Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ ΤΗΣ 23.7.2014


Αθήνα, 24.7.2014
ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ ΤΗΣ 23.7.2014



Ο Δ.Σ.Α. αποφάσισε να απέχουν όλα τα μέλη του από τις συνεδριάσεις του  Εφετείου, στις συνθέσεις των οποίων συμμετέχει η δικαστική λειτουργός κ. Μαρία Λεπενιώτη, για τους λόγους που αναφέρονται στο                                                                                               από 15.7.2014 Δελτίο Τύπου του ΔΣΑ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ


ΠΗΓΗ:  ΔΣΑ

7 σχόλια:

  1. http://apachejones-zone.blogspot.gr/2014/07/15-07-2014.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάποιες περιπτώσεις όντως η συμπεριφορά των δικαστών από έδρας δεν είναι η προσήκουσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προσήκουσα συμπεριφορά σημαίνει αποδοχή όλων των αιτημάτων των δικηγόρων και μάλιστα αυτών που οδηγούν στην παρέλκυση σημαντικών δικών. Οι αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των δικηγόρων (όπως και των δικαστών) δεν είναι νόμος. Από την άλλη οι δικαστές σε αντίθεση με τους δικηγόρους υπόκεινται συχνά σε πειθαρχικό έλεγχο και μπορεί κανείς ανά πάσα στιγμή να τον προκαλέσει. Επομένως, πρέπει οι δικαστικές ενώσεις επιτέλους να καταδικάσουν την τακτική των δικηγορικών συλλόγων να επβάλλουν την ποινή της δημόσιας διαπόμπευσης σε όποιον δικαστικό λειτουργό τους δυσαρεστεί μέσω της κοινοποίησης του ονόματός του στα ΜΜΕ και της "αποχής", όταν αυτός είναι στην έδρα. Πώς άραγε θα φαίνονταν στους δικηγορικούς συλλόγους οι δικαστικές ενώσεις να άρχιζαν να κοινοποιούν ονόματα δικηγόρων (λίγων αλλά υπαρκτών), που επιδεικνύουν συστηματικά έλλειψη σεβασμού και περιφρόνηση προς τα δικαστήρια (ιδίως του α' βαθμού), ή κάνουν διαρκώς αβάσιμες μηνύσεις, αναφορές και αγωγές κακοδικίας εναντίον όποιου δικαστή δεν "εξυπηρετεί" τον πελάτη τους; Μήπως θα έπρεπε και οι δικαστές να απέχουν από την εκδίκαση υποθέσεων όταν παρίστανται αυτοί οι δικηγόροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκρως προκλητική η θέση του ΔΣΑ και μάλιστα για ένα ζήτημα μάλλον ξεκάθαρο. Μετά την έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης δεν προβλέπεται αναβολή και μάλιστα ούτε από καμία απόφαση του συντονιστικού οργάνου των δικηγορικών συλλόγων. Αυτά για τον ΔΣΑ που πρέπει να είναι προσεκτικός όταν στρέφεται κατά δικαστών και μάλιστα επωνύμως και ιδίως όταν οι συγκεκριμένοι χειρισμοί σχετίζονται με συγκεκριμένη υπόθεση και μπορεί να προκληθούν εύλογα ερωτήματα και συνειρμοί.
    Αλλά και για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πρέπει να γίνει μια παρατήρηση. Σε τέτοιες ανακοινώσεις υπάρχει πάντοτε απάντηση από την ΕΔΕ. Αναμένω λοιπόν την απάντηση στη θέση αυτή του ΔΣΑ. Πλην, όμως, πρέπει να μας εξηγήσει η κα Θάνου γιατί επιλέγει να απαντάει μόνο σε ορισμένες προκλητικές θέσεις, στρεφόμενες κατά των Δικαστικών Λειτουργών. Γιατί κάνει ότι αγνοεί την προκλητική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ουσιαστικά αρνείται τον δικαιοδοτικό μας ρόλο; Επιλεκτική κριτική είναι επικίνδυνη. Και επειδή αναφέρθηκα σε περιέργους συνειρμούς που μπορεί να κάνει κανείς για την ανακοίνωση του ΔΣΑ, το ίδιο θα κάνω και σε σχέση με τη στάση της Προέδρου της ΕΔΕ. Οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν μπορεί να επισκιάζουν το καλό και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας θυμίσω ότι η ΕΔΕ ήταν η μόνη δικαστική ένωση που δεν εξέδωσε ανακοίνωση και γιά άλλα ζητήματα(πρόσφατα), γιά τα οποία ΟΛΕΣ οι ενώσεις έλαβαν θέση.

      Διαγραφή
  4. Ο δικαστής οφείλει να είναι ψύχραιμος και απαθής (άρθρο 332 ΚΠοινΔ). Αν δεν μπορεί να το διαχειρισθεί και μάλιστα στο βαθμό του εφέτη να πάει σπίτι του. Δε μπορεί να συγκρίνεται ο Δικαστής με άλλους παράγοντες της δίκης. Εχει ειδική ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o tempora o mores κύριε Πρόεδρε του ΔΣΑ. Σας συγχαίρω γιατί βρήκατε ακόμα ένα λόγο αποχής των συναδέλφων σας από την εκδίκαση υποθέσεων. Θαυμάζω για μια φορά ακόμα την εφευρηματικότητά σας !!!!
    Συνταξιούχος Δικαστικός Λειτουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ