Πολλά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Ένα από αυτά είναι και τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττουν ως εφάπαξ. Χαρακτηριστικό είναι το εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".
Η γενική διευθύντρια που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/253884/400000-eyro-efapax-pire-geniki-dieythyntria-tis-voylis?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Η ηγεσία του Α.Π θα πάρει , μετά τη συνταξιοδότηση,ψίχουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Σ.τ.Ε έκοψε το συμπληρωματικό εφάπαξ στους δικαστές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη υπάλληλος, προφανώς εξαιρείται απο την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην οποία θα υποβληθούμε όλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στους 300.
Ωραίο δημοσίευμα. Μήπως λαϊκίζετε λιγάκι με τέτοιες αναδημοσιεύσεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως δικαστές (διοικητικοί) ήταν και αυτοί που πριν λίγα χρόνια έκαναν δεκτές τις αγωγές των συνταξιούχων βουλευτών για αναδρομικά λόγω αναπροσαρμογής του δικαστικού μισθολογίου. Ας κοιτάξουμε λίγο και τα δικά μας. Όχι μόνο κριτική στους άλλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αναδρομικά εισπράχθηκαν προσφατα ? Και αυτά θεσμοθετημένα ήσαν όπως τα της διευθύντριας της Βουλής! Είναι κατανοητό το πρόβλημα?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο δημοσίευμα
20 Νοεμβρίου 2012 11:05 π.μ
======================
Αξιότιμε Κύριε(-α)
Σκοπός της ανάρτησης δεν ήταν ο λαϊκισμός. Πιστέψτε μας, αν και κατά το παρελθόν είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να λαϊκίσουμε (και μάλιστα με «Λ») εντούτοις δεν το πράξαμε, διότι το «άθλημα» δεν μας αφορά.
Όπως γνωρίζετε αν παρακολουθείτε τακτικά το blog, βασικό επιχείρημα των ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων είναι ότι οι αποδοχές των δικαστικών, μετά τις μειώσεις, αφίστανται κατά πολύ των αποδοχών των εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (Κυβέρνηση, Βουλή). Συνεπώς, το επιχείρημά τους αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν στην πορεία προκύπτει ότι υπάλληλοι (έστω της Βουλής) αμείβονται καλύτερα από τον Πρόεδρο του ΑΠ, του ΣτΕ ή του Ε.Ε.. Αυτό σκόπευε να αναδείξει η ανάρτηση και όχι να λαϊκίσει. Τώρα αν έχετε στοιχεία ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές, τότε είμαστε στη διάθεσή σας να ανακαλέσουμε την ανάρτηση που κάναμε (όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν με άλλη ανάρτηση).
Με εκτίμηση
Αγαπητέ dikastis.gr σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε στο σχόλιό μου περί λαϊκισμού. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες απίστευτης ανθρωποφαγίας από τα ΜΜΕ που με αόριστα δημοσιεύματα στοχοποιούν εργασιακές ομάδες. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα περί δικαίου και να στρώσουν το χαλί στην εκτελεστική εξουσία. Άλλωστε, λίγο νωρίτερα δημοσιεύσατε άρθρο της Μάνδρου, γεμάτο ανακρίβειες και επιλεκτικές παρουσιάσεις που είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο σχετικά με τους δικαστές και στηλιτεύεται από τους σχολιαστές. Πιστεύω ακράδαντα ότι το δημοσιογραφικό παιχνίδι είναι γεμάτο ψέμματα, ιδίως όταν δε συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είναι δική μου δουλειά να βρω στοιχεία για να το αποδείξω, είναι δουλειά του δημοσιογράφου να τεκμηριώνει το δημοσίευμα. Από εκεί και πέρα, επειδή το θέμα αφορά άμεσα τους δικαστές, είναι δική τους δουλειά να αποδείξουν ποιες είναι ακριβώς οι αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής και να προχωρήσουν στα νόμιμα. Θα ήταν δε ευχής έργο να δούμε επιτέλους πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι της Βουλής και οι βουλευτές. Κάτι τέτοιο θα δικαίωνε πιστεύω και τον αγώνα των δικαστών στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, η οποία άγεται και φέρεται από κάθε πιθανή και απίθανη παραπληροφόρηση.
ΑπάντησηΔιαγραφή