Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Πτωχευτικός Κώδικας στο Υπουργικό

Επιδιώκεται να καθορισθούν εκ νέου οι σχέσεις οφειλέτη και πιστωτών
Στην επαναφορά ρυθμίσεων του παλαιού Πτωχευτικού Κώδικα προχωρεί το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με το νομοσχέδιο για την Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης που θα παρουσιασθεί σήμερα Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=388607



3 σχόλια:

  1. Έλεος πια με τις νομοθεσίες που αλλάζουν και ξαναλλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και κύκλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΡΟπτωχευτική διαδικασία, ετοιμάζεται και νέο καινοτόμο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ΠΡΟ-ΠΡΟπτωχευτική διαδικασία. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, και συγκεκριμένα έχει ετοιμασθεί το σχετικό ραδιοφωνικό σποτ, με τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη (A), που μοιάζει με το σχετικό σποτ για τον «ΠΡΟ-προφυλακτήρα». Διαβάστε τι θα λέει:

    Α: Άκου τι ανακάλυψαν! Την ΠΡΟ-ΠΡΟπτωχευτική διαδικασία!

    Β: ΠΡΟ-ΠΡΟπτωχευτική διαδικασία? Τι είναι πάλι αυτό?

    Α: Φοβερή ιδέα! Πτωχεύουν όλοι πριν ακόμη κάνουν αίτηση στο Δικαστήριο οι δανειστές τους κα χωρίς να το δηλώσουν οι ίδιοι. Αρκεί μόνο μια ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία! Δημεύεται άμεσα η όποια περιουσία τους έχει απομείνει, χωρίς δικαστική απόφαση, εκποιείται αμέσως χωρίς διαδικασίες, ανακοπές κλπ., και τα λεφτά πηγαίνουν στο Κράτος. Οι δε πτωχοί εξορίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Γερμανία, αποκτώντας δικαίωμα προσφυγής ΜΟΝΟ αφού παρέλθουν τουλάχιστον 50 έτη από την ημέρα της ΠΡΟ-ΠΡΟπτώχευσης. Έτσι, και το Ελληνικό Δημόσιο κερδίζει άμεσα χρήματα, και το πρόβλημα μετακυλίεται εν μέρει στην Γερμανία, οπότε θα το συνειδητοποιήσει και δεν θα είναι τόσο πιεστική με μας, και τα Ελληνικά Δικαστήρια ελαφρύνονται από τις πτωχευτικές υποθέσεις, γεγονός που συντελεί στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

    Β: Καμιά ιδέα για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης στις υπόλοιπες πολιτικές υποθέσεις, θα βρούνε?

    Α: Μα που ζεις! Αυτό έχει βρεθεί ήδη! Με το νέο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση, ο Δικαστής επιφορτίζεται με το καθήκον να υποδεικνύει στους διαδίκους την συμπλήρωση των ισχυρισμών που διατυπώθηκαν ατελώς ή αορίστως. Καταλαβαίνεις τι θα γίνει? Οι δικαστές θα μελετάνε από πριν όλες τις υποθέσεις, όλες τις αγωγές και τις προτάσεις όλων των διαδίκων για να υποδείξουν στους δικηγόρους πώς θα θεραπεύσουν τυχόν αοριστίες. Δηλαδή μιλάμε για επιπλέον χρόνο απασχολήσεως των δικαστών τουλάχιστον 25-30%!

    Β: Και αυτό είναι τώρα καλό?

    Α: Άριστο!!! Με τον τρόπο αυτό, πού καιρός για έκδοση αποφάσεων… Θα καθυστερεί 3-4 χρόνια να εκδοθεί κάθε μία, οπότε οι διάδικοι και οι δικηγόροι θα το πάρουν απόφαση και είτε θα σταματήσουν να προσφεύγουν στα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια είτε οι δικηγόροι κάθε πλευράς θα γράφουν οι ίδιοι τις αποφάσεις, αναλυτικές και εμπεριστατωμένες, με έρευνα κάθε ισχυρισμού και με όλες τις εκδοχές (δεκτή η αγωγή, δεκτή εν μέρει, απορρίπτεται, επανάληψη της συζήτησης 254, 249, 250 ΚΠΟΛΔ), ο δε δικαστής θα επιλέγει την κατάλληλη με βάση αντικειμενικά και αμερόληπτα κριτήρια (με κλήρωση)…

    Β: Έτσι, δηλαδή, οι δικαστές θα κάνουν την δουλειά των δικηγόρων και οι δικηγόροι την δουλειά των δικαστών… Πρωτότυπο…

    Α: Δεν σου το είπα ότι είναι καταπληκτικό??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παραπάνω σχόλιο αποδεικνύει κατά τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι τελικά οι δικαστές έχουν χιούμορ πάνω και κάτω από την έδρα...Ίσως, όπως είναι και λογικό, περισσότερο κάτω από την έδρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ