Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στατιστικά στοιχεία ζήτησε η τρόικα στο Πρωτοδικείο


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5-10-2011

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επισκέφθηκαν τα μέλη της τρόικας. Στη συνάντησή τους παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουkathimerini.gr, η τρόικα ζήτησε στατιστικά στοιχεία για τις δικαστικές υποθέσεις, όπως τον αριθμό των υποθέσεων που εισάγονται και εκδίδονται.
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής δικαιοσύνης τόνισαν στο κλιμάκιο, ότι μέχρι στιγμής το μόνο σύστημα μηχανοργάνωσης που υπάρχει είναι αυτό που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων το οποίο, όπως είπαν, λειτουργεί πιλοτικά από τις 16 τρέχοντος, καθώς ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής δικαστικών ενσήμων. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής καταβολής ενσήμων αναμένεται να λυθεί άμεσα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, επεσήμανε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η ποιότητα απονομής δικαιοσύνης είναι υψηλή και ότι το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων οφείλεται όχι στο έμψυχο υλικό, αλλά στην έλλειψη υποδομής, γεγονός που απεδέχθη η τρόικα.
Παρέμειναν αρκετή ώρα στο Πρωτοδικείο και μετά κατευθύνθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών, που όμως λόγω της προχωρημένης ώρας δεν πραγματοποίησαν συνάντηση με τους εισαγγελείς. Δεν αποκλείεται να ανανεώσουν το «ραντεβού» τους με την εισαγγελία Πρωτοδικών τις επόμενες ημέρες.
Πάντως, η επίσκεψή τους αυτή δεν κρίνεται τυχαία και θα μπορούσε να γεννήσει ερωτηματικά για το νέο ρόλο της τρόικας στη Δικαιοσύνη.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/09/2011_408758


=================



Με τον υπουργό Δικαιοσύνης συναντάται το Σάββατο η Τρόικα
Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι τεχνικοί σύμβουλοι



Αθήνα 

Με τους εκπροσώπους της τρόικας συναντάται το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Η συνάντηση θα γίνει στα πλαίσια των τριμερών συσκέψεων υπουργών της κυβέρνησης με την παρουσία πάντα του υπουργού Οικονομικών.


Εντωμεταξύ, την Παρασκευή το πρωί,  οι τεχνικοί σύμβουλοι της Τρόικα μετέβησαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών, τη μεγαλύτερη Εισαγγελία της χώρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη έλεγχος για τις διαδικασίες και τις ταχύτητες απονομής της Δικαιοσύνης


Οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφθηκαν και το υπουργείο Δικαιοσύνης όπου τους υποδέχθηκαν οι δύο γενικοί γραμματείς Γ. Κανελλόπουλος και Ι. Ιωαννίδης. Αμέσως μετά άρχισε μαραθώνια σύσκεψη τόσο με τους γενικούς γραμματείς όσο και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.


Οπως δήλωσε ο Γ. Κανελλόπουλος η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγιναν δεκτές οι παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς που είχαν υποβληθεί σχετικά με τα αιτήματα της τρόικας για επίσπευση της εκδίκασης των φορολογικών υποθέσεων.


Στο μεταξύ το πρωί στο Πρωτοδικείο οι εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν στοιχεία για τον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων, ενώ παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της κατάθεσης του αποκαλούμενου ηλεκτρονικού δικογράφου.


Επιπλέον, έδειξαν στην πράξη στους έλληνες δικαστές, αλλά και τους γραμματείς των Πρωτοδικείου, την απλουστευμένη διαδικασία κατάθεσης δικογράφων μέσω διαδικτύου, αντίγραφα των οποίων μπορούν να λαμβάνονται άμεσα την επομένη.

Στοιχεία, συγκεντρώνονται από τους τεχνικούς συμβούλους της τρόικας και για τις διαδικασίες διεξαγωγής των ερευνών από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος.


==================================================

Το δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών


==================================================
Το δελτίο Τύπου της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών
Αθήνα, 4-10-2011
Προς τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του δ.σ. της Ε.Δ.Ε.
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την παράσταση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και λοιπών μελών του δ.σ. στην συνάντηση των εκπροσώπων της αποκαλούμενης τρόϊκας με τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ενέργεια αυτή θέτει σε αμφισβήτηση την συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών, δεδομένου ότι νομιμοποιεί την αντισυνταγματική και αντιθεσμική παρέμβαση των παραπάνω εκπροσώπων στο έργο της Δικαιοσύνης και τούτο μάλιστα σε χρονική στιγμή κατά την οποία η πολιτική ηγεσία έχει ανοίξει  ουσιαστικό διάλογο με όλους τους θεσμικούς παράγοντες προς την κατεύθυνση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων μας.
Θεωρούμε ότι προς διαφύλαξη του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης,επιβάλλεται, αφενός η αποχή των αιρετών εκπροσώπων της από τέτοιες ενέργειες  και αφετέρου η καταδίκη παρόμοιων εξωθεσμικών παρεμβάσεων από σύσσωμο το δικαστικό σώμα.
Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε την δικαστική ανεξαρτησία και να συνεχίσουμε  απερίσπαστοι να επιτελούμε τα καθήκοντα μας με θάρρος, όπως ΜΟΝΟ το Σύνταγμα, ο Νόμος και η συνείδηση μας επιτάσσουν.
Τα μέλη του δ.σ.
Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης
Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκης

 ==========================================================================


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


             Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα


                 Τηλ. 210-33.98.270, 71             

                                                                                     

Αθήνα, 30.9.2011



               ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.Α

   ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΤΡΟΙΚΑΣ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



Με ιδιαίτερη έκπληξη ο νομικός κόσμος της χώρας πληροφορήθηκε το γεγονός της σημερινής επίσκεψης εκπροσώπων της «τρόικας» στο Πρωτοδικείο Αθηνών και της συνάντησής τους με την ηγεσία αυτού και το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα μέλη της «τρόικας» ζήτησαν στατιστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Το ζήτημα που ανακύπτει από την εν λόγω επίσκεψη είναι καθαρό θεσμικό,  καθώς διαπιστώνουμε με θλίψη μία άνευ προηγουμένου ωμή παρέμβαση στο τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η ανεξαρτησία της οποίας αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται συνταγματικά.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε το λόγο και την ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθιστώντας μάλιστα τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης δικαστές απολογούμενους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί εν γένει στον κλάδο μας, προβαίνοντας σε χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις, ενέργειες οι οποίες ουδόλως αρμόζουν σε μια ομάδα ανθρώπων «έξωθεν» προερχόμενη, δίχως την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση.

Η άσχημη πορεία των δημοσιονομικών μας ως χώρας και η ανάγκη δανεισμού από το μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την περιέλευσή μας σε κατάσταση πλήρους υποτέλειας και την εν τοις πράγμασι εκχώρηση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών, η οποία πλέον παρατηρείται - με την ανοχή της Κυβέρνησης - οδηγώντας σε ανεπίτρεπτες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τις κατακτήσεις του καταστάσεις συνταγματικής εκτροπής.

Η σημερινή εξέλιξη δεν μπορεί παρά να φέρνει στο μυαλό του κάθε πολίτη το μετεπαναστατικό παρελθόν της Ελλάδας και την εγκατάσταση από τις τότε μεγάλες δυνάμεις του Βαυαρού νομομαθούς Μάουρερ ως μέλους της Αντιβασιλείας, επιφορτισμένου με την οργάνωση της Δικαιοσύνης, προσώπου που έφτασε να υπογράψει - με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο - τη διαταγή σύλληψης τουΚολοκοτρώνη.

Η μακραίωνη δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας καθιστά ανεπίτρεπτη κάθε προσπάθεια ανομιμοποίητης παρέμβασης στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ενός από τους πυλώνες του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από τοποτηρητές που φιλοδοξούν να καταλύσουν θεσμούς σε μια διαπιστωμένη πλέον προσπάθεια κερδοσκοπίας και διαφύλαξης των συμφερόντων των δανειστών μας. Η Δημοκρατία και η κοινωνία μας δεν αντέχουν περαιτέρω  προσβολές που μας γυρνούν χρόνια πίσω, σε καταστάσεις ανελευθερίας και πλήρους υποτέλειας.

Η κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και τα σχετικά προβλήματα είναι σε όλους μας γνωστά. Οι Δικηγόροι ως συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης δέχονται να συνδιαλέγονται μόνο με θεσμούς και εξουσίες συνταγματικά αναγνωρισμένους που απολαμβάνουν συνταγματικής νομιμοποίησης, όπως είναι η δικαστική κοινότητα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις επί κάθε σχετικού ζητήματος.Κρούουμε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις ολέθριες συνέπειες που αναμένεται να έχουν παρεμβάσεις όπως η σημερινή, καλώντας κάθε αρμόδιο φορέα να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες της στάσης και των πράξεών του και δηλώνοντας πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα πρωτοστατεί αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας, την αποφυγή εκτροπών και την προστασία εντέλει των συμφερόντων των πολιτώνΟι Έλληνες Δικαστές οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


==================================



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣΑ

Κατηγορία: Δελτία Τύπου | Ημ/νία Δημοσίευσης : 4/10/2011
Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με κορυφαίο ζήτημα την επιτάχυνση των λειτουργιών της δικαιοσύνης στο πλαίσιο του Συντάγματος και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη έχει ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστικών Λειτουργών καθώς επίσης και με προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των φορέων τίθενται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη αλλά και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης που είναι διαρκής απαίτηση των ελλήνων πολιτών. Είναι αυτονόητο ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου και φυσικά με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων.
Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο των συζητήσεων κλήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο πρόεδρος της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος να υποβάλει τις προτάσεις του κλάδου, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, για τη λήψη μέτρων επιτάχυνσης της δικαιοσύνης.
Η ηγεσία του Υπουργείου κατά τις διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους φορείς της δικαιοσύνης έδωσε ρητή διαβεβαίωση ότι πριν καταρτιστεί σχέδιο νόμου θα διεξαχθεί και δεύτερος κύκλος διαλόγου προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο που θα προωθηθεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι κατανοητό το περιεχόμενο της αποφάσεως του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της 3ης Οκτωβρίου 2011 καθώς επίσης και οι κάθε μορφής κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν με αιτήματα τα οποία δεν ανάγονται σε κυβερνητικές αποφάσεις.
Με την ευκαιρία αυτή η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει την πρόσκληση όπως ο κλάδος των δικηγόρων, δια των εκπροσώπων τους, ανταποκριθεί με την ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση αποφάσεων για τη λήψη μέτρων που θα ικανοποιούν το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ταχεία απονομή της δικαιοσύνης.
Ελπίζει πως οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης δεν θα υποκύψουν σε συντεχνιακές λογικές και θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αρνησιδικίας τα οποία και οι ίδιοι καταγγέλλουν.

47 σχόλια:

  1. Σήμερα δεν ήμουν στην Ευελπίδων.
    Θα τους καλούσα στην αίθουσα δικαστών, στα ακροατήρια και στα ανακριτικά γραφεία (ειδικά αυτά που έχουν αναλάβει διαχειριστικές).

    Στο ΣΚΑΪ πριν από λίγο άκουσα ότι έκρυψαν τα καρότσια με τις δικογραφίες για να μη δουν το χάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τα τα παιδιά!!!

    Αυτό με τα καρότσια είναι το μόνο σίγουρο! Μ΄αυτά που δεν μπορούν να κρυφτούν δεν ξέρω τι θα κάνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι με ποια ιδιότητα η Τρόικα επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο μας; Με ποια ιδιότητα ζήτησε από τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης στατιστικά στοιχεία για τις δικαστικές υποθέσεις; Θα έρθει η ώρα να δούμε τους αξιότιμους εκπροσώπους της Τρόικας να ελέγξουν και να αξιολογούν τις δικαστικές αποφάσεις; Αναρωτιέμαι εάν θα έκαναν το ίδιο πράγμα και στο Πρωτοδικείο Βερολίνου ή Πρωτοδικείο Παρισίων;
    Τελικά μόνο εγώ παραξενεύθηκα όταν είδα σήμερα να κυκλοφορούν στην Ευελπίδων οι αλαζονικές φυσιογνωμίες των μελών της Τρόικας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τρόικα προέρχεται τουλάχιστον από χώρες όπου οι θεσμοί λειτουργούν και οι πολιτικοί δεν αλλάζουν πρόγραμμα την επαύριο των εκλογών. Με αυτή την έννοια προτιμώ να με ελέγχουν αυτοί παρά η σημερινή κυβέρνηση που έχει μηδενική νομιμοποίηση(θυμάστε το λεφτά υπάρχουν?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας φροντίζαμε όλοι οι Έλληνες και ιδίως όσοι είμαστε πιο μορφωμένοι και έχουμε δημόσια λειτουργήματα να είχε η χώρα μας το ίδιο επίπεδο πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης με τις χώρες, που έχουν πρωτεύουσες το Βερολίνο και το Παρίσι, ώστε να μη ζούμε αυτές τις καταστάσεις. Όλοι νιώθουμε ταπεινωμένοι αλλά το θέμα είναι ότι και πάλι δεν κάνουμε τίποτε οι ίδιοι για την ανάταξη της χώρας μας και για αυτό εξαρτώμαστε από το Βερολίνο και το Παρίσι. Τώρα πια είναι αργά. Το πικρό ποτήρι θα το πιούμε όλοι οι Έλληνες μέχρι τέλους και ίσως τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιοι ειναι αυτοι οι κύριοι και γιατι συνομιλουν μαζι μας?
    Τους καλεσαμε εμεις?
    Αν τους εχει καλεσει η κυβερνηση ή το υπουργειο, να επισκεπτονται εκεινους.
    Αν προκειται για τα οικονομικα ζητηματα και τις καθυστερουμενες υποθεσεις επί φορολογικων, να πανε στα διοικητικα δικαστηρια.
    Σε μας τι δουλεια ακριβως εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί άλλο πρέπει να δουν τα μάτια μας για να ξεσηκωθούμε; ΟΛΟΙ!!!! Δηλαδή να υποθέσω ότι δεν ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας το ενδεχόμενο οι μεταθέσεις μας, οι χρεώσεις μας, η επάρκειά μας ή μη να κρίνονται από την τρόικα, μέλος της οποίας θα ορίζεται εισηγητής του ΑΔΣ!!! Το επόμενο που θα μας πουν είναι ότι η εργασιακή εφεδρεία θα εφαρμοστεί και στους Δικαστές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Πρόεδρος αντί να αντιδράσει πήγε και υπέβαλε τα σέβη του στην Τρόϊκα? Δεν γνωρίζει το Σύνταγμα που ομιλεί περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης? Έχει την απαραίτητη εξουσιοδότηση ή συναίνεση να ομιλεί με την Τρόϊκα εξ ονόματος όλων μας? Η δε Τρόϊκα με ποίο δικαίωμα επεμβαίνει στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης? Οι βουλευτές θα της επέτρεπαν να ελέγξει τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων, θα επέτρεπαν να ελέγξει εάν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής, σε ποιές επιτροπές μετέχουν και πόσο αμείβονται γι΄αυτές? Πάλι δώσαμε γη και ύδωρ. Συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε της Ε.Δ.Ε. Καλέστε τους να ελέγξουν και τη δικαστική μας κρίση...........!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρός Νessuno και όλους του συναδέλφους:
    Με ποιά ιδιότητα ήρθε η τρόικα στα δικαστήρια; Κανονικά και με το νόμο ήρθε. Βάσει του μνημονίου δικαίωμά της είναι και το ασκεί. Αφού εξαρτώμαστε απο την 6η, 7η κλπ. δόση, αποτέλεσμα είναι να χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία. Αν δεν γίνει αυτό που απαιτούν, απλά κόβουν τη χρηματοδότηση και αυτό είναι όλο. Στη Ρουμανία, το ίδιο έκαναν με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Χώρας, στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα κολλήσουν. Πάντως ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνείτε με όσα λέω. Και επειδή ξέρω ότι η συμπεριφορά τους είναι σκαιότατη, μόνο αν τη ζήσει κάποιος απο κοντά, θα καταλάβει ότι είμαστε υπό δημοσιονομική κατοχή. Και για να προλάβω, όσους θα επικαλεσθούν το Σύνταγμα, κάποτε ο αμερικανός Πρόεδρος Τζόνσον μιλώντας με Έλληνα Πρωθυπουργό, είχε μιλήσει σε... άπταιστα γαλλικά για το Σύνταγμα της Ελλάδος και την Βουλή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διάβασα ότι ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου είχε και συζήτηση μαζί τους. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Πολυζωίδη και του Τερτσέτη! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Παλιόφραγκοι που πέφτετε/ σαν όρνεα στα ψοφίμια / πάντοτε εσείς οι κυνηγοί/ και πάντα εμείς τ' αγρίμια." Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακολουθώντας τα σχόλια, βλέπω μια ατελείωτη ιερή οργή των συναδέλφων. Και δικαιολογημένο προβληματισμό. Το παρήγορο είναι ότι υπάρχει ακόμη "τσίπα και φιλότιμο". Κάτι είναι και αυτό... και παρήγορο...
    Δημήτρης Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σφάλμα έγινε από τους συναδέλφους Δικαστικούς Λειτουργούς που αποδέχθηκαν μια τέτοιου είδους "επίσκεψη", νομιμοποιώντας την τρόικα ως ελεγκτικό όργανο της Δικαιοσύνης. Τα μέλη της τρόικας τη δουλειά τους έκαναν...όσο δίνεις θάρρος στο χωριάτη τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις αποκτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτήν την χώρα την αγαπώ!!, όπως αγαπώ και τους ιθύνοντες, τους επιτελείς, τους κυβερνητικούς παράγοντες.....είναι μούρλια......!!!!!και πιο πολύ αγαπώ τους 'υποτελείς' της τρόικας, δηλαδή τους κυβερνώντες αξιότιμους κυρίους υπουργούς, γενικούς γραμματείς κ.λ.π....είναι το κάτι άλλο, είναι άλλη πάστα ανθρώπων....τόσο ενδιαφέρουσα...!!θα ήθελα παρακαλώ να έρθουν και στην κατοικία μας, για ένα 'to know us better', και στο τέλος όλοι μαζί να ΑΛΛΑΛΑΖΟΥΜΕ άλλως ΦΩΝΑΣΚΟΥΜΕ το αμίμητο του ανεκδότου 'ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ' στο τρένο αυτό της οικονομικής κρίσης, της κυβερνητικής απραγίας, της απίστευτης γελοιότητας, ανασφάλειας και ολικής καταστροφής, σφηνώσαμε και εμείς....και αυτοί οι άεργοι κοστουμαρισμένοι 'ευηπόληπτοι' κύριοι απαιτούν ενημέρωση σχετικά με το έργο και τη λειτουργία της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗς ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....να γελάσω, να κλάψω να αδιαφορήσω ή απλώς να οικτίρω όλους όσους τους επέτρεψαν να πράξουν το 'απονενοημένο'......τι κατάντια, τι ξεπεσμός, τι ξεπούλημα...!!!ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ ο κος ΤΟΜΣΕΝ αφού μελέτησε τη δικογραφία, σκέφθηκε σύμφωνα με το νομο...Για τους λόγους αυτούς αποφασίζει ότι οι δικαστές και εισαγγελείς θα αναφέρονται στην Τρόικα, θα εκτελούν εντολές αυτής, και το πρώτο πενθήμερο εκάστου ημερολογιακού μηνός θα αποφασίζεται η ανανέωση της ύπαρξης τους στην οργανική θέση που κατέχουν....διότι και οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ είναι αναλώσιμοι και έχουν απωλέσει τη συνταγματική εξουσία τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η τρόικα στα δικαστήρια... και βρέθηκαν δικαστές να λογοδοτήσουν σε αυτούς... τους τοκογλύφους των Λαών... Σε κάποιο γραφείο στην Ευελπίδων... Και δίπλα να κρέμεται το πορτραίτο του Μεγάλου Πολυζωίδη... Τι ξεφτίλα Θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η τρόικα μας φταίει ή τα χάλια τα δικά μας; Και στο κάτω κάτω θέλουμε να είμαστε χώρα της Ε.Ε. ή χώρα της Μέσης Ανατολής; Αυτό είναι το ερώτημα. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δε συνίσταται στο να ζητάει ή να μη ζητάει κάποιος στατιστικά στοιχεία. Συνίσταται στο να μην υπάρχουν πιέσεις στη δικανική κρίση μας. Να είναι ίσοι όλοι ενώπιον του δικαστή και να μην υπάρχουν αθέμιτες επιρροές είτε μέσα από την ιεραρχία της Δικαιοσύνης είτε από άλλους παράγοντες (πολιτικούς, εκκλησιαστικούς κλπ.). Τα άρματα ας τα πιάσουμε αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μα καλα δεν τους ειπαν οτι η ελλαδα ειναι χωρα ανεξαρτητη και οτι η δικαιοσυνη ειναι ενεξελεγτη και ΚΑΣΤΡΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τουλάχιστον πρέπει να παραδεχθούμε ότι η τρόικα πήγε στα δικαστήρια και δε ζήτησε να την επισκεφθούν σε κάποιο υπουργείο (ο νοών νοείτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Δ.Σ.Α. εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία δεν γίνεται να μην συμφωνήσουν απόλυτα όσοι υπηρετούν την δικαιοσύνη, δικαστές ή δικηγόροι. Αναμένουμε, με πολύ ενδιαφέρον, μία, τουλάχιστον, ανάλογου ύφους και ήθους ανακοίνωση από την Ένωσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η επίσκεψη της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν το πιο επικίνδυνο και ανησυχητικό περιστατικό που έχει συμβεί από τότε που άρχισε αυτή η εμπλοκή με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Από που και ως πού έγινε ο έλεγχος σε πολιτικό Δικαστήριο που κρίνει διαφορές μεταξύ ιδιωτών; Τί άλλο πρέπει να δούμε για να ταρακουνηθούμε; Το απίστευτο δε ήταν που τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. αντί να το καταδικάσουν βρήκαν ευκαιρία να μιλήσουν για την καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων....Και εδώ κολλάει η ατάκα "Ωρε πού πάμε";;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι συνομιλητές της Τρόϊκας να παραιτηθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Δεν μας εκφράζει η υποτέλεια, είμαστε ανεξάρτητοι δικαστές. Οι παράγοντες του Υπουργείου κάνουν τη δουλειά τους, ο Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Νικόπουλος και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε. κ. Αθανασίου τι δουλειά είχαν να τους υποδεχθούν; ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα σας και καλό μήνα. Προς άρση κάθε παρεξήγησης δηλώνω εξ αρχής ότι δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας ούτε δικηγόρος.
    Έχω την άποψη ότι η τρόικα εχθές σκοπό δεν είχε να ελέγξει τους δικαστές, αλλά να δει δια ζώσης γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η απονομή της δικαιοσύνης. Αν πριν από πέντε χρόνια η ΕΚΤ ή η ΕΕ (μέλη της τρόικας) ζητούσαν ενημερωτικά στοιχεία ή επισκέπτονταν το πρωτοδικείο, τι θα τους λέγαμε; Όχι δε σας τα δίνουμε διότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη; Απλά τότε δε θα ήσαν οι δανειστές μας αλλά οι συνεργάτες μας.
    Σε μια ευνομούμενη πολιτεία η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί εκ των ουκ άνευ. Και αφού τόσα χρόνια το Ελληνικό κράτος δεν έκανε τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση, ίσως γίνει κάτι τώρα.
    Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τρόικα επισκέφθηκε τα δικαστήρια για να καταλάβει για πιο λόγο εξακολουθεί και υπάρχει το ειδικό μισθολόγιο των δικαστών και αν αξίζει να υφίσταται με τόση αργοπορία στην έκδοση αποφάσεων.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έπρεπε να γνωρίζετε οτι ο πρόεδρος της ΕΔΕ έχει υπερασπισθεί όσο λίγοι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τις δε απόψεις του για την ΤΡΟΙΚΑ τις διατύπωσε ευθαρσώς στη Γενική Συνέλευση του περασμένου Δεκεμβρίου και σε πληθώρα συνεντεύξεών του. Η παρουσία του στην συνάντηση αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε. Να υπερασπιστεί τη συνταγματική θέση των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών σε όλα τα επίπεδα(θεσμικό, οικονομικό, δικαστικές διακοπές κλπ) και να αναδείξει το ποιοτικό έργο τους,όπως,εξάλλου,προέκυψε και απο τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

    Ένα απλό μέλος της Ένωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ φιλοξενούμενε το ειδικό μισθολόγιο των δικαστών υφίσταται γιατί το ίδιο το Σύνταγμα προέβλεψε εμμέσως την ύπαρξη του αναγνωρίζοντας πλήθος συνιστώσων που κατατείνουν στην ανάγκη ύπαρξης του, ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί υπερβάλλουν εαυτόν κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους!!! και όσο κι αν δεν το πιστεύεις, οι δικαστικοί λειτουργοί εργάζονται ανευ ωραρίου, αργιών, παραμελούν προσωπική, οικογενειακή ζωή, δεν έχουν δικαίωμα απεργίας, πρέπει να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στην απονομή δικαιοσύνης, και πίστεψε με δεν είναι ούτε αστεία ούτε εύκολη υπόθεση...πρέπει να αμοίβονται ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής ζωή τους, απερίσπαστοι να εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους, να οχύρώνονται έναντι 'καλοθελητών', 'καιροσκόπων' και άλλων 'δαιμονίων', να προστατεύουν τον ανίσχυρο και αδύναμο, να αποκαταστήσουν το ρήγμα στην κοινωνική συνοχή, και προς γνώση σου ΟΛΟΙ οι δικαστικοί λειτουργοί ανά την Επικράτεια, από τον χαμηλότερο ως τον ανώτατο βαθμό είναι 3.000, αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν είναι η δική τους αμοιβή που βλάπτει τον προυπολογισμό του κράτους........ΟΎΤΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΥΠΑΡΞΗ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΕΣΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΘΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειλικρινά δεν αντέχω να διαβάζω κρίσεις από ανθρώπους που είναι άσχετοι με τον κλάδο και δεν έχουν ιδέα για το πώς και πόσο δουλεύουμε και εντούτοις έχουν άποψη (αναφέρομαι στον ανώνυμο των 12.57. Γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, επειδή όλοι έχουν άποψη για όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριοι συνάδελφοι, μήπως θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ήτοι της επίσκεψης της τροικα στο Πρωτοδικείο, για το οποίο πήρε θέση και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, να συντάξουμε ένα κείμενο, το οποίο θα αποστείλουμε στον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου και στο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και με το οποίο να διαμαρτυρόμαστε για την αποδοχή αυτής της επίσκεψης και την ενημέρωση για τις εκκρεμείς υποθέσεις στο δικαστήριό; Δεν οφείλουν να μας δώσουν μια εξήγηση;Δεδομένου ότι η δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός και όχι φοροεισπρακτικός μηχανισμόςτου στην υπηρεσία του κράτους, μη έχουσα οποιαδήποτε σχέση με την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής και οικονομικού ελέγχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να τα ελέγχει κανείς γιατί είναι αυτοδιοίκητα, τη Δικαιοσύνη γιατί είναι ανεξάρτητη, τα Νοσοκομεία για κάποιους παρόμοιους προφανώς λόγους, το Στρατό επίσης, την Αστυνομία επίσης κοκ. Ή ζούμε στην πιο τέλεια χώρα του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν ρολόι και δεν πρέπει να αλλάξει τίποτε, ή η Ελλάδα δεν είναι όμηρος της τρόικας αλλά κακομαθημένων συντεχνιών, που νομίζουν ότι επειδή κατέστησαν μισθοσυντήρητοι του Δημοσίου, δεν πρέπει να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και ας έσυραν τη χώρα στο γκρεμό. Η διοίκηση του ΔΣΑ ας συγκατατεθεί επιτέλους στη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και ας βοηθήσει τους νέους δικηγόρους, που δουλεύουν επί δωδεκάωρο και με μισθούς πείνας στα γραφεία των μεγαλοδικηγόρων, και να αφήσει τα εθνικοπατριωτικά κηρύγματα. Τέτοια κηρύγματα οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές και το 1922 και το 1974 αλλά και πιο πρόσφαττα στην αδυναμία επίτευξης λύσης στο "Μακεδονικό". Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας συνειδητοποιήσουμε ότι για το χάλι της χώρας ευθύνονται κυρίως οι Έλληνες (που εξέλεγαν και τις κυβερνήσεις τους) και ότι δεν μπορούν ακόμη να μοιράζονται "τριχίλιαρα" στους "πυροπαθείς" ούτε να διοικούν τα πάντα οι συνδικαλιστές και τα κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το επόμενο βήμα της ΤΡΟΙΚΑ
    θα πρέπει να είναι η επίσκεψη τους στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με προβληματίζει σοβαρά ο φόβος να αντιμετωπίσουμε την Τροικα .
    Γιατί ,κύριοι συνάδελφοι, νομίζετε ότι δεν έχουμε επιχειρήματα ;
    Αισθάνεστε ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε ;
    Πιστεύετε ότι δεν πρέπει να τους πούμε αυτά τα οποία οφείλουν άλλοι αρμοδιοτεροι να τους πληροφορησουν και πιθανον το αποφεύγουν ;
    Το έργο μας είναι δημόσιο και για το λόγο αυτο ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους .Δεν πρεπει να ειμαστε φοβικοι και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει
    κάποιος που αγαπάει το Δικαστικό Σώμα περισσότερο απο τον ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ή το ΝΙΚΌΠΟΥΛΟ ή τον οποιονδήποτε έχει γράψει μια ιστορία πάνω στα
    δικαστικα έδρανα.
    Και να ζητήσω απο κάποιους που ανακαλύπτουν τώρα
    την προστασία του κ.Αδαμοπουλου να ανατρεξουν στις
    προσφατες αντιδικαστικες του θεσεις. Αν ο
    κ.Αδαμόπουλος θέλει να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη ας αφήσει τους Δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους και ας μαζέψει ψήφους απο αλλού προπαγανδιζοντας την αντιμνημονιακη πολιτική και προσελκύοντας απελπισμένους Έλληνες στα δικηγορικά γραφεία για αγωγές κατα του δημοσίου οι οποίες βέβαια δεν θα κατατίθενται δωρεάν!
    Κύριοι ξυπνηστε τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως σας τα εμφανίζουν .
    Η Τροικα είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπισθεί .Αν κρυφτουμε στο καβούκι μας ο ´´ανενδοτος´´ αγώνας θα χαθεί . Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε κατα πρόσωπο με τα επιχειρήματα μας . Πολυδευκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να ξανάρθουν και να τους στείλουμε και αλλού.... στις μεταβατικές έδρές κάποιων επαρχιακών και μη, Πρωτοδικείων, να δουν τις καρέκλες τύπου "καφενείου" που όχι μόνο πρέπει να καθόμαστε επάνω στην έδρα (διαστάσεων 3 Χ2) επί κάμποσες ώρες μέσα στην υγρασία (έχοντας πληρώσει ακόμα και ταξί για να πάμε γιατί μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μη διαθέτουμε αυτοκίνητο), αλλά επιπλέον πρέπει να προσέχουμε να μη σπρώξουμε την καρέκλα προς τα πίσω για να μην βρεθούμε κάτω. (ΑΙΣΧΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λέει ο αστικός μύθος οτι πήγε κάποτε ο κ.κ εισαγγελέας του αρείου πάγου και ξεναγήθηκε στο ΔΕΚ. Σε κάποια φάση γυρνάει και ρωτάει τον έλληνα δικαστή, "θέλετε να μου πείτε ότι το Δικαστήριο Σας με τις αποφάσεις του είναι ανώτερο του Αρείου Πάγου;" Ο ¨Ελληνας Δικαστής χαμογέλασε και δεν απάντησε.
    1. Σπάνια τα πολιτικά μας Δικαστήρια αναφέρονται στις αποφάσεις του
    2. Σχεδόν ποτέ δεν γίνονται προδικαστικά ερωτήματα
    3. Η χώρα μας είναι σταθερά τελευταία σε κατοχύρωση ευρωπαικών εμπορικών σημάτων
    Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο. ¨Οταν το 70% της νέας νομοθεσίας είναι μεταφορά Ευρωπ. Οδηγιών δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στον κόσμο.
    Αν η Τρόικα πέρασε το άβατο της Ελ. Δικαιοσύνης δεν ήρθε το τέλος ούτε ήρθε η ώρα ώς ο κος Αδαμόπουλςο Θέλει να πάρουμε τα όπλα. Ας το δούμε σαν ευκαιρία να αποκτήσει η τρίτη εξουσία εξωστρέφεια και πραγματική αυτονομία Δεν νοείται να έχει δικό της προυπολογισμό η Βουλή και ορθώς αλλά η δικαιοσύνη να μην έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται χρήματα.
    Στο μόνο που οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί είναι να μην είμαστε και να μην φερόμαστε ως υποτελείς. Και νομίζω ο κ Αθανασίου και ο καθένας μπορεί εαν πρέπει να τους βάλει στην θέση, να τους δει σαν συνεργάτες και μαζί να σχεδιάσουν το μέλλον.
    Αλλά...ακόμα είμαστε στην εποχή που φτύνουμε τα ένσημα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απάντηση προς το συνάδελφο που υπογράφει "ένα απλό μέλος της Ένωσης". Ο πρόεδρος της ΕΔΕ εξέφρασε τις απόψεις του για την ΤΡΟΙΚΑ στη Γενική Συνέλευση στα πλαίσια της αντικυβερνητικής του πολιτικής. Όσο ότι χθες υπερασπίσθηκε τη συνταγματική θέση των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών μάλλον είναι άστοχο συμπέρασμα. Αν αναλογισθούμε ότι το μόνο που πέτυχε είναι όλο το stock των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών να δημοσιευθεί σε δύο χρόνια, από τους υπηρετούντες δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν μ' αρέσει που μπαίνουμε σε μία αντιπαράθεση καλός ή κακός ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε. Ο συγκεκριμένος σ' ένα εξάμηνο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης τον επόμενο χρόνο και θα κριθεί εν καιρώ για τους χειρισμούς του στην κρίσιμη αυτή περίοδο της χώρας και κατ' επέκταση και της Δικαιοσύνης. Διαφορετικά τίθεται το θέμα μήπως ο συνδικαλισμός πρέπει να ασκείται (και εμείς να επιλέγουμε)χαμηλόβαθμους δικαστές που δεν προσδοκούν να καταλάβουν κάποια θέση σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με υψηλότατες αμοιβές, όπως μας έδειξε το πρόσφατο παρελθόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έλαβα το απόγευμα από μία συνάδελφο το ακόλουθο μήνυμα (το οποίο απέστειλα και σε άλλους συναδέλφους): Γράφεις ή να στείλω την Τρόϊκα να σε ελέγξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με αφορμή το σχόλιο 12:15 ,αλλά και κάποια άλλα που προηγήθηκαν : μήπως στο μυαλό τους κάποιοι έχουν το πως θα κατέβουν στις εκλογές της ΕΔΕ και μόνον και προετοιμάζουν το έδαφος.
    Λυπάμαι ,που το λέω , αλλά φοβάμαι ότι αυτή εδώ η προσπάθεια του DIKASTIS.GR σε λίγο καιρό θα κινδυνεύσει να αποτελεί πεδίο μόνον προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δύσκολο το έργο σου DIKASTIS.GR , αλλά προστάτεψέ το . Έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου ,στους συναδέλφους που εκτιμούν την θυσία του χρόνου σου και την μέχρι τώρα στάση σου .
    Ανώνυμος Δικαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συνάδελφε, θεωρώντας δεδομένες τις καλές σου προθέσεις κατά την έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας, είναι νομίζω φανερό ότι η λειτουργία της δεν πρέπει να συνεχισθεί. Κυρίως διότι απομυθοποιεί τη Δικαιοσύνη στα μάτια των πολιτών και γενικώς όλων όσων έχουν προσφύγει σε αυτή ή προκείται να προσφύγουν. Τα σύμβολα ανέκαθεν είχαν κεφαλαιώδη σημασία στη ζωή των κοινωνιών. Ο ιερέας ενδύεται τα ιερά άμφια κατά την τέλεση της ιερουργίας, οι ανώτατοι δικαστές του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας (δεν γνωρίζω για το Ελεγκτικό Συνέδριο) φορούν τήββενο κατά την άσκηση στο ακροατήριο του δικαιοδοτικού έργου, η δικαστική έδρα έχει κατασκευασθεί σε υψηλότερο επίπεδο και οι δικαστές είναι κατά παράδοση ενδεδυμένοι κατά την άσκηση στο ακροατήριο του δικαιοδοτικού έργου. Ο ιερέας δεν φορά τα ιερά άμφια επειδή το προτιμά, οι δικαστές τις επίσημες ενδυμασίες επειδή αισθάνονται με αυτές περισσότερο άνετα και η δικαστική έδρα δεν έχει κατασκευασθεί ψηλότερα από το δάπεδο της δικαστικής αίθουσας για τον αερισμό των δικαστών ή για την καλύτερη εποπτεία της αίθουσας. Όλα αυτά είναι τα σύμβολα για οποία μιλώ και αποσκοπούν στην εξασφάλιση του κύρους των λειτουργιών, το οποίο είναι αναγκαίο για την αποδοχή από την κοινωνία των πορισμάτων (- αποφάσεων) της Δικαιοσύνης και των λοιπών θεσμών. Όταν λοιπόν, αγαπητέ συνάδελφε, οι χρήστες της ιστοσελίδας διαβάζουν συνεχώς σε αυτή για μισθολογικές διεκδικήσεις - παράπονα των δικαστών, για παράπονα (- γκρίνιες) αναφορικά με το φόρτο εργασίας και τον αριθμό των "χρεωμένων" δικογραφιών, τελευταία, όταν υπεισέρχονται και ζητήματα ανταγωνισμού αναφορικά με τη λειτουργία της Ένωσης Δικαστών, είναι βέβαιο - μην έχεις καμία αμφιβολία - ότι χάνουν κάθε καλή γνώμη και το σεβασμό τους προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, οι οποίοι, με τις αδυναμίες τους και αυτοί, πρέπει ωστόσο να διατηρούν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Θα ήθελα να γνωρίζεις την άποψή μου και για ένα ακόμη ειδικότερο ζήτημα: Στο "forum" της ιστοσελίδας υπάρχει μία ενότητα που τιτλοφορείται "νομικά θέματα", όπου συνάδελφοι ρωτούν αλλήλους για νομικά ζητήματα που τους απασχολούν. Νομίζω ότι αυτό, όταν γίνεται δημοσίως, είναι μειωτικό του κύρους των δικαστών που ρωτούν, διότι κάθε δικαστής θεωρείται από το Σύνταγμα "αυθεντία", υπό την έννοια ότι αντλεί τη γνώση του από την ερμηνεία του Συντάγματος και των νόμων που συμφωνούν με αυτό (άρθρο 87 § 2), όχι δηλαδή από τις γνώμες των συναδέλφων του - δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται δημοσίως ότι αγνοεί ή ότι δεν μπορεί ή διστάζει να ερμηνεύσει ο ίδιος το νόμο. Αν μάλιστα η νομική πληροφορία ζητείται για υπόθεση που έχει δικάσει, τότε αυτό είναι και παράνομο, διότι ο νόμος ορίζει ότι στο μεν πολυμελές πρωτοδικείο τα μέλη του διασκέπτονται μεταξύ τους για την έκδοση της αποφάσεως, που σημαίνει ότι διασκέπτονται και για την επίλυση των νομικών ζητημάτων που τίθενται, στο δε μονομελές πρωτοδικείο ο δικαστής "διασκέπτεται με τον εαυτό του" και μόνο με αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συναδελφε 11:58, αρκετα πια με τους "σιωπηλους" δικαστες. Ειχα πατερα δικαστη και μια ζωη κατι τετοια ελεγε. Μην μιλατε, μην διεκδικειτε, ειμαστε δικαστες, τι θα πει ο κοσμος κλπ κλπ. Και τελικα ο κοσμος κατεληξε να νομιζει οτι δουλευουμε 3 ωρες το μηνα και παιρνουμε 10 χιλιαδες ευρω.
    Εισαι απολυτως λαθος.
    Ο κοσμος πρεπει να δει τις αγωνιες μας, τους φοβους μας, τις ανησυχιες μας. Ακομη και τις διεκδικησεις μας. Αρκετα πια.
    Το σάιτ ειναι μια κατακτηση και πρεπει να το αγκαλιασουμε ολοι. Αυτο δε, που φοβασαι μην μας πουν ασχετους επειδη ρωταμε συναδελφους για νομικα θεματα, ειναι απιστευτο. Υπαρχει κατι που ΔΕΝ φοβασαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συνάδελφε των 12:40΄, έχεις υπηρετήσει στην επαρχία; όπου άνθρωποι της 3ης ηλικίας - στα βαθιά τους γεράματα - σηκώνονται ακόμη από σεβασμό μπροστά στο νεαρό πρωτοδίκη των 28 και 30 ετών; και εσύ μου μιλάς για διεκδικήσεις; τι είναι οι δικαστές, υπάλληλοι να διεκδικούν; και από ποιον; δεν είναι άμεσα όργανα του Κράτους, δεν εκφράζουν δηλαδή μέσω των αποφάσεων τη βούληση του Κράτους; όσο αυτή η νοοτροποία δεν ξεριζώνεται και σαφείς έννοιες δεν διακρίνονται, τόσο περισσότερο οι δικαστές θα θεωρούνται υπάλληλοι, δηλαδή εκτελεστές της βουλήσεως των των άμεσων οργάνων του Κράτους και όχι εκφραστές της βουλήσεως του Κράτους οι ίδιοι. Τέτοιες πρακτικές "διεκδίκησης" έχουν κατατάξει τους δικαστές στη συνείδηση των πολιτών ως υπαλλήλους και την ένωση δικαστών ως έναν ακόμη "φορέα" διεκδίκησης συντεχνιακών ωφελημάτων. Κάτι περισσότερο ήξερε ο σεβαστός πατέρας σου και έχει το δίκιο με το μέρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. συμφωνω με τον συναδελφο των 12:40..

    στην εποχη που ο κοσμος μας θεωρει τους τελευταιους των τελευταιων, και που ετοιμαζουν να δουλευουμε 25 ωρες το 24ωρο, το να "φαινομαστε" οι υπερανω δικαστες μας μαρανε..

    και οποιος δεν θελει να συμμετεχει, δεν συμμετεχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το ιστολόγιο πρέπει να μείνει, γιατί πάνω από όλα προσφέρει σε όλους μας, πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση γιά τη νέα νομοθεσία και όσα μας αφορούν σαν κλάδο και σαν σώμα. Πέρα από αυτά, μέσω της ανταλλαγής απόψεων μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πως σκέφτονται γιά το ίδιο ζήτημα και άλλη συνάδελφοι. Διαφωνώ πλήρως με το σχόλιο των 11.58. Το ιστολόγιο πρέπει να μείνει. Και αν δεν μπορεί ο DIKASTIS.GR να το κρατήσει, προσφέρομαι να το αγοράσω εγώ και να το λειτουργήσω.

    Δημήτρης Αντεισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιαστή 12:40 ! Ελεος πια με τη φοβική,ανθρωποφοβική,αλαζονική και εσωστρεφή δικαιοσύνη!Είχατε διαλέξει τη λάθος όχθη.Είχατε απομακρυνθεί απο την κοινωνία την οποία σνομπάρατε με διανοουμενίστικο τρόπο.Για αυτό ο κόσμος είναι εναντίον σας.Κανένας λογικός νομικός δεν έχει την αίσθηση ότι οι δικαστές είναι υπεράνθρωποι.Εχουμε φίλους, συζύγους,γονείς,συμφοιτητές που έγιναν δικαστές.Να φύγει η δικαιοσύνη του ύφους 1000 καρδιναλίων και της ανθρωποφοβίας.Να έλθει η δικαιοσύνη της σεμνότητας,της εξωστρέφειας και επιτέλους, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ κ στη συμπεριφορά!Ο κόσμος πράγματι νομίζει ότι ο μισθός του δικαστή είναι υπέρογκος.Ολοι βρίζουν κ ασχολούνται με αυτό.ΓΙ΄αυτό φταίτε εσείς, διότι είστε περιχαρακωμένοι και αφύσικα αμέτοχοι κ ανέκφραστοι.Εχει βγει ποτέ κανένας δημοσίως να πει ότι γράφετε κ διαβάζετε στα σπίτια σας για να βγάλετε αποφάσεις?Δεν γνωρίζουν!Στον κόσμο πρέπει να απευθυνθείτε!Δεν είναι μειωτικό!Μ΄αυτόν έπρεπε να συνδιαλέγεσθε!Είστε άνθρωποι κ εργαζόμενοι!Ας το αλλάξει αυτό η νέα γενιά κ ας παρασύρει κ τους μεγαλύτερους.Επίσης,η νέα τάξη πραγμάτων απαιτει αλήθεια και φυσικότητα κ όχι σύμβολα και 'πουκάμισα αδειανά'.Πάει αυτό!Δεν πιάνει!Αλλάζουν οι γενιές!
    Φιλικά,
    Τερψιχόρη,δικηγόρος

    ΥΓ Μπράβο στο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συνάδελφε των 4.46, εγώ έχω υπηρετήσει στην Επαρχία. Σε έξι επαρχιακές εισαγγελίες. Σε όλες τις εσχατιές της Ελλάδας. Τον σεβασμό των κυρίων της 3ης ηλικίας που αναφέρεις, δεν τον έχεις δεδομένο. Τον κερδίζεις! Με το να είσαι υπομονετικός ακροατής (εισαγγελέας ακροάσεων γαρ) και σηκώνονται όρθιοι μπροστά σου, όταν αντιληφθούν ότι καταλαβαίνεις την κάθε ξεχωριστή περίπτωση και ακόμη περισσότερο όταν καταλαβαίνουν ότι είσαι μέσα στην κοινωνία και τα προβλήματά της. Οι Δικαστές πρέπει να διεκδικούν, εντός των πλαισίων του Συντάγματος και των νόμων. Και ρωτώ: αν δεν διεκδικούν, μήπως τότε καταντούν αληθινοί υπάλληλοι; στρατιωτάκια αγέλαστα, ακίνητα και αμίλητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πληθαίνουν οι φωνές και διατυπώνονται ολοένα και περισσότερες οι σκέψεις για την αναγκαιότητα του blog «dikastis.blogspot.com». Ένα blog δικαστών που ο καθένας μπορεί να γράφει ανώνυμα ό, τι θέλει. Ένα blog δικαστών που ο καθένας μπορεί να γράφει ως δικαστής χωρίς να είναι, εκθέτοντας όχι τον εαυτό του, αλλά το δικαστικό σώμα. Ένα blog δικαστών, που αναπόφευκτα σχηματίζει μια εικόνα για τους δικαστές, άλλες φορές γνήσια και άλλες φορές κίβδηλη. Ένα blog που όλοι δικαστές γράφουν ανώνυμα. Από φόβο; Από ανασφάλεια; Από σεμνότητα; Ποιος ξέρει…Η ανωνυμία αναμφίβολα προστατεύει το συντάκτη του σχολίου, αν έχει λόγους να φοβάται και δίνει ένα κίνητρο σε όλους να γράψουν χωρίς αναστολές, όμως γεννά έναν μεγάλο κίνδυνο: Προβοκάτορες. Δείτε για παράδειγμα στο θέμα του forum «Μείωση αποδοχών» το προτελευταίο ανορθόγραφο σχόλιο που υποτίθεται προέρχεται από δικαστή….Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε πολλούς καλοθελητές να δημιουργήσουν όποια εικόνα θέλουν για τους δικαστές, αλλά και να εκμεταλλευτούν το blog για προεκλογικούς λόγους, αφού σε επτά μήνες περίπου έχουμε εκλογές στην ένωση δικαστών… Ωστόσο, το συγκεκριμένο blog αποτελεί τη μοναδική ΕΓΚΑΙΡΗ ενημέρωση των δικαστών. Για να είναι όμως και ΕΓΚΥΡΗ μήπως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος όσοι θέλουν να γράφουν ως δικαστές να διαπιστώνεται από το δημιουργό του blog ότι είναι όντως δικαστές; Θα μπορούσαν να παίρνουν έναν κωδικό και να μπαίνουν ως δικαστές, χωρίς απαραίτητα να γράφουν επώνυμα. Με αυτόν τον τρόπο όταν γράφει κάποιος δικαστής, έστω και ανώνυμα, θα είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, αλλά και στις θέσεις του, διότι θα γνωρίζει ότι έχει υποχρέωση να προστατεύσει και το κύρος του δικαστικού σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συναδελφε των 02:47, το τελευταιο που θελω ειναι να αντιδικησω μαζι σου. Δεν εχουμε να χωρισουμε κατι. Εχουμε μια διαφορετικη προσεγγιση. Παντως ο σεβαστος πατερας μου, σημερα ειναι πολυ πιο επαναστατικος (μολονοτι πλεον συνταξιουχος) απο μενα. Θα μου πεις, ισως εκ του ασφαλους. Δεν γνωριζω ούτε τι βαθμο εχεις, ούτε αν εισαι αρχαιοτερος μου, ούτως ή αλλως εδω δεν ειμαι για να συμβουλεψω κανεναν. Θεωρω παντως, οτι γινομαστε περισσοτεροι μισητοι ή ακατανοητοι, οταν ειμαστε απομακροι και "ex cathedra". Μονο να κερδισουμε εχουμε, αν δειξουμε στον κοσμο οτι ειμαστε ενα με αυτους! Γιατι ναι μεν, ειμαστε κρατος, αλλά οπως ελεγε και ενας καθηγητης μου στο πανεπιστημιο, τελικα οι Δικαστες ειναι οι μονοι προλεταριοι της εξουσιας. Ούτε απο τζακια προερχονται, ούτε ελιτιστικη συμπεριφορα και νοοτροπια εχουν. Ας μην φοβομαστε να δειξουμε οτι ειμαστε ανθρωποι, ας δειξουμε οτι ποναμε, οτι πληττομαστε! Μονο κοντυτερα στον κοσμο μπορει να μας φερει αυτο!
    Παντα φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τον συνάδελφο των 12:40 μ.μ. τον συγχαίρω(δε νομίζω, βέβαια, ότι περίμενε τα δικά μου συγχαρητήρια) αλλά το νιώθω και το λέω γιατί εγώ δεν είμαι σιωπηλός δικαστής, και όταν κάποτε πέρασα από το Συμβούλιο για την κρίση ήθους μου, μου είχε πει μία δικαστής:'το σκέφθηκες καλά?αν μπεις στο σώμα θα σε 'ζουλήξουμε', δηλαδή κάπως θα περιορίσουμε την κοινωνικότητα σου, τον αυθορμητισμό σου, την εξωστρέφεια σου'. εγώ είπα έτσι είμαι, έτσι θέλω να μείνω και ελπίζω μέσα στο σώμα να βρω συναδέλφους που μιλάνε, αντιδράνε, σκέφτονται, εκφράζονται, διεκδικούν και αναζητούν....σε όλα τα επίπεδα....και στο επαγγελματικό, και στο προσωπικό και στο κοινωνικό...και χαίρομαι γιατί δικαστές υπάρχουν και εκφράζονται και αντιδρούν και προέρχονται από την κοινωνία και όχι από γυάλα ούτε είναι παιδιά του 'σωλήνα', αποστειρωμένα και άκαμπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Από τα σχόλια που έχουν έως τώρα προηγηθεί εύκολα διαπιστώνει κανείς (αυτό είναι προσωπική μου θέση με όλο το σεβασμό προς όλους) την τάση του κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως ιδιότητος, να διογκώνει τα πράγματα και να υπερβάλλει. Στην επίσκεψη δηλ. του κλιμακίου της Τρόικα στο Πρωτοδικείο Αθηνών τι θα έπρεπε κύριοι συνάδελφοι να κάνουν ο Προιστάμενος του Πρωτοδικείου και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.; Να τους κλείσουν την πόρτα και να τους αγνοήσουν λέγοντας τους οτι εμείς είμαστε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και δεν ακούμε κανένα φύγετε από εδώ; Πρώτα απ΄ όλα αυτό, εάν συνέβαινε, θα ήταν μεγίστη αγένεια, που δεν μας χαρακτηρίζει γενικώς ως λαό. Οι Τροικανοί δηλ. ήλθαν για να μας κάνουν υποδείξεις στη δικαιοδοτική μας κρίση και αυτός ήταν ο σκοπός της επισκέψεως τους; Ποιος το λέει αυτό και πως άγεται σε αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα; Στην οικονομία μιας χώρας όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Ακόμη και η σε γενικό επίπεδο ταχεία απόνομη δικαιοσύνης έχει το δικό της αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. θα μου επιτρέψετε να πω, σεβόμενος απόλυτα τις αντίθετες απόψεις, οτι τα συμπεράσματα του στυλ οτι η Δικαιοσύνη τελεί υπό την κηδεμονία της Τρόικα κλπ. κλπ. είναι αυθαίρετα, υπερβολικά, προσωπικά ως δικαστής αρνούμαι να τα αποδεχθώ και δεν ωφελούν μέσα σε μία περίοδο, όπου αναζητώνται λύσεις εποικοδομιτικές για τη χώρα μας γενικότερα, στην οποία μία μέση ελληνική οικογένεια βρέθηκε ξαφνικά με τρία αυτόκινητα, μία κύρια κατοικία και ένα εξοχικό της αρεσκείας της και πολλά άλλα ακόμη. Σέβομαι επίσης το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δ.Σ.Α., πλην όμως διαφωνώ με το επαναστατικό ύφος των συμπερασμάτων του. Τι σχέση έχει η αναφορά στον Μάουρερ, στον Κολοκοτρώνη και στον Τερτσέτη και στον Πολυζωίδη με την απλή επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικα στο Πρωτοδικείο Αθηνών; Δηλ. εάν οι δύο Πρόεδροι τους αγνοούσαν θα καταγράφονταν στην δικαστική ιστορία ως οι νέοι Τερτσέτηδες και Πολυζωίδιδες; Είναι αυτά βάσιμα συμπεράσματα; Αλλά η ανακοίνωση του Δ.Σ.Α. καταδεικνύει και κάτι άλλο πιο σημαντικό, που ίσως μας διαφεύγει: Καταδεικνύει τη θέση που επιθυμούν κάποιοι να έχει ο Δικαστής μέσα στη σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Διότι άμα μία απλή επίσκεψη ενός κλιμακίου σε δικαστές ερμηνεύεται με τέτοιο υπερβολικό τρόπο (η κριτική βέβαια είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη), φανταστείτε πως θα σχολιάζεται από τους ίδιους αυτούς ανθρώπους η προσωπική και κοινωνική ζωή ενός δικαστή, οι οποίοι ουσιαστικά τον θέλουν φοβισμένο, κλεισμένο στο καβούκι του, έξω από την κοινωνία, που εάν κάνει το λάθος να αναμιχθεί σε αυτή εύκολα θα γίνει στόχος δυσμενούς κριτικής. Διαπιστώνει επίσης κανείς πως ένα γεγονός ερμηνεύεται κατά διαφορετικούς τρόπους ριζικά αντίθετους. Επομένως, ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ένωσης δεν πρέπει να ενεργεί γιατί όπως και αν ενεργήσει την ΄΄κριτική΄΄ δεν τη γλιτώνει. Όταν κάποτε στο πρόσφατο παρελθόν αυστηροποιήθηκαν οι ποινές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι εμπνευστές του νόμου αυτού υποστήριζαν οτι στόχος είναι η εμπέδωση οδηγικής συνείδησης στους οδηγούς. Οι αντίθετοι με το νόμο υποστήριζαν οτι το κράτος επιχειρεί να τιμωρήσει τους πολίτες μέσα σε μία δύσκολη περίοδο κλπ. κλπ. Το ίδιο γεγονός δηλ. ερμηνεύτηκε με δύο διαφορετικούς τρόπους. Και αυτό συμβαίνει βέβαια παντού και κάθε φορά. Έτσι και τώρα... Τη στιγμή, που πάει να γίνει κάτι καλό για τη Δικαιοσύνη, που θα αποσυμφορήσει την αποπνικτική κατάσταση, νάσου και οι φωνές, που ομιλούν για θεσμική εκτροπή, που πάει τα πράγματα πίσω. Και γι αυτό φυσικά η χώρα μας πάντοτε, βάδιζε με ρυθμούς χελώνας. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά οτι η αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων από την πλευρά αυτού, που τις χειρίζεται και όχι από την πλευρά του τρίτου απλού παρατηρητή - κριτή, που αποτελεί κάτι ανάλογο με το δημοσιογράφο, απαιτεί νηφαλιότητα, σύνεση, ηρεμία, καθαρό μυαλό, αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Αν μη τι άλλο αυτά τα χαρακτηριστικά έχει αποδείξει οτι τα διαθέτει ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε. και θα χρειαστεί να τα διαθέτουν και όλοι οι μελλοντικοί συνάδελφοι, που θα βρεθούν κάποια στιγμή στη θέση τη δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σε οτι αφορά την άποψη περί κατάργησης του ιστολογίου να πω το εξής: Αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας μέσω του διαδικτύου, στοιχείο της προσωπικής ζωής και ελευθερίας του κάθε πολίτη ανεξαρτήτου ιδιότητας. Επίσης, μην είστε και τόσο σίγουροι όσοι πιστεύετε οτι οι ανώνυμοι κριτές είναι πιο ασφαλείς από τους επώνυμους. Γιατί θα μου πείτε. Να σας πω γιατί: Έστω το σχόλιο (άσχετα αν διαφωνώ): ΄΄ Η Δικαιοσύνη τελεί υπό την κηδεμονία της Τρόικα΄΄ (κατά το παρελθόν μάλιστα υπήρξαν και πιο καυστικές επώνυμες δηλώσεις). Αν αυτό το διατυπώσει κάποιος επώνυμα δεν θα τα βάλουν μαζί του για το οτιδήποτε σχετικό ή άσχετο με την υπηρεσία του γιατί ξέρουν οτι πάντοτε θα εισπράττουν την απάντηση ΄΄με κυνηγούν για τις απόψεις μου΄΄, που επισείει τη συμπάθεια και την στήριξη του συνόλου της κοινωνίας και η κατάσταση γυρνάει μπούμερανγκ! Αυτά και καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ