Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

             Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα

                 Τηλ. 210-33.98.270, 71             
                                                                                                            Αθήνα, 6.9.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Κατόπιν της απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και της επιστολής – παρέμβασής μας προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και της προσωπικής επικοινωνίας με καθέναν από τους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ΑΠΕΣΥΡΘΗ από το νομοσχέδιο «Ενισχυμένα µέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύμβασης-Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις» η διάταξη του άρθρου 48, βάσει της οποίας  α) καταργούταν παντελώς και για όλες τις περιπτώσεις ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου η υποχρέωσή του να καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης και β) εισαγόταν πλαφόν στην αποζημίωση που αυτό θα όφειλε να καταβάλλει για τις λοιπές αξιώσεις του παθόντα ενώ στην περίπτωση ανάκλησης της άδειας ασφαλιστικής εταιρίας ή πτώχευσης αυτής το ανώτατο όριο της αποζημίωσης περιοριζόταν σε 100.000 ευρώ και προβλεπόταν ποσόστωση ανάλογα µε το ύψος της ζημίας.

4 σχόλια:

  1. ΔΕΣ ΚΑΙ

    http://dikastis.blogspot.com/2011/09/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΚ, διερωτάται εάν είναι ανεξέλεγκτη η εξέλιξη χρονικά και τοπικά των δικαστικών αποφάσεων, εάν τελικά αυτή η εξέλιξη των χρημάτων που επιδικάζονται είναι και μια βασική αιτία της αύξησης των ασφαλίστρων και κυρίως εάν αυτή η εξέλιξη είναι παράλληλη με την εξέλιξη των εισοδημάτων του Έλληνα πολίτη. Σχολιάζει, ακόμη, μήπως ήρθε η ώρα ''της σύνεσης λόγω των επιπτώσεων του μνημονίου αλλά και μήπως ήρθε η ώρα της αντικειμενικοποίησης'' και τέλος θέτει τον προβληματισμό αν αυτά τα χρήματα που επιδικάζονται καταλήγουν όντως στους πολίτες και πώς φορολογούνται οι δικηγόροι ''και επί ποίας αμοιβής.
    Δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε δικαστής ούτε δικηγόρος για τη σπίλωση αυτή
    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_23/08/2011_403295

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην ειμαστε καχυποπτοι σε καθε κριτικη...
    υπαρχουν περιπτωσεις επιδικασης πραγματικα υπερογκων αποζημιωσεων ηθικης βλαβης ή ψυχικςη οδυνης, εντελως ασυμβατων με τη γενικη οικονομικη κατασταση...
    οταν στην πλειονοτητα των χωρων της ΕΕ δεν υπαρχει καν ο θεσμος πχ της ψυχικης οδυνης, οι δικες μας αποζημιωσεις των 400.000 ευρω (σε καποιες περιπτωσεις) πως δικαιολογουνται?
    και μιλαμε για αδικηματα εξ αμελειας.. δηλαδη αναλογικα σε αποζημιωση λογω εκ προθεσεως θανατου τι θα επιδικαζαμε? 3 δις ευρω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ