό", με βάση ποιο Σύνταγμα δεν ξέρω),.. δημοκρατικά;;;;;ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ενδιαφέρουσα η παρακάτω ανάρτηση σε ιστολόγιο (μάλλον) συναδέλφου:

    http://peritoue.blogspot.gr/2012/12/gsede081212.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  58. Γράφεις κ. 6:59 (10/12)
    "... ακολούθησε συζήτηση για το αν θα παραταθεί η παραβίαση του Συντάγματος, ή αν οι Δικαστές θα επανέλθουν στη Συνταγματικότητα αφού λάβουν ανταλλάγματα. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ".

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, λοιπόν, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

    Έτσι, τέθηκε, το θέμα της συζήτησης;
    Οι "απέχοντες" δέχονται ότι με τη "στάση" παραβιάζεται το Σύνταγμα;
    Ζήτησαν οι Δικαστές και Εισαγγελείς ανταλλάγματα για να "επανέλθουν στη συνταγματικότητα";

    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ, και τις Συνταγματικά αναγνωρισμένες ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ.

    Δεν το κατάλαβες ακόμη;
    Πιστεύω πως το κατάλαβες καλά και γι΄ αυτό, επιχειρείς με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες να ρίξεις λάσπη, για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους.

    Και πάλι, ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σε ποίο δημοσίευμα στο "ΕΘΝΟΣ" αναφέρεσαι ανώνυμε 4:02 (10 Δεκεμβρίου);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αλήθεια, τι έγινε στη Συνέλευση με τον κ. Σαλάτα;
    Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.
    Ενδιαφέρον θα ήταν αν ο ίδιος ο κ. Σαλάτας ήθελε να μας ενημερώσει, ως πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Στον ανώνυμο της 9 Δεκεμβρίου 2012 10:34 μ.μ.
    Νομίζω φαίνεται από το σύνολο του σχολίου μου οτι θα προτιμούσα ένταση των κινητοποιήσεων, για αυτό και δεν σχολίασα την πρόταση Λυμπερόπουλου- Σαλάτα κλπ η οποία για μένα δεν ήταν και άξια λόγου στο σύντομο σχόλιό μου. Ίσως για αυτό παρεξήγησες συνάδελφε, ωστόσο η ομάδα που πρότεινε αναστολή κινητοποιήσεων δεν προσπάθησε να περάσει με πλάγιο τρόπο στο τέλος την άποψή της, την εξέφρασε ευθέως. Στο 'δεν νομίζω οτι πειράζει μια ώρα λιγότερο' εγώ απαντώ οτι με προβληματίζει η όποια άποψη για αποκλιμάκωση των κινητοποίήσεων στην παρούσα φάση από όποιον και αν προέρχεται αυτή.
    ο Ανώνυμος της 9 Δεκεμβρίου 2012 8:33 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @ Ανώνυμο/η είπε
    Λογοκρίνατε το σχόλιό μου περί θερμών χαιρετισμών….
    Της 12-12-2012 (ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ)
    ========
    Τόσο το προηγούμενο όσο και το παρόν σχόλιό σας αφορά τον (υποθέτει τον) πολιτικό - κομματικό προσανατολισμό των προσώπων που αναφέρονται σε αυτό. Επίσης αφήνει υπόνοιες για την αντικειμενικότητά τους και την ανεξαρτησία τους. Βέβαια το περιστατικό έλαβε χώρα on camera στη ΓΣ. Όμως η ερμηνεία είναι δική σας και όχι των προσώπων που σχολιάζονται
    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύονται τα ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλιά σας. Αν υπάρχει κάποια υπόνοια για τους συναδέλφους, οφείλετε να την αναφέρετε στον κ. Εισαγγελέα και τον κ. . Επιθεωρητή του ΑΠ. Όμως το να απαιτείτε να δημοσιεύσουμε ανώνυμα σχόλια που αφορούν τρίτο πρόσωπο, αποποιούμενοι την ευθύνη σας (την οποία θα κληθούμε να αναλάβουμε εμείς), το βρίσκουμε λίγο άκομψο.
    Όσο δε για τους δικούς μας προσανατολισμούς, για να σας φύγει η περιέργεια είμαστε με το κόμμα-τι μπακλαβά γωνία
    (ας μας συγχωρήσουν οι αναγνώστες τον αστεϊσμό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Διαπιστώνω ότι ο σχολιασμός έχει περάσει το στάδιο της αγένειας και έχει φτάσει, και εδώ και σε άλλες αναρτήσεις, στο επίπεδο της ανταλλαγής ύβρεων. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει σε ατομικό επίπεδο μεταξύ αγνώστων, αλλά προσβάλλεται το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς και της ΕΔΕ, και όλων ατομικά των Δικαστών. Παρακαλώ ψυχραιμία.

    ΥΓ. Ενδεχομένως οι πιο έντονες ανώνυμες απόψεις να είναι δημοσιογράφοι που ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Καλύτερα να μην απαντάτε στο ίδιο ύφος, ή και καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ