Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα»





19-6-2013

Το βιβλίο "Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα", διατίθεται πλέον και από τα βιβλιοπωλεία της Πολιτείας (Ασκληπιού και Ακαδημίας) και της Πρωτοπορίας (Πλατεία Κάνιγγος) στην Αθήνα και ON LINE στις αντίστοιχες σελίδες των βιβλιοπωλείων (www.politeianet.gr και www.protoporia.gr ). https://www.facebook.com/etairiaprostasias.anilikon



Ο Τομέας Πολιτισμού του δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στις 26 Ιουνίου 2013 ημέρα Τετάρτη, και ώρα 8:00 μ.μ.
στην αίθουσα του Ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος», στη Χαλέπα
σας καλεί σε ένα ταξίδι, αναζήτησης μέσα από το νου & τη σκέψη,
παρουσιάζοντας το βιβλίο του Πρωτοδίκη Χανίων
Γιάννη Ευαγγελάτου με τον τίτλο:

«Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα»
που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΕΡΕΙΣΜΑ»

Παρουσιάζουν: Ρόζα Μοτάκη Κονταδάκη (Υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού, Δικηγόρος) Μαρία Νταντινάκη (Δικηγόρος)
Διαβάζουν:      Εύα Φακίνου (Πρωτοδίκης) & Γιώργος Βεργάκης (Δικηγόρος)
Ο Πρόεδρος Δημ. Ποντικάκης
Ο Γραμματέας Απ. Αποστολάκης



Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έρεισμα, κοστίζει 14 ευρώ και τα έσοδα από τα δικαιώματα 
του συγγραφέα θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ και στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων 
Χανίων.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΡΕΙΣΜΑ 
(Κ.ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ 17, ΧΑΝΙΑ , τηλ. 28210 98386).

Πρόκειται για μια αισθηματική νουβέλα, μια δικαστική περιπέτεια γραμμένη από έναν δικαστή. Η 
ιστορία δύο καθημερινών ανθρώπων, του Νίκου και της Βασιλικής, που ερωτεύτηκαν, όταν ήταν 
φοιτητές, παντρεύτηκαν, χώρισαν, έζησαν μακριά ο ένας από τον άλλο και συναντήθηκαν τυχαία 
μετά από πολλά χρόνια, με διαφορετικούς ρόλους σε μια δικαστική αίθουσα. Σε μια υπόθεση που 
συγκρούεται το γράμμα του νόμου με το πνεύμα του. Ο ανθρώπινος νόμος με τη Θεία Δίκη. Το 
λαϊκό έρεισμα με τη νομικίστικη αντίληψη. Μια ιστορία για νομικούς, αλλά και για όσους πιστεύουν 
ότι η αληθινή αγάπη δε σβήνει ποτέ, αφού ό, τι είναι αληθινό είναι και παντοτινό

85 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία, Γιάννη, και στην εκδήλωση και στις πωλήσεις του βιβλίου!
    Η ικανότητά σου να τα συνδυάζεις - και κυρίως να τα προλαβαίνεις - όλα, δουλειά, νεογέννητο παιδί, συγγραφικό έργο, οργάνωση ποδοσαφαιρικών εκδηλώσεων, είναι άξια θαυμασμού!

    Δυστυχώς, εκείνες τις ημέρες θα βρίσκομαι ανατολικά (πολιτικές στις 26, Τριμελές στις 27 κλπ.), οπότε δεν θα είμαι στην εκδήλωση... (κι άλλη απουσία, μετά τον αγώνα με τους δικηγόρους...)

    Να σε χαίρεται η Σοφία και να καμαρώνετε την κόρη σας να μεγαλώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στο συνάδελφο! Εύχομαι όλοι να στηρίξουν τη συγγραφική του προσπάθεια και μέσω αυτής τα παιδιά μας (είναι παιδιά ΟΛΩΝ ΜΑΣ). Μακάρι, να δώσει ο Θεός, όλοι μας να κάνουμε τα "ταξίδια" που επιθυμούμε. Καλή επιτυχία παιδί μου στη σταδιοδρομία σου και κυρίως στη ζωή σου.

    Μ Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πολύ μ'αρέσει η υπόθεση. Papakaliatis meets John Grisham ένα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο κύριε συνάδελφε! Αν κρίνω από την υπόθεση, το μυθιστόρημα πρέπει να είναι καταπληκτικό! Επιφυλάσσομαι, για σχόλια μετά την ανάγνωση κατά τις καλοκαιρινές διακοπές.
    Ένας ανώτερος εισαγγελέας, που βλέπει με πολύ καλό μάτι τέτοιες προσπάθειες νεαρών δικαστών.
    Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καταπληκτικό!Ξεκινά σαν μια ευανάγνωστη ιστορία αλλά εξελίσσεται να σου κόβει την ανάσα. Συνταρακτική πλοκή και εξαιρετικά μηνύματα. Γραμμένο με αγάπη για τα νομικά, τα παιδιά και την ίδια την αγάπη, συγκινεί και σε βάζει σε σκέψη για επιλογές ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρα από την λογοτεχνική αξία του βιβλίου, είναι σημαντικός ο σκοπός. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διάβασα απνευστί! Είναι απρόσμενα καλό! Μπράβο στο συνάδελφο για την κίνηση του να δώσει τα έσοδα στα παιδικά χωριά και για το συγγραφικό του ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα τα παράγγειλα και περιμένω ανυπόμονα να το διαβάσω. Θα επανέλθω με αναλυτική και αυστηρή κριτική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι.Θα ήθελα να ρωτήσω αν το βιβλίο διατίθεται και από κάποιο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννης Ευαγγελάτος14 Ιουλίου 2013 στις 10:31 π.μ.

    Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα θερμά σας σχόλια και για τον τρόπο που αγκαλιάσατε το βιβλίο από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του με συνέπεια τώρα να κοντεύει να εξαντληθεί! Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού τα έσοδα από τα συγγραφικά μου δικαιώματα θα δοθούν στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων και στα παιδικά χωριά SOS. Το βιβλίο κυκλοφορεί μόνο στα Χανιά και μπορείτε να το παραγγείλετε από τις εκδόσεις Έρεισμα (28210 98386)με αντικαταβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ/ή 9 Ιουλίου 2013 - 7:40 νομίζω πως όχι. Προσωπικά το παρήγγειλα και μου ήρθε ταχυδρομικώς. Αλήθεια μήπως θα έπρεπε η Ένωση να στηρίξει τη συγγραφική προσπάθεια του συναδέλφου; Και μέσω αυτής και τον σκοπό όπου θα διατεθούν τα έσοδα; Ίσως να έκανε μια λίστα ενδιαφερομένων για την αγορά του βιβλίου. Μήπως να έκαναν το ίδιο και οι Προιστάμενοι στα επαρχιακά Πρωτοδικεία;Όταν όλοι μπορούμε γιατί να μη βοηθήσουμε τα παιδιά; Και το βιβλίο είναι καλό και ο σκοπός. Έχουμε όλοι τις ανάγκες μας συνάδελφοι. Αλλά τα παιδιά προηγούνται πάντα.

    Μ Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστά. Η Ένωση τι κάνει; Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να προβάλλει το θέμα ενόψει του φιλανθρωπικού σκοπού; Παρεμπιπτόντως, μήπως θα έπρεπε να αναβαθμισθεί η εφημερίδα μας; Να μη βγαίνει κάθε 3 μήνες και να έχει και νομολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δικηγόρος Καλαμάτας24 Αυγούστου 2013 στις 8:27 μ.μ.

    Εκπληκτικό το βιβλίο! Καλογραμμένο, πολύ ωραία πλοκή, αγωνία, ανατροπς. Και αντιμετωπίζει ένα πολύ ενδιαφέρον νομικό θέμα. Θέλω όμως να σταθώ περισσότερο στο φιλανθρωπικό σκοπό. Εκτός από τη δική σας ένωση, θα έπρεπε να συνδράμουν την όλη προσπάθεια και οι δικηγορικοι σύλλογοι. Ιδιαίτερα θα έπρεπε να κάνει κάτι ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης μου, στην οποία μάλιστα θήτευσε πριν λίγα χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία ο εν λόγω πρωτοδίκης-συγγραφέας.Όλοι μαζί για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Αυτά είναι η μόνη μας ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρόκειται για ένα έξοχο μυθιστόρημα! Δεν το περίμενα τόσο καλό. Όμως, έχω να κάνω μια παρατήρηση, θα έπρεπε να κυκλοφορεί και στην Αθήνα. Επειδή ο σκοπός είναι καλός, θα έπρεπε να υπήρχε και ένα τουλάχιστον βιβλιοπωλείο στην Αθήνα που θα το διέθετε. Αν και εγώ το παρήγγειλα μέσα σε δύο μέρες με έλαχιστη επιβάρυνση και μάλιστα είδα ότι κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγάλο μείον για το φιλανθρωπικό του σκοπό είναι ότι δεν κυκλοφορεί στην Αθήνα αν και δεν δυσκολεύτηκα να το παραγγείλω. Το παρήγγειλα την Τετάρτη και εφτασε στα χέρια μου την Παρασκευή το πρωί. Είναι πάρα πολύ καλή η ιστορία που διαπραγματεύεται και το νομικό θέμα που θίγει επίκαιρο. Έχει αγωνία μέχρι το τέλος. Η δικαστική απόφαση που βγαίνει βέβαια, δεν είναι συνηθισμένη στα δικαστήρια μας και αυτό ίσως θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια στον συνάδελφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάθε σειρά, κάθε πρόταση του βιβλίου δίνει έναυσμα για προβληματισμό και αφορμές για συζητήσεις. Το πώς αντιδρούν και σκέφτονται οι ήρωες του βιβλίου δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να κάνει μια κατάδυση στην ψυχή του και στο τέλος μια υπέροχη ιστορία έχει ξεδιπλωθεί μπροστά του και έχει βρει τρόπο να τρυπώσει στην καρδιά του! Διαφωνώ με τον συγγραφέα που γράφει στο οπισθόφυλλο ότι το βιβλίο είναι κυρίως για νομικούς. Το βιβλίο είναι για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχο, με πολλά μηνύματα και πολύ συγκινητικό. Το διάβασα δύο φορές και θα το ξαναδιαβάσω. Το συστήνω σε όλους και όπως έγραψαν κι άλλοι δεν είναι μόνο για νομικούς, αν και αντιμετωπίζει κάποια πρακτικά θέματα ποινικής δικονομίας. Πολλά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το βιβλίο είναι πάρα πολύ καλό και το αγόρασα από τον Ιανό στη Σταδίου για να το κάνω δώρο. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα,σίγουρα πάντως στον Ιανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαβάστηκε με μια ανάσα! Με συγκίνησε πολύ! Το αγόρασα χθες 13 ευρώ από το βιβλιοπωλείο Ιανός. Κυκλοφορεί λοιπόν κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σας!
    Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τις εκδόσεις, δεν απάντησαν.
    Ο Ιανός στην Αθήνα το έχει, και σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή. Ελπίζω ο φιλανθρωπικός σκοπός να μην αναιρείται από το γεγονός ότι αγοράζεται από βιβλιοπωλείο και όχι από τις εκδόσεις...!!!
    Καλή επιτυχία εύχομαι και συγχαρητήρια στον κ. Ευαγγελάτο για την πολλαπλά αξιέπαινη πρωτοβουλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να το παραγγείλω από τις εδκόσεις Έρεισμα. Έπαιρνα ώρες καταστημάτων και δεν το σήκωνε κανείς! Ωστόσο, όταν τελικά το παράγγειλα δεν άργησε καθόλου να έρθει με έξοδα αποστολής 3,5 ευρώ. Το βιβλίο κάνει 14 ευρώ. Αν το έχει ο Ιανός θα το πάρω για δώρο.

      Διαγραφή
  21. Αφού κυκλοφορεί μόνο στον Ιανό, δε μπορεί να πάρει η Ένωση και να διαθέσει μερικά αντίτυπα για να ενισχύσει το σκοπό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πήγα σήμερα το πρωί στον ΙΑΝΟ και μου είπαν ότι το βιβλίο εξαντλήθηκε και θα το φέρουν από Δευτέρα! Μπράβο λοιπόν στο συνάδελφο Γιάννη, αλλά μπράβο και σε όσους ενίσχυσαν το φιλανθρωπικό σκοπό του βιβλίου, αφού ας μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα του βιβλίου πηγαίνουν σε φορείς παιδικής προστασίας. Η Ένωση Δικαστών βέβαια όπως πάντα απούσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μου άρεσε πολύ που τα ονόματα των πρωταγωνιστων είναι απλά,καθημερινά, Νίκος και Βασιλική.Πήξαμε στα Νεφέλη, Δανάη, Αριστοτέλης κτλ. Συγχαρητήρια και για την προσφορά στα παιδικά χωριά ΣΟΣ. Έχουμε κατακρίνει πολλές φορές τους δικαστές για τους παχυλούς μισθούς τους,αλλά να λέμε και ένα μπράβο στα σωστά που κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύστοχο σχόλιο! Όλα τα ονόματα είναι απλά και συνηθισμένα. Ούτε υπάρχουν υπερβολικές περιγραφές που κουράζουν, αλλά αντίθετα στο βιβλίο είναι διάχυτα μηνύματα ζωής που πρέπει να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις. Με δυο λόγια είναι ένα βιβλίο για την αγάπη που με συγκίνησε πολύ, ιδιαίτερα όταν ξέρω προσωπικά και τον Άνθρωπο με Α κεφαλαίο που το έγραψε.
      Ε.Κ.

      Διαγραφή
    2. Το ποσταρισμα γραφτηκε σιγουρα για να συγχαρειτε τον συγγραφεα, ή για να πεταξετε την σποντίτσα σας για τους (στην φαντασια σας) παχυλους μισθους;

      Διαγραφή
  24. Βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου:

    http://www.youtube.com/watch?v=fmEBWjhddTQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ ωραίο το τραγούδι από την παρουσίαση με στίχους από το βιβλίο. Γιατί δεν σκέφτεστε να το δίνετε με cd σε μια επόμενη έκδοση; Και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι 2 το πρωί και μόλις το τελειώσα! Υπέροχο βιβλίο! Τολμώ να πω ότι με πήραν τα δάκρυα αρκετές φορές.Μπράβο και πάλι μπράβο κ. Ευαγγελάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ το αγόρασα 12 ευρώ από την Πρωτοπορία στην Αθήνα. Δεν το έβρισκα αλλού. Πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο!Το πήρα για να ενισχύσω το σκοπό, αλλά δεν το περίμενα τόσο καλογραμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το βιβλίο "Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα", διατίθεται πλέον και από τα βιβλιοπωλεία της Πολιτείας (Ασκληπιού και Ακαδημίας) και της Πρωτοπορίας (Πλατεία Κάνιγγος) στην Αθήνα και ON LINE στις αντίστοιχες σελίδες των βιβλιοπωλείων (www.politeianet.gr και www.protoporia.gr ). https://www.facebook.com/etairiaprostasias.anilikon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επιτέλους! Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Προσωπικά δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τις εκδόσεις και πήρα αρκετές φορές τηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σαιτ της Πρωτοπορίας πάντως γράφει τιμή: 9,80 ευρώ. http://www.protoporia.gr/ta-oraiotera-taxidia-den-ta-kaname-akoma-p-398694.html

      Διαγραφή
  30. το αγορασα σημερα απο την ΠΟΛΙΤΕΙΑ 9.80 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το πράγμα καταντάει κωμικό και δείχνει δυστυχώς το επίπεδο ωρίμανσης όλων. Αναδείξατε το συγκεκριμένο βιβλίο σε best seller (με πήραν τα δάκρυα, έχει εξαντληθεί και που θα το βρώ, να το κυκλοφορήσετε και σε ταινία κλπ), λες και έχει κάτι πρωτότυπο σε επιστημονικό, φιλοσοφικό ή λογοτεχνικό επίπεδο. Κάθε μέρα εκδίδονται στην Ελλάδα περίπου 500 νέοι τίτλοι βιβλίων. Πόσα βιβλία αλήθεια διαβάζει κατ έτος ο καθένας από σας, πέρα από τα νομικά περιοδικά; Και τί είδους βιβλία; Το συγκεκριμένο βιβλίο που αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού από το συνάφι μου το έδωσε μια φίλη και έχω προσπαθήσει να το διαβάσω και τα κατάφερα μέχρι κάποια σελίδα. Είναι ένα άρλεκιν σαν αυτά που διαβάζονται το καλοκαίρι στην παραλία. Το γεγονός ότι συγγραφέας του είναι συνάδελφος δεν σημαίνει ότι τον έχει κάνει εφάμιλλο με τον Καζαντζάκη. Σταυρώστε με ελεύθερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ στην παραλία το διάβασα πέρισυ, συνάδελφε. Επιπλέον, έχεις δίκιο, δυστυχώς, αλλά με τόσες δικογραφίες που επιφορτιζόμαστε, προσωπικά έχω αποθαρρυνθεί από την ανάγνωση πολλών άλλων επιστημονικών, φιλοσοφικών ή λογοτεχνικών βιβλίων, που θα μου άρεσαν, κατά τη διάρκεια του δικαστικού έτους. Η εντύπωσή μου από το βιβλίο του συναδέλφου και από τη στάση του δεν είναι ότι διεκδικεί να αναγνωριστεί ωσάν κάποιος μεγάλος λογοτέχνης. Ίσως η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου βιβλίου είναι αφενός μεν ότι είναι λογοτεχνικό κείμενο (προσωπικά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου αντίστοιχο άλλου συναδέλφου) και αφετέρου ότι αναφέρεται σε αρκετά στοιχεία της καθημερινότητάς μας, παρότι εκτίθενται από την ηρωίδα - μία νεαρή δικηγόρο, τα οποία έχουν παρουσιασθεί με μια δικαστική ματιά. Ως μυθοπλασία, έχει λίγη υπερβολή, αλλά οι ώρες μου πέρασαν όμορφα διαβάζοντάς το. Τέλος, σημαντικό για μένα ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι τα έσοδα από το βιβλίο ενισχύουν την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων.

      Διαγραφή
    2. "μου το έδωσε μια φίλη".... Μα, βέβαια! Σιγά μην δίνατε εσείς ποτέ χρήματα για να ενισχύσετε τα παιδικά χωριά sos...
      ΥΓ Καλύτερα πάντως η φίλη σας να σας έδινε κανένα λεξικό να διαβάσετε (βρώ, συνάφι).

      Διαγραφή
    3. Είναι δικαίωμά σας να μην σας άρεσε το βιβλίο και να αδιαφορείτε για τον φιλανθρωπικό του σκοπό. Δεν μπορείτε όμως να μιλάτε για το "επίπεδο ωρίμανσης" όλων εμάς που μας άρεσε! Γράψατε το πιο μεγάλο σχόλιο σε αυτή τη σελίδα για ένα βιβλίο που δεν το διαβάσατε! Να το διαβάσετε όλο, πάντως. Το δεύτερο μισό είναι πιο ωραίο από το πρώτο....

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν μπήκα καν στον κόπο να δω και το εξώφυλλό του, όταν κάποια συνάδελφος μου περιέγραψε περίπου το περιεχόμενό του. Πήρε ό,τι κυκλοφορεί στα σήριαλ (έρωτας, λεφτά, μεγάλες δίκες, ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις κ.λπ.) και τις έκανε βιβλίο...Εντάξει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι καποιες μπορεί να το βρίσκουμε καλό ή και να είναι καλό πραγματικά. Υπάρχει και η λογοτεχνία γκροτέσκο

      Διαγραφή
    5. Πές τα ρε συνάδελφε!! Επιτέλους που κάποιος λέει ανοιχτά τη γνώμη του. Επειδή δηλαδή έχει φιλανθρωπικό σκοπό πρέπει να το αναγάγουμε και σε "αριστούργημα". Για να περάσει η ώρα (σε ένα απόγευμα το έχεις τελειώσει) καλό είναι. Τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    6. Η αλήθεια είναι μία: αν δεν είχε φιλανθρωπικό σκοπό κανένας δεν θα μιλούσε για το βιβλίο αυτό.

      Διαγραφή
    7. όσοι δηλαδή διαθέτουν τις εισπράξεις από τα λογοτεχνικά τους πονήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι στο "απυρόβλητο"?

      Διαγραφή
  32. Δεν έχω προλάβει ακόμη να διαβάσω το βιβλίο αν και το έχω πάρει εδώ και πολύ καιρό, έτσι δεν μπορώ να πω για τη λογοτεχνική του αξία. Ωστόσο, είναι τουλάχιστο μικρόψυχο και δείχνει τεράστια εμπάθεια να προσβάλλει κανείς όσους τους άρεσε το βιβλίο και να μην γράφει μια λέξη για τον φιλανθρωπικό του στόχο. Κάποιος άνθρωπος αφιέρωσε χρόνο και χρήματα, εκτιθέμενος δημόσια και επώνυμα για να βγάλει ένα βιβλίο όπου τα έσοδά του πηγαίνουν στα παιδιά. Και κάποιος άλλος άνθρωπος αφιέρωσε χρόνο για να βγάλει ανώνυμα τη χολή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι χολή. Είναι κριτική και μάλιστα ρεαλιστική. Ο σκοπός όμως πράγματι αξιέπαινος

      Διαγραφή
    2. για μισό λεπτό συνάδελφοι.. Εγώ δεν το διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο και δεν έχω άποψη για το περιεχόμενό του. Αλλά το να λέτε μικρόψυχο κάποιον επειδή έκανε κριτική και έθιξε τον εγωισμό σας, είναι αποκρουστικό. Ο τρόπος με τον οποίο θέλει ο συγγραφέας να διαθέσει τα χρήματα από την έκδοση του βιβλίου είναι δικό του θέμα. Η κριτική έγινε για την ποιότητα του βιβλίου και είναι απόλυτα σεβαστή. Δεν υπάρχουν καλές κριτικές από τη μια μεριά που τις χειροκροτούμε και εμπάθεια από την άλλη που την αποδοκιμάζουμε. Υπάρχει πάντα αποδεκτή κριτική. Γεμίσατε 30 σχόλια με επαίνους και διθυράμβους και σας πείραξε 1 σχόλιο αρνητικό; Μήπως αυτό που κατά βάθος πονάει είναι διότι πράγματι η μεγάλη μερίδα δεν ασχολείται καθόλου με το διάβασμα βιβλίων και μας πειράζει η αλήθεια όταν είναι διατυπωμένη με σκληρή γλώσσα;

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η κριτική που έγινε είναι σωστή και έχει σχέση με την λογοτεχνική ποιότητα του βιβλίου και προφανώς όχι με τον σκοπό. Αντί πάντως να ασχολείται κανείς με την κριτική της κριτικής, έχει σημασία να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα και τότε θα διαπιστώσει ότι ο χρόνος που αφιερώνουμε στην πνευματική μας καλλιέργεια είναι από ελάχιστος έως μηδαμινός. Είναι επομένως απολύτως φυσικό να μην υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και κριτήρια για να αξιολογήσει σωστά ένα βιβλίο ή μια θεατρική παράσταση, ενώ τις περισσότερες φορές παρασύρεται και πέφτει θύμα της ψυχολογίας του όχλου.
      Θ. Κ.

      Διαγραφή
  33. Δηλαδή, εσύ που δεν διάβασες καν ολόκληρο το βιβλίο, θα πεις για μένα που το διάβασα και με συγκίνησε, ότι αυτό συνέβη γιατί έχω χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης και δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία........Αν αυτό είναι κριτική βιβλίου τότε εγώ είμαι ο Ζαν Ντομινίκ Μπομπί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν ξέρω αν είναι μικρόψυχος ή εμπαθής, αλλά σίγουρα είναι κακοπροαίρετος, κάποιος που μπαίνει σε ένα σάιτ δικαστών για να πει σε όσους άρεσε το το βιβλίο ότι είναι χαμηλού επιπέδου!Δεν έκανε κριτική στο βιβλίο, αλλά έκανε κριτική σε όσους το διάβασαν και τους άρεσε! Επίσης, διακρίνω και μια αντίφαση. Δεν έχουν χρόνο οι δικαστές για να διαβάζουν βιβλία, όμως ένας δικαστής βρήκε χρόνο για να γράψει ένα βιβλίο για να βοηθήσει τα παιδικά χωριά SOS! Δεν μας ενδιαφέρει αυτό όμως, δεν ασχολούμαστε με τον φιλανθρωπικό του σκοπό, αλλά μας ενόχλησε που το βιβλίο είχε καλές κριτικές!Χμ, ποιός μίλησε για "επίπεδο ωρίμανσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έτσι είναι τα βιβλία. Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους δεν αρέσουν. Το συγκεκριμένο δεν είναι αριστούργημα, αλλά δεν είναι και άρλεκιν. Ο συγγραφέας δεν είναι Καζαντζάκης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι καν συγγραφέας, αλλά ένας δικαστής που παρά το φόρτο εργασίας του, έγραψε ένα βιβλίο για να βοηθήσει τα παιδιά. Η κριτική όταν στρέφεται κατά των αναγνωστών σίγουρα είναι κακοπροαίρετη. Προσωπικά, το βιβλίο με συγκίνησε και με άγγιξε. Το βρήκα καλογραμμένο και είχε αγωνία μέχρι το τέλος. Με έκανε να σκεφτώ και το νομικό του θέμα και πως θα το αντιμετώπιζα εγώ. Ίσως να έχω χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης, ίσως να μην έχω διαβάσει πολλά βιβλία στη ζωή μου, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ, ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ22 Ιουνίου 2014 στις 3:23 μ.μ.

    Δεν τον ξέρω ούτε κατ' όψη τον συγγραφέα, που, όπως διαβάζω στο σύντομο βιογραφικό του, που βρίσκεται στο 'φτερό' του εξώφυλλου, γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα, κατάγεται απo τα Επτάνησα (Κεφαλονιά και Κέρκυρα), έγινε δικαστής και είναι από το 2009 πρωτοδίκης Χανίων και δικαστής Ανηλίκων. Ακουσα, ωστόσο, τελευταία, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, πολλά, κυρίως από φίλους δικηγόρους, για την ευαισθησία του και το αγωνιώδες ενδιαφέρον του για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά, όπως και ότι γενικά είναι ένας άνθρωπος που έχει στην έγνοια του την προσφορά. Τι χρεία, όμως, έχω για να χρησιμοποιήσω σε πρώτο ενικό πρόσωπο τη γνωστή απo το Ευαγγέλιο φράση μαρτύρων; Καθρέφτης του ανθρώπου που γράφει, αυτά που γράφει κι εγώ το περί ου ο λόγος βιβλίο το έχω διαβάσει. Διάχυτη σε αυτό, χώρια από τη λογοτεχνική και τη γενικότερή του αξία, για την οποία θα αναφερθώ παρακάτω, η αγαπητική έγνοια του για τα παιδιά, όλα, χωρίς καμία εξαίρεση, τα παιδιά. Είναι κρυστάλλινος στην άποψή του σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των ο δικαστής - συγγραφέας. Προτιμά μελλοντικούς ευτυχισμένους οδοκαθαριστές, από μελλοντικούς νευρωτικούς σοφούς για να θυμηθώ τον Ντέιλ Νηλ, τον πατριάρχη της αντιαυταρχικής αγωγής. Και βέβαια την πρόληψη κι όχι τη θεραπεία. Τον ρόλο του Προμηθέα κι όχι του Επιμηθέα.Η αισθηματική νουβέλα του Γιάννη Αθ. Ευαγγελάτου 'Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα' διαβάζεται στην κυριολεξία απνευστί, έχει ρυθμό. Κατέχει καλά την τέχνη του 'γράφειν', χρησιμοποιώντας τη γλώσσα στη βασική της αποστολή που είναι η επικοινωνία, ο συγγραφέας μας, που αισθάνεται απόλυτος νοικοκύρης του υλικού του καθώς μας περιγράφει με ενάργεια και παραστατικότητα την ιστορία δύο καθημερινών ανθρώπων, του Νίκου και της Βασιλικής, που ερωτεύτηκαν, όταν ήταν φοιτητές, παντρεύτηκαν, χώρισαν, έζησαν μακριά ο ένας από τον άλλο και συναντήθηκαν τυχαία, μετά από πολλά χρόνια, με διαφορετικούς ρόλους σε μια δικαστική αίθουσα, όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο. Για μια υπόθεση που συγκρούεται το γράμμα του νόμου με το πνεύμα του, ο ανθρώπινος νόμος με τη θεία Δίκη, το λαϊκό έρεισμα με τη νομικίστικη αντίληψη πρόκειται. Και βέβαια για μια ιστορία για όλους όσοι πιστεύουν (πιστεύουμε) ότι 'η αληθινή αγάπη δεν σβήνει ποτέ, αφού ό,τι είναι αληθινό είναι και παντοτινό'. 'Το ό,τι ένας δικαστής γράφει και μάλιστα καλά, δεν είναι είδηση, το ό,τι όμως γράφει, όπως ο Γιάννης Αθ. Ευαγγελάτος, γράφει, σίγουρα είναι'. Μια από τις πάμπολλες σημειώσεις μου στα περιθώρια του βιβλίου, όταν το διάβαζα. 'Τόσος συναισθηματισμός, τέτοια ευαισθησία από έναν δικαστή, που θεωρείται εξορισμού ψυχρός και άτεγκτος εφαρμοστής των νόμων', μια άλλη... Οχι δεν θα σας αποκαλύψω την εξέλιξη της ιστορίας, αρκούμαι στο να σας πω ότι είναι ιδιαίτερα ανατρεπτική και συγκινησιακή πάντως. Ενας ακόμα λόγος για να το αγοράσει και να το απολαύσει, μα και να προβληματιστεί από τις επιμέρους αναφορές του συγγραφέα, κάποιος, αυτό το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κριτική αυτή δημοσιεύτηκε στα Χανιώτικα νέα. Όποιος θέλει μπορεί να βρει κι άλλες κριτικές για το βιβλίο αν ψάξει στο google. Κριτική όμως που να προσβάλλει τους αναγνώστες του βιβλίου δεν θα βρει κανείς άλλη...

      Διαγραφή
  37. "Κάποιος άνθρωπος αφιέρωσε χρόνο και χρήματα, εκτιθέμενος δημόσια και επώνυμα για να βγάλει ένα βιβλίο όπου τα έσοδά του πηγαίνουν στα παιδιά."
    Προσωπικά θα προτιμούσα ένα βιβλίο όπου ο συγγραφέας του θα υπέγραφε με κάποιο ψευδώνυμο, αφού ο μοναδικός σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, και όχι ένα βιβλίο που έχει ακόμα και βιογραφικό του συγγραφέα.
    Σε κάθε περίπτωση το βιβλίο δεν γίνεται να αρέσει σε όλους (προσωπικά θεωρώ ότι ελάχιστοι θα συζητούσαν για το βιβλίο αυτό εάν δεν είχε φιλανθρωπικό σκοπό). Επειδή όμως έχει φιλανθρωπικό σκοπό δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κάποιους να εκφέρουν την γνώμη τους στην περίπτωση που δεν τους άρεσε, χαρακτηρίζοντάς τους "μικρόψυχους", "κακούς", κλπ. Οι ίδιοι, άλλωστε, άνθρωποι μπορεί να είναι φιλάνθρωποι όπως και ο συγγραφέας ή και περισσότερο, χωρίς να "εκτίθενται δημόσια και επώνυμα" (για να χρησιμοποιήσω την έκφρασή σας), που για μένα αυτό είναι περισσότερο αξιέπαινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Να εκφέρουν τη γνώμη τους" ;;;;;;;Είναι γνώμη να προσβάλλεις τους άλλους; Θα τρελλαθούμε εντελώς!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 22 Ιουνίου 8.58 ή ανώνυμε των 9.00 μμ ή ανώνυμε 23 Ιουνίου 7.34
      Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά τα σχόλια για να δεις ότι ελάχιστοι μιλούν για το φιλανθρωπικό του σκοπό. Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το βιβλίο είναι καλό και κάποια που θεωρεί ότι αρέσει σε αυτούς που έχουν χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης και δεν έχουν διαβάσει πολλά βιβλία στη ζωή τους. Αυτό όμως είναι το κακό! Ασχολούμαστε με την κριτική της ανύπαρκτης κριτικής (γιατί δεν είναι κριτική να βρίζεις τους αναγνώστες) αντί να συμμετέχουμε όλοι οι δικαστές σε αυτήν την προσπάθεια. Τώρα γιατί δεν έβαλε ψευδώνυμο και γιατί στο βιβλίο έχει και βιογραφικό (μήπως θα ήταν καλύτερα, λέω εγώ, να βάλει και τη φωτογραφία του;)ας σου απαντήσει ο ίδιος. Σε λίγο θα τον κατηγορήσουμε γιατί είπε ότι είναι δικαστής και δεν έγραψε ότι είναι νομικός! Έλεος πια.

      Διαγραφή
  38. Πριν λίγες ημέρες έκλεισα 30 χρονια δικηγορίας. Έχω δει τα πάντα στα δικαστήρια. Πιο ανάδελφο σώμα από τους δικαστές δεν έχω ξαναδεί! Ζήλια, φθόνος και μικρότητες ο ένας για τον άλλο. Αυτή η κίνηση του συναδέλφου σας, να βρει χρόνο να γράψει ένα βιβλίο και να κάνει αυτοέκδοση (να διαθέσει χρήματα) για να ενισχύσει τους φορείς παιδικής προστασίας , έπρεπε να γίνει σημαία και να την αγκαλιάσετε όλοι, ακόμη και αν το βιβλίο ήταν ένα μέτριο παραμυθάκι. Πόσο μάλλον τώρα που το βιβλίο-το οποίο διάβασα δύο φορές-είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, πολύ καλύτερο από όσα γίνονται best seller στους διάσημους εκδοτικούς οίκους.Και επιπλέον έχει πολλά να διδάξει σε όλους εμάς τους νομικούς, τους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε οι δικηγόροι τους πελάτες, για τον ασφαλή δρόμο που ακολουθούν συνήθως οι δικαστές, αλλά και για τις εξαιρέσεις τους που δεν εγκλωβίζονται στην τυπολατρεία και ακολουθούν αυτό που επιτάσσει η συνείδησή τους και η καρδιά τους. Αυτά τα ολίγα, από κάποιον που έχει διαβάσει πολλά βιβλία και βιβλιαράκια στη ζωή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η ουσία είναι μία και κάποιοι από εσάς τη χάνετε! Φθόνος λέγεται, μην το ψάχνουμε άλλο! Αντί να χαραμίζετε το χρόνος σας επιδιδόμενοι σε άσκοπες κριτικές για το βιβλίο, αφιερώστε τον, όπως έκανε ο συγγραφέας και σεις σε κάτι αξιέπαινο, όχι για να ακούσετε κριτικές, αλλά,έτσι, μήπως νιώσετε καλύτερα! Γιατί στα λόγια όλοι είμαστε καλοί...Κάντε λοιπόν πράξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΛΙΤΣΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΙΔΗ29 Ιουνίου 2014 στις 1:17 π.μ.

    ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ.

    Λοιπόν, για να το ελαφρύνουμε λίγο, θα σας γράψω τι συμπεράσματα έβγαλα εγώ, που διάβασα όλα τα σχόλια με μεγάλη προσοχή, αφού από τότε που παραιτήθηκα, έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου: Ο συγγραφέας παρότι έχει σχέση με την Κρήτη δεν είναι ο Καζαντζάκης! Το βιβλίο είναι άρλεκιν που διαβάζεται στην παραλία και μόνο αν δεν έχει καύσωνα! Κακώς ο συγγραφέας έβαλε το βιογραφικό του! Πού ξανακούστηκε αυτό; Ακόμα καλύτερα θα ήταν να έβαζε ψευδώνυμο ή να μην έγραφε καν το βιβλίο...Επίσης, αν δεν ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό, κανείς δεν θα μιλούσε σήμερα για αυτό το βιβλίο και κανείς δεν θα το αγόραζε, εκτός ίσως από τη μάνα του... Εξάλλου, οι δικαστές δεν αγοράζουν βιβλία, καθώς τα αναδρομικά που παίρνουν κάθε τόσο και τα πολλά λεφτά που βγάζουν, τα ξοδεύουν σε σουβλάκια... Για αυτό και έχουν χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης και δεν μπορούν να αξιολογήσουν ένα βιβλίο, αφού πέρα από τα νομικά δεν έχουν διαβάσει και κανένα άλλο βιβλίο στη ζωή τους. Έτσι γίνονται εύκολα θύματα της ψυχολογίας του όχλου και μπαίνουν σε αυτό το blog και γράφουν, χωρίς να ντρέπονται οι αχρείοι, ότι τους άρεσε το βιβλίο, ότι τους συγκίνησε και διάφορα άλλα θετικά σχόλια. Άλλωστε, εγώ που το βιβλίο το διάβασα πριν από όλους εσάς, δεν το βρήκα καθόλου συγκινητικό, δεν το θεωρώ καν μυθιστόρημα, αλλά ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Σε ποιο κόσμο υπάρχουν γυναίκες σαν τη Βασιλική ή σαν την Ελένη που ξέρουν να αγαπούν αληθινά και να θυσιάζονται πραγματικά; Σε ποιο δικαστήριο στην Ελλάδα δεν θα καταδικαζόταν η Βασιλική; Ποιος καθηγητής σε ελληνικό σχολείο «διδάσκει» όπως ο Νίκος και δεν κάνει απλώς μάθημα; Δεν γίνονται αυτά! Δεν είναι ένα βιβλίο μέσα από τη ζωή, αλλά ένα βιβλίο για μια άλλη ζωή ...

    ΛΙΤΣΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΙΔΗ

    ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη πάλι η Λίτσα. Τι κάνεις καλέ; Επανήλθες στο σώμα γιατί είναι μικρή η σύνταξη;

      Διαγραφή
  41. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΠΑΝΕ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ- ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΑΕ ΚΑΙ TV PERSONES, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ; ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΑΠΛΑ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΔΙΚΑ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΠΗΚΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΦΘΟΝΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!
      Πώς να μην συμφωνείς απόλυτα με τον εαυτό σου; Ξέχασες να βγάλεις τα κεφαλαία, όπως έκανες στο επόμενο σχόλιο.....Αλήθεια, πόσα σχόλια έχεις γράψει; Δεν έγραφες ένα μυθιστόρημα καλύτερα! Σε καταλάβαμε φίλε ανώνυμε των 8.35 μμ.....

      Διαγραφή
    3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΥΝΦΕ ΤΩΝ 1.29'. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑΤΖΑ Σ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ. ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ. ΕΧΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΠΕΡΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ! ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΚΛΠΑΓΕΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ' ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ' ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΥΤΕ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ.
      ΥΓ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΣΥΝΦΟ ΤΩΝ 8.35' ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.

      Διαγραφή
    4. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΦΕ ΤΩΝ 2.11'. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχα. Μα, δεν χρειάζεται να έχει κανείς αστυνομικό δαιμόνιο. Πόσοι έγραψαν με κεφαλαία σε 65 σχόλια; Και τέτοια εμμονή δεν δικαιολογείται. Μήπως είσαι δικηγόρος και σου απέρριψε καμιά "σίγουρη" αγωγή ο συγγραφέας;

      Διαγραφή
  42. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια τα συμπεράσματα είναι απλά:
    1) Απαγορεύεται οι δικαστές να ασκούν αρνητική κριτική σε βιβλία που τα έσοδά τους θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
    2) Όσοι το κάνουν αυτό είναι "ζηλόφθονες", "κακοπροαίρετοι", "εμπαθείς" και "ποταποί".
    3) Όσοι ασκούν αρνητική κριτική θα πρέπει να λιθοβοληθούν δημόσια στο Σύνταγμα.
    4) Εφεξής θα πρέπει να "λογοκρίνονται" τα σχόλια στο παραπάνω βιβλίο.
    5) Αντί να ασκούν αρνητική κριτική οι δικαστές θα πρέπει να κάνουν πιο "χρήσιμα" πράγματα (όχι όμως όσοι δικαστές εγκωμιάζουν το παραπάνω έργο).
    6) Οι δικαστές που γράφουν βιβλία πρέπει να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο (όπως "κυρ", "αρκάς", "μποστ" κλπ).
    7) Όλοι αναμένουν το έργο "Οι περιπέτειες της Λίτσας Κουρασμενίδη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-2-3-4-5. "Αρνητική κριτική". Πού την είδες την αρνητική κριτική στο βιβλίο; Ξέρεις τι θα πει κριτική; Είναι κριτική να βρίζεις τους αναγνώστες; Πώς θα χαρακτήριζες εσύ όσους βρίζουν αυτούς που έγραψαν θετικά σχόλια; Όταν λες για μένα που δεν με ξέρεις ότι έχω χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης και ότι δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία στη ζωή μου, δεν θα σε πω κακοπροαίρετο;
      6. Να δεχθώ (αν και δεν συμφωνώ) ότι όταν ένας δικαστής βγάζει ένα βιβλίο με σκοπό να κερδίσει χρήματα, ίσως θα έπρεπε να βάλει ψευδώνυμο για να μην θεωρηθεί ότι χρησιμοποιεί την ιδιότητά του. Όταν όμως έχει σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα φιλανθρωπικό σκοπό, για ποιο λόγο να βάλει ψευδώνυμο;
      7. Γιατί δεν το γράφεις εσύ αυτό το έργο; Άλλωστε και με το σχόλιο σου τη Λίτσα προσπάθησες ανεπιτυχώς να μιμηθείς!

      Διαγραφή
  43. Προσωπικά το βιβλίο το αγόρασα για να βοηθήσω να πραγματοποιηθεί ο σκοπός για τον οποίο γράφτηκε. Δεν περίμενα να διαβάσω ένα βιβλίο επιπέδου Παπαδιαμάντη, Καζαντζάκη ή Καρκαβίτσα όταν το πήρα αυτό είναι σίγουρο. Το αγόρασα συνειδητά για το σκοπό και μόνο. Και ξέρω πως αν δεν γνώριζα ότι το πόνημα αυτό ανήκει σε συνάδελφο που κύριο μέλημά του ήταν να στηρίξει ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο παιδιά δεν θα το αγόραζα ίσως ποτέ. Μάλλον για αυτό το λόγο το βιβλίο εκδόθηκε επώνυμα και όχι με ψευδώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είμαι φιλόλογος, σύζυγος δικαστή. Το βιβλίο δεν μου άρεσε απλώς, αλλά με συγκλόνισε! Οι αποτιμήσεις του συγγραφέα για την εκπαίδευση, την οικογένεια, τον έρωτα, τη δικαιοσύνη. έντιμες και στέρεες. Οι σποραδικές, τρυφερές ματιές του Ι.Α. Ευαγγελάτου στο νεοελληνικό μικροαστικό σκηνικό αντανακλούν τις εμβόλιμες ηθογραφίες του Γιάννη Μαρή. Ο έρωτας και η οικογένεια, ως διχασμός παρά ως ενότητα. Έξυπνο, ζωντανός λόγος, με χιούμορ, σε κρατάει κάθε στιγμή, επίκαιρο και μεταδοτικό.Ειδικά, η άποψη του συγγραφέα για την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό σύστημα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και κάποιες φορές ήταν σαν να διάβαζα την ψυχή μου! Είμαι βέβαιη ότι τα καλύτερα λογοτεχνικά του ταξίδια δεν τα έχει κάνει ακόμη ο Ι.Α. Ευαγγελάτος, έκλεισε όμως ένα εισιτήριο πρώτης θέσης και περιμένουμε τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κοινή λογική χρειάζεται:
    Μπορούμε να ζητούμε μια γνώμη από φίλους και γνωστούς πριν αγοράσουμε ένα βιβλίο. Ειδικά αν οι συνέπειες αναμένεται να είναι τόσο φοβερές, όπως φαίνεται να ήταν για ορισμένους, σε περίπτωση που το ανάγνωσμα δεν μας ευχαριστεί.
    Πιστεύετε ότι ο συγγραφέας όφειλε να γράψει με ψευδώνυμο ή να διαθέσει "κρυφά" τα έσοδα στην Εταιρία Ανηλίκων; Τότε μην ακολουθείτε το παράδειγμά του, κάντε εσείς μια ανώνυμη δωρεά στον ίδιο ή σε άλλο φορέα για την προστασία των παιδιών. Υπάρχουν πολλοί και με αξιόλογο έργο (και πάλι ρωτήστε φίλους και γνωστούς, αν δεν ξέρετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ26 Ιουλίου 2014 στις 9:16 μ.μ.

    " Πρόκειται για μια καλογραμμένη αισθηματική νουβέλα, με ωραία πλοκή, απρόσμενες ανατροπές και με έντονο δικαστικό σασπένς.Ο βασικός πόλος πάνω στον οποίο στηρίζεται το έργο, είναι η δικαιοσύνη: Η απονομή του δικαίου μέσα από τις αυστηρά δικανικές διαδρομές. Η αγωνία και ο προβληματισμός για μια δίκαιη απόφαση.Το έργο, βέβαια, πατά γερά καί πάνω στο συναίσθημα, με βασικό σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την ψυχή του. Ηρωές του, δύο νέοι που αγαπιούνται βαθειά, οι οποίοι για κάποιον λόγο χωρίζουν και ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια μέσα από μια δικαστική διαδικασία. Διαδικασία με αίσιο τέλος. Γιατί στη συνείδηση του δικαστή τού έργου, υπερίσχυσε το πνεύμα της δικαιοσύνης και όχι το γράμμα του νόμου! Ο κ. Ευαγγελάτος, πιστεύω ότι στο έργο αυτό εξωτερίκευσε τον ίδιο του τον εαυτό και μας έδωσε ένα μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι και να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. Πώς πρέπει να σκέπτονται και να πράττουν οι δικηγόροι. Πώς οφείλουν να λειτουργούν και να αποφασίζουν οι δικαστές.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για αυτοέκδοση. Ομως, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, ο συγγραφέας τα διαθέτει στην τοπική Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και στα Χωριά SOS.Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον νέο αυτό δικαστικό λειτουργό καί για το λογοτεχνικό του πόνημα, αλλά και για τη γενναιόδωρη πρωτοβουλία του να ενισχύσει δύο αξιόλογους Φορείς προστασίας των παιδιών.
    Ας είναι η ευγενική του αυτή χειρονομία παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι (λιγότερο ή περισσότερο) μπορούν, αλλά δεν πράττουν απολύτως τίποτα."
    Από δημοσίευση στα Χανιώτικα Νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Διαβάζω μερικά σχόλια και νιώθω θλίψη και ντροπή! Αντί να τρέξουμε όλοι μαζί να υποστηρίξουμε την προσπάθεια ενός Πρωτοδίκη να βοηθήσει δύο φορείς παιδικής προστασίας, ασχολούμαστε αν το βιβλίο είναι εφάμιλλο ή όχι με την Ασκητική του Καζαντζάκη! Όλοι ψάχνουν να βρουν κάτι για να "την πουν" στους δικαστές και όταν εμείς κάνουμε κάτι καλό αντί να το προάγουμε πάμε να το θάψουμε....ΥΓ. Αλήθεια, όπως είπαν και πολλοί άλλοι, η Ένωση γιατί δεν υποστήριξε την προσπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γελάω με τα σχόλια τύπου: εσείς που βλέπετε τούρκικα , έχετε χαμηλό επίπεδο, δεν έχετε διαβάσει πολλά βιβλία, είστε αμόρφωτοι κτλ. Συγνώμη, βρε παιδιά, εμένα μού άρεσε το βιβλίο! Έτσι απλά! Μπορεί να είμαι αμόρφωτη τελικά και να έχω επίπεδο χαμηλό. Σας ενοχλεί πολύ αυτό; Καταντά εμμονή αυτή η επιμονή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. και σε μένα άρεσε το βιβλίο. μακάρι να ξαναέβρισκα τώρα τον παλιό μεγάλο μου έρωτα. και σε όλες τις προχωρημένες που μας θεωρούν χαμηλού επιπέδου αφιερώνω το τραγούδι της αφροδίτης μάνου που λέει αφήστε με να γίνω μια παλιοκατίνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τον άντρα σου και το παιδί σου θα τα παρατήσεις για τον παλιό μεγάλο σου έρωτα;;;

      Διαγραφή
  50. Συγχαρητήρια στο συνάδελφο που μετά από αυτό το βιβλίο έγραψε και δεύτερο βιβλίο για να στηρίξει τα χωριά SOS, αποδεικνύοντας ότι όταν θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε βρίσκουμε χρόνο και έμπνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Έστω και αργά αγόρασα το βιβλίο και το διάβασα όλο σε μια νύχτα! Καταρχάς, ειναι ευκολοδιάβαστο, με πολλά μηνύματα και σε τραβάει απο την πρώτη στιγμή. Μου άρεσε πάρα πολύ που εστιάζει στους ανθρώπους και στα συναισθήματα, νιωθεις μια λιτότητα διαβάζοντάς το αλλά όσο το σκέφτομαι δεν νιώθω πως του λείπει κάτι, γιατι εαν ήταν ο συγγραφέας πιο παραστατικός, απλα θα ξεφευγε το μυαλο απο την ουσία και τα μηνύματα που ήθελε να περάσει. Σου ευχομαι να συνεχίσεις τη συγγραφή. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εγώ ένα ξέρω και λυπάμαι. Δεν έχω διαβάσει καν το βιβλίο, δεν ξέρω καν το συγγραφέα κτλ κτλ...Είδα τυχαία την ανάρτηση και διάβασα τα σχόλια για να περάσει η ώρα μου. Ειλικρινά, όμως, πέραν της ποιότητας του βιβλίου, αξιοθαύμαστη είναι η προσέγγιση, ο λόγος και η αντισυναδελφικότητα των Δικαστών σε κάθε επίπεδο (όχι απλά αυτού της κριτικής). Ένας μη νομικός, από την ανάγνωση και μόνο των σχολίων θα έπρεπε (βασιμότατα) να αμφιβάλει για την ποιότητα της Δικαιοσύνης και να φοβάται μην τύχει να βρεθεί σε Δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς είστε τόσο βέβαιος ότι είναι δικαστές αυτοί;

      Διαγραφή
    2. Από πότε η ποιότητα της δικαιοσύνης έχει να κάνει με τα σχόλια που γράφτηκαν για το βιβλίο; Εγώ αγόρασα το βιβλίο για να ενισχύσω τον φιλανθρωπικό σκοπό του συγγραφέα και το διάβασα σε ένα απόγευμα. Ομολογώ ότι είναι ευκολοδιάβαστο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Δηλαδή θα έπρεπε να βγουν όλοι και να πουν ότι τους άρεσεγια να μην τους χαρακτηρίσουν "αντισυναδελφικούς"; Εγώ να σου πω την αλήθεια, τον πρώτο καιρό, διαβάζοντας τα σχόλια, σκεφτόμουν "μήπως δεν το κατάλαβα και δεν μου άρεσε;" αλλά όταν είδα ότι υπάρχουν και άλλοι με την ίδια γνώμη, άρχισα να την εκφράζω και διαπίστωσα ότι τελικά είναι πολλοί αυτοί στους οποίους το βιβλίο δεν έκανε εντύπωση ή δεν άρεσε (ακόμα και συνάδελφοι που το αγόρασαν παρασυρμένοι από τα θετικά σχόλια). Στην αρχή δηλαδή, με τα σχόλια που διάβαζα, νόμιζα ότι βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας. Δεν νομίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης εξαρτάται από τα σχόλια για ένα βιβλίο. Φυσικά μπράβο στο συγγραφέα, χωρίς να τον γνωρίζω, για τον φιλανθρωπικό σκοπό του βιβλίου του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας αρέσει "ντε και καλά" το βιβλίο. Προσωπικά χαίρομαι που οι συνάδελφοι εκφράζουν την άποψή τους ακόμη και όταν ξέρουν ότι κάποιοι θα τους χαρακτηρίσουν "αντισυναδελφικούς" επειδή θεωρούν ότι δεν πρέπει να εκφράζουμε την άποψή μας όταν δεν είναι καλή.

      Διαγραφή
    3. Καλό είναι να μην γενικεύουμε. Επειδή 2-3 ανώνυμοι, που δεν ξέρουμε καν αν είναι δικαστές, γράψανε 10 σχόλια, εσείς βγάλατε συμπέρασμα για όλο το δικαστικό σώμα;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 12.52: Είναι πολύ ωραίο να εκφράζεις τη διαφορετική σου άποψη, αλλά είναι πολύ άσχημο να προσβάλλεις όσους έχουν διαφορετική άποψη με σένα. Προσωπικά ένιωσα θιγμένος όταν διάβασα ότι "έχω χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης" επειδή μου άρεσε το βιβλίο. Δεν έχει να κάνει με την κριτική του βιβλίου, αλλά με την προσβολή των λοιπών αναγνωστών. Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει το βιβλίο. Δικαίωμά μου να μου αρέσει. Έτσι απλά.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 11.12 π.μ. κατ΄αρχήν μου απευθύνεσαι λες και είμαι εγώ αυτός που έγραψε ότι σε όσους άρεσε το βιβλίο "έχουν χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης". Εγώ, απλά, είπα ότι δεν χρειάζεται να καταφερόμαστε εναντίον αυτών που δεν τους άρεσε το βιβλίο (και είναι πολλοί σε πληροφορώ). Διαφωνώ σε κάθε περίπτωση με το συγκεκριμένο σχόλιο. Όμως, όπως σ' εσένα δεν αρέσει να σου λένε ότι "έχεις χαμηλό επίπεδο ωρίμανσης" επειδή σου άρεσε το βιβλίο, έτσι και σε κάποιους άλλους δεν αρέσει να τους λένε ότι "επειδή ζηλεύουν, γράφουν στο μπλόγκ ότι δεν τους άρεσε το βιβλίο ή ότι δεν είναι σπουδαίο λογοτεχνικό έργο". Το ίδιο κατακριτέο είναι και για τις δύο περιπτώσεις.

      Διαγραφή
  53. Μα πόσα μηνύματα περνά αυτό το βιβλίο;Το ξαναδιάβασα χθες και δεν σταμάτησα να υπογραμμίζω!Δεν έχω ξαναδεί σε τόσες λίγες σελίδες να γράφονται τοσα πολλά!Συγχαρητήρια κ. Ευαγγελάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το περνάει μηνύματα μόνο σε φανς της "Εθνικής Ελλάδος" του Καπουτζίδη.
      Όταν ρώτησαν τον Χάμφρευ Μπόγκαρτ τι μηνύματα περνάει η ταινία του αυτός απάντησε πως "ο κινηματογράφος δεν είναι τηλεφωνητής"

      Διαγραφή
  54. Παπακαλιάτης, άρλεκιν, τούρκικα σίριαλ, Καπουτζίδης,,,,,,
    Χα, χα, χα... Εντάξει, καταλάβαμε! Να ήταν η ζήλια ψώρα να γεμίσει όλη η χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ