Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ


            Την εβδομάδα που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έγιναν σε βάρος μας κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση την σχετική τροπολογία με την οποία συμμορφώνεται με την αμετάκλητη απόφαση του «Μισθοδικείου». Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή που επαναφέρει το μισθό μας στα επίπεδα πριν τον Αύγουστο του 2012, όταν οι περικοπές εκτοξεύτηκαν από το -30% στο -60% και έφεραν πολλούς από εμάς στα πρόθυρα της απόγνωσης. Οι εξελίξεις αυτές βέβαια δεν μας εφησυχάζουν. Είπαμε και παλαιότερα ότι τα κονδύλια για το 2014 ήταν ήδη εξασφαλισμένα από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα των ετών 2013-2018. Η έλλειψη αντίστοιχης πρόβλεψης για το διάστημα μετά την 1-1-2015 και τα σενάρια που ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στον τύπο για το νέο Ειδικό Μισθολόγιο από την επόμενη χρονιά, μας υποχρεώνουν να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η μισθολογική αποκατάσταση δεν μας χαρίστηκε από κανέναν. Οι δικαστικές αποφάσεις έδειξαν τελικά το δρόμο που υποχρεωτικά οφείλει πλέον να ακολουθήσει το Κράτος.

Η στάση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων ήταν αρνητική απέναντί μας. Μετέβαλαν τις πάγιες θέσεις υποστήριξης των αιτημάτων μας, που διατύπωσαν επανειλημμένα στις γενικές μας συνελεύσεις και τελικά καταψήφισαν είτε ενεργητικά είτε παθητικά την κατατεθείσα τροπολογία. Μπαίνει έτσι πρώτιστα ζήτημα θεσμικής ασυνέπειας και αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων.
            Αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι το Δικαστικό Σώμα έχει να κερδίσει μόνο από την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του Ελληνικού Λαού. Όσο αυτές κατακτώνται μέσα από το σθένος και τη δουλειά μας, τόσο περισσότερο οικοδομούμε σε γερά θεμέλια τις βάσεις για την ανάδειξη της Δικαιοσύνης ως κυρίαρχου πυλώνα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την τήρηση της νομιμότητας και την περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που στα πλαίσια της διασφάλισης των συνταγματικών δικαιωμάτων τους αγωνίζονται και απαιτούν την συμμόρφωση της εκτελεστικής εξουσίας στις δικαστικές αποφάσεις.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2014.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών      Κων/νος Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών               Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης


Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ                                                           Μέλη της ΕΔΕ

24 σχόλια:

  1. Σωστές οι επισημάνσεις και για το ρόλο της αντιπολίτευσης και για την ανάγκη αλληλεγγύης στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ

    «REALNEWS»: Αναδρομικά σε βάθος πενταετίας!
    Στην άμεση αποκατάσταση της μισθοδοσίας δικαστικών και στρατιωτικών-σωμάτων ασφαλείας, αλλά στην καταβολή των αναδρομικών τους σε βάθος... πενταετίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μη έχοντας άλλη λύση για να κλείσει η «τρύπα» που δημιουργούν στα ταμεία οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Από τα αναδρομικά των δικαστικών θα χρηματοδοτήσει μέσα στο 2014 τις αυξήσεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, επιχειρώντας με τρικ και αλχημείες να ακροβατήσει μεταξύ τρόικας, Προϋπολογισμού αλλά και προεκλογικής στρατηγικής που υπαγορεύει πως πρέπει να «φλερτάρει» με τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες προνομιακών συνομιλητών της.
    Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί μια άκρη. Ενδεικτικό της δυστοκίας είναι ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε δεσμευτεί πως την περασμένη Πέμπτη θα παρουσίαζε ένα προσχέδιο για την επιστροφή των μισθών και των αναδρομικών στους στρατιωτικούς-σώματα ασφαλείας το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Αλλά αν η κυβέρνηση μπόρεσε να αθετήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει προς τους δημοσιογράφους δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με την τρόικα, η οποία φτάνει εντός των προσεχών 24ώρων. Και δεν ζητάει μόνο να δει από πού θα εκταμιευτούν τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών τους το 2014, αλλά και από πού θα βρεθούν για τη μισθοδοσία και τα αναδρομικά τους τα επόμενα χρόνια, με έμφαση το 2015-2016. Ειδικά για το 2015, το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης είναι 911 εκατ. ευρώ, χωρίς να ξέρει κανείς από πού θα καλυφθεί.

    Οι μεταρρυθμιστές υπουργοί της κυβέρνησης πρότειναν διά του κοινωνικού αυτοματισμού δικαστικοί και αστυνομικοί να απομονωθούν, αν βγει προς τα έξω τώρα πως θα επεκταθεί η έκτακτη εισφορά τα επόμενα χρόνια ή πως θα χρειαστεί να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί το κενό. Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να βάλει ταφόπλακα στο σενάριο, αφού δεν θέλει να τους εξοργίσει και να τους βρει απέναντί του. Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή στους Γκ. Χαρδούβελη και Χρήστο Σταϊκούρα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις και να επιστραφούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα αναδρομικά, ξέροντας βεβαίως πως ζητάει περίπου το αδύνατο: Να τους έχει όλους ευχαριστημένους και τον Προϋπολογισμό απείραχτο.
    Η λύση που φαίνεται να βρίσκεται για φέτος είναι μέρος των αυξήσεων στους αστυνομικούς να βρεθεί από τα 100 εκατ. ευρώ που είναι τα αναδρομικά των δικαστικών και τα οποία επρόκειτο να τους καταβληθούν εντός των ημερών. Η αντίδρασή τους όταν το πληροφορηθούν επισήμως αναμένεται σθεναρή και η κυβέρνηση ανησυχεί γι' αυτήν, πλην όμως αρμόδιοι παράγοντες λένε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα 600 εκατ. ευρώ που είναι τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και τα υπόλοιπα 70 εκατ. ευρώ των δικαστικών θα πάνε σε βάθος πενταετίας.

    (REALNEWS 06/07/2014 – ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ - k.makri@realnews.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβαζα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της Realnews που παρατέθηκε μέχρι που είδα ποια είναι η αρθρογράφος. Για όσους παρακολουθούν ειδήσεις καθημερινά και όχι περιστασιακά γνωρίζουν καλά και τις θέσεις της κυρίας Μακρή αλλά το τι ρόλο παίζει (μαζί και άλλοι συνάδελφοί της π.χ. Κώνστας) για την κυβέρνηση. Μέσα από Μ.Μ.Ε. με λαϊκό προφίλ (άλλα με σταθερότητα στη στρατηγική: τι χάλια που είναι αλλά το χάος έρχεται αν πούμε όχι) κάνουν το άσπρο μαύρο και τους λαγούς απόψεων-θέσεων ψαρεύοντας αντιδράσεις.
      Άλλωστε, αν πιστεύεται σε αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα "έρχεται νέο ειδικό μισθολόγιο" οπότε γιατί να τα κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση;
      Επίσης, ο υφυπουργός κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε για τους ένστολους από 1-1-2015.
      Τέλος, τα όσα ισχύουν για τους δικαστικούς λειτουργούν έχουν την έγκριση της τρόϊκας μέσα από το ποιο επίσημο κείμενο που δεσμεύει τις δύο πλευρές το μεσοπρόθεσμο κάτι που δεν ισχύει (και δυστυχώς δε θα ισχύσει) για τους ένστολους.

      Υ.Γ. για όσους δεν θυμούνται η τρόϊκα είχε ζητήσει την περικοπή-κατάργηση δύο επιδομάτων των ένστολων το καλοκαίρι του 2012 και αντ' αυτού ήρθε το νέο ειδικό μισθολόγιο όλων των ειδικών μισθολογίων το Δεκέμβριο του 2012.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ 27/6 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ...
      ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ), ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (ΑΡΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΕΙ - ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ), ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ.

      ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  3. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να καταγγείλετε το γεγονός της παραπλάνησής μας από ορισμένους συνδικαλιστές, οι οποίοι,προκειμένου να επιτύχουν την εκλογή τους στο ΔΣ της ΕΔΕ, με μηνύματα στα κινητά μας και στις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις,με έγγραφα στις υπηρεσίες μας και συνεχείς παρουσίες στα δικαστήριά μας,μας διαβεβαίωναν ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά μας και ο μισθός μας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες,ασχολείστε με το ότι μας παραπλάνησαν τα πολιτικά κόμματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κανείς ανήλικος/η ή ευήθης στο Δικαστικό Σώμα που να ισχυρίζεται και μάλιστα δημόσια ότι μας παραπλάνησαν εμάς τους "αθώους" οι κακοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας γιατί έστελναν μηνύματα στα κινητά μας; Αυτά θέλατε απλά να ακούσετε στις εκλογές, αυτά ακούγατε. Και τώρα ψάχνει κανείς προστάτες άλλους συνδικαλιστές να τα "ψάλλουν" στους προηγούμενους; Όλοι έχουμε δημόσιο λόγο. Αν θίγεστε από τη στάση κάποιων να βγείτε να την καταγγείλετε δημόσια. Ή μήπως κάποιους ενόχλησε το γεγονός ότι η 4άδα κάνει (πολύ σωστά) κριτική και στην αντιπολίτευση;

      Διαγραφή
    2. Μα η τετράδα δεν είναι η αντιπολίτευση?Η αν θέλετε, η μείζων αντιπολίτευση?Καταλάβετέ το,βαρεθήκαμε τα συνδικαλιστικά σας παιχνίδια,περιμένουμε σοβαρό λόγο,σοβαρή δράση και σοβαρή αντίδραση.Κανένας μας δεν ψάχνει γιά προστάτες,πολύ ωραία άποψη έχετε γιά τους συναδέλφους...

      Διαγραφή
  5. Όλη η συζήτηση γίνεται απ' ότι κατάλαβα για τα αναδρομικά των δικαστών. Όσον αφορά το νέο μισθολόγιο αυτό ισχύει ήδη από 1-7-2014, απλά είναι διαδικαστικό το θέμα και δεν πληρωθήκαμε με βάση αυτό. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα λάβουμε αναδρομικά και ότι δικαιούμαστε έως την βεβαίωση αποδοχών να δούμε την επαναφορά των αποδοχών μας στο ύψος του Ιουλίου του 2012 , δηλαδή και Ιούλιο 2014 και Αύγουστο 2014 κλπ. Οι αναδρομικές δε αποδοχές από τη στιγμή που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και υπάρχει και σχετική διάταξη νόμου γιατί να κινδυνεύουν; Επειδή το λέει η κ. Μακρή. Διαβάστε όμως στο ίδιο άρθρο ποιά είναι η βούληση του πρωθυπουργού. Ποιός κυβερνάει η Μακρή ή ο Σαμαράς. Εξάλλου, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ένωσή μας και στην αγωνιστικότητα που χαρακτηρίζει την Πρόεδρο και την πλειοψηφία των συμβούλων καθώς και την αποτελεσματικότητα. Έχουν δείξει ότι ξέρουν να διεκδικούν και να επιτυγχάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε εκτός πραγματικότητας.Οι συνάδελφοι κατάλαβαν τι παιχνίδι στην πλάτη τους όλο αυτό το διάστημα.Απόδειξη ότι ενώ πριν τις εκλογές ήσασταν λαλίστατοι,τώρα σιωπή.Εάν δεν αναλάμβανε ο συγκεκριμένος υπουργός δ/νης να προωθήσει την τροπολογία,θα ήταν ακόμη στο συρτάρι του υπουργού οικονομικών!

      Διαγραφή
    2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, σας πηραμε χαμπαρι. Ξυπναμε σιγα, σιγα, απο το ληθαργο και τον εφησυχασμο μας, που μας ειχατε βαλει τοσο καιρο. Τωρα ΔΕΝ σας πιστευουμε, ειμαστε πια επιτελους καχυποπτοι. Ελεγχουμε εξονυχιστικα ο, τιδηποτε κανετε ή μας λετε. Ενημερωνομαστε για τα μισθολογικα, γιατι αφορουν τη ζωη μας και γιατι προδωσατε την απολυτη εμπιστοσυνη μας για τη διαχειρισή τους που σας δωσαμε με την ψηφο μας, πιστευοντας, οι αφελεις, οτι θα ενδιαφερόσασταν για μας κι οχι για την εκλογη σας και μονο.

      Διαγραφή
  6. Τελικα θα εχουμε καποια εγκυρη ενημερωση????Βγαινει ο καθε ασχετος και λεει οτι θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την σιωπή των αγαπητών συναδέλφων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως προς το μισθολόγιο, καίτοι κατά την διάρκεια των εκλογών της ΕΔΕ ήταν η σημαία τους. Καλό είναι να παραδειγματιζόμαστε από την παρέμβαση του Προέδρου του ΣτΕ και καμία "ομαδούλα" από μόνη της να μην θριαμβολογεί και να σχολιάζει κατόπιν εορτής τα ζητήματα αυτά αφ΄υψηλού. Το μισθολόγιο και τα αναδρομικά θέλουν χειρισμούς
    προσεκτικούς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιους χαρακτηρισμούς, όπως συνέβαινε -δυστυχώς όχι και τώρα- τα παλαιότερα χρόνια. Είναι δε γνωστό ότι εάν δεν ήταν ο συγκεκριμένος υπουργός δεν θα βλέπαμε την αύξηση ούτε με κυάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ σιωπή της ομάδας του προεδρείου αγαπητέ συνάδελφε. Αντιθέτως, μας ενημερώνουν σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, εξεδόθη η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή, χωρίς περικοπές, των αποδοχών μας από τον Σεπτέμβριο. Συμφωνώ με την επισήμανσή σου ότι το μισθολόγιο και τα αναδρομικά θέλουν χειρισμούς προσεκτικούς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιους χαρακτηρισμούς, μήπως, όμως, αντιφάσκεις με τα όσα αναφέρεις στην αρχή του κειμένου σου: Τέλος, δεν νομίζω ότι ο "συγκεκριμένος υπουργός", όπως τον αναφέρεις, πέτυχε κάποια αύξηση, την οποία χωρίς την παρουσία του δεν θα βλέπαμε ούτε με κυάλια. Και τούτο γιατί, αφενός δεν υπάρχει αύξηση, αλλά αποκατάσταση των πετσοκομένων αποδοχών μας και αφετέρου στο πετσόκομα των αποδοχών μας συνήργησε άμεσα ο προαναφερόμενος Υπουργός, ψηφίζοντάς το (το πετσόκομα). Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι αυτός που συνετέλεσε στην καταστροφή μας το 2012, μας έσωσε το 2014. Το σωστό είναι ότι την αποκατάσταση του μισθολογίου μας στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα πέτυχε η Πρόεδρος της Ένωσής μας με τους άοκνους και συνεχείς αγώνες της σε όλα τα επίπεδα τα δύο τελευταία χρόνια, αποκαθιστώντας το κύρος των Δικαστών τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην Εκτελεστική Εξουσία.

      Διαγραφή
    2. Μη κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε,μπορεί ο υπουργός να ψήφισε όπως ψήφισε,στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας,αλλά την πρωτοβουλία γιά την προώθηση της τροπολογίας την είχε ΑΥΤΟΣ και μόνον ΑΥΤΟΣ.Και αυτό,δυστυχώς γιά σας,το γνωρίζουν οι συνάδελφοι.Αν είσασταν τόοοσο μαχητικοί και αγωνιστικοί,θα τα είχατε καταφέρει νωρίτερα.Αλήθεια τι έχετε να πείτε γιά την εισφορά αλληλεγγύης,τι έχετε να πείτε γιά το αφορολόγητο του 25%,εκεί γιατί πήγανε χαμένοι οι αγώνες σας?

      Διαγραφή
  8. σωπάτε καλέ που θα γίνει νέο μισθολόγιο. έχουμε εμπιστοσύνη στην κυρία πρόεδρο. όλα έγιναν σύμφωνα με τις προβλέψεις της. και ο μισθός επανήλθε τον Ιούνιο στα παλιά επίπεδα και τα αναδρομικά πήραμε και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. εσείς πάλι οι σεβαστίδηδες όλο κακά νέα μας λέτε. είστε κακοπροαίρετοι (όπως λέει η κυρία πρόεδρος).
    καλά να τα πάθουμε πάντως. έτσι και χειρότερα μας αξίζουν. πηγαίντε τώρα να ζητήσετε πίσω την ψήφο σας από την 9άδα, όσοι μαζευόσασταν με το χαμόγελο στα χείλη στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο συνάδελφος! ! Όταν κάποιοι έριχναν μονοκούκι την ψήφο τους στην 8αδα της Κας Προέδρου νόμιζαν, ότι από το καλοκαίρι του 2014 οι κάνουλες του Υπουργείου Οικονομικών θα άνοιγαν για το χατήρι τους! Ας μάθουν έστω και με καθυστέρηση ότι αν ο Υπουργός Δ/νης με τον Συνεργάτη του Συναδέλφο μας δεν ανακινούσαν το θέμα, το "μισθολογικό" μας θα είχε αραχνιασει στα συρτάρια του κ.Σταικουρα!!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κύριε συνάδελφε ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τον συνεργάτη του συνάδελφο ανακίνησαν το θέμα; Και πότε έγινε αυτό; Μόλις ο Υπουργός Δικαιοσύνης ψήφισε "ΝΑΙ σε όλα" το 2012, περικόπτοντας δραματικά τις αποδοχές μας ή κάπου εκεί κοντά; Μήπως το θέμα ανακινήθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης και τις άλλες Ενώσεις, αμέσως μετά την έκδοση των αποφάσεων του Μισθοδικείου; Αρκετά πιά με το λιβανιστήρι. Ακόμη και τις λέξεις "συνεργάτης" και "συνάδελφος" τις γράφεις με κεφαλαία!!!

      Διαγραφή
  9. Χρήματα είναι αυτά που μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό.πριν από τίέλεγε εκλογες της ΕΔΕ, μας έλεγαν ότι τα αναδρομικά θα κατατεθούν το ΜΑ¨ΙΟ 2014 και εφεξής, θα πληρωνόμασταν με το νέο μισθολόγιο. Μετά τις εκλογές, το σενάριο τροποποιείται συνεχώς.Οσο για τα φορολογικά, καλύτερα ας τ αφήσουμε.Η κ. Πρόεδρος, θεωρώ ότι έχει την ηθική υποχρέωση να μας ενημερώσει περί του θέματος το ταχύτερο δυνατό και όχι ν αφήνει να αιωρούνται οι πάσης φύσεως φήμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ νομίζω ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές της ΕΔΕ θα δοθούν τα χρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, ηρεμηστε λιγακι...
    Και ο μισθός μας επανηλθε στο 2012 με την τροπολογια, και τα αναδρομικα επομενως εγιναν αμεσως απαιτητά...
    Οσο για τον κυριο "συναδελφο" που λεει οτι ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ (εκεινος ας τα πάρει φθινόπωρο, δεν μας ενοχλει καθόλου), ελπίζω οταν το αργοτερο τέλος Αυγούστου μπει στον λογαριασμό του η πρώτη δόση, να βγει να ζητησει συγνωμη για το περισπούδαστο ύφος του.
    Και φυσικα να προβληματισθεί, για ποιον λόγο πρέπει να εκπέμπει τόση αρνητικοτητα, όταν γιναμε Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΛΑΔΟΣ που δικαιωθηκε χειροπιαστά μετά τις μειωσεις...
    Τόση μιζέρια απο μερικους συναδελφους δεν την περιμενα...
    Ειδικα οταν πριν μερικα χρονια καναμε αγωγές επί αγωγών και περιμεναμε χρονια να ικανοποιηθούν αιτηματα μας...
    Κρίμα. Θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνάδελφε,καλούμαστε να πληρώσουμε 1000 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης σε αναδρομικές αποδοχές (και ποιός ξέρει τι άλλο). Τι να την κάνουμε την αύξηση στο μισθό μας ,όταν μας τσακίζουν στα ισοδύναμα μέτρα?Και αυτό που ακούγεται γιά νέο μισθολόγιο,πως το αξιολογείτε?Μήπως τελικά οι Σεβαστίδηδες είχαν δίκιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλή ερώτηση..Οι βουλευτές πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης; Κι αν ναι, πληρώνουν διόδια, εισητήρια για τις μετακινήσεις τους, λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, ενοίκιο κλπ;; Φορολογούνται όπως όλοι οι άλλοι πολίτες αυτής της χώρας; Και μην ακούσω από κανέναν το βδέλυγμα που ειπώθηκε "εμείς είμαστε 300 κι εσείς 3000". Μακάρι να μπορούσαν να δικαιολογήσουν το "μισθό τους" αυτοί οι κύριοι!! Άντε γιατί αρκετά με αυτή την καραμέλα!!!!

      Διαγραφή
    2. Ορθή επανάληψη...
      'Εισιτήρια".

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ