Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτέλεσμα συνάντησης με τον κ.Υπουργό Οικονομικών

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

                                                               Αθήνα , 7-9- 2011
                                                              Αρ. πρωτ.: 82
                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και  Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς( Ειδικό Μισθολόγιο, ασφάλιση νέων συναδέλφων στο ΙΚΑ , ομόλογα, κ.λ.π.). Ο κ. Υπουργός εξέφρασε το σεβασμό και τη εκτίμησή του στους Έλληνες Δικαστικούς Λειτουργούς, αναγνωρίζοντας τις αντίξοες και ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δικαιοδοτούν.  Από την συνάντηση προέκυψε η ειλικρινής  βούληση των πλευρών να συνεχιστεί  η καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων  που απασχολούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς, πάντα  εντός του  υφιστάμενου  συνταγματικού και νομοθετικού πλαισίου.
   Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί  νέα συνάντηση με τον κ. Υπουργό, μετά την οποία θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.
                               Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
                      Χαράλαμπος Αθανασίου, Αρεοπαγίτης
                      Χρήστος Παπανικολάου ,Πάρεδρος ΣτΕ
                      Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρ.Εφετών ΔΔ
                      Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Αντεισαγγελέας Εφετών
                      Νικόλαος Αγγελάρας Αντιπρόεδρος Ελ.Συνεδρίου
               Ιωάννα Καραγιαννοπούλου , Νομική Σύμβουλος του Κράτους

15 σχόλια:

  1. Ήξεις, αφίξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη??
    γιατι κατι τετοιο ειχε γινει και τον ιουλιο, και τον αυγουστο μιεωθηκε ο μισθος μας σημαντικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σεβόμεθα τη γνώμη του Βασιλέως αλλά δεν τη συμμεριζόμεθα"
    (Απάντηση της Χούντας σε ανακοίνωση του τέως Βασιλιά περί αποκατάστασης της Δημοκρατίας).
    Κάπως έτσι διαβάζω και γω την ανακοίνωση.
    Κοινώς και που σας πληρώνουμε χάρη σας κάνουμε...
    Χ.Δ.Τ.,Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χθες γράφτηκε ο επιλογος των ειδικών επιδομάτων με το ενιαίο μισθολόγιο.
    Τώρα μένουν τα ειδικά μισθολόγια, αρκεί να το ζητήσει το διευθυντήριο.
    Και όταν το ζητήσει θα γίνει αυτοστιγμής,χωρίς να μπορεί κανένας να πει το παραμικρό, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπος τόσο με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τον πλέον ακρωτηριασμένο (μισθολογικά) δημόσιο τομέα.
    Τουλάχιστον μετά τη μείωση των μισθών θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση τιμών ενοικίων, υπηρεσιών κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι μάλλον πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα μπροστά στον καταιγισμό ειδήσεων απελπισίας, φόβου και τρόμου και να δείξουμε εμπιστοσύνη στην Ένωση. Κανείς που δουλεύει και παλεύει δεν κάνει λάθη. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε καθαρό μυαλό. Μη μας παρασύρει ο φόβος και η σύγχυση που σκοπίμως καλλιεργείται γύρω μας.Και γω για ένα μεγάλο διάστημα είχα επηρρεαστεί από το νοσηρό κλίμα που δυστυχώς έχει ήδη διεισδύσει στις περισσότερες αίθουσες δικαστών. Νομίζω όμως ότι πλέον ο φόβος μας είναι δυσανάλογος τόσο σε σχέση με τις μειώσεις που έχουμε υποστεί έως τώρα όσο και σε σχέση με την αυταπάρνηση και την αίσθηση ευθύνης που πρέπει να μας χαρακτηρίζει. Μακάρι να είμαι λάθος αλλά νομίζω ότι πιο πολύ κινδυνεύει η ψυχική μας ισορροπία από το φοβο γι αυτά που ΘΑ ερθουν και λιγότερο από μια επικείμενη περαιτέρω μείωση του μισθού μας.Αντώνης Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν η ανακοίνωση δημοσιοποιούσε το αποτέλεσμα είτε ήταν καλό είτε ήταν κακό .Θα ακούγαμε και στις δυο περιπτώσεις τα γνωστά υβριστικά σχόλια που βλέπουμε σε ορισμένα blogs ,ιστοσελίδες , έντυπα . Τελικά ή πρέπει να ξεσκονισουμε κώδικες αποκρυπτογραφησης ή να κάνουμε κανένα τηλέφωνο σε κανένα αρμόδιο της Ένωσης μήπως και μάθουμε τίποτα. Μια ενημέρωση στα Δικαστήρια πόρτα πόρτα δεν θα έβλαπτε . Πολυδευκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσο καιρό πίστευα ότι οι εκάστοτε Υπουργοί κοροϊδεύουν τους καθ' όλα έντιμους συναδέλφους μας - συνδικαλιστές. Μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δ.Σ. αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως οι τελευταίοι προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους μη συνδικαλιζόμενους. Για ένα χρόνο έμενε στην ιστοσελίδα της ένωσης η ανακοίνωση για το ότι δρομολογήθηκαν τα ομόλογα, χωρίς καμία απολύτως περαιτέρω ενημέρωση!
    Ξαφνικά άρχισε να ξυπνάει ο κόσμος από κάτω και αμέσως δυο ανακοινώσεις σε 3 μέρες ότι θα συναντηθούμε με τον Υπουργό και να συναντηθήκαμε και πόσο πολύ μας σέβεται και μας εκτιμά και και...μου ήρθαν στην μνήμη ότι την τελευταία φορά που μας εκτιμούσε Υπουργός ακολούθησε γενναία μείωση μισθών...Σίγουρα πολλοί από εμάς εργάζονται δίπλα στα σπίτια τους, νομίζω όμως ότι για τους λοιπούς δεν βγαίνει πλέον ο προϋπολογισμός και γι' αυτούς η ένωση δεν είδαμε να κάνει κάτι παραπάνω από το να μεταφέρει την εκτίμηση των εκάστοτε Υπουργών... Νομίζω ότι είναι καιρός για αλλαγή πλεύσης και οπωσδήποτε Γενική Συνέλευση.
    Veritas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμεσα η ένωση να διαπραγματευτει με τις αεροπορικές εταιρίες πακέτα προσφορών για τους δικαστές και εισαγγελείς!! Επίσης να διαπραγματευτει με τη συνομοσπονδία ξενοδόχων για πακέτα προσφορών!! αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα μας ενώπιον του κρατικού μηχανισμού, τουλάχιστον να διασφαλίσει τα συμφέροντα μας με τους ιδιώτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τον μισθό μας, καθόσον ο μισθός μας στο τέλος θα φθάνει για να καλύπτει τα αεροπορικά εισητήρια και τα έξοδα διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία αποτελούν για μερικούς το δευτερο σπίτι τους, αφού ξαφνικά από την Ορεστιάδα, στην οποία μπορεί να διαμένει σύζυγος και παιδιά, βρίσκονται στη Μεσσηνία.....
    Επιτέλους, οι Ενώσεις μας ας μάθουν την τέχνη διαπραγμάτευσης σε μία ελευθερη αγορά.......
    αφού ούτως ή άλλως αποτέλεσμα σε άλλους τομείς δεν παράγεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζω στα nea on line :

    Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στις προωθούμενες αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και υποστήριξε πως λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος των δικαστών και εισαγγελέων θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για αυτούς. Σημείωσε, δε, ότι εργάζονται και το βράδυ στο σπίτι.

    Τέλειο έτσι; Εργάζονται και το βράδυ στο σπίτι;

    Βρέθηκε η ειδοποιός διαφορά!!!


    Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην παρασυρόμαστε από διαδόσεις και φήμες, γιατί μπορεί να εξυπηρετούνται και άλλες σκοπιμότητες. Το Μάιο έχουμε εκλογές στην Ένωση. Ας θυμηθούμε ότι πριν από τις προηγούμενες εκλογές διαδίδονταν με κάθε βεβαιότητα ότι θα κλείσει η Σχολή Δικαστών για τρία ετη, κάτι που ουδέποτε έγινε. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι δεν θα υπαχθούμε στο εναίο μισθολόγιο. Δεν τιμά το Δικαστικό Σώμα να εμφανίζεται ως αποκλειστικά προβληματιζόμενο για 100 - 200 ευρώ λιγότερα ή περισσότερα. Ας κοιτάξουμε επιτέλους πως θα μειωθεί ο φόρτος εργασίας ιδίως στα μεγάλα πρωτοδικεία, ώστε να έχουμε στοιχειώδη ποιότητα ζωής, και ας αξιώσουμε να νομοθετηθεί επιτελούς αντικειμενικό σύστημα για τις υπηρεσιακές μας μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ.), ώστε να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι. Τη νομοθέτηση του συστήματος αυτού είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός κ. Καστανίδης, όταν ανέλαβε καθήκοντα, αλλά μετά ξεχάστηκε. Περιέργως πως το προεδρείο της Ένωσής μας ξέχασε να το υπενθυμίσει είτε στον ίδιο είτε στον σημερινό υπουργό. Αιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών καθορίζονται σε ποιοτικό επίπεδο απευθείας από το Ελληνικό Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει οτι έχουν ιδιαίτερο πολιτειακό χαρακτήρα. Και άρα οι σχετικές ρυθμίσεις του μισθολογικού έχουν θεσμικό περιεχόμενο και δεν αποτελούν κοινές συνδικαλιστικού τύπου διεκδικήσεις. Παρεμπιπτόντως διαφωνώ με τον όρο συνδικαλισμός για τους δικαστές. Ενόψει λοιπόν αυτής της θεσμικής διάστασης του ζητήματος η ρύθμιση του μισθολογικού απαιτεί δημόσια διαβούλευση στο πιο υψηλό θεσμικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για την αντικειμενικότητα των μεταθέσεων, αποσπάσεων κλπ, που αναφέρθηκε παραπάνω, σας παραπέμπω στις τοποθετήσεις των νεοπροαχθέντων Εισαγγελέων Πρωτοδικών της 30-8-2011, όπου η 1η τοποθετήθηκε στην Κεφαλλονιά, ενώ οι επόμενοι στην Χαλκίδα, Πάτρα, Καλάβρυτα κλπ.
    Τα σχόλια δικά σας........!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτός που διορίσθηκε Κεφαλλονιά, είχε δηλώσει Χαλκίδα, Πάτρα, Καλάβρυτα;
    Ή μήπως είχε δηλώσει πρωτοδικεία στα οποία μετατέθηκαν συνάδελφοι παλαιότερων σειρών ή δεν άδειασε θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από το να ψάχνουμε τις ατομικές περιπτώσεις ας ζητήσουμε την κατοχύρωση αντικειμενικών κριτηρίων. Υπάρχουν πλέον παντού, ακόμη και στα ένστολα σώματα (Στρατός, Αστυνομία). Ας σημειωθεί ότι το θέμα είχε τεθεί και παλαιότερα από τον τότε Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια, ο οποίος για τις σχετικές δηλώσεις του είχε παραπεφθεί και στο Πειθαρχικό, όπου ευτυχώς απαλλάχτηκε ομόφωνα. Τότε είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες (για την παραπομπή) από όλες σχεδόν τις δικαστικές ενώσεις και από ορισμένους δικηγορικούς συλλόγους (που πραγματοποίησαν μάλιστα και αποχές). Ωστόσο, το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (κατά πλειοψηφία) αρνήθηκε να πάρει θέση .... . Μήπως τελικά πρέπει έγκαιρα να ζητήσουμε κάποιες θεσμικές μεταβολές, ώστε να μην εκπλαγούμε δυσάρεστα από κάποια συνταγματική αναθεώρηση για μας και χωρίς εμάς που θα δημιουργήσει ακραίες καταστάσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση από την επιθυμητή μόνο και μόνο επειδή εμείς, παρά το ότι γνωρίζουμε από μέσα τα θέματα της Δικαιοσύνης, αποφεύγουμε να πάρουμε θέση και να ενημερώσουμε τους μη γνωρίζοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον φιλο/φιλη 10.9.2011, 01:22:
    Τα σχολια δικα μας, ναι.
    Σκεφτομαι, οτι οταν βγαινει μια δικαστικη αποφαση απο εμας, και αρχιζει ο καθενας την κριτικη για το αποτελεσμα, χωρις να εχει υποψη του τιποτα απο τα στοιχεια της υποθεσης, το ιδιο κανεις και εσυ.
    Γνωριζεις τι δηλωσε ο πρωτος που πηγε Κεφαλλονια? Εκτος αν εισαι εσυ, οποτε ειναι δεκτη η πικρία σου.
    Αν ομως δεν εισαι εσυ και δεν γνωριζεις τι ειχε δηλωσει, με ποιο δικαιωμα εκθετεις τους επομενους, οι οποιοι φωτογραφιζονται βεβαια, οτι μετατεθηκαν με "αναξιοκρατικα" κριτηρια? Ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα απο εμας? Αφου ειναι γνωστο οτι οι μεταθεσεις γινονται πλεον με χειρουργικη ακριβεια και με βαση την αρχαιοτητα. Προσωπικα εχω παρα πολυ καιρο να διαπιστωσω υπερβαση της αρχαιοτητας στις μεταθεσεις, που να παρακαμπτει τις αιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ