Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μισθολόγιο ιι


Νέο «μαχαίρι», που σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπερβαίνει ακόμη και το 50%, στις αποδοχές αυτή τη φορά, τόσο των εργαζομένων που «καλύπτονται» πίσω από τα εδικά μισθολόγια, όσο και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των ΔΕΚΟ, ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία μετά από πιέσεις της Τρόικας, προτίθεται να τροποποιήσει επί τα χείρω τις σχετικές διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.


Στόχος των νέων ρυθμίσεων που θα έλθουν υπό τη μορφή τροπολογιών στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, είναι να ενταχθούν στο νέο μισθολόγιο ορισμένες τουλάχιστον κατηγορίες εργαζομένων που υπάγονται σήμερα στα ειδικά μισθολόγια, όπως είναι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, γεγονός που σημαίνει στην πράξη ότι θα υποστούν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι των εισηγμένων ή μη ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στις κλίμακες του νέου μισθολογίου, αν και με το πολυνομοσχέδιο καθορίζεται ανώτατο επίπεδο αμοιβών.

Ως τώρα παρέμεναν εκτός του νέου μισθολογίου ειδικές κατηγορίες προσωπικού στις οποίες, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, «λόγω των ειδικών καθηκόντων ή της λειτουργίας που ασκούν θα επηρέαζε αρνητικά το λειτούργημά τους».

Συγκεκριμένα, εκτός μισθολογίου, παρέμεναν:

- οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας, των
Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Τακτικών και Διοικητικών Δικαστηρίων.

- το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των Ιατροδικαστών, των καθηγητών Πανεπιστημίων πλήρους απασχόλησης, των μελών Ε.Π. - Τ.Ε.Ι., των ερευνητών και ειδικών λειτουργικών επιστημόνων, των καθηγητών Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Ανώτερων Εκκλησιαστικών Σχολών, του επιστημονικού ερευνητικού προσωπικού Κ.Ε.Π.Ε., των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, του προσωπικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, των Ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των Διπλωματικών Υπαλλήλων.

- οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Θεσσαλονίκης και της Λυρικής Σκηνής.

- τα μόνιμα στελέχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του λιμενικού Σώματος.

- το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας Εμπορικού
Ναυτικού.

- οι υπάλληλοι του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, το σχέδιο νόμου που ήλθε προς ψήφιση στη Βουλή, θέσπιζε «ανώτατο όριο μέσου κατά κεφαλή κόστους αμοιβών προσωπικού».

«Το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών», επισημαίνεται στο άρθρο 31 του νομοσχεδίου, «επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, των φορέων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα».

Για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, το ανώτατο όριο των μηνιαίων τακτικών
αποδοχών για κάθε εκπαιδευτική κατηγορία (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) ισούται με το αντίστοιχο ανώτατο όριο που προκύπτει κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νέου μισθολογίου για τους υπαλλήλους με αντίστοιχη σχέση εργασίας (ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στο Δημόσιο.

Για τα διευθυντικά στελέχη των ως άνω φορέων που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης, αντίστοιχες των θέσεων Τμηματάρχη, Διευθυντή και Γενικού Διευθυντή, το ανώτατο όριο μηνιαίων τακτικών αποδοχών ισούται με το αντίστοιχο ανώτατο όριο που προκύπτει για τους κατέχοντες θέση Τμηματάρχη, Διευθυντή ή Γενικού Διευθυντή στο Δημόσιο.

Οι περιορισμοί αυτοί θα έπρεπε μάλιστα να τηρούνται απαρέγκλιτα, διότι σε διαφορετική περίπτωση, για τους φορείς που επιχορηγούνται από τον κρατικό προυπολογισμό «εάν διαπιστωθεί μη συμμόρφωση του οργανισμού σύμφωνα με τα ανώτερα, διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση του».

Ταυτόχρονα, με το πολυνομοσχέδιο «καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη ή ρήτρα ή όρος συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητικής απόφασης ή ατομικής σύμβασης εργασίας ή συμφωνίας, που καθορίζει αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές που υπερβαίνουν τα ανώτατα κατά περίπτωση όρια».

Η κυβέρνηση, παρά ταύτα, μετά και τις έντονες πιέσεις που της ασκούνται από την Τρόικα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», δεν θα επιμείνει μόνον στον καθορισμό ανωτάτου επιπέδου αμοιβών (πλαφόν) για τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά θα επεκτείνει σε όλες τις ΔΕΚΟ (εισηγμένες ή μη) τις κλίμακες που θα ισχύουν με το νέο μισθολόγιο για το στενό δημόσιο τομέα.

Αυτό σημαίνει ότι οι θα υπάρξουν σημαντικές «οριζόντιες» μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων οι οποίες θα υπερβούν σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50%, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚ0 θεωρούνται ως υψηλόμισθοι.

35 σχόλια:

  1. τελικά :
    1) οι μισθοί κόβονται
    2) ο κόσμος νομίζει ότι "προσκυνήσαμε" την τρόικα για να γλιτώσουμε τους μισθούς που κόβονται.

    Ελλάδα "ζησε το μύθο σου "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ήρθε πλέον η ώρα οι δικαστικές ενώσεις να συντάξουν προσφυγές για τα αντισυνταγματικά μέτρα που παραβιάζουν κατάφωρα εκτός των άλλων την ίση μεταχείριση μας απέναντι στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ενόψει ότι οι λειτουργοί των ανωτέρω εξουσιών και φυσικά ΔΕΝ έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους κατά 38,5% όπως επίσης ΔΕΝ θα υποστούν τίποτε επιπροσθέτως όταν σ'εμάς οι προαναφερόμενες εξουσίες θα περνάνε σε αγαστή συνεργασία τις νέες περικοπές με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής; Μήπως επιτέλους θα πρέπει να δείξουμε στους ανωτέρω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ με ασφάλιση στο Ι.Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει εξαγγελθεί κάτι ειδικά για το μισθολόγιο των δικαστών (που ως γνωστόν δυνάμει του Ζ΄ Ψηφίσματος συνδέεται ευθέως με το μισθολόγιο των βουλευτών); Να αντιδράσουμε αλλά έναντι τίνος; Με βάση φήμες και δημοσιεύματα εφημερίδων; Και, όταν λέμε ότι οι μισθοί πρέπει να καθορίζονται βάσει της ισοτιμίας των λειτουργιών, τι εννοούμε; Λ.χ. ο ειρηνοδίκης ή ο πρωτοδίκης να αμείβεται με το μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας; με το μισθό του Πρωθυπουργού; με το μισθό του Υπουργού Εξωτερικών; Ίσως γίνομαι δυσάρεστος και ειρωνικός και κάποιοι να αμφισβητήσουν και πάλι τη δικαστική μου ιδιότητα. Αλλά επιτέλους δεν μπορεί να εμφανιζόμαστε ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τα λεφτά και όταν μάλιστα δεν έχει εξαγγελθεί κάτι συγκεκριμένο για αλλαγή του μισθολογίου μας. Σε λίγο καιρό η οργή των πολιτών (όχι ημών) αλλά των άνεργων, των μισθωτών των 600 ευρώ και των ελεύθερων επαγγελματιών, που θα έχουν γονατίσει, δεν θα μπορεί να συγκρατηθεί. Και δεν θα είναι για το "καλό της χώρας" αλλά τυφλή και εκδικητική για το "σύστημα" γενικώς. Ας φροντίσουμε και εμείς να μη μας βλέπουν, όπως ήδη βλέπουν τους πολιτικούς δηλ. ως μία προνομιούχο κάστα, που βολεύεται επί των ερειπίων μιας κατεστραμμένης χώρας και δεν την απασχολεί τι γίνεται γύρω της. Δεν το αξίζουμε γιατί οι περισσότεροι εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε αρχές και ιδανικά. Στο κάτω κάτω η επιμονή μας ότι είμαστε "ισότιμοι" και ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίρνουμε πολλά λεφτά ή αλλιώς θα πάμε στο μισθοδικείο μπορεί να μας βγει μπούμερανγκ ενόψει επικείμενης αλλαγής του Συντάγματος (και μάλιστα από Συντακτική Συνέλευση και όχι Αναθεωρητική,αφού η πολιτικοκοινωνική αναταραχή θα είναι σε λίγο ανεξέλεγκτη και μάλλον θα οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος). Ας δούμε με προσοχή και περισσότερο σφαιρικά τα πράγματα. Κάστωρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δικηγόρος είμαι και έχω να πω μόνο αυτό: κκ Δικαστές έχετε ΑΚΟΜΗ την ψευδαίσθηση ότι είστε δικαστικοί λειτυργοί και ότι ΔΕΝ είστε δημόσιοι υπάλληλοι; Κάνετε λάθος! Μεγάλο Λάθος! Μπορεί το Σύνταγμα να λέει κάποια πράγματα στα άρθρα 87 και επ., αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εξάλλου μια ζωή τρέμετε τον προίστάμενο (πρόεδρο ή εισαγγελέα) και φυσικά τον επιθεωρητή (μη κάνει κακή έκθεση, μη σας κάνει κανένα πειθαρχικό). Και τους μισθούς θα σας κόψουν (έτσι πρέπει) και θα σας υπαλληλοποιήσουν κανονικότατα. Σε 6 μήνες ο προσδιορισμός και σε 2 μήνες η απόφαση. Έστω και τηλεγραφική. Το κακό όμως είναι δεν αυτό. Το κακό είναι ότι δεν έχω δει κανένα σας να αντιδρά δημόσια, επώνυμα, αντρίκια με παντελόνια. Για αυτό λοιπόν μη παραπονιέστε. Οι μισθοί σας θα πέσουν στο μισό. Και τότε να δω φαινόμενα διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παιχνίδι όσον αφορά του μισθούς μας έχει χαθεί. Τουλάχιστον ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας λειτουργήσουμε ως πραγματικοί λειτουργοί της δικαιοσύνης κι όχι ως "υπάλληλοι του κράτους" . Ας προτείνουμε λύσεις για να προστατευτεί το συνταγματικό δικαίωμα στην περιουσία όλου του λαού το οποίο έχει κατακρεουργηθεί με την θέσπιση όλων αυτών των περικοπών, των φορολογικών μέτρων, την αναδρομική ισχύ τους κ.λ.π. κι ας μην ενδιαφερόμαστε μόνο τα για δικά μας συμφέροντα . Ετσι θα έχουμε και την κοινωνία μαζί μας και όχι απένταντί μας ... τέλος πάντων είμαστε δικαστές, υπηρετουμε την δικαιοσύνη και την διαφορά μπορούμε να κάνουμε μόνο αυτοί των κατώτερων βαθμών γιατί αν περιμένουμε από Συμβούλιο ή Άρειο Πάγο......Και ζω μόνο από το μισθό μου (για να προλάβω αντιδράσεις του τύπου "ναι καλά, αν υπάρχει περιουσία...."). Συγχαρητήρια στους συναδέλφους των πολιτικών Δικαστηρίων για την πρωτοβουλία τους και για την επίτευξη της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης... μακάρι την ίδια δύναμη να δείχναμε και οι διοικητικοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει δίκιο ο συνάδελφος για τις ενώσεις περαιτέρω θα πρέπει όμως να ειπωθεί ότι η κερκόπορτα φυσικά ήταν η απογραφή στην οποία δεν υπήχθησαν οι λειτουργοί των άλλων εξουσιών και θα έπρεπε και εμείς συντεταγμένα να αρνηθούμε να απογραφούμε αφού ρητά εξαιρέθηκαν οι βουλευτές και οι υπουργοί, χωρίς να εισέλθουμε στο ψευτοδίλημμα ή απογραφόμεθα ή δεν πληρωνόμαστε, δυστυχώς και σ'αυτή την περίπτωση μόνοι μας σκάψαμε το λάκο μας ενώ οι ενώσεις δεν έκαναν τίποτα άλλο απο το να ζητήσουν να μπει το πεδίο "λειτουργός", λες και αυτό θα σταματούσε την λαίλαπα, θερίζουμε ότι σπείραμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ; ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ "ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ"; ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ Κ.Λ.Π).ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ.... (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ παραμένουν εκτός του νέου μισθολογίου του Δημοσίου ειδικές κατηγορίες προσωπικού στις οποίες, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, «λόγω των ειδικών καθηκόντων ή της λειτουργίας που ασκούν θα επηρέαζε αρνητικά το λειτούργημά τους».Στα δελτία των 20.00' ειπώθηκε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο ο Υπουργός Οικονομικών θα φέρει νέο νομοσχέδιο για "κούρεμα" των ειδικών μισθολογίων, άρα και του δικού μας, συνάδελφοι. Τόσο γρήγορα[!!!] ξεπεράστηκε από τους κυβερνώντες η ανωτέρω διατυπωθείσα θέση περί αρνητικού επηρεασμού στην άσκηση του λειτουργήματος από οποιαδήποτε περικοπή;;;; Μέχρι πότε θα μας κοροϊδεύουν οι κύριοι της εκτελεστικής εξουσίας;; Μέχρι πότε εμείς θα είμαστε παθητικοί δέκτες της συμπεριφοράς αυτής απέναντί μας, τυγχάνοντες εκπρόσωποι της άλλης Εξουσίας του Κράτους, της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ;; Ελπίζω, η Ένωση Δικαστών κ' Εισαγγελέων να λαμβάνει γνώση του blog και των σχολίων μας, ούτως ώστε τα μέλη του Δ.Σ. να αφουγκραστούν την ένταση, την αγωνία μας και την αποφασιστικότητά μας για ανόρθωση του αναστήματός μας σε οποιαδήποτε μεθόδευση σε βάρος μας και να ληφθούν, έτσι, καίριες αποφάσεις στην Γεν. Συνέλευση της 15/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επειδή είμαι δικαστής αλλά υπήρξα και δικηγόρος,
    επειδή έχουμε και φιλοξενούμενο δικηγόρο που μας τα χώνει(κατά τη λαϊκή ρήση)
    θα πω μόνο τούτο: οι συζητήσεις περί του θεσμικού μας ρόλου, της αποστολής μας σε αυτήν την κοινωνία, της δύναμης και της εξουσίας μας είναι 'γράμμα κενό' διότι αξιότιμοι κυριοι συνάδελφοι, ξεχνάμε ότι δεν είμαστε ούτε εθελοντές ούτε χομπίστες!! επιτελούμε έργο υψηλών ευθυνών και υποχρεώσεων αλλά δεν εργαζόμαστε σε συνθήκες υψηλών προδιαγραφών!! με τις συζητήσεις περί φιλοσοφίας δικαίου και άλλων 'διαμονίων' δεν εξασφαλίζουμε ούτε την τροφή ούτε το μίσθωμα ούτε την ένδυση και υπόδηση των τέκνων μας ούτε βέβαια τη δική μας! Επιτέλους, ας μιλήσουμε ανοιχτά.....όλοι μας, από τον κατώτερο ως τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, προσβλέπουμε και στο μισθό μας και επιλέξαμε να εισαχθούμε στο δικαστικό σώμα υπολογίζοντας και το ύψος της αμοίβής μας. αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι κάποιοι από εμάς ξεκινήσαμε από την ένδοξη ελληνική επαρχία, δίχως γνωριμίες, διασυνδέσεις, ισχυρούς φίλους και οικογενειακές παραδόσεις.όταν επιλέξαμε το δικαστικό σώμα, και υποστήκαμε τη βάσανο των εξετάσεων, των επανεξετάσεων, της πρακτικής, της μετέπειτα επιθεώρησης, του ατελείωτου γραψίματος και της τρομακτικής χρέωσης, προσδοκούσαμε έναν αξιοπρεπή μισθό!!!και εξακολουθούμε να τον προσδοκούμε γιατί τα τέκνα μας δεν διατρέφονται με ιδέες ούτε με φιλοσοφικές αναζητήσεις!! Κι επειδή προφανώς έχει εκλείψει η αλληλεγγύη από το σώμα, όταν ορισμένοι συνάδελφοι διακηρύττουν τή σημασία του θεσμικού μας ρόλου και καλούν σε συστράτευση με το λαό, προφανώς ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ κυριοι συνάδελφοι υπό ισότιμες συνθήκες!!ορισμένοι υπηρετείτε στον τόπο όπου διαβιώνετε με την οικογένεια σας(είτε πατρική είτε νέα) ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ διότι υφιστάμεθα τον παράλογο αποκλεισμό από τον τόπο της μόνιμης εγκατάστασης μας με αποτέλεσμα να αποχωριζόμαστε και τις οικογένειες μας!! Είναι, επιτέλους, κάποιος άνθρωπος εκεί έξω να αφουγραστεί τις αγωνίες όλων εμάς?? Βοηθήστε και προωθήστε το αίτημα της άρσης του κωλύματος, και επιτέλους συναισθανθείτε ότι δεν ανήκουμε όλοι στην κατηγορία των 'έχοντων και κατέχοντων' αλλά όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο κάποιοι προερχόμαστε από την πάλαι ποτέ μικρομεσαία τάξη, δηλαδή από τον 'σημερινό φουκαρά'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε συνήγορε 7.28. Τέτοιο μίσος ; Οι μισθοί μας στο μισό ; Αποφάσεις στους δύο μήνες ; Αν θέλετε σας την βγάζω και επί της έδρας με τις αστείες ενστάσεις που πρέπει να απαντάω, κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς τον ανώνυμο στις 5.42 μ.μ.(Κάστωρ): Αγαπητέ μου ή δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται ή είσαι προβοκάτορας. Το παιχνίδι παίζεται ως εξής: Παπαγαλάκια διαρρέουν ότι πρόκειται να γίνουν περικοπές λ.χ. 50% στους δικαστικούς. Η κυβέρνηση σε επαφές με τις Ενώσεις διαβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ένα πρωι κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που περικόπτει 1 ή 2 επιδόματά μας κατά 15% ή 20%. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το νομοσχέδιο φυσικά ψηφίζεται, καμία αντίδραση από πουθενά κλπ. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Έχει ήδη διαρεύσει περικοπή 15% των "αποδοχών μας".Το πιθανότερο είναι να περικοπεί πάλι το 1 επίδομα και οι ενώσεις θα εμφανιστούν στη συνέχεια θριαμβολογώντας ότι γλίτωσαν μεγαλύτερη περικοπή ή περικοπή και στα δύο επιδόματα κλπ. Αυτά, για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Οποιαδήποτε αντίδραση(όχι μόνο από εμάς από οποιονδήποτε)δεν γίνεται μετά αλλά πριν την κατάθεση νομοσχεδίου.Μετά, είναι αργά...
    Eπίσης δεν ξέρω πόσες μειώσεις θέλεις εσύ για να διαμαρτυρηθείς. Εμένα, προσωπικά αυτές μου φτάνουν και μου περισσεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον κ. Ανώνυμο Δικηγόρο (?) της
    "10 Οκτωβρίου 2011 7:28 μ.μ"

    Το ότι "πρέπει" κατά τα λεγόμενά σας να μας κόψουν τους μισθούς παρά τις ΡΗΤΕΣ διατάξεις του Συντάγματος, το αντιπαρέρχομαι. Πείτε μας τι "πρέπει" να γίνει με τους 37.000 δικηγόρους Αθηνών. Μήπως το κούρεμα "πρέπει" να ξεκινήσει κι απο εκεί ?

    Ευχαριστώ πολύ.
    Εισοδηματίας Δικαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Μπορεί το Σύνταγμα να λέει κάποια πράγματα στα άρθρα 87 και επ., αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική".

    Είναι αυτά κουβέντες ανθρώπου με πτυχίο Νομικής που θέλει να λέγεται και επιστήμονας ???????
    Λυπάμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση των δικαστικών διακοπών με παράλληλη μείωση των αποδοχών και επιστροφή των αναδρομικών για όσους τα έχουν προεισπράξει κάτι που θα δούμε στην επόμενη δόση της Τροικα είναι τα νέα μέτρα για επιτάχυνση της δικαιοσύνης... οταν η Εθνική Κυριαρχία ΄δέχεται εκπτώσεις ή είναι ακατανόητη λέξη για τον ΓΑΠ τι θα έπρεπε να περιμένουμε για την δικαιοσύνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ:
    'Καμπανάκι για γιατρούς, δικαστές, ένστολους'
    'Ούτε τα ειδικά μισθολόγια γλιτώνουν το ψαλίδι

    Νομοθετικές ρυθμίσεις έπειτα από επιτακτικό αίτημα της τρόικας ώστε να επέλθει σε γενικές γραμμές εξίσωση με τους βασικούς μισθούς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων'
    http://www.enet.gr/

    http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4664108

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1.Αύξηση ωρών εργασίας για δικαστές είναι αδύνατη διότι δεν έχουν ωράριο
    2.Αν καταργηθούν οι δικαστικές διακοπές τότε απλά οι αποφάσεις αντί για οκτάμηνο θα βγαίνουν στο δεκαεξάμηνο
    3.Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
    X.Δ.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα όσα αναφέρονται ανωτέρω για την απογραφή είναι απολύτως ανακριβή. Όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο απογράφηκαν, ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός απογράφηκε μπροστά στις κάμερες. Κατανοητό το αντιπολιτευτικό μένος κάποιων αλλά να μην ξεχνούν ότι απευθύνονται σε δικαστές. Όσο για τα σχόλια για τον ΓΑΠ θα έπρεπε να λείπουν. Αλίμονο αν αρχίσουμε όλοι να σχολιάζουμε τον ΓΑΠ, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τον Καρατζαφέρη κλπ. και μετά να λέμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι δικαστές. Δεν μιλάμε στη γυναίκα μας ή στην παρέα μας. Μας διαβάζουν και τρίτοι. Αν κάποιοι έχουν κλίση για την πολιτική, ας παραιτηθούν και ας ζητήσουν την ψήφο του λαού ή έστω ας εκφράζονται σε άλλου περιεχομένου ιστοσελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι κατωτέρω αποδοχές και προνόμια ανήκουν σε αυτούς που ο τρίτος σχολιαστής αναφέρει πως δυνάμει του Ζ΄ Ψηφίσματος συνδέεται ευθέως με το μισθολόγιο των δικαστών, πιστεύω ότι ο κάθε δικαστικός λειτουργός θα διαπιστώσει τις καταπληκτικές ομοιότητες με τις δικές του αποδοχές και κυρίως τα δικά του προνόμια.
    1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
    2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
    3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ
    4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
    5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά…!!!
    6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και ….
    απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
    7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, έναν αστυνομικό για φρουρό, 4κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
    8. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
    9. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
    10. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
    11. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
    12. Δωρεάν διόδια.
    13. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ….
    Επίσης για όσους έχουν επισκεφθεί τη Βουλή θα έχουν διαπιστώσει ότι οι συνθήκες εργασίας και οι κτιριακές εγκαταστάσειες είναι ακριβώς ίδιες με τα επονομαζόμενα "δικαστικά μέγαρα" στα οποία ούτε η καθαρίστρια δεν καθαρίζει με αποτέλεσμα ο καθένας να καθαρίζει μόνος του το χώρο του....δεν έχω φανταστεί βουλευτή να βγάζει το υγρό πανάκι του για να καθαρίσει το γραφείο που θα καθίσει όχι φυσικά για να εργαστεί αλλά για να πιεί το καφέ του, σε αυτές τις πολύ χρήσιμες κοινοβουλευτικές επιτροπές π.χ. για την προστασία του αφρικανικού χαμελαίοντα που όπως παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης "πηγαίνουμε βάζουμε υπογραφή και αποχωρούμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μείωση των μισθών μας κατά 15% (ακόμη) τη στιγμή που ήμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε ενοίκιο, εισητήρια, συνδρομές σε Nomos και νομικά περιοδικά, αγορά βιβλίων, μελάνια, computer, εκτυπωτή και ενώ οι μειώσεις που έχουμε ήδη υποστεί είναι από τις μεγαλύτερες στο σύνολο των επαγγελμάτων. Επίσης σκοπεύουν να μειώσουν τις δικαστικές διακοπές, να αυξήσουν το ωράριο, να συντμήσουν τις προθεσμίες έκδοσης αποφάσεων. Καλά ποιόν κοροιδεύουν; Και γιατί μας εμπαίζουν έτσι; Και ο κόσμος να νομίζει ότι καλοπερνάμε. Ε όχι, ΑΡΚΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια χαρα τα λεει ο φιλος δικηγορος 7:28. Διαβαστε λιγο καλυτερα αυτα που γραφει. Κανενας μας δεν αντιδρα οπως πρεπει, γιατι πολυ απλα υπαρχουν συναδελφοι που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ οτι η αντιδραση θα προκαλεσει την...οργη του κοσμου. Μονο στο μισο? Στο ενα τριτο να πεσουν οι μισθοι. Και οι αποφασεις σε 15 μερες. Και προσοχη, μην τυχον και μιλησει κανενας σας και πληγει το κυρος της Δικαιοσυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως δικηγόρος και εγώ θα σας υπενθυμίσω ότι όταν ο δικαστής δεν έχει μάθει να αντιδρά και να διεκδικεί απλά και μόνο τα δικαιώματα του για να μην προκαλέσει, όταν έχει μάθει να ανέχεται αναιτιολόγητες αποφάσεις που τον αφορούν εντός του πλαισίου της εσωτερικής λειτουργίας της δικαιοσύνης, είναι πράγματι υπάλληλος που δεν μπορεί να αποδόσει το δίκιο του απλού πολίτη και μάλιστα χωρίς το δικαίωμα της απεργίας όπως οι άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάποιοι βλέπουν προβοκάτορες. Αντί για το δικαστικό σώμα νομίζουν ότι βρίσκονται σε παλαιοκομμουνιστική σέχτα της δεκαετίας του 1950, όπου οι μισοί θεωρούσαν τους άλλους μισούς πράκτορες και προβοκάτορες, όχι γιατί υπήρχαν τέτοια φαινόμενα αλλά γιατί δεν είχαν την παιδεία να ανεχτούν την άλλη άποψη. Υπήρχε δε και το τσιτάτο "αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με το κόμμα, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια". Θα έλεγα και το ονόμα μου (για να δούμε αν είμαι προβοκάτορας) αλλά δεν θα κάθομαι να υβρίζομαι από αγνώστους υβριστές, που θέλουν να εμφανίζονται ως δικαστές και μορφωμένοι άνθρωποι. Όσο για τη σύγκριση με τους βουλευτές θα πρέπει να αποφεύγεται για την προστασία του κύρους μας (για να μη δίνεται δηλ. η εντύπωση ότι επιδιώκουμε να εξισωθούμε ως προς τα προνόμια τους και "γαία πυρί μιχθήτω" για τους υπόλοιπους). Στη συνέλευση το Σάββατο θα χειροκροτήσω όσους εκφράσουν ανοιχτά και με τόλμη την άποψη τους, ακόμη και αν διαφωνώ μαζί τους. Το να κάνουμε επαναστατική ρητορική ως ανώνυμοι ή χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα δεν είναι δα και τόσο σημαντικό (ώστε να επιχειρούν να μας αποδυναμώνουν προβοκάτορες). Τα οικονομικά ασφαλώς και με ενδιαφέρουν όπως όλους. Αλλά πρέπει να κοιτάμε και που βρίσκεται η χώρα και οι περισσότεροι συμπολίτες μας και όχι μόνο τον εαυτό μας. Θα ασισθανόμουν άσχημα να έβλεπα κόσμο να απολύεται ή να πεινάει και εγώ να μένω στον ίδιο μισθό. Δεν είναι ο έλληνας δικαστής το κέντρο του κόσμου. Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να πως ότι ούτε στο σημερινό μισθολόγιο υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη: Λ.χ. ένας ειρηνοδίκης με αρκετά χρόνια υπηρεσίας παίρνει ίδιο μισθό με τον εφέτη - ανακριτή σε ένα σκάνδαλο μεγάλης σημασίας, ένας πολιτικός Πρωτοδίκης που πάει κατά μέσο όρο στην υπηρεσία του 3 φορές την εβδομάδα και μπορεί αρκετά συχνά να κάτσει στην ποινική έδρα μέχρι το απόγευμα, να τρέχει Σαββατοκύριακα για αυτόφωρα ή ανάκριση κλπ. και έχει ταυτόχρονα το άγχος των τετραμήνων, των οκταμήνων κλπ. αμείβεται το ίδιο με έναν διοκητικό πρωτοδίκη, που παρουσιάζεται στην υπηρεσία του δύο φορές το μήνα για λίγες ώρες (αν είναι και ώρες) και όλα τα υπόλοιπα (πολύωρη παραμονή στην έδρα, αυτόφωρα, τετράμηνα, οκτάμηνα κλπ.) είναι για αυτόν απλώς άγνωστες λέξεις. Είναι όλα αυτά ορθολογικά; Ή όποιος αρνείται να μπει στην ψυχολογία της μάζας είναι προβοκάτορας; Επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω την ταυτότητά μου, εφόσον και αυτός που με χαρακτήρισε ως προβοκάτορα κάνει το ίδιο. Κάστωρ ή Αιρετικός Πρωτοδίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς τον σχολιαστή των 10.26:
    Ξέρετε ότι έχω δίκιο, αφού και λόγω του μνημονίου, το σύνταγμα έχει καταντήσει γράμμα κενό. Εξάλλου φαίνεται και απο την υπόληψη ποου δειχνουν στο μισθολόγιό σας, το οποίο υποτίθεται οτι είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φανταστείτε να μην ήταν. Μάλλον εθελοτυφλείτε. Αυτά ισχύουν και γιά τον "εισοδηματία δικαστή".
    Ως προς τον ανώνυμο των 10.26: Οι απόψεις σου για το τι μέλλει γεννέσθαι με το δικαστή που πολιτικολογεί, είναι τουλάχιστον ξεπερασμένες και απόρροια κόμπλεξ. Τι θα πεί, όποιος έχει κλίση γιά την πολιτική, να παραιτηθεί και να ζητήσει την ψήφο του λαού; Οι περιστάσεις είναι τέτοιες που απαιτείται να τοποθετηθούμε πολιτικά όΛΟΙ. Εξάλλου στη Γερμανία, οι Δικαστές μπορούν να ανήκουν σε πολιτικά κόμματα (έτσι γιά να μη ξεχνάμε τι ισχύει στην Ευρώπη). Όσον αφορά όλους: πιστεύω ότι τα κωλύμματα εντοπιότητα πρέπει να καταργηθούν. Απ' ότι ξέρω εξαιρούνται πλην Αθηνών, Θεσσ/νικης Πειραιά και Λάρισα, Πάτρα Ιωάννινα, Ρόδος Χανιά Ηράκλειο Βόλος. Δηλαδή ποιά η διαφορά της Ρόδου με την Καβάλα, τις Σέρρες την Κατερίνη, τα Τρίκαλα; Βγείτε από τις αγκυλώσεις σας, γιατί αν συνεχίσετε έτσι, μόνον κατ' όνομα θα λέγεστε Δικαστές, ενώ στην ουσία θα είστε ακόμη πιο υποβαθμισμένοι και απο τους υπαλλήλους. Συγχαρητήρια στον ιδρυτή του blog
    φιλικά
    Ο Δικηγόρος των 7.28 μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον κ. Ανώνυμο Δικηγόρο (?) της
    "10 Οκτωβρίου 2011 7:28 μ.μ

    Αν είσαι δικηγόρος. Ευτυχώς φοράς εσύ παντελόνια, που γράφεις το όνομά σου. Από το μένος σου κατά των Δικαστών φαντάζομαι ότι είσαι εγκρατής περί τα νομικά και "κέρδισες" πολλές υποθέσεις πελατών σου. Όσο για τα φαινόμενα διαφθοράς που προσδοκείς, ζήσαμε επί έτη την "έντιμη πενία", μην βαυκαλίζεσαι λοιπόν. Και βεβαίως δεν φοροδιαφεύγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 'Καμπανάκι για γιατρούς, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ένστολους'
    'Ούτε τα ειδικά μισθολόγια γλιτώνουν το ψαλίδι κλπ.....

    "Νομοθετικές ρυθμίσεις έπειτα από επιτακτικό αίτημα της τρόικας, ώστε να επέλθει σε γενικές γραμμές εξίσωση με τους βασικούς μισθούς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων" λένε κάποια άρθρα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο [http://www.enet.gr/]. Το περιβόητο {Ζ' Ψήφισμα}, σε ποιο μέρος του μυαλού των οικονομικών επιτελών βρίσκεται;; Επιτακτική η απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν αναλογιστούμε, ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έχει ....πολύ καλές γνώσεις Συνταγματικού Δικαίου[!!!]. Επίσης, στη Συνέλευσή μας ας πληροφορηθούμε από πού λαμβάνουν το μισθό τους ["αποζημίωση", όπως τη λένε] οι υπουργοί και βουλευτές;; Διότι αν δεν κάνω λάθος, τα παχυλά μηνιάτικά τους [για να πίνουν καφεδάκια στις Επιτροπές, όπως σε προηγούμενο σχόλιο αναφέρθηκε] ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ, για την διάσωση του οποίου καλούνται οι φορείς της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ του Κράτους να υπόκεινται μειώσεις επί μειώσεων, ενώ παράλληλα δουλεύουν αναμφίβολα και ακατάπαυστα! Αρκετά,συνάδελφοι, το "δούλεμα" αλλά ΚΑΙ το "κούρεμά" μας και είναι πια καιρός αυτό να το κάνει σαφές προς τα έξω η Ένωσή μας ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ με τις αποφάσεις της 15/10. Και όσοναφορά σε συναδελφικά σχόλια που δεν συμφωνούν με μας που αντιδρούμε στη κοροϊδία και το "κούρεμά" μας κατά 38,5 ΝΑΙ 38,5%,ας αναλογισθούν το: "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"......!!! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, λοιπόν, στη λήψη γενναίων αποφάσεων στις 15/10/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο κομματισμός κατέστρεψε την Ελλάδα. Στη Δημόσια Διοίκηση κάθε αξιοκρατία είχε καταπέσει και ο καθένας κρίνονταν με τα κομματικά του διαπιστευτήρια. Τώρα δικηγόροι - επισκέπτες μας προτρέπουν να μπούμε και σε πολιτικά κόμματα αντίθετα από ό,τι λέει το Σύνταγμα. Μήπως σε λίγο πρέπει να έχουμε ΔΑΚΕ Δικαστών, ΠΑΣΚΕ Δικαστών, ΠΑΜΕ Δικαστών; Όχι ότι και σήμερα δεν υπάρχουν έστω και με τακτ τέτοια φαινόμενα. Όποιος δε διαφωνεί, είναι κομπλεξικός. Το να μη δέχεσαι όμως ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνώ με τον Δικηγόρο των 7.28. Έτσι είναι, οπως τα λέει (ίσως λίγο υπερβολικά). Κατ' αρχήν: Δεν είναι ψέμα αυτό που λέει γιά τους προϊσταμένους. Υπάρχουν πρόεδροι και εισαγγελείς διαμάντια αλλά υπάρχουν και οι... άλλοι. Οι γνωστοί -άγνωστοι. Αυτό για τον Επιθεωρητή, είναι επίσης αλήθεια. Σε ποιό επαρχιακό πρωτοδικείο δεν πήγε επιθεωρητής και το πρώτο θέμα ήταν "που θα πάμε τον επιθεωρητή"; Ας είμαστε ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό μας. Ο άνθρωπος είπε κάτι γιά πολιτικοποίηση, δεν είπε γιά κομματικοποίηση. Άλλο πολιτικοποιημένος, άλλο κομματικοποιημένος. Και το πρόβλημα της Πατρίδας είναι Πολιτικό και Οικονομικό. Και αν κάποιος φιλοξενούμενος στο blog "μας τα χώνει", έστω και λίγο υπερβολικά, μήπως πρέπει να ψαχτούμε και εμείς λίγο; Μήπως κάπου είμαστε λάθος; Μήπως αυτό που λέγεται γιά εν τοις πράγμασι ''υπαλληλοποίηση" είναι όντως μια πραγματικότητα ή έστω μια κατάσταση που τείνει να παγιωθεί; Εξάλλου γιά τα κωλύμματα εντοπιότητας πρέπει να γίνει λόγος. Εξαιτίας τους είμαστε έτοιμοι να εξοντωθούμε οικονομικά. Φαντάζεστε με μια περαιτέρω μείωση των μισθών, ότι πολλοί συνάδελφοι που λόγω αυξήσεων έκαναν το λάθος να "ξανοιχτούν" σε στεγαστικά, θα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο; Μήπως σε λίγο θα έχουμε και Δικαστές που θα ζητούν να υπαχθούν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Για σκεφτείτε λίγο. Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, βλέπω την Έκτακτη Γενική Συνέλευση να καταλήγει σε ΦΙΑΣΚΟ. Και είναι κρίμα για τους συναδέλφους που έδωσαν ολόκληρο αγώνα γιά τις υπογραφές.
    Δημήτρης Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με το μοναδικό που συμφωνώ με τον "φιλοξενούμενο δικηγόρο" είναι ότι δεν αντιδράμε ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν αντιδράμε εμείς οι νέοι δικαστές αλλά -δυστυχώς- περιμένουμε να αντιδράσουν τα μέλη της ένωσης που ως γνωστόν τα περισσότερα είναι "οσονούπω συνταξιούχοι".Πως περιμένετε να αντιδράσουν αυτοί οι άνθρωποι που δε συμμερίζονται τα προβλήματά μας στον πρώτο βαθμό, που δε νιώθουν τις αγωνίες μας, που δε γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες μας, που έρχονται μια φορά το χρόνο στα πρωτοδικεία και αν τους περιγράψουμε τις συνθήκες εργασίας και ζωής μας αρχίζουν το γνωστό τροπάρι "εμείς όταν ήμασταν πρωτοδίκες τα πράγματα ήταν χειρότερα, δεν είχαμε τη νόμος και γράφαμε με το χέρι τις αποφάσεις κλπ" και παράλληλα μας θεωρούν γκρινιάριδες (δεδομένου ότι θεωρούν ότι ο καλός δικαστής είναι αυτός που δεν παραπονιέται και μπορεί να ανταπεξέλθεις επαρκώς στα καθήκοντά του κάτω από όλες τις συνθήκες)!!Και φυσικά θα πρέπει αυτοί που επιθυμούν να συνδικαλιστούν να αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στην προάσπιση των συμφερόντων της ένωσής μας και όχι στην προσωπική τους προβολή ή ανέλιξη. Πότε λοιπόν πρέπει να καταλάβουμε ότι στις εκλογές για το δ.σ. της ένωσης θα πρέπει να επιλέγουμε πρόσωπα από τον πρώτο και δεύτερο βαθμό (εφέτες όμως) διότι αυτοί θα πασχίζουν ακριβώς και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ίδιων. Πρόσωπα που θα βγαίνουν ανοιχτά να εκφράζουν τις απόψεις τους και δε θα φοβούνται (διαφωνώ με την άποψη του συναδέλφου που κάνει λόγο για την οργή του κόσμου) για τη γνώμη που θα σχηματίσουν οι ανώτεροί τους για τους ίδιους. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία (και σ' αυτό έχει δίκιο ο "φιλοξενούμενος δικηγόρος").
    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους από τη Θεσ/νίκη που ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης γ.σ.
    President

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται να ξαναδημοσιεύσω σχόλιο. Δεν έχω καμία δουλειά εδώ. Και η έκτακτη Γ.Σ. θα αποδειχθεί φιάσκο. Θα παρακολουθώ βέβαια το blog με ενδιαφέρον γιά όλες τις απόψεις. Αλλά απο μένα ούτε ΛΕΞΗ. Ας συνεχίσουν οι υπόλοιποι. OHNE MICH!(=XΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ). Και όταν οι μισθοί πέσουν στα 1000 ευρώ γιά τον πρωτοδίκη και 1500 γιά τον Πρόεδρο και φυσικά θα έχουμε απαξιωθεί όλοι (αν μείνουμε βέβαια οι μισοί στο σώμα) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ τα ξαναλέμε.

    Καλή δύναμη σε όλους.

    Δημήτρης Αντεισαγγελέας
    (από κάπου από τη Βόρεια Ελλάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι καιροί απαιτούν επιτακτικά,για άλλη μια φορά στην ιστορία, πάλη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ και το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ-ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.¨οποιος κοιτάζει μόνο να σώσει τα δικά του θα βουλιάξει κ αυτός,ως ασύμβατος με τη νέα τάξη πραγμάτων.Δυστυχώς υπάρχουν ''στρατόπεδα''.Ολοι πρέπει να ξανασκεφτούμε ποιοι είμαστε τελικά και με ποιον θα συμπορευτούμε.
    Φιλικά,
    Τερψιχόρη,δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ με το συνάδελφο για τα σχόλια του ως προς τις εκλογές και τις δικαστικές ενώσεις και πηγαίνω ένα βήμα πιο κάτω που θα χαιρόμουν να δω πως θα το έβλεπαν όλοι οι νέοι συνάδελφοι και συγκεκριμένα απευθύνω το ερώτημα σ'αυτούς, μήπως είναι πλέον ώριμο το στάδιο δημιουργίας επιτέλους ένωσης δικαστικών λειτουργών του 1ου βαθμού (και εννοώ ενιαίας δίχως τα στεγανά πολιτικοί δικαστές, εισαγγελείς, διοικητικοί κ.λ.π) μέσω της οποίας να εκφράζονται οι αγωνίες, προβληματισμοί και διεκδικήσεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ Τερψιχόρη Δικηγόρο:
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και τα στρατόπεδα θα είναι δύο: "ΔΗΜΟΣΙΟΣ" vs "ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ" ΤΟΜΕΑΣ. Θυμηθείτε το! Όσο γιά ένωση δικαστών πρώτου βαθμού, βάζω πρώτος υπογραφή.

    Δημήτρης Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δε μένει παρά να μαζευτούμε κάποιοι συνάδελφοι(πρωτοβάθμιοι δικαστές, εισαγγελείς κλπ) για να μπορούμε να έχουμε και μεις τη δική μας συνδικαλιστική οργάνωση.Πιστεύω πραγματικά ότι μια συνδικαλιστική οργάνωση πρωτοβάθμιων δικαστών-εισαγγελέων θα βρεί μεγάλη απήχηση.Γιατί κακά τα ψέματα αλλά νομίζω ότι ελάχιστα απασχολεί τους αρεοπαγίτες και τους προέδρους εφετών αν π.χ.τα συναινετικά διαζύγια θα εκδίδονται από συμβολαιογράφο ή αν πρέπει να αποποινικοποιηθούν κάποιες αξιόποινες πράξεις που υπάγονται στην καθ' ύλη αρμοδιότητα του μονομελούς πλημ/κειου.
    Κάποιοι πρέπει να κάνουμε την αρχή.
    Καιρός να αντιδράσουμε πιο δυναμικά.
    President

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Δημήτρης Αντεισαγγελέας:

    Οταν έγραψα για στρατόπεδα, εννοούσα ΕΞΟΥΣΙΑ(όχι απαραίτητα θεσμική, δηλ με την ευρεία έννοια)v ΑΝΘΡΩΠΟΣ.Πρέπει όλοι να θυμηθούμε εκείνη τη ''γραφικη'', για κάποιους,ανυπέρβλητη,για μένα, πηγή για όλους τους συνταγματικούς κανόνες, τυπικούς και ουσιαστικούς νόμους.Την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.Αλλωστε,ο δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού.Ας γίνει αυτό η πυξίδα για τις επιλογές μας.Επιπρόσθετα,οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η δικαστική εξουσία ασκείται στο όνομα του ελληνικού λαού κ ότι οικονομικά είναι λα'ι'κοί.Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας κ να αποφασίσουμε,λοιπόν, με ποιόν θα πάμε κ ποιόν θα προστατεύσουμε.Βγείτε με εξωστρέφεια κ θάρρος κ μιλήστε για τα του οίκου σας.¨ομως, καντε το ίδιο κ για τον πολίτη.
    Τα στρατόπεδα δημοσιος v ιδιωτικός τομέας υπάρχουν, αλλά μόνο από διαστρέβλωση.Μόνο επειδή εμείς το επιτρέπουμε μέσα από την επίθεση του ενός εναντίον του άλλου ακόμα κ σε απλές συζυτήσεις με φίλους.Με τη ''λογική'', αφού εγώ δεν έχω κατσίκα,ας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
    Οσον αφορά στη δημιουργία ένωσης πρωτοβάθμιων δικαστών, νομίζω ότι πια επιβάλλεται.Παρότι είστε πολιτικοί-ποινικοί δικαστές οι περισσότεροι,κάντε τον κόπο να διαβάσεται για την πιλοτική δίκη στο ΣΤΕ (Ν.3900/2010 αρ. 1,)η οποία έρχεται κ σε σας-μας, σε συνδυασμό με το Ν.3900/2010 αρ 12 παρ 1(μάλλον κ αυτό σας-μας έρχεται) σε συνδυασμό κ με την εξαγγελία του υπουργόυ για αναβάθμιση της επιθεώρησης.Βάλαμε το precedent (περίπου)στο δικαιικό μας σύστημα ΕΚΤΟΣ αν οι πρωτοδίκες κ οι εφέτες αποφασίσουν διαφορετικά από το ΣΤΕ!! Αυτά!
    Φιλικά,
    Τερψιχόρη,δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα σας
    ......διαίρει και βασίλευε .....
    Καληνύχτα σας
    Πολυδευκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ