Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κραυγή αγωνίας του προέδρου Εφετών Δ. Στ. Ελλάδας- Απάντηση Πεταλωτή

Δριμεία κριτική άσκησε ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμος Τσούνης, για την ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική αλλά και τους εργατικούς και ασφαλιστικούς νόμους που καλείται να εφαρμόσει η δικαιοσύνη.
Ο ίδιος, σε δηλώσεις του ανέφερα μεταξύ άλλων ότι «για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης εθνικής κυριαρχίας».

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ανέφερε: «Οι άφθαρτες από το χρόνο αξίες του δικανικού μας συστήματος όπως η καλή πίστη, η ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο μεταχείριση, η προστασία απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη οι οποίες κατά τη διαδρομή του χρόνου κυριολεκτικός αποθεώθηκαν από τα Ελληνικά Εργατοδικεία είναι αμφίβολο εάν πλέον αποτελούν στα χέρια της δικαιοσύνης αποτελεσματικά ιατρικά εργαλεία για την αποκατάσταση των ακρωτηριασμών».

Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή ο οποίος καλεί το δικαστικό σώμα να επιτελέσει το έργο του όπως το επιτάσσει το Σύνταγμα προς όφελος των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του Προέδρου του Εφετείου Αγρινίου είναι πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του για ζητήματα των οποίων την ευθύνη έχει η Ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Έλληνες πολίτες μέλη της. 

6 σχόλια:

  1. Κύριε ιδιοκτήτη του blog θα πρέπει να αλλάξετε τον τίτλο του άρθρου και να γράψετε "Μια συνέντευξη ισούται με χίλια ψηφίσματα". Τέτοιες δηλώσεις εξυψώνουν το δικαστή στα μάτια του κόσμου και όχι τα χθεσινά κατάντια. Με τέτοιες δηλώσεις δείχνουμε τι είμαστε και για τι (πρέπει να) αγωνιούμε: για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και την προστασία των αδυνάτων από κάθε είδους προσπάθεια προσβολής των δικαιωμάτων τους. Και μόνον το γεγονός ότι κ Υφυπουργός έκανε τέτοια δήλωση, δείχνει πόσο αυτή πόνεσε τους κρατούντες (ή μπορεί και να τους τρόμαξε). Δε μας είπε όμως ο κ. Υφυπουργός τι συνιστά η επέμβαση των πολιτικών σε υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, αν όχι επέμβαση πέρα από τα όρια της δικής τους δικαιοδοσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κ. Πρόεδρο Εφετών για το θάρρος του να διατυπώσει δημόσια την άποψή του. Οι Δικαστές πάντα ήταν δίπλα στους πολίτες, παρόλο που ο κόσμος επηρεασμένος ίσως από κάποια μεμονωμένα περιστατικά έχει αντίθετη άποψη. Οσον αφορά τώρα την απάντηση του υφυπουργού δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, απλά συνιστώ να τη διαβάσουν καλά, όσοι είναι αντίθετοι με το ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης, οι οποίοι περιμένουν ακόμη, ότι μένοντας σιωπηλοί και άπραγοι, θα σεβαστούν οι διοικούντες το ρόλο του Δικαστή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο στη θαρραλέα φωνή του Γερασίμου Τσούνη!
    Τέτοιες φωνές έπρεπε να ακουστούν χθες και στην έκτακτη γενική συνέλευση των δικαστών.
    Καταδίκη της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και καταγγελία της για παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και κατάλυση του Συντάγματος μέχρι αηδίας.
    Και δεν δικαιούται ο κάθε Πεταλωτής να μιλάει για τήρηση του συντάγματος από τους δικαστές, γιατί στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί.
    Οι δικαστές έπρεπε να είχαν ήδη συγκαλέσει ολομέλειες και να είχαν καταδικάσει μνημόνια και μεσοπρόθεσμα ως αντιβαίνοντα στις συνταγματικές επιταγές για προστασία της ανθρώπινης προσωπικότητας!
    Αν εμείς ψηφίζουμε στάσεις εργασίας και άρνηση έκδοσης αποφάσεων, παραβιάζοντας το σύνταγμα, για τη δική μας πάρτη και για εξασφάλιση των δικών μας μόνον εργασιακών δικαιωμάτων ενώ από την άλλη αδιαφορούμε και πολλές φορές συνηγορούμε με τους κυβερνήτες για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών τότε μη περιμένουμε προκοπή σ' αυτή τη χώρα.
    Η θέση μας είναι δίπλα στο λαό που εν ονόματί του αποδίδουμε δικαιοσύνη κι όχι δίπλα στους εξουσιαστές του. Είμαστε η τρίτη εξουσία και πρέπει να ελέγχουμε τις άλλες δύο, κι όχι να ζητιανεύουμε απ' αυτές τα αυτονόητα και καμιά φορά και επί πλέον οφίτσια και προνόμια και μάλιστα ο καθένας για τον εαυτό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι φανερό αγαπητοί συνάδελφοι ,ότι ζούμε ιστορικές στιγμές.Σύντομα ,θα κληθούμε να αποφασίσουμε και να πάρουμε θέση σε αγωγές ,προσφυγές κλπ των εργαζομένων που θίγονται άμεσα απο τα μέτρα της κυβέρνησης και πολλοί απο αυτούς αύριο θα βρεθούν στους δρόμους.Πρέπει,λοιπόν όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ,να σκεφθούμε ,να προβληματιστούμε ,έτσι ώστε εφαρμόζοντας τις επιταγές του Συντάγματος να σταθμούμε στο ύψος των περιστάσεων και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει.Για όσους διαφωνούν για το χτεσινό ψήφισμα-απόφαση της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης ,ας αναλογιστούν ότι η μέχρι τώρα ήπια διαλλακτική στάση μας δεν απέφερε καρπούς.Αντίθετα,οι πολιτικοί ιθύνοντες μας ενέπαιζαν,όπως αποδείχθηκε τελικά, πίσω απο τις πλάτη μας.Πληροφορηθήκατε βέβαια ότι σχεδιάζουν <> στον τρόπο που θα γίνεται η προαγωγή μας ,και ότι ουσιαστικά θα συγκρινόμαστε μεταξύ μας ποιός θα είναι ο καλύτερος για να προαχθεί.Άραγε ,με ποιά κριτήρια ,και ποιός θα το αποφασίζει αυτό? Αν αυτό δεν αποτελεί ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Εκτελεστικής Εξουσίας στην Δικαστική και προσπάθεια χειραγώγησής της ,τότε τι αποτελεί?Οι Δικαστές δεν συγκρίνονται μεταξύ τους ,αλλά κρίνονται για την επάρκειά τους ,απο τα θεσμοθετημένα όργανά τους.Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε για να αντιδράσουμε? Ακόμα και στους δρόμους θα πρέπει να βγούμε ,να διαμαρτυρηθούμε όπως έκαναν για λόγο πολύ πιο ασήμαντο ,οι Γάλλοι Δικαστές.Πρέπει να πάψει να μας χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια ,η οποία μόνο κακό μπορεί να μας κάνει και να μας οδηγεί σε κοινωνική απομόνωση.Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Δικαστές δεν είμαστε μία κοινωνική ομάδα ξεκομμένη απο τις υπόλοιπες ,αλλά αντίθετα αποτελούμε ομάδα ενταγμένη σε αυτή ,αποδέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας,και αυτό να περάσει προς τα έξω,και τότε ο κόσμος θα κατανοήσει τα προβλήματά μας ,αφού έτσι θα του δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθεί για αυτά και δεν θα χειραγωγείται απο τις κατευθυνόμενες στην πλειοψηφία τους ,δημοσιογραφικές πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ αδιανόητο συνάδερφοι να θεωρούν ότι το ψηφισμα της γ.σ. αφρούσε ΄την πάρτη μας", διοτι ή δεν έχουν διαβάσει το ψήφισμα, με το οποιο για πρώτη φορά στα χρονικά δικαστές εκφράζονται με πολιτική σκέψη ή ιδεολογικά υιοθετούν την αποψη ΄την πάρτη μας". Δεν εξηγείαι διαφορετικά η εν λόγω διαστρέβλωση του ψηφίσματος. Ας πάψουμε να έχουμε μεγάλη ιδέα για τους εαυτού μας και δεχθούμε την διαμορφωθείσα πραγματικότητα, που μόνο σεβασμο δεν αποδίδει στον θεσμικό μας ρόλο. Λυπάμαι γαι τις αποψεις που απορρίπτουν το ψήφισμα. Τι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΕΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΑΝΩΝΥΜΟ που είπε

    Πέραν της τοποθέτησής του ο κ. Τσούνης ...

    =================
    Παρακαλώ για την ευπρέπεια των σχολίων σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ