Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠ αναφορικά με τη διακοπή των ποινικών δικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 777/16-3-2020 ανακοίνωσής μας σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.21159/27-3-2020 (ΦΕΚ 1074 τ. Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής ΄Αμυνας – Υγείας – Δικαιοσύνης αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των εργασιών των πολιτικών, ποινικών δικαστηρίων καθώς και του
Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και των Ειδικών Δικαστηρίων του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος και του άρθρου 99 του Συντάγματος και των νομίμων και δικαστικών προθεσμιών για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών τους, καθώς επίσης και της παραγραφής των συναφών αξιώσεων, από 28.3.2020 έως και 10.4.2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID – 19.
Στο άρθρο τρίτο παρ. 2γ της ανωτέρω απόφασης επισημαίνεται, ότι «διενεργούνται διασκέψεις εξ αποστάσεως με τη χρήση υπηρεσιακών τεχνολογικών μέσων, καθώς και επείγουσες διασκέψεις με φυσική παρουσία».
Η διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών δικαστηρίων αποφασίζεται από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο ανακοινώνει την απόφασή του σε δημόσια συνεδρίαση.
 Προς διευκόλυνση της ενημέρωσης των διαδίκων, μαρτύρων και συνηγόρων, η κατά την παράγραφο 2 περ. ε΄ και παράγραφο 3 διακοπή της δίκης και ο ορισμός νέας δικασίμου, γνωστοποιούνται από το γραμματέα της έδρας στο Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας του Δικαστηρίου και αν το Δικαστήριο διαθέτει ιστοσελίδα, αναρτάται και σε αυτήν.
        Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στην με αρ. πρωτ. 777/16-3-2020 ανακοίνωσή μας

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ιωσήφ Τσαλαγανίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ