Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στους δρόμους (ΞΑΝΆ) οι δικαστές στη Γαλλία

Δύο μήνες μετά τη σφοδρή επίθεση του προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, στους δικαστές και την έντονη αντίδραση των τελευταίων, χιλιάδες δικαστικοί διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι, ζητώντας «αξιοπρεπή» μέσα, αντίστοιχα «μιας μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Κρατώντας ένα τεράστιο πανό με τη φράση «Η δικαιοσύνη κινδυνεύει, ας ενωθούμε!», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν από μια πλατεία κοντά στο δικαστικό μέγαρο προς το κτίριο του κοινοβουλίου.

«Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, αυτό πρέπει να σταματήσει», φώναζαν οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων εισαγγελείς και δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σύμβουλοι προσαρμογής και δεσμοφύλακες.

Η διαδήλωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που ο δικαστικός κόσμος της Γαλλίας βρίσκεται σε αναβρασμό αφότου ο Sarkozy, στις αρχές Φεβρουαρίου, επιτέθηκε στους δικαστικούς με αφορμή τον αποτρόπαιο φόνο μιας νεαρής κοπέλας από έναν κατά συρροή εγκληματία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=284139&cid=5
================================

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. και δεν είναι η πρώτη φορά
    http://de.euronews.net/2011/02/10/richterstreik-in-frankreich/
    To Σύνταγμα μας απαγορεύει την απεργία διότι ο συνταγματικός νομοθέτης και εδώ και αλλού θεωρεί ότι ζητήματα δικαιοσύνης που αφορούν τη μία από τις 3 λειτουργίες του Κράτους θα επιλύονται πάντα σε συνεργασία με την Εκτελεστική Εξουσία. Στην Ελλάδα αυτό δεν ίσχυε ποτέ για αυτό και οι προσφυγές στο ΣτΕ, μετά στο Μισθοδικείο κλπ.Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τις διαδηλώσεις δικαστών, ούτε μας εξαναγκάζει να δουλεύουμε(όπως η πλειονότητα, ανεξαρτήτως αποτελεσματικότητας πράττει)απεριόριστες ώρες για όλο και πιο περιορισμένο μισθό και με συνεχείς θεσμικές υποβαθμίσεις του "κλάδου"μας,όπως τον χαρακτήρισε ο κ.Παπακωνσταντίνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως θα ήταν στην Ελλάδα η αντίστοιχη είδηση;;;;;
    Στους δρόμους οι δικαστές (στη Γαλλία) στην Ελλάδα

    Δύο μήνες μετά τη σφοδρή επίθεση του (προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, ) υπουργού Δικαιοσύνης στους δικαστές και την έντονη αντίδραση των τελευταίων, χιλιάδες δικαστικοί διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι, στην Αθήνα ζητώντας «αξιοπρεπή» μέσα, αντίστοιχα «μιας μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

    Κρατώντας ένα τεράστιο πανό με τη φράση «Η δικαιοσύνη κινδυνεύει, ας ενωθούμε!», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν από μια πλατεία κοντά στο δικαστικό μέγαρο προς το κτίριο του κοινοβουλίου.

    «Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, αυτό πρέπει να σταματήσει», φώναζαν οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων εισαγγελείς και δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σύμβουλοι προσαρμογής και δεσμοφύλακες.

    Η διαδήλωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που ο δικαστικός κόσμος της Γαλλίας Ελλάδας βρίσκεται σε αναβρασμό αφότου ο Υπουργός (τέλη Μαρτίου Sarkozy, στις αρχές Φεβρουαρίου), επιτέθηκε στους δικαστικούς με αφορμή τον αποτρόπαιο φόνο της οικονομίας της Ελλάδας από τους κατά συρροή εγκληματίες κατηγορώντας τους ως αδιαφανείς ότι κωλυσιεργούν και ότι δεν εργάζονται σκληρά αδιαφορώντας για την απονομή της δικαιοσύνης (μιας νεαρής κοπέλας από ας έναν κατά συρροή εγκληματία. )

    Οι επικρίσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης (Γάλλου προέδρου) προκάλεσαν μια άνευ κινητοποίηση των δικαστικών οι οποίοι απέρριψαν τις ευθύνες που τους αποδόθηκαν προτού καν ολοκληρωθεί η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και υπενθύμισαν ότι εδώ και χρόνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας τις ελλείψεις του συστήματος και των μέσων απονομής της δικαιοσύνης.

    τουλάχιστον ας έχουμε εμείς λίγο χιούμορ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας είμαστε σε εγρήγορση ...
    Η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών δεν είναι μόνον γράμμα του Συντάγματος , είναι και καθημερινή επιβεβαίωση της επιστημονικής μας ύπαρξης.
    Ας είμαστε σε εγρήγορση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.facebook.com/notes/fotis-sarantopoulos/ας-κάνει-ο-πρόεδρος-της-δημοκρατίας-το-πρώτο-βήμα-/211400465551581

    Δείτε τι σκαρφίστηκε ο άνθρωπος για να να μειωθούν οι μισθοί των δικαστών! φοβερή σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ