Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ σχετικά με δημοσιεύματα περί μη εκτέλεσηςαπόφασης Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για είσπραξη Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε γνώση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης
(Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπΆ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, –εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφΆ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος και α.α.
Ο Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Μητρουλιάς Δημήτριος Ζημιανίτης
Αντεισαγγελέας Εφετών Εισαγγελέας Πρωτοδικών

49 σχόλια:

  1. Αυτός, που έχει αρμοδιότητα να ασκεί τη δίωξη σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ορίζεται ρητά στο Σύνταγμα και το γεγονός πρέπει να ερευνηθεί. Ερευνητέο είναι εάν έχει τελεσθεί δημόσια διέγερση σε τέλεση πλημμελήματος (εν προκειμένω στην τέλεση του πλημμελήματος του άρθρου 232 Α κατά το οποίο τιμωρείται η μη συμμόρφωση σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως), που τιμωρείται επίσης κατά τον ποινικό νόμο. Δηλ. οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν με τις αποφάσεις, που έχουν σε βάρος τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια ευαισθησία κ Εισαγγελείς να δείχνετε όταν οι κάθε λογής Μπαλασόπουλοι κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους προτρέποντας απο τηλεόρασεως να μην εφαρμόζονται οι νόμοι του κράτους...όταν παρα τη δήλωση του Εισαγγελεα του Αρτείου Πάγου περι αντισυνταγματικής συμπεριφοράς της ΕΔΕ εσείς κωφεύετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ενεργει παρανομα, η ενωση εισαγγελεων δεν εχει καμμια αρμοδιοτητα να κανει ανακοινωσεις..
    κινει ποινικη διωξη, και ζηταει απ' τη βουλη αρση της ασυλιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν διωχθούν ποινικά οι επί τρίμηνο και πλέον παρανόμως απέχοντες από τα καθήκοντά τους εισαγγελείς (247 ΠΚ) και για εσχάτη προδοσία αυτοί που έχουν απενεργοποιήσει την τρίτη κρατική λειτουργία του πολιτεύματος με τα καμώματά τους ας διωχθεί ποινικά και ο Υπουργός Οικονομικών. Αλλιώς σιωπή. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο κόσμος ψηφίζει κυβέρνηση, η οποία και πρέπει να κυβερνά. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (ΣτΕ) έχει αποφανθεί. Η εξουσία για άσκηση ποινικών διώξεων και για έλεγχο σνυνταγματικότητας των νόμων δεν δόθηκε για την προώθηση συνδικαλιστικών αιτημάτων. Τυχόν δε χρήση της για το σκοπό αυτό συνιστά κατάχρηση εξουσίας. Αρκετά πια με την εκτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επί τέλους! Αυτή η παρέμβαση αποκαθιστά το κενό που υπήρχε μέχρι τώρα.Μόνοι μας θα προασπίσουμε και θα διασφαλίσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης.Ο λαός έχει μείνει άφωνος από μία τέτοια απαξίωση των αποφάσων των δικαστηρίων και αναμένει την παραδειγματική τιμωρία των όσων διανοούνται ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητοικαι να ισοπεδώνουν τα πάντα.Η δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσει να παράγει αποτελέσματα έναντι και των κυβερνώντων καιόσων άλλων εμφανίζονται ως ισχυροί, για να επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της, να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών που αναμένουν κάθαρση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναμενω να δω, αν θα υπαρξει επεμβαση του Εισαγγελεα για να ζητησει τη διωξη τοσο του Διευθυντη του όποιου υποκαταστήματος της ΔΕΗ αρνηθεί να εισπράξει μόνο το ρεύμα, οσο και του Υπουργου Οικονομικων ως ηθικού αυτουργου (θυμιζω οτι δεν ειναι βουλευτης, αρα δεν εχει ασυλία, περναει κανονικα αυτόφωρο).
    Μπραβο στην Ένωση Εισαγγελεων.
    Αντε μπας και καταλαβει ο καθενας το ρολο του σε αυτην την Χώρα.
    Αντε γιατι το παραξεφτιλισαμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kυρία Θάνου,
    εκλιπαρούμε και για μία δήλωσή σας για τον συνάδελφο που αθώωσε αυτούς που επιτέθηκαν στον γερμανό πρόξενο. Κακό πράγμα να αγνοεί κανείς δικαστικές αποφάσεις (όπως θέλει να κάνει τώρα η κυβέρνηση), ακόμη χειρότερο όταν αυτές δεν βγάζουν κανένα νόημα.
    Με τιμή
    Παρρησία Παπαρρηγοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός που μίλησε, ελαφρά τη καρδία για εσχάτη προδοσία, ας διαβάσει προσεκτικότερα τις διατάξεις 134 και 134 Α, και ιδίως τη διάταξη 134 παρ. 2 α΄σε συνδυασμό με 134 Α περ. γ, δ, ε στ, ζ και η, και μετά ας μας πει σε ποιο σπίτι βρίσκεται ο "κρεμασμένος", όπου δεν πρέπει να μιλούνε για θηλιά...Ο "κρεμασμένος" που εσείς επικαλείστε, έχει και το άρθρο 120 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ανώνυμο 16-12. 4.45.
    Και μόνο που επικαλείστε την εφαρμογή του άρθρου 247 Π.Κ. σε βάρος Εισαγγελέων καταδεικνύει ότι αγνοείτε Σύνταγμα, Νόμους και Δικαστικές αποφάσεις. Είστε παντελώς άσχετος και απλά προσπαθείτε να στηρίξετε την Κυβέρνηση. Επί πληρωμή να υποθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς ανώνυμο 16 Δεκεμβρίου 4:45 μμ.
    Πολλές ελληνικές πολεμικές ταινίες των αρχών της δεκαετίας 1970 βλέπεις.Σε λίγο έχω την εντύπωση θα βγούν και οι δοσίλογοι με τις κουκούλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρια Παπαρρηγοπούλου, παρακαλω πολυ να μην πεφτετε στο ατοπημα να ζητατε να ελεγχθεί δικαστής για την ουσιαστική του κρίση.
    Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    Τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχω την εντύπωση ότι έχουμε μπροστά μας σημεία διάλυσης της Δικαιοσύνης.

    1) Ένας υπουργός δίνει εντολή να μην εκτελεστεί δικαστική απόφαση, καλώντας άμεσα τον ένα από τους διαδίκους να μη συμμορφωθεί με το διατακτικό της. Το αν η απόφαση είναι σωστή ή λάθος, αν θα "πέσει" ή αν το θέμα θα φτάσει στο ΑΕΔ, είναι αδιάφορο. Έχει κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή και απ' ότι ξέρω δεν ανεστάλη. Υπενθυμίζω ότι οι αποφάσεις των Δικαστηρίων εκτελούνται "Στο όνομα του Ελληνικού λαού".

    2) Ένα (συνδικαλιστικό, και όχι απλά επιστημονικό) σωματείο προσπαθεί να υποκαταστήσει τη Συνταγματική ηγεσία της δικαιοσύνης και εκδίδει ανακοινώσεις που έχουν θέση εγκυκλίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προλαβαίνοντας έτσι και την ανεξάρτητη κρίση του όποιου εισαγγελέα ήταν ατομικά αρμόδιος να ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι.

    3) Και στις δύο περιπτώσεις η Δικαιοσύνη "ακυρώνεται" από τον πολιτικό κόσμο, που είτε την αγνοεί είτε παρεμβαίνει εκ των έσω.

    Φοβούμαι για τη θεσμική θέση της Δικαιοσύνης ως τρίτου πυλώνα του κράτους. Πολύ περισσότερο διότι μαίνεται η διαμάχη αλλά λίγοι το αντιλαμβάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία όλα αυτά που διαβάζω.......
    Αναρωτιέμαι όμως, αν κάποιοι απο σας ενδιαφέρονται να συζητήσουμε κάποτε επι της ουσίας μερικά πράγματα, που αφορούν όλους μας: δικηγόρους ΚΑΙ δικαστές.....

    Απο κοντά- και όχι πίσω απο την ασφάλεια του πληκτρολογίου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι ανώνυμοι 16.12. 3.50 .4.45 μ.μ.τι προσπαθούν να μας πουν;ότι οι εισαγγελείς και δικαστές παραβιάζουν τον νόμο γιατί αντιδρούν στην σκανδαλώδη ισοπέδωση της δικαιοσύνης ενώ o στουρνάρης ορθώς πράττει που παροτρύνει να μην εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση;η οποία έκρινε αντισυνταγματικό o το μέτρο είσπραξης του τέλους ακινήτου αναφορικά με όσα διαλαμβάνονται στην άποψη της μειοψηφίας της απόφασης του συμβουλίου επικράτειας που κατά πλειοψηφία έκρινε συνταγματικό το εν λόγω μέτρο.ακούσατε τα παπαγαλάκια των μμε να το αναφέρουν;το μόνο που λένε εδώ και μέρες είναι ότι η απόφαση έκρινε παρανομη την εισπραξη μέσω δεη .κυριε διαχειριστή αυτού του blog για πολλοστή φορά αναρωτιέμαι γιατί δημοσιεύετε τα σχολια ολων αυτών των άθλιων που μας μισούν ενώ αντίθετα λογοκρίνετε αρκετά από τα δικά μας σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από όσο γνωρίζω στην παρανομία δεν υπάρχει ισότητα. Μάλλον οι ανώνυμοι των 3:50 μ.μ. και 4:45 μ.μ. δεν το γνωρίζουν ή «επιμελώς το ξεχνούν». Εγώ να δεχθώ ότι οι εισαγγελείς παρανομούσαν που απείχαν. Τι εννοείτε με τα σχόλιά σας. Ότι πλέον δεν μπορούν να ασκήσουν δίωξη ή ότι όσοι παρανομούν πρέπει να μη διωχθούν; Εντάξει, άξιος ο μισθός που σας καταβάλουν για να γράφετε σχόλια, αλλά κάντε το χωρίς να βγάζετε μάτια.
    Επίσης, ο Υπουργός δεν είναι βουλευτής αλλά καλύπτεται από το νόμο περί (αν)ευθύν(ότητας)ης υπουργών. Επομένως αν δεν ασκηθεί δίωξη σε βάρος του όπως το σύνταγμα και ο νόμος ορίζουν, δεν μπορεί να συλληφθεί. Απλά μαθήματα συνταγματικού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι εισαγγελείς, ή θα του ασκήσετε δίωξη αποδεικνύοντας ότι εννοείτε αυτά που λέτε, ή θα μείνετε στα λόγια και θα είμαστε όλοι ελεύθεροι να ερμηνεύσουμε τα κίνητρα της ανακοίνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1) Προς τον διαχειριστή του site. Δεν μπορώ να καταλάβω πως απόψεις όπως του Ανώνυμου 16 Δεκεμβρίου 2012 4:45 μ.μ. δημοσιεύονται όταν άλλες που θέτουν το αντίθετο ακριβώς ζήτημα όχι. Επιτρέπεται δηλαδή στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να μας υβρίζουν και τους κυβερνώντες τους έχετε στο απυρόβλητο.
    2) Προς τον παραπάνω Ανώνυμο. Ο κόσμος ψηφίζει κόμματα και βουλευτές. Την κυβέρνηση την έβγαλε ο νόμος που τα αφεντικά σου έφτιαξαν. Όσο για τον κύριο Στουρνάρα να σου θυμίσω πως διορίστηκε και δεν είναι επιλογή του κόσμου αλλά της ... κυβέρνησης;
    3) Προς την κυρία Παπαρρηγοπούλου. Ο "συνάδελφος της κυρίας Θάνου" κρίνει και αποφασίζει με βάση το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Αν δε σου αρέσουν αυτό το σύνταγμα και αυτοί οι νόμοι τότε να πας στον βουλευτάκο σου και να του ζητήσεις το λόγο.
    4) Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων δηλώνει μόνο ατολμία και ίσως και "φόβο" προς τις δύο άλλες εξουσίες, τίποτα άλλο. Το κείμενο που έστειλε ο κύριος Στουρνάρας είναι δημοσιευμένο. Αν υπάρχει αδίκημα εφαρμόζεται ο νόμος. Αν η πράξη αυτή είχε γίνει από οποιονδήποτε άλλο θα έβγαζαν ανακοίνωση;

    Νεόπτωχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε ή κυρία 16.12 3:36, ΑΙΔΩΣ κοινώς ΝΤΡΟΠΗ!!!!
    Σε ποιά ευνομούμενη Πολιτεία, ο Υπουργός Οικονμικών, προτρέπει ευθέως σε παραβίαση των νόμων του Συντάγματος; Και αντί να αισχύνεστε βγαίνετε ανερυθριάστως και λέτε να διωχθούν πρώτα για εσχάτη προδοσία οι απέχοντες δικαστικοί και μετά ο υπουργός; Η θέση της ένωσης για την αποχή είναι γνωστές δε θα τις επαναλάβω. Αλλά και αν υποθετικά κάποιοι δικαστικοί παρανομούν, τί σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί ο αρμόδιος υπουργός μιας ευνομούμενης πολιτείας να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νόμο και το Σύνταγμα και να παρακινεί τη διοίκηση και τους πολίτες να πράττουν το ίδιο; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ (γιατί μόνο αν η σχετική είδηση είναι ψευδής θα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη δήλωση της ένωσης εισαγγελέων), θα έπρεπε ο κ. Υπουργός να διωχθεί ποινικά και να παραιτηθεί πάραυτα. Έλεος! Δεν μπορεί με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης να υιοθετούμε αγογγύστως και ανερυθριάστως πρακτικές της Ουγκάντας του Αμίν Νταντά! Και όταν ξαναπείτε 'αρκετά πια με την εκτροπή' καλό θα είναι να κοιτάξετε και στον καθρέφτη σας. Αλλιώς να ξέρουμε ότι καταλύθηκε η δημοκρατία, να πράξουμε και εμείς κατά συνείδηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εφόσον με τις γνωστές δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας, θέλει να επιβάλει στην ΔΕΗ να πράξει αντίθετα με τη γνωστή δικαστική απόφαση, και αυτό το γνωστοποιεί ευρέως προς τους πολίτες, καθυβρίζοντας, συγχρόνως, τους δικαστές, ότι δεν δείχνουν "πατριωτισμό",
    είναι προφανές ότι οι δικαστικές ενώσεις, και όχι μόνο η Ένωση Εισαγγελέων, δικαιούνται να του απαντήσουν με σχετικές ανακοινώσεις.
    Αλοίμονο, αν οι δικαστικές ενώσεις δεν έχουν "αρμοδιότητα" να απαντήσουν σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε Υπουργό, ο οποίος καταλύει, απροκάληπτα, τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την Ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.
    Ακριβώς, για τους παραπάνω λόγους, οι δικαστές και εισαγγελείς κήρυξαν τις πρόσφατες "στάσεις" εργασίας, που τόσο συκοφαντήθηκαν έσωθεν και έξωθεν.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. Στουρνάρα;

    "ΤΙ ΧΡΕΙΑ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το σχόλιό μου 17.12, 11:20 απευθύνεται στο σχολιαστή 16.12, 4:45 και όχι 3:36 όπως από παραδρομή γράφηκε (και με το σχόλιο του οποίου παρεμπιπτόντως συνφωνώ). Επίσης να διορθώσω: οι θέσεις της ενωσης είναι γνωστές...
    και να προσθέσω, ότι ακόμα και σε υποθετική περίπτωση που καποιοι δικαστές παρανομούν δε σας είπε κανείς ότι 'ουκ ισότης εν τη παρανομία'; (πάλι προς τον κ σχολιαστή 16.12, 4:45)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρα, για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «παγώνει» την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ. Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ. Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά την αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

    Σημειώνεται ότι αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί σήμερα, αλλά μετατέθηκε για αύριο.

    Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος. Πάντως, δεν αποκλείεται μέσα, στην ημέρα, ο κ. Φουρλάνος να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να αναστέλλει προσωρινά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kι ομως...
    Ο κ. Φουρλανος ΔΕΝ εδωσε προσωρινη διαταγη...
    Και αυριο δεν ειναι η εκδικαση της αιτησης αναιρεσης, οπως εσφαλμενα αναφερεται, αλλά της αιτησης αναστολης...
    Αντε να δουμε...
    Μου φαινεται θα γελασουμε πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 120 παρ..4 Σ, ήθελα να πω,πέραν του ότι δεν βλέπω να στοιχειοθετείται, βεβαίως,"εσχάτη προδοσία", όσο κι αν θα το θέλατε εσείς, που βλέπετε πολλές ταινίες, όπως είπε και ο συνάδελφος, παραπάνω, ορθώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CE%B1%CE%BD
    Δείτε στην ως άνω ιστοσελίδα δημοσίευμα με τίτλο: Μετωπική Τρόικα - Δικαιοσύνης που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η τρόϊκα γνωρίζει πολύ καλά ότι το 90% των νομοθετημάτων από το 2009 είτε είναι απόλυτα αντισυνταγματικά ή στο όριο του να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικά. Και συνεχίζει, γράφοντας: "Και γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη θα ήταν αντιπαλός της, δεν γίνεται διαφορετικά. Και για αυτό οδήγησε την σύγκρουση στα άκρα με τα διάφορα νομοθετήματα που "ξέσκιζαν" δικαστές και εισαγγελείς. Και τώρα θέλουν να τελειώσουν "μια και καλή" μαζί τους. Θέλουν να τους συντρίψουν γιατί χωρίς να τους συντρίψουν δεν πρόκειται να επικρατήσουν στην χώρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι δικαστές Τερτσέτης και Πολυζωίδης, που αθώωσαν τον Θ.Κολοκοτρώνη από την κατηγορία ότι σε συνεργασία με τους Ρώσους (φανατικός φιλορώσος ανέκαθεν ο ελευθερωτής της πατρίδας) ήθελαν να σκοτώσουν τον Βαυαρό βασιλιά Όθωνα, φαίνεται ότι έχουν μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα τους και στους διαδόχους τους στις έδρες..

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://www.skai.gr/news/greece/article/219834/tin-paraskeui-i-apofasi-tou-areiou-pagou-gia-eispraxi-telous-akiniton-meso-dei/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ανάκτορο «Σαν Σουσί» δεσπόζει στο Πότσδαμ του Βραδενβούργου έξω από το Βερολίνο. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο τάφος του Φρειδερίκου του Μεγάλου, που είναι θαμμένος στην κορυφή του λόφου μαζί με τα έντεκα αγαπημένα σκυλιά του. Ο βασιλιάς της Πρωσίας, ο πατέρας του ενωμένου γερμανικού έθνους. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιστορία του έκανε την τιμή να τον αποκαλέσει «Μέγα», προνόμιο που σε μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού ανθρώπους επεφύλαξε: σπουδαίος στρατηλάτης και διπλωμάτης, μεγάλος πνευματικός άνθρωπος – από την αυλή του πέρασαν τα πιο σπουδαία πνεύματα της εποχής του. Είναι επίσης ο θεμελιωτής του σύγχρονου γερμανικού μοντέλου κρατικής διοίκησης, του κράτους στο οποίο «ομνύει» το Βερολίνο σήμερα, τριακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του ηγεμόνα που με το σπαθί του ένωσε τους Γερμανούς, όπως και κάποιους από τους ευρωπαίους. Όλα τα κατάφερε ο Φρειδερίκος. Όλα, εκτός από ένα: να διώξει τον ανεμόμυλο ενός χωριάτη του Πότσδαμ, δίπλα από το παλάτι του…

    Ο Φρειδερίκος ήθελε να διώξει τον ανεμόμυλο, αλλά δεν ήθελε και να το κάνει με τη βία: δεν ήθελε να του πουν ότι χρησιμοποιεί τη δύναμή του για ίδιον όφελος. Επιχείρησε να εξαγοράσει τον ανεμόμυλο αλλά ο χωριάτης δεν δέχθηκε. Στη συνέχεια, άνθρωποί του φέρονται να τον απείλησαν, αλλά, πάλι ο χωριάτης δεν έφευγε: επικαλέστηκε το ίδιο το κράτος για το οποίο ο βασιλιάς ήταν τόσο υπερήφανος: στις οχλήσεις απάντησε: «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο». Και ο ανεμόμυλος, έμεινε στη θέση του. Η απάντησή του χαροποίησε τον Φρειδερίκο: μπορεί ο θόρυβος από τα φτερά του ανεμόμυλου να μην τον άφηνε να κοιμηθεί, αλλά είχε χαρεί για την εμπιστοσύνη που έδειχνε ο λαός στο κράτος που είχε ο ίδιος δημιουργήσει.

    Μακάρι οι Ελληνες «ηγέτες» να ήξεραν και να καταλάβαιναν αυτή την ιστορία και την οργανική σημασία της για τη θεσμική δύναμη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη: ίσως θα αντιλαμβάνονταν τότε ότι η χώρα αυτή είχε πολλά όπλα που τα απεμπόλησε τα τρία τελευταία χρόνια και ότι αν δεν το είχε κάνει η μοίρα της θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη.

    Όμως δεν είναι γι αυτό που αξίζει να αναφερθεί κανείς σήμερα σε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία από τη Γερμανία - οι ελληνικές «ηγεσίες», δεν τόλμησαν να κάνουν εκείνο που τόλμησε ο χωριάτης του Πότσδαμ. Σήμερα, ο λόγος είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα. Και αυτό είναι το πιο παρήγορο νέο σε αυτή τη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια.

    Οι Ελληνες «ηγέτες» δεν έχουν τα μυαλά του Φρειδερίκου: σπανίως χαίρονται όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί… Και, τώρα, με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αντιλαμβάνεται ακόμα και ο πιο δύσπιστος γιατί πριν από λίγο καιρό έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να «φαγωθούν» οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης.

    Ευτυχώς, εκείνοι που το επιχείρησαν, δεν τα κατάφεραν. Και οι λειτουργοί αυτοί – και όχι μόνον αυτοί - ανοίγουν τον τελευταίο καιρό υποθέσεις που με τον πιο σκανδαλώδη και αποκαρδιωτικό τρόπο έμεναν στο σκοτάδι. Αλλά κάνουν και κάτι ακόμα και εκείνοι και ο Αρειος Πάγος και άλλοι εκπρόσωποι του καθοριστικού για τη δημοκρατία πυλώνα της Δικαιοσύνης: υπερασπίζονται έμπρακτα το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα, τους νόμους, το δημόσιο συμφέρον. Υπερασπίζονται, τελικά τη χαμένη τιμή του ελληνικού κράτους και της κυριαρχίας του– κι αυτό, εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν το έχει πράξει κανένας.

    Στη Δικαιοσύνη στηρίζονται σήμερα πολλές και πολύ μεγάλες ελπίδες. Είναι ένα τελευταίο καταφύγιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είμαι αρκετά προβληματισμένος για το αν τελικά οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν ή εφαρμόζονται κατά γράμμα...
    ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!!
    Η απόφαση για το χαράτσι δε μπορεί να πάει στον Άρειο Πάγο γιατί δεν έχει καταστεί τελεσίδικη...
    Χωρά και άλλος διασυρμός του δικαστικού σώματος από τους πολιτικάντηδες;;;
    http://nomika-analata.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4141.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αντιληφθεί τον ιστορικό της ρόλο οι εξελέξεις απαιτούν ανασχεδιασμούς και ταχύτατους αναπροσδιορισμούς εννοιών και στόχων....εμένοντας στο χθές κρίνοντας με το γράμμα του νόμου που γεννήθηκε σε ένα διαφορετικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον δεν περιποιούν τιμή μήτε στην ίδια μήτε προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα μας..(βλ αποφάσεις, είπραξη τέλους ΔΕΗ, Προσωρινές διαταγές επαναπρόσληψης,ανίσχυρο διατάξεων περιορισμού ευθύνης επικουρικού κεφαλάιου..κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. προς χρηστη νομικα αναλατα : η αποφαση καθισταται τελεσιδικη μεσω της παραιτησης απ' την ασκηση εφεσης..
    αυτο εκανε η ΔΕΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλα , οντως, οι προσωρινες διαταγες επαναπροσληψης συμβασιουχων σε δημους, που ειχαν διορισθει κατα παραβαση καθε συνταγματικης διαταξης (Ασεπ, εξετασεις, κτλ), ειναι ονειδος για την δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όνειδος είναι για την Πολιτεία, να έχουν οι υπηρεσίες πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οργανικά κενά, να γνωστοποιεί αυτό προς το αρμόδιο Υπουργείο και ΑΣΕΠ ο αρμόδιος Διοικητής της υπηρεσίας και να λαμβάνει την απάντηση ότι λόγω του "παγώματος" των προσλήψεων, δεν μπορούν να προσλάβουν για την υπηρεσία, μονιμο προσωπικό, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, παροτρύνοντας τον να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου!!!!!Πραγματικότητα και όχι φαντασία!Αυτό είναι ΌΝΕΙΔΟΣ και άλλα πολλά και χειρότερα...Το θράσος έχει και όρια!

      Διαγραφή
  34. αναμενεται αντιδραση απ' την ΕΕΕ μετα την αποφαση του ΑΠ για αναστολη της αποφασης του Πρωτοδικειου..
    για να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μετα την αποφαση του ΑΠ, θα ζητησει η ΕΕΕ να τηρησουν οι ελληνες πολιτες την αποφαση και να πληρωσουν το "χαρατσι"?
    θα ασκησει ποινικες διωξεις σε οσους εβγαιναν στα καναλια τις προηγουμενηες ημερε ςκαι διαλαλουσαν οτι δεν εχουν πληρωσει καμμια δοση απ' το χαρατσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομικα Ανάλατα, κάνεις λαθος...
    Ξαναψαξε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμε 19 Δεκεμβρίου 2012 5:47 π.μ., ώστε πρέπει λοιπον η Δικαιοσύνη να "αντιληφθεί τον ιστορικό της ρόλο" και να παύσει να "εμμένει στο γράμμα του νόμου".
    Τι μας λες ρε παιδί μου.
    Ελπιζω φυσικά να μην εισαι δικαστής, γιατι κάτι τέτοιο δεν θα περιποιούσε τιμή για το δικαστικό σώμα.
    Σε διαβεβαιώνω ότι ΦΥΣΙΚΑ η Δικαιοσύνη θα εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο, κατεδαφίζοντας όλα αυτα τα πραξικοπηματικά που συμβαίνουν, κατά παραβίαση κάθε έννοια Συντάγματος, νόμου και έννοιας Δικαίου.
    Προς μεγάλη απογοήτευση εσού και των εντολέων σου, που σε βάζουν να γράφεις τέτοια φαιδρά.
    Ελπίζω να μην εχεις την απίστευτη αφέλεια ότι θα πείσεις έστω και τον πιο ανόητο, ότι ο σημερινός "ρόλος της Δικαιοσύνης" είναι να συμπαραταχθεί επειδή το...επιτάσσουν οι καιροί, στην καταβαράθρωση κάθε έννοιας Δικαίου.
    Πίστεψέ με.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ.
    Χωρίς καμία εκτίμηση προς το προσωπό σου,
    Πρόεδρος Πρωτοδικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ο ανώνυμος των 5.47 ελπίζω να μην είναι δικαστής. Διότι εάν, ως τέτοιος, πιστεύει σε δικαιοσύνη a la carte, ανάλογα με τις ορέξεις των κυβερνώντων και εναντίον των κειμένων των νομικών διατάξων... δν θάθελα να βρεθώ με τον πελάτη μου απέναντι του. Διότι αποκλείεται να βρούμε το δίκιο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο συνάδελφος των 5.47 κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει ότι πράγματι το καλύτερο ανέκδοτο είναι το "εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη". Οχι ότι απέχουμε πολύ, δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεκτή κάθε παρατήρηση ή συμβουλή...
    http://nomika-analata.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2324.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απορρώ που είστε και Πρόεδρος Πρωτοδικών και δεν αντιλαμβάνεστε την σημερινή ιστορική συγκυρία που ζεί σήμερα το Ελληνικό κράτος...ποιο ελληνικό κράτος να στηρίξουμε¨ποιους θεσμούς και για ποια δικαιοσύνη μπορούμε να μιλούμε σε ένα κράτος που χρεοκοπεί έχετε την αίσθηση οτι είσθε αμέτοχος είσθε απέξω και κανετε κριτική;; είστε μέρος του σημερινού προβλήματος της χώρας...τι έκανε η δικαιοσύνη και ποιον τιμωρησε τα τελευταία 40 χρόνια ; σας αναφέρω για παράδειγμα τις γνωστές αποφάσεις με τις οποίες διορίστηκαν χιλιάδες συμβασιούχοι στο δημόσιο κατα παράβαση του ΑΣΕΠ αυτό δεν αφορά την δικαιοσύνη? τις χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια απο τις οποίες το δημόσιο χάνει δις ή σοβαρότατες ποινικές υποθέσεις που δικάζονται όταν δεν ενδιαφέρει πλέον κανένα η απονομή του δικαίου ή μηπως μη στηρίζοντας μεταρρυθμίσεις προσφέρουμε υπηρεσίες στην πατρίδα την δικαιοσύνη και τους θεσμούς...στηρίζοντας το χθές εμποδίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και την εξέλιξη του δικαίου και την προσαρμογή του στα καινούργια κοινωνικοοικονομικά δεδομένα λοιπόν στηρίζουμε το μέλλον....; κράτος δικαστών θα φτιάξουμε; αυτός είναι ο ρόλος της δικαιοσύνης; να υποκαταστήσει το κράτος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. κυριοι διαβαστε λιγο τον σχολιασμο της αποφασης Α.Π. παραπανω απο τον δικηγορο κ. ΑΛαμπαση κσι μετα συζηταμε για δικαιοσυνη α λα καρτ.πρωτα πρεπει να συζητησουμε εαν υπαρχει δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συνάδελφε της 19 /12 ώρα 10.58 συνέλθετε...η Ελλάδα δεν θα γίνει ΚΟύβα ή Αργεντινή..καλα σας τα λεέι ο συνάδελφος που επικρίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανωνυμε 21 Δεκεμβρίου 2012 9:26 π.μ., λυπαμαι, αλλά μου απαντας άσχετα από αυτά που έθεσα.
    Και σε διαβεβαιωνω, οτι ΚΑΘΟΛΟΥ δεν αισθανομαι μερος του προβληματος.
    Δουλευω απο το πρωι ως το βραδυ με αυταπαρνηση και ΔΙΟΡΘΩΝΩ τα προβληματα, στο μετρο των δυνατοτητων μου.
    Και δεν εχω να απολογηθω για τιποτα.
    Τον πονηρο υπαινιγμο, οτι οι δικαστες φταινε για την διαφθορά των πολιτικων, τον αντιπαρερχομαι. Εμείς δεν θεσπίσαμε ασυλίες, παραγραφές, πλημμεληματοποιηση κακουργημάτων.
    Κι αν υπαρχουν καποιοι δικαστες που συναλλάχθηκαν παρανομως, δεν με ενδιαφερει. Δεν θα το πληρωσω εγω.
    Περαιτέρω,το θεμα μας αν δεν απατωμαι, ήταν κατά ποσο ειναι απαραδεκτο ή οχι, να "προσαρμοζεται" η δικαιοσυνη στις βουλές της εκτελεστικής εξουσίας (και οχι βεβαια στις "συνθηκες", όπως κατ' ευφημισμόν αναφέρεται).
    Ε δεν θα προσαρμοστεί.
    Στο κατω κατω ας ανασταλούν άρθρα του Συνταγματος και ας κυβερνιεται η χωρα με διαταγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λόγω...αναγκης. Λες και εχουμε πόλεμο δηλαδη.
    Λυπάμαι, αλλά φαντάζομαι παρόμοιες λογικές "προσαρμογής" στις "συνθήκες" θα επικαλούντο και όσο προσκύνησαν την Χούντα το 1967-1974.
    Στη διαθεση σου για περαιτέρω διαλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συνάδελφε 22 Δεκεμβρίου 2012 11:42 π.μ., οκ, ας μην γινουμε Αργεντινή ή Κούβα...Ούτε καν Αίγυπτος.
    Να γινουμε Ισπανια και Γαλλία, που οι Δικαστές επαναστατησαν και κέρδισαν την αξιοπρεπεια τους;
    Ή εκει οι "συνθήκες" το επέτρεπαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει μια ιδεολογική τρομοκρατία απο οποιονδήποτε τολμήσει να ψελλίσει κάτι διαφορετικό εκτός Ενωσης."Δεν είστε ΔΙκαστής" η γνωστή πλέον φωνή νοσταλγών της χειραγώγησης της δικαιοσύνης επανανλαμβάνεται..Δεν θα σας κάνουμε την χάρη παπαγαλάκια της συμφοράς και της απαξίωσης δεν είναι οιπερικοπές που μας κάνουν να ντρεπόμαστε είστε εσείς και ο υπερφίαλος κομπασμός σας εξω απο κάθε κοινωνική ή οικονομική πραγματικότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε Καδή, και οι αποφάσεις που γράφετε είναι όπως τα σχόλιά σας? Χωρίς κόμματα, χωρίς τελείες, και ολίγον χαοτικά;
    Επίσης δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι Έλληνας δικαστής υιοθέτησε το παρατσούκλι "καδης", που ειναι o οθωμανός δικαστης που εφαρμοζε τον ισλαμικό θρησκευτικό νόμο της Σαρία, και όχι απλά ο "δικαστης" στα τούρκικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ