Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ

Μια είδηση που δεν πρόκειται να διαδοθεί τόσο ευρέως όσο η προηγούμενη αντίθετη απόφαση .
 Το ΕΔΔΑ  σήμερα 18-3-2011 με την απόφαση του LAUTSI και λοιποί κατά Ιταλίας διαπίστωσε ότι  η ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων σε κοινή θέα στα δημόσια εκπαιδευτήρια δεν προσβάλλει τα προστατευόμενα δικαιώματα των ανθρώπων.

Η αποκαθήλωση χριστιανικών  θρησκευτικών συμβόλων που οραματιζόντουσαν διάφοροι "νεωτεριστές" και "μοντερνιστές "(από την Ελλάδα το greek Helsinki monitor) δεν πέτυχε.


Η απόφαση στον κατωτέρω σύνδεσμο
http://www.echr.coe.int/echr/resources/hudoc/Lautsi_PR_ENG.pdf



===================
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. Πράγματι πολύ σημαντική απόφαση. Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ευχαριστίες ανήκουν στο συνάδελφο Α.Φ. που μου έστειλε την είδηση (όπως και πολλές άλλες κατά το παρελθόν).

    Εγώ απλά την αναμεταδίδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστούμε συνάδελφε που μας δίνεις ένα αθόρυβο αλλά σημαντικό βήμα. Σημαντικη απόφαση πράγματι για την προάσπιση δυστυχώς του αυτονόητου...Όσο για εμάς τους Έλληνες δικαστές η ανάγνωση και μόνο του προοιμίου του Συντάγματος αρκεί για να μας δίνει δύναμη, ελπίδα και ταπεινότητα για τον καθημερινό αγώνα που πρέπει να δίνουμε έναντια στην ισοπέδωση, τη μιζέρια και το μηδενισμό της νέας εποχής...Γιατί τέτοιο μένος κατά του Σταυρού από κάποιους "προοδευτικούς" συνανθρώπους μας? Κατά ενός Συμβόλου στο οποίο καθρεφτίζεται η απόλυτη ανατροπή των πάντων, η γαλήνη, η ελπίδα, η απόλυτη ελευθερία το έλεος και πάνω από όλα η αγάπη? Δεν καταλαβαίνουν ότι η ατομικότητα ως δικαίωμα, η αυτάρκεια ως αυτοσκοπός και η σχετικοποίηση των πάντων οδηγούν στο σκοτάδι και άρα στη "συντήρηση"? ΑΝΤΩΝΗΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ'αρχήν, ας μην παίρνουμε πολύ σοβαρά το ΕΔΔΑ!… Ποιος είπε ότι πρόκειται για τον υπέρτατο θεσμό? Για να καταλάβετε, μία προσφυγή μπορεί να περάσει στον "δεύτερο γύρο", μπορεί και να μην περάσει, από έναν τυχαίο δικαστή, από ένα άτομο εξαρτάται. Ο θεσμός κυνηγά απλά τις "πρωτότυπες" υποθέσεις, δεν απονέμει δικαιοσύνη, εξ ου και δεν βγάζει αποφάσεις ουσίας, παρά μόνον ότι "παραβιάστηκε το τάδε δικαίωμα του ανθρώπου". Στην τύχη όλα…
    Ναι, δικαίωμα του καθενός ο σταυρός και τα άλλα σύμβολα, και τιμή του αν το πιστεύει.
    Αλλά για να αντιληφθούμε περί τίνος πρόκειται, ως προς το ΕΔΔΑ, πρόσφατα αρκετοί συμπατριώτες μας κέρδισαν από 10000 ευρώ ηθική βλάβη ο καθένας επειδή δεν τους επέτρεπαν σύμφωνο συμβίωσης με τον ομόφυλο σύντροφό τους στην Ελλάδα. Με αυτά καταπιάνεται το φημισμένο ΕΔΔΑ. Η πραγματική αυθαιρεσία των εθνικών δικαστηρίων, κραυγαλέες περιπτώσεις για παράδειγμα με αστεία και σχεδόν ανύπαρκτα πρακτικά δικών (δηλαδή δικαστήρια χωρών με αστείρευτους πόρους, που δεν αισθάνονται καν ότι χρειάζονται βασικό μισθό για παράδειγμα, αστείο φόρτο εργασίας, που παρ'όλα αυτά αρνούνται να κρατήσουν αληθινά πρακτικά από δίκη και δίνουν 2 σελίδες με αλλοιωμένα πρακτικά για 6 ώρες "δίκη", αυτά δεν συγκινούν το ΕΔΔΑ. Η στοιχειώδης δηλαδή υποχρέωση κάποιου δικαστηρίου στο documentation δεν θεωρείται σημαντική για το ΕΔΔΑ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη βαρύτητα που πρέπει να αποδίδουμε στις αποφάσεις του, καθώς και για την σκληρή πραγματικότητα, οι πολίτες είναι ανίσχυροι μπροστά στην αυθαιρεσία των εθνικών δικαστηρίων. Χωρίς να θέλω να μειώσω το δικαίωμα του κάθε πιστού στα σύμβολα, απλά σιγά μην περιμέναμε το ΕΔΔΑ να μας το πει… και να κάνει την Ιταλία βαβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ