Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σε «παρεξήγηση» οφείλεται η ένταση μεταξύ δικαστών-δικηγόρων

Αποφορτίζεται η ένταση που είχε δημιουργηθεί στις σχέσεις δικαστών και δικηγόρων, με αιχμή του δόρατος την επίσκεψη εκπροσώπων της τρόικα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Ο πόλεμος ανακοινώσεων που υπήρξε και από τις δύο πλευρές την περασμένη εβδομάδα, όπως φαίνεται, παίρνει τέλος. Το πρωί συνεδρίασε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία απέδωσε όσα έγιναν σε… «παρεξήγηση».

Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου. «Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας προς άρση ενδεχόμενων παρεξηγήσεων επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά το σεβασμό με τον οποίο το δικηγορικό σώμα περιβάλλει ανέκαθεν τη δικαστική κοινότητα και τους εκπροσώπους αυτής, σεβόμενο το σημαντικό και διακριτό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Δικαστές στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δικαστικών Ενώσεων και των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων είναι διαχρονική, αγαστή και έχει ως πρώτιστο μέλημα την ομαλή πορεία και λειτουργία της Δικαιοσύνης.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Την ίδια εμπιστοσύνη, ωστόσο, δεν δείχνουν οι δικηγόροι και προς την κυβέρνηση, απειλώντας με κινητοποιήσεις, εάν μεταφερθεί μέρος της δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους. Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας οι δικηγόροι δήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε πενθήμερη πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, σε περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης -με την οποία ζητούν συνάντηση- δεν δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει δικαστηριακή ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγών πληρωμής, κ.ά..
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=394964&cid=4
===============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

7 σχόλια:

  1. "Παρών στις εργασίες ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χαράλαμπός Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους ενώ ως προς τη μεταφορά των προσημειώσεων ακινήτων για την λήψη δανείων,, εξήγησε πως η παραμονή τους στα δικαστήρια δεν δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης. "

    Ναι, αλλα οι προσημειωσεις απασχολουν εναν δικαστη την ημερα ως υπηρεσια απο 9 το πρωι εως το μεσημερι..
    ενω και τα συνανετικα, ειναι μεν απλα , αλλα θελουν τον οποιο χρονο τους..


    ΥΓ Μ' αρεσει που καποιοι μιλουσατε για καταργηση των αιτιολογιων.. εδω ενα απλο παει να γινει-οπως οι προσημειωσεις να δινονται απο συμβοαλιογραφους- και κοντευει να ξεσπασει επανασταση..
    για σκεφτειτε προταση νομου για περιορισμο ή καταργηση των αιτιολογιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ο πρόεδρος του ΔΣΑ, από την τηλεόραση (κοινωνία ώρα MEGA) είπε λίγο πολύ ότι ο δικαστές έσκυψαν το κεφάλι στην τρόικα για να εξασφαλίσουν το ειδικό μισθολόγιο (πρόεδρε διάβασε τον Κυριακάτικο Τύπο) και αυτό είναι αρκετό;
    Εγώ πάλι γιατί δεν αρκούμε στην ανακοίνωση αυτή, αλλά θέλω να ανακαλέσει από τηλεοράσεως; Δηλαδή εξαπολύσουμε ένα χαρακτηρισμό (των πουλημένων) και μετά λέμε ένα συγνώμη μέσα από τα δόντια μας. Ωραία αγαστή συνεργασία. Σαν τους συζύγους που δέρνουν τις γυναίκες τους και μετά ζητάνε συγνώμη και υπόσχονται ότι δε θα το ξανακάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μετα απο μια βδομαδα υβρεων απ΄ τα θεσμικα οργανα των δικηγορων, και αφου εντωμεταξυ η κυβερνηση ανακοινωσε καποια μετρα για μια μικρη έστω αποσυμφορηση μας, που αποτελουν και δικα μας αιτηματα (παντα δεν λεγαμε γιατι να απιτειται δικαστικη αποφαση για τα συνεναιτικα και να μην γινεται οπως σε ολο τον κοσμο) εμεις πηγαμε σημερα και πηραμε το μερος των δικηγορων, στελνοντας αδιαβαστη την κυβερνηση, και υπαναχωρωντας απ' τις θεσεις μας για μειωση της δουλειας μας!!!!!!!!!!

    Πραγματικα απιθανο..
    ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι προφανές και για τον απλό παρατηρητή ότι τα συναινετικά διαζύγια (και μάλιστα δύο συνεδριάσεις) και οι συναινετικές προσημειώσεις δεν είναι θέμα δικανικής κρίσης αλλά συμβάσεις. Αν δεν υπήρχαν οι προσημειώσεις, ένας δικαστής θα είχε ένα ολόκληρο πρωί να γράψει αποφάσεις ή να μελετήσει κάποια δικογραφία αντί να είναι Πρόεδρος υπηρεσίας. Άλλο το θέμα αν στηρίζουμε αιτήματα των δικηγόρων για να στηρίξουν και αυτοί τα δικά μας. Αλλά αυτό λέγεται "αλληλεγγύη συντεχνιών" και όχι θέσεις επιστημονικού συλλόγου, όπως θα έπρεπε να είναι η ΕΔΕ. Μετά να μην απορούμε που χάνουμε το κύρος μας έναντι των πολιτών, που και σε αυτούς θα στοίχιζε πολύ λιγότερο η απλοποίηση αυτών των διαδικασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμία "παρεξήγηση". Ο πρόεδρος του Δικηγ. Συλλόγου Αθηνών με γραπτή ενυπόγραφη ανακοίνωσή του συκοφάντησε τους Έλληνες Δικαστές & Εισαγγελείς, ότι δήθεν δέχθηκαν κλιμάκιο της τρόικας με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ την εξαίρεσή τους από το Ενιαίο Μισθολόγιο. Την επομένη το πρωί σε τηλεοπτικό κανάλι ισχυρίσθηκε ότι όλες οι κινητοποιήσεις των Δικαστών & Εισαγγελέων γίνονται μόνο για μισθολογικά θέματα. Περί ποιας παρεξηγήσεως ομιλούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ