Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΕνΔΕ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

 

/
Αθήνα, 13-3-2019
Αριθμ. Πρωτ.: 145
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Όπως ενημερώσαμε με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η Ένωση απέστειλε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 ένα ερωτηματολόγιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, θέτοντας τα πιο συχνά ερωτήματα που απασχόλησαν τους συναδέλφους κατά την συμπλήρωση των δηλώσεων. Σας αποστέλλουμε τις απαντήσεις που λάβαμε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των Δηλώσεων Πόθεν Έσχες (άρθρο 3Α Ν. 3213/2003) :   
«Σε απάντηση του από 8-3-2019 εγγράφου σας και σύμφωνα με το άρθρο 2Α παρ.15 και 16 ν.3213/2003 ως ισχύει, διευκρινίζουμε τα εξής:
Θα πρέπει να δηλωθούν και να υποβληθούν ηλεκτρονικά: α] ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής , β] ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, γ] η υφιστάμενη την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους εικόνα των μετοχών στις ετήσιες δηλώσεις ή/και κατά το χρόνο κτήσης της ιδιότητας στις αρχικές, δ] οι υφιστάμενες κατά την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους οφειλές από πιστωτικές κάρτες.
Επίσης η πράξη που καθιστά υπόχρεους τους Δικαστές είναι το Φ.Ε.Κ. διορισμού .
Τέλος, όσον αφορά την αρχική δήλωση έτους 2017, σύμφωνα με το αρθ.10 παρ.4 ν.4571/2018 Φ.Ε.Κ. 186Α/ 30.10.2018, αρκεί επιβεβαίωσή της».

1 σχόλιο:

  1. Άρθρο 34 παρ. 4 και 5 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων: "4. Η δημόσια υπηρεσιακή σχέση του δικαστικού λειτουργού καταρτίζεται με το διορισμό και την αποδοχή του. 5. Η αποδοχή δηλώνεται με την ορκωμοσία για την οποία συντάσσεται πρακτικό. Πριν από την ορκωμοσία δεν επιτρέπεται ανάληψη υπηρεσίας."
    Άρα πριν την ορκωμοσία δεν υφίσταται η ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού και η ΕνΔΕ, με την αποδοχή της κατάφωρα λανθασμένης ερμηνείας του ανωτέρω εγγράφου, συμβάλει στη δημιουργία πρόσθερων υποχρεώσεων στα μέλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ