Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ενημερωτική ανακοίνωση για Ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με: α) την δυνατότητα μετάθεσης Δικαστικού Λειτουργού και πριν την συμπλήρωση υπηρεσίας ενός (1) δικαστικού έτους. β)αύξηση των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών κατά τριάντα (35).

Ενημερωτική ανακοίνωση για ψήφιση τροπολογίας 23/12/2013
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Θέμα: Ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με:
α) την δυνατότητα μετάθεσης Δικαστικού Λειτουργού και πριν την  
    συμπλήρωση υπηρεσίας ενός (1) δικαστικού έτους.
β)αύξηση των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών κατά τριάντα (35).

  Ενημερώνουμε τους κ.κ. συναδέλφους ότι ψηφίσθηκε:

α) η τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού « Λειτουργία χώρου παραστάσεων - άδεια παράστασης», σύμφωνα με την οποία τροποποιήθηκε η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 50 του Ν.1756/1988 και επιτρέπεται πλέον η μετάθεση Δικαστικού Λειτουργού  και πριν από την συμπλήρωση υπηρεσίας ενός (1) δικαστικού έτους , ( με εξαίρεση την τοποθέτηση , λόγω διορισμού). Κατ΄εφαρμογή της ψηφισθείσας αυτής τροποποίησης, πραγματοποιήθηκαν , με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της 19-12-2013, οι μεταθέσεις και τοποθετήσεις των Δικαστικών Λειτουργών, με τήρηση της σειράς αρχαιότητας στην επετηρίδα, κάτι που δεν θα  ήταν δυνατόν και θα κατέληγε σε άδικη παραβίαση της σειράς αρχαιότητας εάν εξακολουθούσε να ισχύει η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση. Η ψηφισθείσα διάταξη έχει ως εξής : « Η παράγραφος 2 του άρθρου 50 του ν. 1756/1988, όπως ισχύει , αντικαθίσταται ως εξής: « 2. Μετάθεση δικαστικού λειτουργού δεν επιτρέπεται πριν από την συμπλήρωση υπηρεσίας  ενός (1) δικαστικού έτους στον τόπο όπου τοποθετήθηκε, λόγω διορισμού. Κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται μετάθεση και πριν την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, για υπηρεσιακούς ή  σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι πρέπει να βεβαιώνονται ειδικά στην απόφαση ή αν υποβληθούν αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης ή εάν υπάρχει κώλυμα εντοπιότηταςΟι αμοιβαίες μεταθέσεις κατά τη διάρκεια του δικαστικού έτους υλοποιούνται μετά τη λήξη αυτού.»».
 β) Επίσης, με την ίδια τροπολογία αυξάνεται, από 1-1-2014, ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών κατάτριάντα πέντε(35) και παρατείνεται μέχρι την 31-12-2014, η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων Ειρηνοδικών του διαγωνισμού 2011.
   Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, προς ικανοποίηση των αιτημάτων μας επί των ως άνω θεμάτων. Αναμένουμε και την ταχύτατη προώθηση του αιτήματός μας για την νομοθετική ρύθμιση του εννεάμηνου της γονικής άδειας και για την τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 4055/2012 (Κανονισμοί Δικαστηρίων , περικοπή μισθού κ.λ.π. )

Ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



http://www.ende.gr/anakoinoseis.asp?id=262

11 σχόλια:

  1. Πράγματι πολύ σημαντική η τροποποίηση που έγινε. Η προηγούμενη διάταξη οδηγούσε σε άδικα αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στην ΕΔΕ για την προσπάθειά της αυτή. Το εννεάμηνο όμως θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στις δικαστικές υπηρεσίες. Επίσης πρέπει να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός ειρηνοδικών και να μην παραταθεί ο παλιος πίνακας. Τόσοι νέοι ανέργοι δικηγόροι περιμένουν να δουν στον ήλιο μοίρα. Ας γίνει νέος διαγωνισμός και με αυξημένο παράβολο για να καλυφθούν τα έξοδα. Παλιότερα διορίσθηκαν ειρηοδίκες δέκα χρόνια, αν θυμάμαι καλά, μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού. Είχαν ξεχάσει και όσα ήξεραν. Νέος διαγωνισμός για όλους. Να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι με αντοχή για βαριά δουλειά και με φρέσκιες γνώσεις. Καλές γιορτές σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 9μηνο θα δημιουργήσει προβλήματα; Δηλαδή όσο ίσχυε το 5μηνο λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Εξάλλου, υπήρχε πιο αντισυνταγματική διάταξη από αυτήν στον 4055/2012; ΄Όλοι να έχουν 9 μήνες άδεια ανατροφής και οι δικαστές 5; Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα και να μην σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα. Ήδη πλησιάζουμε δύο χρόνια από τότε που ψηφίσθηκε αυτή η ντροπιαστική διάταξη που καθιέρωνε πιο γρήγορους ρυθμούς ανάξπτυξης των τέκνων των δικαστών. Πέρασαν και δύο μήνες από την απόφαση του ΣΤΕ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ;;;;

      Διαγραφή
    2. Σε ένα χρόνο ξεχνάνε οι ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ειρηνοδίκες τις γνώσεις τους; Το νερό της λήθης πίνουν; Δηλαδή οι δικηγόροι δεν χρησιμοποιούν νομικά στην καριέρα τους; Θα απορροφηθούν οι επιτυχόντες και θα πάρετε κ εσεις σειρά. Καλη σας επιτυχία.

      Διαγραφή
  2. Ας γίνει νέος διαγωνισμός για τους ειρηνοδίκες ! Είναι άδικο αυτό που γίνεται για όσους δεν είχαν δικαίωμα να δώσουν το 2011 τις εξετάσεις!!! όλοι οι αποτυχόντες θα διοριστούν ειρηνοδίκες...................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παλιός πίνακας παρατάθηκε, αυτό αναφέρει η ενημερωτική αυτή ανάρτηση. Οι αποτυχόντες ήταν 1200 υποψήφιοι μείον 347 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 853, αυτό αναφέρει το ΦΕΚ του πινακα επιτυχόντων!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Από το Μάρτιο του 2012 ανεχόμαστε αυτήν την άνιση μεταχείριση για τα τέκνα των δικαστών. Σήμερα συμπληρώθηκαν και δύο μήνες από τότε που δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣΤΕ. Ο Υπουργός δήλωσε από τον Οκτώβριο ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε για να αποκατασταθεί η αδικία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω μερικά από τα σχόλια και στο μυαλό μου έρχεται η φράση «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου».
    Όταν τέθηκε θέμα μνημονίου και περικοπών, όλα ήταν καλά και συνταγματικά για τους μισθούς και τους φόρους των άλλων. Όταν ήρθε η ώρα και των δικαστών, θυμηθήκατε το σύνταγμα, την εσδα, την εξαθλίωση κ.τ.λ..
    Αν οι δικαστές είχαν 9μηνο και οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν 5μηνο, θα αναγνώριζαν τα δικαστήρια ότι υπάρχει ανισότητα; Είμαι σίγουρος πως όχι.
    Μιλάτε για άνιση μεταχείριση. Ωραία. Τότε ως δοθεί σε όλους τους δημοσίου υπαλλήλους ο μισθός σας. Βέβαια θα μου πείτε δεν έχετε ωράριο, γιορτές, άδειες κ.τ.λ. Γι’ αυτό το λόγο αμείβεστε και παραπάνω (και προσεχώς καλύτερα, αν με νοείτε).
    Αποφασίστε : είστε δημόσιοι υπάλληλοι ή δικαστές;
    Διαλέξτε και συμπεριφερθείτε πλέον αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ή κυρία, μια φιλική συμβουλή: άσε τις εχθρικές απαντήσεις σε blog, αναθεώρησε τη σκέψη σου και παραμέρισε τις εχθρικές ενστικτώδεις απαντήσεις απέναντι σε ένα κλάδο που στο μυαλό σου τον έχεις δαιμονοποιήσει, ποιός ξερει για ποιό λόγό... απλά... ΣΚΕΨΟΥ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ/η μου μπορεί η γράφουσα να μην είναι μητέρα αλλά θέλω να σε ρωτήσω.. Εαν ήσουν εσύ δικαστής τί θα επιθυμούσες τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού σου; Να δεθείς μαζί του ή να το αφήσεις αμέσως στις γιαγιάδες να το μεγαλώσουν; Και οι τέσσερις μήνες κάνουν τη διαφορά. Και ξέρω συναδέλφους που και μέσα στην άδεια ανατροφής κοιτούν να βγάλουν εκκρεμότητα.Μπρός στον ερχομό ενός νέου ανθρώπου στη ζωή δεν υπάρχουν Συντάγματα και Νόμοι. Η μητρότητα είναι ιερή.Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.Πάντα φιλικά και με εκτίμηση.

      Β Μ

      Διαγραφή
    3. ...ειπε καποιος που δεν εχει την παραμικρη ιδεα ούτε για το τι σημαινει η δουλεια του Δικαστή, ούτε εχει την παραμικρη ιδεα για το πόση δουλεια και υπο ποιες συνθηκες κανει ο Δικαστης.
      Αυτα καταφερε η Πολιτεια με την εξωφρενικη μειωση των μισθων μας.
      Να μας βαζει αντιμετωπους με την κοινωνια, η οποια αφελως σκεπτομενη, νοιαζεται μονο να ψοφησει η κατσικα του γειτονα, και οχι να εχει Δικαιοσυνη ανεξαρτητη και ικανη όταν την χρειαστει.
      Μεχρι και μισθοδικειο μας φτιαξανε, αποτελουμενο κατα πλειοψηφια απο ΜΗ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, για να μην γκρινιαζει η κοινωνια οτι "Γιαννης κερναει και Γιαννης πινει", και παλι οταν δικαιωνομαστε λενε "Γιαννης κερναει και Γιαννης πινει".
      Αφηστε επιτελους ησυχους τους Δικαστες κύριε.
      Αρκετα πλεον με την εμπαθεια. Δεν ειμαστε εμεις αντιπαλοι σας σε τιποτα.
      Αναζητηστε εχθρους αλλου.

      Διαγραφή
    4. Έχετε δίκιο! Να μην έχουμε 9μηνο, να έχουμε όμως μειωμένο ωράριο όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι για να θηλάσουμε! Μα είναι δυνατόν να γράφετε τέτοια πράγματα; Αναρωτιέστε αν οι δικαστές είχαν 9μηνο και οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν 5μηνο, αν θα αναγνώριζαν τα δικαστήρια ότι υπάρχει ανισότητα; Που ζείτε; Ελπίζω μόνο να μην είστε δικηγόρος!

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ